7.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رصد هوایی ناوشکنهای فرامنطقهای در تنگه هرمز توسط ارتش و سپاه
🔸️فرمانده نیروی دریایی سپاه امروز به آمریکا بابت دستدرازی به محموله نفتی ایران هشدار داد.
@amniatemeli
🔺امنيت فراگير:
🔸 امنيت جامع درصدد بود دامنه ي تمرکز سنتي به صرف نظامي امنيت ملي را گسترش دهد تا علاوه بر نشان دادن امنيت در سطوح جهاني، منطقه اي، دو جانبه و داخلي، مسائل سياسي و اقتصادي را نيز دربرگيرد.
@amniatemeli
13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥جنگ بی پایان ، مشکل اصلی اسرائیل و فلسطین چیست ؟
منبع؛کانال تاریخ ایران و جهان باستان
وستانیوز
@amniatemeli
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌴 ۳۰ تیرماه ۱۳۶۱ - سالروز شهادت
سرلشکر خلبان عباس دوران، عقاب تیز پرواز آسمان ایران
📽 شهیدی که آوازه شجاعت و دلاوری هایش در دوران جنگ تحمیلی به کابوس مزدوران بعثی تبدیل شده بود.
ا▫️⚪️▫️⚪️▫️⚪️▫️⚪️▫️
🎥 #ڪلیپ
○هواپیمای شهید عباس دوران بعد از بمباران پالایشگاه الدوره مورد اصابت موشک قرار گرفت، در حالی که میتوانست خود را نجات دهد با شجاعتی مثال زدنی جنگنده را به ساختمان محل برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها به ریاست صدام کوبید و باعث لغو جلسه و فضاحت صدام شد که می خواست عراق را غیرقابل نفوذ و امن نشان دهد.
📎 اسطوره ای است که به گفته کارشناسان نیروی دریایی عراق را به نابودی کشاند.
فردی که در تعداد پرواز جنگی رکورد داشت و عراق برای سرش جایزه تعیین کرده بود.
او با از خود گذشتگی، کاری کرد که اجلاس سران غیر متعهدها به علت فقدان امنیت در بغداد برگزار نشد.
#شهید_خلبان_عباس_دوران
@amniatemeli
🔺امنيت دسته جمعي:
🔹 تفاوت «امنيت دسته جمعي» با «اتحاد» در اين است که در اتحاد، اعضا به طور قطع، دولت هاي همفکر نيستند، بلکه تنها درباره ي عدم استفاده از زور در حل اختلافات توافق نموده اند و براساس اين قاعده، در مقابل هر خشونتي به طور جمعي واکنش نشان مي دهند. اساسا اهداف و وظايف امنيت دسته جمعي را مي توان در قالب سه عنوان و مجموعه بيان کرد: حفظ صلح و جلوگيري از وقوع جنگ، احياي صلح و بازگرداندن صلح پس از نقض و از بين رفتن آن، و ايجاد صلح و صلح سازي که به دنبال جلوگيري از خطر بازگشت جنگ، پس از پايان يافتن آن صورت مي گيرد. امنيت دسته جمعي درصدد است رفتار بين المللي را نه تنها از طريق جلوگيري کردن از متجاوزان، بلکه از طريق تحول ماهيت رقابت آميز تعاملات دولت ها تنظيم نمايد. در اين نوع از امنيت، صلح به صورت دسته جمعي و در صورت لزوم، از طريق يک واکنش تأديبي برقرار مي شود و همه ي اعضا مسئوليت مشارکت در يک تهديد بازدارنده ي کلان و در صورت لزوم، اجراي آن را مي پذيرند.
🔸با پايان جنگ سرد، امنيت دسته جمعي به عنوان مبناي بالقوه ي ايجاد امنيت جهاني و منطقه اي دوباره مطرح شد، ولي به دليل آنکه قدرت هاي بزرگ بار ديگر درباره ي چندين موضوع مهم امنيتي به مخالفت با يکديگر برخاستند، به منصه ي ظهور نرسيد.
