🔺فقط خاورمیانه میتواند خاورمیانه را با ثبات کند
🔸در هفتههای ابتدایی سال ۲۰۲۴، زمانی که جنگ فاجعهبار در نوار غزه منطقه را شعلهور کرد، به نظر میرسید ثبات خاورمیانه بار دیگر در دستورکار سیاست خارجی ایالات متحده قرار بگیرد.
🔹در روزهای ابتدایی پس از عملیات ۷ اکتبر، دولت بایدن دو ناو هواپیمابر و یک زیردریایی هستهای را به خاورمیانه انتقال داد، در…
مرکز: #Foreign_Affairs
نویسنده: #Dalia_Dassa_Kaye
لینک منبع اصلی؛
https://www.foreignaffairs.com/manage-preferences
@amniatemeli
15.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥از اصلاحات میجی در ژاپن چه می دانید؟
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظۀ شروع عملیات سپاه با دستور سرلشکر سلامی از پایگاه نبیاکرم
🔹پرتاب موشکهای بالستیک بهسمت اراضی اشغالی
@amniatemeli
✅دیالکتیک چیست؟
🔸 دیالکتیک در لغت به معنای گفتگو و مکالمه است اما در مفهوم چیز دیگری است. دیالکتیک به معنای در حرکت بودن و تغییرات مداوم است و آن چیزی است که در برابر متافزیک که تفکری ساکن و بی تحرک است قرار می گیرد. در متافیزیک حرکت جهان را حرکتی دایره وار می دانند که به نقطه آغازین خود باز می گردد اما در دیالکتیک حرکت جهان را حرکتی مارپیچی و رو به جلو فرض می کنند.
🔹دیالکتیک در یونان باستان نیز ریشه داشته است. هراکلیت دانشمند یونانی عقیده داشت که در یک رودخانه دوبار نمی توان شنا کرد چون نه آن رودخانه همان رودخانه پیشین است و نه آن آدم همان آدم. به گفته اردلان عطاپور در کتاب " مو لای درز فلسفه" او این اندیشه را 2500 سال پیش از موعد اعلام داشت و به این خاطر در آن زمان به هیچ وجه مورد قبول واقع نگردید.اما هگل فیلسوف آلمانی آن را پیرایش کرد و به نام خود به ثبت رساند.
🔺دیالکتیک مشتمل بر 3 اصل می باشد. تغییر، اثر متقابل و تضاد.
🔸در دیالکتیک همه اشیا در حال تغییر می باشند، اشیا بر هم اثر متقابل می گذارند و تضادی درونی بین تز و آنتی تز در درون هر چیز برقرار است که سرانجام به تولید پدیده ای جدید (سنتز) منتهی میشود.
🔹دیالکتیک یعنی تنشی در یک نظام ، فرایندی که بوسیله ی آن تغییراتی براساس همان نقش و تضادهای حاصله رخ می دهد .
و در تعریفی دیگر « دیالکتیک یعنی علم قوانین بسیار عمومی که بر گسترش و تکامل طبیعت ، جامعه و فکر حاکم است و به نظر هگل ؛ دیالکتیک زندگی و روح گسترش علمی است. »
به عبارتی دیگر دیالکتیک یعنی واقعیتِ در حرکت...
🔸همانطور که گورویچ متذکر می گردد دیالکتیک حرکت و تغییر در یک کلّ یا تمامیت است. به این معنی تمام جهان هستی و بمراتب جهان اجتماعی ، یا جامعه ، یک دیالکتیک است. به این نحو تمام جامعه شناسان نیز زمانی که حرکت، تغییر ، گذار ، تحول و هرگونه پویایی اجتماعی را بخواهند بفهمند و یا تبیین کنند ، ناگزیر در شناختِ این واقعیت دیالکتیکی درگیرند ، چه نام این واقعیت را واقعیت دیالکتیکی بگذارند چه به یک هندسه ی دوتایی یا سه تایی باور پیدا کنند .
پس تغییر ، تحول و تکامل جوامع ، یا گذار تفکیک یافتگی جوامع ، یعنی تغییر و تحول منظم واقعیتهای دوگانه و بیشتر...
🔺دیالکتیک از منظر کارل مارکس
کارل مارکس که بانی مکتب مارکسیسم است، با افزودن دیالکتیک بر ماتریالیسم فلسفه خود را شکل داد و تفکر خود را که از پیروان مکتب سوسیالیسم بود سوسیالیسم علمی خواند و پیشینیان سوسیالیست خود را تخیلی نامید.
پیش از او کسانی مانند توماس مور و پرودون داعیه دار سوسیالیسم بودند اما مارکس معتقد بود که آنها به دلیل حذف فاکتور مهمی مانند دیالکتیک بر خطا بوده اند. او معتقد بود که ماتریالیستهای پیش از او نیز به همین دلیل دچار روزمرگی شده بودند.
مارکس به تنظیم این نظریه پرداخت که تفکر دیالکتیکی برای رسیدن به شناخت درست و ضروری است و روند تاریخ را سیر تکامل دیالکتیکی می انگاشت که در آن انسان از طریق درهم شکستن نظامهای اجتماعی پر تضاد پیش می رود.
