فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیو / زندگینامه رهبر چین؛ قسمت اول / از حبس خانگی پدر تا خودکشی خواهر
🔹شیجینپینگ ۱۴ روز قبل از رهبر شدن ناپدید شده بود و تا امروز مشخص نشده که او در آن دو هفته کجا بوده
#زیرنویس_فارسی (04:55 دقیقه)
@amniatemeli
🔻جنگ سایبری، پتانسیل تخریب در مقیاس بزرگ،بدون به کارگیری نیروی نظامی دارد و می توان بدون اعلام رسمی جنگ از آن استفاده کرد.
#جنگ_نفوذ_دیجیتال
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺اهداف مهم دشمنان در جنگ نرم تغییر سبک زندگی اسلامی (بخش اول) 🔸با کمی جستجو در فضای مجازی در خصوص
🔺اهداف مهم دشمنان در جنگ نرم تغییر سبک زندگی اسلامی
(بخش دوم)
🔸با کمی جستجو در فضای مجازی در خصوص اولویت های فرهنگی سخنان رهبر معظم انقلاب، به این مطالب خواهیم رسید که آرایش جبهه در حال تغییر است، و به تعبیر دقیقتر، از جنس شبیخون و تهاجم فرهنگی به سمت #ناتوی_فرهنگی و #جنگ_نرم تغییر میکند؛ در واقع از جنس حرکات پارتیزانی به آرایش جنگی تغییر می یابد.
💠اما این جنگ نرم چیست
🔸این نوع جنگ از فروپاشی شوروی شروع و تاکنون ادامه داشته، و متکی بر #تهدیدات_نرم و #قدرت_نرم_فرهنگی و اجتماعی است. #آمریکاییها با استفاده از این نوع جنگ تاکنون موفق به تغییر چندین رژیم سیاسی در کشورهای مورد نظر شدند. #انقلابهای_رنگی که در چندین کشور بلوک شرق و شوروی سابق رخ داد، در واقع نمونه ای از جنگ نرم است.
🔹آمریکایی ها با استفاده از قدرت نرم موفق به تغییر رژیم های سیاسی در کشورهایی چون لهستان، گرجستان، چک اسلواکی، اوکراین و تاجیکستان گردیدند. در تمامی این دگرگونی های سیاسی بدون استفاده از ابزار خشونت و صرفا با تکیه بر قدرت نرم و #ابزار_رسانه، با تغییر در ارزش ها و الگوهای رفتاری، از رژیم های سیاسی حاکم، مشروعیتزدایی شد و از طریق جنبشهای مردمی و ایجاد بی ثباتی سیاسی، قدرت سیاسی جابجا گردید.
🔸 #جنگ_نرم در قالبهای مختلف مانند: انقلاب مخملی، انقلاب های رنگی (انقلاب نارنجی و...)، #عملیات_روانی، #جنگ_رسانه_ای، با استفاده از ابزار رسانهای (رادیو، تلویزیون، روزنامه و امثال آن) و... توانست نظام سیاسی بعضی از کشورها مانند اوکراین و گرجستان را تغییر دهد. جنگ نرم را می توان هر گونه اقدام نرم، روانی و تبلیغات رسانهای که جامعه هدف را نشانه گرفته، و بدون درگیری و استفاده از زور و اجبار به انفعال و شکست وا می دارد، دانست.
🔹جنگ روانی، جنگ سفید، جنگ رسانه ای، عملیات روانی، براندازی نرم، انقلاب نرم، انقلاب مخملی، انقلاب رنگی و... همه از اشکال #جنگ_نرم است. در یک تعریف کاملتر می توان گفت، #جنگ_نرم یک #اقدام_پیچیده و پنهان، متشکل از عملیات های سیاسی، فرهنگی و اطلاعاتی توسط قدرت های بزرگ جهان، برای ایجاد تغییرات دلخواه و مطلوب در کشورهای هدف است. #ادامه_دارد...
@amniatemeli
🔺پارادوکس «نرم»، به عنوان یک جریان قوی راهنمای مناسبی برای پرداختن به تهدیدات ترکیبی و جنگ ترکیبی و پاسخ ها و اقدامات متقابل آن و همچنین در مورد انعطاف پذیری و آسیب پذیری است.
🔸برای کسب موفقیت نمی توان تنها بر مسائل دفاعی یا امنیتی سخت تمرکز کرد و تنها به دنبال جنگ بود. این امر می تواند منجر به فرسودگی در نتیجه جنگ ترکیبی حریف شود؛ بی شک،اقدامات ترکیبی، سیال، نرم و تسلیم کننده هستند و بر هر آنچه سفت و سخت باشد غلبه می کنند و به دنبال راه هایی برای اجتناب یا دور زدن مکانیسم تشخیص،خنثی کردن توانایی برای پاسخ و تلافی حریف هستند.
@amniatemeli
30.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / چین چگونه اینقدر فوقالعاده طراحی شده؟
🔹از نیروی کار ارزان و وسعت سرزمینی مناسب تا تمرکز بر روی راهآهن سریعالسیر
#زیرنویس_فارسی (08:07 دقیقه)
@amniatemeli
🔺 ایستادگی اروپا در مقابل آمریکا پیروی از عقل سلیم است
میدل ایست
🔸 وقتی مکرون خواستار استقلال استراتژیک اروپا از واشنگتن شد، تنها با صدای بلند چیزی را گفت که بسیاری در اتحادیه اروپا و به دنبال تنشهای فزاینده بین آمریکا و چین، بارها بدان اندیشیدهاند. برخلاف اخبار رسانهها مکرون به هیچ وجه با حمایت اتحادیه اروپا از تایوان مخالفت نکرد. او فقط گفت که زمان و سرعت واکنش غرب به تهدیدات چین علیه تایوان نباید منحصراً در اختیار آمریکا باشد. به عبارتی کاهش وابستگی اروپا به آمریکا به معنای وجود اتحادیه اروپا با دیدگاه واحد است. با این حال، فقدان دیدگاه مشترک اروپایی در مورد چین ناشی از تعهد کورکورانه برخی از نهادهای اتحادیه اروپا و اعضای این اتحادیه به پیروی از سیاست ایالات متحده بدون بحث در مورد مزیتها و پیامدهای احتمالی آن است.