@amniatemeli
🔻نظریه پرداز ویلیامسون موری ، جنگ ترکیبی را این گونه تعریف کرده: "درگیری که شاملِ ترکیبی از نیروهای نظامی متعارف و نامنظم (چریک ها، شورشیان و تروریست هاست) که در برگیرنده نقش بازیگران دولتی و غیردولتی می باشد و هدف آن دستیابی به یک توافق مشترک با یک رویکرد سیاسی است.
@amniatemeli
44.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥این ویدئو که توسط هوش مصنوعی ساخته شده، وضعیت و شکل و شمایل کشورهای مختلف جهان در دوره باستان را به تصویر می کشد.
@amniatemeli
🔺نقش عاشورا در علم و عمل اجتماعی شیعیان
💠 واقعه عاشورا به عنوان عنصری محوری در فرهنگ، تاریخ و دانش اسلامی است که در علم و عمل اجتماعی شیعیان انعکاس یافته و تاثیرگذار است. اولین لایه این تأثیرگذاری که عمیقترین سطح آن نیز هست، آن بخش از تحلیلهایی است که نسبت به عاشورا در احادیث وجود دارد و در بخشی از معارف و دانشهای شیعیان بازتاب آن یافته است.
❇️ بر این مبنا عاشورا به صورت واقعهای الهی دیده میشود که از آدم تا خاتم وجود داشته و تا روز قیامت نقش آفرینی خواهد کرد. در چنین رویکردی، عاشورا ناظر به یک واقعه در مقطعی تاریخی و موقعیتی نیست، بلکه اتفاقی است که رخ داده، تمام نشده و ازلی و ابدی است. بر این اساس، عاشورا به حسبِ ظاهری در مقطعی از زمان به وقوع پیوسته ولی به لحاظِ حقیقتِ آن، سرمدی و جاویدان بوده و با همه عالم و اهل عالم گره خورده است.
✴️ از این منظر، هیچ یک از کنشگرانِ واقعه عاشورا از این مسأله مستثنی نیستند و این موضوع محدود به امام حسین علیه السلام یا اصحاب ایشان نیست و حتی کسانی که در جبهه مقابل امام نیز قرار گرفتهاند، مشمول این حکم میشوند. از این رو است که بر اساس آیات، احادیث و روایات، واقعه عاشورا با فطرت الهی پیوند می خورد و در واقع، عهد و پیمانی است که خداوند با همه بندگانش بسته است.
🌀 در حادثه عاشورا همه بر شاکله وجودی خود عمل میکنند. ظاهر و باطن جدا نیست، حقیقت فرد ظاهر شده و تعین یافته است. باطن عرفانی و فلسفی این واقعه، جدای از رفتار اجتماعی و سیاسی شیعیان نیست و درعمل و حیات آنان نیز قابل پیگیری و تسری است و در علم اجتماعی شیعیان تاثیرگذار بوده است و در چند سطح و لایه درس متناظر با خود را دارد.
♻️ درسی که از واقعه عاشورا می توان گرفت کاملا سیاسی و اجتماعی است و از طرف دیگر با حقیقت و معنویت عالم نیز پیوند می خورد و به همین تناسب در شاکله و شخصیت شیعیان، به لحاظ نظری، فکری و رفتاری اثرگذار و متجلی است و تمسک به آن، بخشی از هویت تشیع را شکل می دهد.
♦️در کنار جلوه و تجسم عاشورا در هویت شیعی، انعکاس و بازتاب تفکر عاشورایی را در عملکرد و کنش سیاسی شیعیان نیز می توان ردگیری کرد. واقعیت این است که مقاومتهای سیاسی شیعیان در طول تاریخ همواره ملهم از حرکت امام حسین(ع) و واقعه عاشورا بوده است و یکی از شواهد این مدعا، حرکت مردم در پیروزی انقلاب اسلامی است که یکی از پایههای اساسی این حرکت سیاسی، مراسم و مناسک دهه محرم و واقعه عاشورا بوده است و حتی خود حضرت امام خمینی(ره) در حرکت سیاسی خود که مبارزه با ظلم و استبداد بود از حضرت امام حسین(ع) و واقعه عاشورا ملهم بود و این نگاه و نگرش را به بدنه جامعه هم تزریق می کردند.