🔹 خرد متعارف حکم میکند که اروپا بدون رهبری مستمر آمریکا نمیتواند روسیه را در اوکراین شکست دهد و بنابراین، بهای حمایت مستمر آمریکا از اوکراین این است که اروپا به طرز فکر واشنگتن در مورد چین احترام بگذارد و پایبند باشد». اما با تحولات رابطه چین و آمریکا نباید فراموش کرد که رابطه این دو کشور در مرحله تشدید و بحران قرار دارد و مکرون به سادگی سعی کرد تا حدی عقل سلیم را به کار بگیرد و لذا مستحق انتقاد و بازخورد منفی سران کشورها و رسانههای غربی نیست. گذشته از این موضع قاطعانه چین در قبال تایوان نتیجه یک حرکت امپریالیستی ناگهانی این کشور نیست که هدف آن درهم شکستن دموکراسی در تایوان باشد. این تضاد سیاسی بیشتر نتیجه این واقعیت است که حاکمیت چین بر تایوان تقریباً نیم قرن پیش توسط خود ایالات متحده به رسمیت شناخته شد.
🔸 مکرون احتمالاً در تلاش است چه به صورت ناشیانه و چه به صورت بیش از حد خودمختار، پوچ بودن سیاست ایالات متحده در قبال چین را در نظر بگیرد. نباید فراموش کرد که این موضع مشترک آمریکا و اروپا باعث میشود که هر دو طرف به طور مشترک با اعمال حاکمیت پکن بر تایوان که برای چهار دهه قبل خودشان آن را به رسمیت شناختهاند، مخالفت کنند. اما همین مخالفت نیز خطر جنگ با چین و پیامدهای بالقوه و فاجعهبار آن را افزایش میدهد.
منبع
Europe standing up to the US on Taiwan is common sense not heresy | Middle East Eye
https://www.middleeasteye.net/opinion/europe-us-taiwan-china-heresy-common-sense
@amniatemeli
🔺لویاتان هیولا یا اژدهای عظیمالجثهای اسطورهای است که از دریا سَرک میکِشد لویاتان، اسطوره شری است که در گذر زمان دچار دگرگونیهای بسیار شده، این موجود اسطورهای در سنت دیوشناسی مسیحی یکی از شاهزادههای جهنم گردید
در سنت دیوشناسی مسیحی، لویاتان یکی از هفت شاهزاده جهنم است که با گناه حسادت پیوند دارد.
🔸عجماوغلو در "راه باریک آزادی" به تشریح "لویاتان" و نوعی از تقسیم بندی از آن نظر دارد و چهار نوع "لویاتان" را بر می شمرد "لویاتان غایب، لویاتان زنجیر شده، لویاتان زورگو یا مستبد، لویاتان کاغذی"... معتقد است در لویاتان غایب؛ حکمرانی در چنگ تروریست ها است، دولت قوی و منسجم وجود ندارد و جامعه در ضعف و ناتوانی بسر می برد، در لویاتان زنجیر شده یا مهار شده؛ دولت و جامعه قوی و همپای هم رو به پیشرفت هستند، در لویاتان زورگو؛ دولت قدرت دارد اما جامعه در ضعف و سستی قرار دارد، در لویاتان کاغذی دولت از هم گسیخته و فقط ادای دولت را در می آورند.
@amniatemeli
🔺جنگ نامحدود:
🔹ترکیب در حوزه چندگانه اولین گام برای مفهوم پردازی «جنگ نامحدود» از سوی دو تحلیلگر چینی به نام «کیائو لیانگ» و «وانگ خیانگسو» صورت گرفت. در این مقاله دو مفهوم «اقلیم راهبردی نامتعادل» و «قوانین قابلتغییر بینالمللی» مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی اساسی در «جنگ نامحدود» آن است که صرفاً مربوط به میدان فیزیکی نیست بلکه به حوزههای دیگری از جمله حوزه اقتصادی و انرژی، فرهنگ - اجتماعی ، محیط زیست و همچنین شبکههای اطلاعاتی نیز گسترش پیدا خواهد کرد. برای نمونه استکبار جهانی از این سطح از جنگ ترکیبی در قبال جمهوری اسلامی ایران بهره جسته است و در حوزه اقتصادی با کاربست تحریمها، در حوزه فرهنگی با تهاجم فرد منحط غربی و در حوزه ورزش با ایجاد ممانعت از حضور وزرشکاران ایرانی در صورت مبارزه با رژیم اشغالگر قدس در میادین خواهان جنگ نامحدود است.
#جنگ_شناختی
#جنگ_ترکیبی
#نفوذ
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اختصاصی خبرگزاری بسیج:
🔹سوم اردیبهشت سالروز شهادت سپهبد محمد ولی قرنی اولین شهید ترور
🔸نام ارتش یادآور دلیری مردان بی ادعایی است که همیشه و سرسختانه در خط مقدم ایستادند و در این راه خون پاک خود را تقدیم اسلام و میهن کردند
@amniatemeli
🔺جنگ پیچیده؛ طولانی کردن جنگ به منظور کسب برتری:
🔸این سطح از تحلیل با اقدامات علمی «توماس ایکس هامس» در کتاب «فلاخن و سنگ» آغاز شد. او جنگ ترکیبی را نسل جدیدی از جنگ میداند که از تمام شبکه های موجود استفاده میکند تا سرانجام افراد تصمیم گیر در سطح راهبردی و سیاسی دشمن را قانع کند که طولانی شدن جنگ، هزینه های زیادی برای آنها خواهد شد.هامس در نتیجه گیری خود بیان میکند که جنگ ترکیبی نشان دهنده یک وضعیت تکامل یافته از روشهای شورش ولی در ابعاد وسیعتر است. به این ترتیب استفاده از الگوی ترکیبی و همه جانبه شبکه ها برای اعمال فشار فرسایشی و طولانی مدت با محوریت آشوبزایی برای بازیگر هدف از اهمیت راهبردی برخوردار است. هسته مرکزی این مفهوم این است که تضعیف دولت به عنوان سازمان دهنده و هدایت کننده سازوکار جنگ به ظهور «بازیگران بیدولت» منجر میشود که خانه به چالش کشیدن «مشروعیت دولت» هستند. برای نمونه استکبار جهانی از این سطح از جنگ ترکیبی در قبال جمهوری اسلامی ایران در چند مقطع زمانی بهره جسته است؛ در جنگ تحمیلی هواداران ضدانقلاب و شبکه های رسانه ای کشورهای غربی استمرار جنگ را برای ایرانیان بی نتیجه قلمداد می کردند و خواهان فشار به مسئولین تصمیم گیر برای پایان جنگ بدون مشخص شدن کشور متجاوز بودند. در دهه اخیر استفاده از این سطح از جنگ ترکیبی افزاییش جدی یافته است و شاهد مثال آن در پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران است. رسانه های غربی و حامیان خط غرب در داخل کشور با اعمال فشارهای فرسایشی متعدد در ابعاد سیاسی،اقتصادی و .... هرگونه دستیابی جمهوری اسلامی ایران به توان هسته ای مطلوب را به منزله هزینه سازی برای شهروندان ایرانی تصویرسازی کردند تا از این طریق شرایط برای عدم قدرت یابی کشورمان را مهیا کنند.
#جنگ_شناختی
#جنگ_ترکیبی
#نفوذ
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نظر حاج قاسم سلیمانی در آخرین سخنرانی خود درباره هویت اصلی سپاه در آغاز تاسیس چه بود؟
@amniatemeli
✅ معنای معاملات تسلیحاتی روسیه و ایران برای خاورمیانه چیست؟ سلاح های مسکو (سوخو- ۳۵) می تواند روح آشتی را که در منطقه موج می زند، خراب کند.
بخش اول
🔺گرانت راملی، عضو اندیشکده ی لابی اسرائیل در آمریکا
فارن پالیسی
🔹 در توافق نوظهور مسکو و تهران برای تامین تسلیحات یکدیگر، اولی صدها هواپیمای بدون سرنشین ایرانی را دریافت کرده است، در حالی که دومی به نظر میرسد جنگنده پیشرفته سوخو- ۳۵ روسیه را دریافت کند. علاوه بر این، مسکو تسلیحات آمریکا و سایر کشورهای غربی که بدست آورده را به تهران فرستاده است. کاخ سفید خاطرنشان کرده است که ایران همچنین ممکن است به «قطعات نظامی پیشرفته» و تسلیحات بیشتر مانند هلیکوپترها و سامانههای دفاع هوایی دسترسی پیدا کند. یکی از نمایندگان مجلس ایران هم در ژانویه ادعا کرد که ایران قبلاً این سیستمها را سفارش داده است و فقط منتظر تحویل است. خرید هواپیماهای جنگنده چند منظوره روسیه و همچنین همکاری در زمینه آموزش نظامی و توسعه تسلیحات، گام مهمی در تعمیق روابط امنیتی مسکو و تهران است. همچنین تغییری را نسبت به گذشته نشان میدهد: در سالهای اخیر، مسکو سعی میکرد فروش تسلیحات خود به ایران را با عنایت به روابط نظامی و دیپلماتیک خود با سایرین در منطقه به دقت تنظیم کند. قابل توجهترین معامله ایران و روسیه در دهه گذشته، خرید سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ روسیه در سال ۲۰۱۶ بود. آخرین باری که روسیه هواپیماهای جنگی به ایران تحویل داد در اوایل دهه ۲۰۰۰ بود، زمانی که تنها ۶ مورد از سوخو- ۲۵ خود را تحویل داد. پیشتر، در اواخر دوره جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی تعداد قابل توجهی جتهای جنگنده، بمبافکن، تانک، زیردریایی و سامانههای پدافند هوایی را به ایران فروخت.
🔸 در کوتاه مدت، خط انتقال تسلیحاتی جدید از روسیه به ایران ممکن است به طور چشمگیری توازن قدرت در خاورمیانه را تغییر ندهد. به عنوان مثال، تلفات عظیم تجهیزات روسیه در جنگ جاری در اوکراین این احتمال را ایجاد میکند که مسکو مجبور شود صادرات تسلیحات خود را کاهش دهد. مهمتر از آن، قدرت نظامی اولیه ایران در قابلیتهای نامتقارن آن نهفته است: استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، موشکهای کروز، موشکهای بالستیک، و شبکه پیچیدهای از نیروهای نیابتی منطقه. حتی برای عملیاتی کردن سوخوهای ۳۵، ایران باید گروهی از خلبانها را برای بهره برداری و همچنین راه اندازی سیستم تعمیر و نگهداری برای زنده نگه داشتن آنها آموزش دهد. تحریمهای صنعت دفاعی روسیه و فرسایش خود مسکو در میدان نبرد اوکراین، این مورد را بهویژه دشوار میکند، زیرا تامین قطعات یدکی برای پلتفرمهای روسی چالشبرانگیز خواهد بود؛ بنابراین احتمالاً زمان قابل توجهی طول میکشد تا ایران بتواند این سوخو- ۳۵ ها را در قابلیتهای گستردهتر خود بگنجاند.