🔻به طور کلی تشیع هر جای تاریخ که کوشیده در برابر ظلم و استبداد زمانه اش بایستد به امام حسین(ع) و حرکت ایشان اقتدا کرده است.
#نکته
1️⃣ تبیین واقعه عاشورا؛ از این منظر این حادثه مشیتی الهی و رسالتی عظیم بر دوش امام حسین بوده و صحرای کربلا ظرفِ تحقق این وظیفه الهی است.
2️⃣ توصیف واقعه عاشورا؛ در اینجا در توصیفِ چگونگی زیست و رفتار امام، عملِ امام خالصانهترین عمل نسبت به خداوند سبحان و تعالی و عین وجه الله و عمیق ترین مرتبه توحید و اوج شیفتگی جمال الهی قلمداد میشود.
3️⃣ تجویز واقعه عاشورا؛ در این سطح، به پیامدهای نهضت عاشورا پرداخته شده و امام چون اسوهای تصور میشود که برای تمامی انسانها در همه اعصار آموزندهاند. در این ساحت، تاثیر عاشورا بر فقه اجتماعی شیعی، نحوه تعامل شیعیان با قدرتهای موجود و عمل و رفتار شیعیان در ادوار تاریخ مورد توجه قرار میگیرد.
@amniatemeli
13.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند در_برابر_طوفان
🎬 قسمت_چهارم
مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
@amniatemeli
🔸رئالیسم تهاجمی به پیروی از دیگر گرایشهای فکری بین الملل، دستگاه فکری خود را براساس آموزه ها و مفروضه های واقعگرایانه بنیان نهاده است. پیروان این مکتب، ضمن اینکه در چهارچوب های واقعگرایانه، دولتها را به عنوان بازیگران اصلی صحنه روابط بین الملل به رسمیت میشناسند، بر این باورند که قدرتهای بزرگ بازیگر اصلی در سیاست بینالملل هستند و در ﺗﺄثیرگذاری بر سیستم بین الملل، بروندادهای قدرتهای بزرگ تعیین کننده است.
@amniatemeli
9.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 کارشناس سعودی:
🔹زمانی به پالایشگاه ما حمله شد، هر چه از امریکا درخواست کردیم پاسخی بدهد کاری نکرد، امروز که به دنبال صلح با ایران و کم کردن تنش ها هستیم امریکا اقدامات شک برانگیزی انجام میدهد، امریکا امپراتوری جنگ است و بدون جنگ امکان بقا ندارد.../ کاوش مدیا
@amniatemeli
🔺جان میرشایمر، تعیین سرنوشت تمامی دولتها اعم از قدرتهای بزرگ و کوچک را از طریق تصمیمات و اقدامات دولتهایی میداند که بیشترین توانایی را داشته باشند. از دید وی اقدامات بین المللی قدرتهای بزرگ بر مبنای توانایی نظامی تعیین میگردد و این موضوع باعث میشود همواره احتمال وقوع جنگ وجود داشته باشد و هیچگاه این احتمال به میزان قابل توجهی کاهش نیابد و فقط قدرت است که میتواند از خطر افزایش احتمال وقوع جنگ توسط رقیب جلوگیری کند و در صورت وقوع، مانع شکست در جنگ شود. در رهیافت رئالیسم تهاجمی بر افزایش قدرت به منزله ی هدف و برای کسب جایگاه هژمونیک در نظام بینالملل (به عنوان رفتار اصلی قدرتهای بزرگ) تأکید میشود. این دسته از رئالیستها به مسأله امنیت به عنوان محور و پایه اصلی بحثهایشان میپردازند که به مسائلی چون امنیت بین الملل، بقاء، موضوعات امنیتی مبتنی بر محور نظامی، خوداتکایی در تحصیل امنیت، دولت محوری در مرجع امنیت و آنارشی توجه می شود.
@amniatemeli