🔹 پیامد بزرگتر و مهمتر این محمولهها در دراز مدت است: توانایی ایران در مهندسی معکوس، تکثیر و تولید انبوه اجزای این پلت فرم ها، که قابلیتهای نظامی متعارف بیشتری را به زرادخانههای ایران و نیروهای نیابتی آن اضافه میکند. ایران دارای صنعت تسلیحاتی به خوبی توسعه یافته است و در طول تاریخ در مهندسی معکوس پلت فرمهای متعددی از جمله جتهای جنگنده، موشکها و قطعات هواپیما موفق بوده است. ایران پس از هدف قراردادن یک پهپاد شناسایی آمریکایی RQ-۱۷۰ Sentinel در سال ۲۰۱۱، انواع مسلح و غیرمسلح پهپادهایی را که از طریق مهندسی معکوس ساخته بود را در سال ۲۰۱۴ به نمایش گذاشت. در سال ۲۰۱۸، یکی از آنها را از سوریه به حریم هوایی اسرائیل پرواز داد و در آنجا سرنگون شد. ایران همچنین چندین نسخه داخلی از موشک ضد تانک BGM-۷۱ TOWآمریکا، از جمله توفان و انواع آن را ساخته است که از آن زمان به نیروهای نیابتی خود در سوریه و یمن منتقل کرده است.
🔸 دشمنان اصلی ایران یعنی ایالات متحده و اسرائیل باید نه تنها یک ایران با ارتشی مجهز به قابلیتهای پیشرفتهتر، بلکه یک شبکه منطقهای از نیروهای نیابتی مجهز به تسلیحات پیشرفتهتر توسط ایران را مورد توجه داشته باشند.فروشهای تسلیحاتی مسکو به تهران همچنین نشان دهنده تغییر بالقوه نگران کننده در صادرات تسلیحاتش در منطقه است. از لحاظ تاریخی، انتقال تسلیحات روسیه به خاورمیانه و مناطق مجاور دارای توزان بوده است. در واقع، صادرات تسلیحات روسیه به ایران در مقایسه با صادرات تسلیحاتی به مصر، الجزایر و هند کاهش یافته است.
https://foreignpolicy.com/2023/04/19/iran-russia-arms-weapons-defense-exports-ukraine-war-middle-easthttps://foreignpolicy.com/2023/04/19/iran-russia-arms-weapons-defense-exports-ukraine-war-middle-east//
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تحلیلگر عرب زبان؛ آمریکا پایهگذار تولید مواد مخدر در سوریه است!
🔺 دکتر «حسن مرهج» در پاسخ به تحلیلگر آمریکایی شبکه صهیونیستی "i24":
🔸 "سوریه اصلا در وادی تولید مواد مخدر نبود، آمریکا برای آسیب زدن به کشورهای عربی تولید مواد مخدر را در سوریه پایهگذاری کرد."
🔹"رسانههای غربی سرشار از دروغ است؛ ادعای تسلیحات کشتار جمعی در عراق کردند که دروغ از آب درآمد! از دروغهایتان خسته شدیم با دلیل و مدرک حرف بزنید!!"
@amniatemeli
🔺نقشه برنارد لوئیس برای تجزیه کشورهای خاورمیانه
🔸او در دوران جنگ جهانی دوم و پیش از آنکه به امور خارجه فرستاده شود، در ارتش سلطنتی انگلستان و واحدهای اطلاعاتی این کشور خدمت میکرد. پس از جنگ، لوئیس به دانشکده مطالعات آفریقا و شرقشناسی در دانشگاه لندن بازگشت و به او سمت ریاست بخش مطالعات خاورمیانه و خاورنزدیک داده شد.
دکترین لوئیس علاوه بر تجزیه ایران، تجزیه دیگر کشورهای خاورمیانه که استعداد تبدیل شدن به قدرت منطقهای دارند را نیز شامل میشود. از جمله این کشورها عراق، ترکیه، عربستان و حتی یمن نیز هست که هریک باید به سه تا چهار کشور تقسیم شوند تا خاورمیانه جدید متشکل از خردهکشورهایی باشد که ضمن موازنه یکدیگر، توان برتری و تبدیل شدن به هژمون منطقهای و در پی آن ایجاد تهدید برای منافع آمریکا را نداشته باشند. آنچه که هماکنون در کشورهای غربآسیا و شمال آفریقا به عنوان تروریسم و افراطگری با حمایت آمریکا در جریان است، همان ادامه سیاستهای جرج بوش در اجرای دکترین لوئیس به سمت تضعیف و تجزیه کشورهای قدرتمند خاورمیانه است.
@amniatemeli
✅ بخش دوم مقاله «معنای معاملات تسلیحاتی روسیه و ایران برای خاورمیانه چیست؟ سلاح های مسکو (سوخو- ۳۵) می تواند روح آشتی را که در منطقه موج می زند، خراب کند.»
بخش دوم
🔸در حال حاضر، هواپیماهای سوخو ۳۵ که به سوی ایران به پرواز در میآیند، ظاهرا جتهایی هستند که مصر قبلا خریداری کرده بود، اما بخشی از آن به دلیل دورنمای تحریمهای ایالات متحده لغو خرید شده بود. تأثیر جنگ اوکراین و تحریمهای بعدی بر صنایع دفاعی روسیه، صادرات تسلیحات روسیه به کشورهای دیگر را پیچیده کرده است. در مارس ۲۰۲۲، یک تولیدکننده تسلیحات در روسیه ادعا کرد که قادر به دریافت یک میلیارد دلار پول تسلیحات از کشورهایی مانند هند و مصر نیست. بنابراین، با توجه به اهمیت صادرات دفاعی برای اقتصاد روسیه، روسیه ممکن است بیشتر فروش خود را به سمت ایران هدایت کند، زیرا معاملاتش با مشتریان سنتی اش دچار مشکل شده است.
🔹در درازمدت، این فروشهای تسلیحاتی روسیه احتمالاً هزینههای دفاعی خاورمیانه را افزایش خواهند داد. در حال حاضر، خاورمیانه یکی از بزرگترین مناطق واردکننده تسلیحات در جهان است. این کشور میزبان پنج کشور از ۱۵واردکننده بزرگ سلاح در جهان (عربستان سعودی، قطر، مصر، امارات متحده عربی و کویت) است و شامل ۹کشور از ۱۵ کشور برتر از نظر هزینههای دفاعی نسبت به تولید ناخالص داخلی (عمان، کویت، الجزایر، اردن، عربستان سعودی، مراکش، اسرائیل، امارات متحده عربی و قطر بر اساس دادههای سال ۲۰۲۲) است. کشورهای منطقه به بهانهای برای خرید تسلیحات بیشتر نیاز ندارند، اما افزودن جنگندههای پیشرفته روسی - و احتمالاً دیگر تسلیحات پیشرفته روسی در آینده - دولتهای منطقه را نگران خواهند کرد و احتمالاً خرید تسلیحات مشابه را موجب میشود. برای مثال، اگر ایران سوخو ۳۵ را به زرادخانه خود اضافه کند، امارات متحده عربی ممکن است به دنبال احیای مذاکرات بر سر خرید احتمالی اف- ۳۵ باشد.
🔸انتقال تسلیحات روسیه به ایران همچنین میتواند روح آشتی جویانه را که در حال حاضر در منطقه موج میزند، مختل کند. درحالیکه احیای روابط دیپلماتیک ایران و عربستان ممکن است نشان دهنده کاهش ریسک تشدید تنش باشد، اما تاکنون نتوانسته است به عوامل بی ثبات کننده بلندمدت رسیدگی کند: تلاش بالقوه ایران برای دستیابی به سلاح هستهای و ادامه استفاده از نیروهای نیابتی در سراسر منطقه. ورود سیل تسلیحات پیشرفته روسی به ایران به روابط بین تهران و همسایگان عربش ضربه خواهد زد. بعلاوه، در هر اقدام احتمالی آینده علیه ایران، اسرائیل میبایست قابلیتهای نظامی بیشتر تهران را در نظر بگیرد. مطمئناً، خط انتقال تسلیحات ایران-روسیه در جهت دیگر نیز حرکت میکند، یعنی از ایران تا جنگ روسیه در اوکراین که نگرانی جدی تری در کوتاه مدت به حساب میآید. پهپادهای ایرانی در حال پر کردن خلاء حیاتی در تواناییهای نظامی روسیه هستند و ارائه احتمالی تسلیحات بیشتر- از جمله موشکهای بالستیک ایران - به اوکراین و نیروهایش ضربه بیشتری وارد میکند. فراتر از این تهدید، تسلیحاتی که به سوی ایران سرازیر میشوند تنها میتوانند تنشها را در خاورمیانه تشدید کنند و پتانسیل درگیریهای آتی در منطقه را افزایش دهند. تاثیرات بده بستان نظامی روسیه-ایران به طور قطعی فراتر از میدان نبرد است.
https://foreignpolicy.com/2023/04/19/iran-russia-arms-weapons-defense-exports-ukraine-war-middle-easthttps://foreignpolicy.com/2023/04/19/iran-russia-arms-weapons-defense-exports-ukraine-war-middle-east//
@amniatemeli
🔺اصطلاح «جنگ ترکیبی» (Hybrid warfare) نخستینبار در مطالعات راهبردی توسط یک تحلیلگر نظامی به نام فرانک هافمن در سال ۲۰۰۷ در کتابی با عنوان «منازعه در قرن ۲۱: ظهور جنگهای ترکیبی» به کار رفت. از نظر هافمن در جنگ ترکیبی علاوه بر فنون نظامی از ابزارهای غیرنظامی مانند فشار اقتصادی و تحریم، حملات سایبری، و خصوصاً عملیات رسانهای و جنگ روانی استفاده میشود.
#جنگ_شناختی
#جنگ_ترکیبی
#نفوذ
@amniatemeli
45.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥عملیات پنجه عقاب
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺اهداف مهم دشمنان در جنگ نرم تغییر سبک زندگی اسلامی (بخش دوم) 🔸با کمی جستجو در فضای مجازی در خصوص
✅اهداف مهم دشمنان در جنگ نرم تغییر سبک زندگی اسلامی (بخش سوم)
🔸با کمی جستجو در فضای مجازی در خصوص اولویت های فرهنگی سخنان رهبر معظم انقلاب، به این مطالب خواهیم رسید که آرایش جبهه در حال تغییر است، و به تعبیر دقیقتر، از جنس شبیخون و تهاجم فرهنگی به سمت #ناتوی_فرهنگی و #جنگ_نرم تغییر میکند؛ در واقع از جنس حرکات پارتیزانی به آرایش جنگی تغییر می یابد.
🔺دلایل استفاده از جنگ نرم
🔹انتشار مقاله مشهور «جوزف نای» نظریه پرداز آمریکایی تحت عنوان «قدرت نرم» power Soft در فصلنامه آمریکایی foreign policy در سال ۱۹۹۰ دیدگاه جدیدی را به مخاطبان ارائه کرد که براساس آن ایالات متحده به جای آن که از طریق بکارگیری آنچه که قدرت سخت می نامند، به انجام کودتای نظامی در کشورهای رقیب اقدام کند، تلاش خود را بر ایجاد تغییرات در کشورهای هدف از طریق تأثیر گذاری بر نخبگان جامعه متمرکز می کند. بر این اساس #آمریکا می توانست به جای سرمایه گذاری میلیارد دلاری بر تئوری جنگ ستارگان به منظور مقابله با آنچه تهدید شوروی خوانده می شد، به سرمایه گذاری بر نخبگان جامعه شوروی از طرق مختلف اقدام کند.
🔸پس از فروپاشی شوروی جوزف نای، مقاله دیگری تحت عنوان «کاربرد قدرت نرم» در فصلنامه فارن پالسی در سال ۲۰۰۴ منتشر ساخت که تکمیل کننده نظرات قبلی او متناسب با تغییرات جهان در سال های پس از فروپاشی شوروی و به ویژه تحولات ناشی از واقعه یازده سپتامبر در روابط بین الملل بود. بنابراین #جنگ_نرم، امروزه مؤثرترین، کارآمدترین و کم هزینه ترین و در عین حال #خطرناکترین و #پیچیده_ترین نوع جنگ علیه امنیت ملی یک کشور است؛ چون از این طریق می توان با کمترین هزینه، کشور هدف رو مورد تهاجم قرار داد. #جنگ_نرم به #روحیه، به عنوان یکی از عوامل قدرت ملی خدشه وارد می کند، عزم و #اراده_ملت را از بین می برد، مقاومت و دفاع از آرمان و سیاست های نظام را تضعیف می کند. فروپاشی روانی یک ملت می تواند مقدمه ای برای فروپاشی سیاسی - امنیتی و ساختارهای آن باشد.
🔹جوزف نای #قدرت_نرم را شیوه غیرمستقیم رسیدن به نتایج مطلوب، بدون تهدید یا پاداش ملموس می داند. این شیوه غیرمستقیم رسیدن به نتایج مطلوب قدرت است. بر این پایه یک کشور می تواند به مقاصد مورد نظر خود در سیاست جهانی نایل آید؛ چون کشورهای دیگر، ارزش های آن را می پذیرند، از آن تبعیت می کنند، تحت تأثیر پیشرفت و آزاداندیشی آن قرار می گیرند، و در نتیجه خواهان پیروی از آن می شوند. در این مفهوم آنچه مهم تلقی می شود، تنظیم دستورالعملی است که دیگران را جذب کند. بنابراین #جنگ_نرم از یک سو توانایی کسب آنچه که می خواهید از طریق جذب کردن، و نه از طریق اجبار و یا پاداش می باشد. و از سوی دیگر نشان دهنده تفاوت های عمده آن با جنگ سخت می باشد. #ادامه_دارد...
@amniatemeli
38.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#مستند تاریخ علم در جهان اسلام
🔺از ساخت شهر بغداد و شروع رنسانس علمی مسلمانان در جهان
@amniatemeli
🔺جنگ نرم در قرآن (بخش اول)
🔹هم در قرآن کریم و هم در تاریخ اسلام ما موارد بسیاری داریم که در آن با استفاده از #جنگ_نرم برای پیشبرد اهداف استفاده شده، و این هم از ناحیه خداوند و مومنان، و هم از ناحیه مشرکان و کافران و شیاطین مورد استفاده قرارگرفته است. یکی از شیوه های جنگی، #جنگ_نرم است. در جنگ نرم، به جای ابزارهای جنگی متعارف چون توپ و تانک، از #ابزارهای_فرهنگی تاثیرگذار بر فکر و اندیشه و عواطف و احساسات انسانی بهره گرفته میشود. با نگاهی به جریان شناسی جنگ نرم می توان گفت که این شیوه جنگی، چه در قرآن کریم و چه در تاریخ اسلام به وفور دیده می شود.
💠جنگ نرم و حدود و مرزهای آن
🔸آموزه های قرآنی به #جنگ_نرم در حوزه #دشمن_شناسی و مقابله با دشمن، توجه داشته است. آیات بسیاری به این مسئله از دو زاویه دید مختلف نگریسته است، به این معنا که اگر #دشمن برخی از ساز و کارهای #جنگ_روانی را در جنگ نرم به کار میگیرد، جامعه اسلامی نیز در دفاع و مقابله با دشمن می بایست از همه امکانات بهره گیرد و در جنگ نرم، به حکم مقابله به مثل «فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ» [بقره، ۱۹۴] عمل نماید. البته در این آیه و آیات دیگر بر این مهم توجه و تاکید شده است که مومنان به حکم تقوای الهی، از هرگونه رفتارهای ضد اخلاقی و عقلانی که هنجارها و ارزش های اساسی بشریت را تضعیف می کند و یا از میان برمی دارد باید پرهیز کنند.
🔹بنابراین خطوط قرمزها و محدودیت هایی را برای این مقابله به مثل در همه حوزه ها از جمله #جنگ_نرم معین کرده است، که مومنان نمی توانند از آن مرزها گذر کنند و همانند دشمنان خدا و دین، عمل نمایند؛ به عنوان نمونه قتل و غارت بی گناهان و زنان و کودکان در فرهنگ ضدبشری دشمنان اسلام صورت میگیرد، ولی مومنان مجاز نیستند اینگونه رفتار کنند. در جنگ نرم نیز دشمنان به شیوه های زشت و ناپاکی رو می آورند، که حریم های انسانی و نیز قداست و کرامت بشری را میشکند و به تهمت و افتراهای ناموسی و همانند آن رو می آورند، در حالی که مومنان براساس آموزه های اسلامی و محوریت تقوای عقلانی و عقلایی و شرعی نمیتواند در جنگ نرم از آن ها بهره گیرند. #ادامه_دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▶️ امام خمینی(ره): ایران، هراسی از ابرقدرت ها ندارد و من امید دارم که این کشور پیشرفت خواهد کرد
🔸ما بر سر آن عهد که بستیم،هستیم
#عهد
@amniatemeli
✅ قلیچداراوغلو کیست؟
#بخش_اول
🔸اپوزیسیون ترکیه پس از مشاجره فراوان بالاخره هفته گذشته"کمال قلیچداراوغلو" را به عنوان نماینده خود برای رقابت با رجب طیب اردوغان در انتخابات آتی برگزید. در این گزارش به معرفی او پرداختهایم، از جمله اینکه چرا او را «گاندی ترکیه» مینامند.
🔹به گزارش ایسنا، پایگاه خبری ایندین اکسپرس در گزارشی به معرفی کمال قلیچداراوغلو، نامزد انتخابات ریاستجمهوری آتی ترکیه پرداخته است: «کمال قلیچداراوغلو، رهبر بزرگترین حزب اپوزیسیون ترکیه، یعنی حزب مردم جمهوریخواه نماینده ائتلاف شش حزب اپوزیسیون این کشور در رقابت با رجب طیب اردوغان در انتخابات ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) خواهد بود. تقویم انتخاباتی از ۱۰ مارس آغاز شده و او نامزدیاش را دوشنبه (۶ مارس) اعلام کرد.
▪️گاندی ترکیه
🔸در سالهای گذشته از قلیچداراوغلو به عنوان معادل مهاتما گاندی در سیاست امروز ترکیه یاد شده است. گاهی او را «گاندی کمال» یا «گاندی ترکیه» مینامند. رویترز در گزارشی دلیل این نامگذاری را شباهت ظاهری او به مهاتما گاندی معرفی کرد که او هم فردی ریز اندام بود. پولیتیکو نیز در گزارشی نوشت که سبک و سیاق سیاستمداری او مانند گاندی «افتاده و فروتن» است.حزب چپگرای میانهروی مردم جمهوریخواه که او ریاستش را برعهده دارد، توسط «مصطفی کمال آتاتورک» بنیانگذار ترکیه مدرن تاسیس شد و قدیمیترین حزب سیاسی این کشور است.
🔹"جان دوندار"، روزنامهنگار تبعیدی ترکیه و دبیر سابق روزنامه «جمهوریت» که از ۲۰۱۶ در آلمان زندگی میکند در ۲۰۱۷ در مقالهای در واشنگتنپست نوشت که انتخاب عنوان گاندی برای قلیچداراوغلو که از ۲۰۱۰ آغاز شده، بیش از آنکه از شباهت او به انقلابیگری یا پیشینه گاندی ربط داشته باشد، صرفا از شباهت ظاهریاش به این انقلابی هندی ناشی میشود.زمانی که «انیس بربراوغلو» معاون رسانهای قلیچداراوغلو که مدتهاست هدف حملات اردوغان قرار دارد، به ۲۵ سال حبس به اتهام جاسوسی محکوم شد، قلیچداراوغلو یک راهپیمایی اعتراضی ۴۵۰ کیلومتری از استانبول به آنکارا را آغاز کرد و بسیاری از طرفدارانش هم او را همراهی کردند. این اقدام او را در اذهان عمومی به عنوان یکی از چهرههای اپوزیسیون ثبت کرد.
🔸جان دوندار در مقالهاش در ۲۰۱۷ نوشت: برخی این راهپیمایی او را با «رژه نمک» ۳۸۵ کیلومتری گاندی در ۱۹۳۰ مقایسه میکنند که در اعتراض به سلطه بریتانیا بر نمک هند برگزار شد. راهپیمایی گاندی به بازداشت کوتاه مدت ۶۰ هزار شرکتکننده منجر شد که در نهایت همه آنها آزاد شدند. اما در ترکیه ۲۰۰ هزار تن زندانی داریم و همه ۳۷۲ زندان این کشور تکمیل ظرفیت هستند.آمار دقیقی درباره زندانیان سیاسی ترکیه در دست نیست، اما مقامات مسئول در فوریه ۲۰۲۲ اعلام کردند که تعداد زندانیان ۳۰۹ هزار و ۵۵۸ تن است.
▪️قلیچداراوغلو چه پیشینهای دارد؟
🔹کمال مردی ۷۵ ساله است که سالها ریاست تامین اجتماعی ترکیه را برعهده داشت و بعد از بازنشستگیاش بود که وارد سیاست شد. او در ۱۹۴۸ در شرق ترکیه به دنیا آمد و خانوادهاش از اقلیت مسلمان علوی در این کشور هستند.او در آکادمی علوم اقتصادی و بازرگانی آنکارا – که حالا به دانشگاه غازی تغییر نام داده – اقتصاد خواند و پس از آن به مناصب عالیرتبهای در سازمانهای دولتی و خصوصی اقتصاد ترکیه رسید.
▪️او در سیاست چه کرده است؟
🔸قلیچداراوغلو در ۲۰۰۲ به عنوان یکی از نمایندگان استانبول وارد پارلمان ترکیه شد، در همان سالی که حزب عدالت و توسعه اردوغان برای نخستین بار به قدرت رسید.
🔹او به یکی از چهرههای برجسته مبارزه با فساد در ترکیه بدل شده و در ۲۰۰۷ بار دیگر به پارلمان راه یافت. در ۲۰۰۹ در رقابت شهرداری استانبول شکست خورد و در ۲۰۱۰ با رسوای اخلاقی رئیس وقت حزب مردم جمهوریخواه، به ریاست این حزب رسید.او در زمان معارفه به عنوان رئیس جدید در گردهمایی حزبش به عنوان فردی «صادق و سالم» معرفی شد و به طرفداران خود گفت: ما به قدرت میرسیم تا از حقوق فقرا، سرکوبشدگان و کارگران حمایت کنیم.با این حال، این حزب در ریاست قلیچداراوغلو موفقیت چندانی در انتخابات نداشته و اردوغان در یک دهه گذشته اجازه عرض اندام به اپوزیسیون را نداده است. میزان محبوبیت حزب مردم جمهوریخواه در نظرسنجیها هرگز از ۲۵ درصد فراتر نرفته است. بزرگترین موفقیت این حزب در ۲۰۱۹ حاصل شد، یعنی زمانی که نمایندگان این حزب در انتخابات شهرداری پنج استان از ۶ استان بزرگ ترکیه پیروز شدند، از جمله استانبول و ترکیه.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیا در غرب رفراندوم تاکنون برگزار شده است؟
🔺 اولا در آمریکا اساسا رفراندوم یا همه پرسی در قانون اساسی شان تعریف نشده و تنها در برخی از ایالات آن هم به شرط عدم نقض با قوانین فدرال برای برخی موضوعات کم اهمیت برگزار شد.
🔹 دوما بعد از تاسیس جمهوری اسلامی در ایران، طی چهل و چهار سال شاهد برگزاری سه همه پرسی بودیم در حالیکه انگلیس طی تاریخ چند صد ساله خود تنها سه بار انجام داده است.
🔸 در آلمان تا قبل سقوط هیتلر همه پرسی وجود داشت و او از آن، جهت صدراعظم شدن خود و حمله به راین لند رای گیری عمومی گذاشت.
@amniatemeli
✅قلیچداراوغلو کیست؟
#بخش_پایانی
🔸فارغ از عملکرد انتخاباتی این حزب، «موفقیت» قلیچداراوغلو را باید در اصلاحات خاموشی دنبال کرد که در حزبش ایجاد کرده است. در دوره ریاست او رویکردهای سفت و سخت پیروان «کمالیسم» یا «آتاتورکیسم» رفتهرفته جای خود را به رهبرانی داده است که به ایدهآلهای سوسیال دموکرات اروپای امروز نزدیکتر هستند
▪️در برابر اردوغان چه در چنته دارد؟
🔸او علاوه بر حزب خود، از حمایت پنج اپوزیسیون اصلی ترکیه هم برخوردار است. در ششم مارس این شش حزب بالاخره توافق کردند که قلیچداراوغلو را به عنوان نماینده ائتلاف «میز شش نفره» در برابر اردوغان انتخاب کنند.
🔹مرال آکشنر، رهبر حزب «خوب» که در این ائتلاف حضور دارد، ابتدا با قلیچداراوغلو مخالف بود و سعی داشت اکرم اماماوغلو و منصور یاواش، شهردارهای استانبول و آنکارا را نماینده اپوزیسیون کند. اما در نهایت به این رضایت داد که در صورت پیروزی قلیچداراوغلو، اماماوغلو و یاواش معاونان او باشند. حزب «خوب» یکی از مهرههای قدرتمند اپوزیسیون است و تحلیلگران بر این باورند که این سه بازیگر (قلیچداراوغلو، اماماوغلو و یاواش) نماینده سه دیدگاه و پایگاه حمایت مردمی متفاوت هستند و در نتیجه، اگر یاواش و اماماوغلو در دولت حضور داشته باشند، آکشنر موضع قدرتمندتری در ائتلاف با آنان خواهد داشت.قلیچداراوغلو پس از اعلام نامزدی خود گفت: ما ترکیه را با رایزنی و ازخودگذشتگی رهبری خواهیم کرد. ما در کنار هم حاکمیت اخلاق و عدالت را برپا میکنیم.
🔸تحلیلگران بر این باورند که شرایط اقتصادی بد ترکیه که شاهد کاهش شدید ارزش لیر بوده و وضعیت ناخوشایند رسیدگی به زلزله اخیر که آمار کشتههایش به ۵۰ هزار تن نزدیک شده، میتوانند قلیچداراوغلو را در این انتخابات یاری دهند.رویترز در مقالهای نوشت که مخالفان قلیچداراوغلو میگویند که او توانایی اردوغان در به حرکت درآوردن مردم و جذب مخاطبان را ندارد و چشمانداز شفافی هم از دوران پسا-اردوغان ارائه نکرده، اما حامیانش تاکید دارند که او یک بروکرات اخلاقمدار و مردی صادق است.
🔹بر اساس نتایج نظرسنجیها باید انتظار رقابتی تنگاتنگ در انتخاباتهای ریاستجمهوری و پارلمانی باشیم و هیچکس نمیتواند کاریزما و شگردهای اردوغان را نادیده بگیرد. او از ۲۰۰۳ ابتدا نخستوزیر سپس رئیسجمهوری ترکیه بوده و قصد ندارد به این آسانیها قدرت را ترک کند.»
@amniatemeli
🔺هزینه های نظامی، سال ٢٠٢٢ ( واحد ميليارد دلار) :
🇨🇳چین: ٢٩١
🇮🇳هند: ۶۶
🇷🇺روسیه: ۶١
🇬🇧انگلستان: ۵۵
🇫🇷فرانسه: ۵١
🇯🇵ژاپن: ۴٨
🇩🇪آلمان: ۴۶
🇮🇹ایتالیا: ٣٣
🇧🇷برزیل: ٢٠
🇮🇷ایران: ۶
مجموع این ۱۰کشور: ۶٧٧ میلیارد دلار
🇺🇸هزینههای نظامی ایالات متحده به تنهایی: ٨٧٧ میلیارد دلار!!!
@amniatemeli