@amniatemeli
🔺روسیه و ایجاد یک جنگ بزرگ فرهنگی با غرب
🔸در متن زیر، شاهد مصاحبه سیلویا ساسه، محقق مطالعات اسلاوونی و یرونیم پروویچ، مورخ، درباره «جهان روسی»، جنگ در اوکراین و تأثیر آن با سایت دانشگاه زوریخ هستیم:
🔹چه چیزی از نظر جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی به اروپای شرقی تعلق دارد؟
ساسه: این موضوع محل بحث است. سی سال پیش، لری…
مرکز: #University_of_Zorich
نویسنده: #Jeronim_Perović #Sylvia_Sasse
لینک منبع اصلی؛
https://www.news.uzh.ch/en/articles/news/2024/Kulturkrieg-gegen-den-Westen0.html
@amniatemeli
31.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 مستند «حاج رضوان» درباره زندگی شهید #عماد_مغنیه
@amniatemeli
🔺نظم آشوب ایران: چگونه جمهوری اسلامی در حال بازسازی خاورمیانه است
🔸جنگ اسرائیل و حماس ( و احتمال اینکه آتش جنگ آن گسترده تر یا حتی به مرز انفجار برسد وجود دارد) تلاش قاطعانه سه رئیس جمهور ایالات متحده را برای تجمیع منابع آمریکایی و تمرکز بر خاورمیانه از بین برده است. بلافاصله…
مرکز: #Foreign_Affairs
نویسنده: #Suzanne_Maloney
لینک منبع اصلی؛
https://www.foreignaffairs.com/iran/irans-order-chaos-suzanne-maloney?utm_medium=newsletters&utm_source=linkedin_newsetter&utm_content=20231103&utm_campaign=weekend_read
@amniatemeli
12.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پان ترکیسم
@amniatemeli
📣 پیمان شانگهای و تعامل تجاری ایران و روسیه
🔷 اقتصاد کشور به دلیل تحریم های اقتصادی اعمال شده از طرف ایالات متحده و هم پیمانان این کشور تحت فشار قرار گرفته است و یکی از راهکارهای اساسی خروج از این فشار، گسترش تجارت خارجی کشور در قالب پیمان های منطقه ای و بین المللی است. سازمان همکاری شانگهای در واکنش به فضای سیاسی و امنیتی حاکم بر دهه ۹۰ میلادی و در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد و طی دو دهه گذشته به دنبال توسعه همکاری ها میان اعضای خود بوده است.
این همکاری ها طیفی از اقدامات سیاسی امنیتی تا اقتصادی را در بر می گیرند.
این گزارش مشتمل بر ۷ فصل است که به فهم ضرورت توسعه تجارت ایران و استفاده از ظرفیت های موجود و بیان موانع تجاری پرداخته است.
کلیدواژگان: روابط تجاری، روسیه
💠 متن کامل پژوهش:
🔗 iranthinktanks.com/Research816
@amniatemeli
14.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 ۹۹ درصد پرتابها رهگیری شده!؟
🗣️ دکتر سید مصطفی خوشچشم؛ تحلیلگر مسائل راهبردی و بینالملل
@amniatemeli
📝 ترکیه و مصر سومین محور نوظهور در خاورمیانه را دفن کردند
📓 #گزارش_راهبردی# شورای آتلانتیک
🔻 یافتههای کلیدی
1⃣ سفر رجب طیب اردوغان به مصر در ۱۴ فوریه امسال، نقطه عطفی در روابط دیپلماتیک این دو کشور بود. روابط این دو کشور پس از کودتای ۲۰۱۳ در مصر و روی کار آمدن سیسی دچار تنش شد. مصر به عربستان و امارات نزدیک شد و ترکیه از جنبشهای اخوانی حمایت کرد.
2⃣ پس از انقلابهای عربی در سال ۲۰۱۱ شاهد شکلگیری محور جدیدی بودیم که متمایز از محور ایران و جبهه مقاومت و محور عربستان و امارات بود. این محور جدید شامل ترکیه،قطر و احزاب و جنبشهای سیاسی بود که ریشه اخوانی داشتند. این محور نوظهور با محور عربستان و امارات در محاصره اقتصادی قطر در سال ۲۰۱۷ و جنگ داخلی لیبی در مقابل یکدیگر قرار گرفتند.
3⃣ اما پس از پایان یافتن محاصره اقتصادی قطر، بهبود روابط ترکیه با عربستان و امارات و کاهش جنگ داخلی در لیبی، به نظر میرسيد عمر این محور رو به پایان است. بنابراین سفر اردوغان به مصر پس از ۱۳ سال و بهبود روابط بین این دو کشور و تمرکز بر مسائل اقتصادی، میتواند به نوعی پایانی بر این محور سوم باشد.
🌐 پیوند گزارش
https://www.atlanticcouncil.org/blogs/menasource/turkey-egypt-diplomatic-relations-partnership/
@amniatemeli
🔻کدام موشکها و پهپادها «وعده صادق» را رقم زدند؟
🔹️ شاهد ۱۳۶ شناخته شدهترین عضو خانواده پهپادهای شاهد است که طی سالهای گذشته ظهور و بروز آن در صحنههای عملیاتی به طور ویژهای مورد توجه قرار گرفته است. شاهد ۱۳۶ در حقیقت نمونهای با مقیاس ۱.۴ از پهپاد شاهد ۱۳۱ است که به دلیل ابعاد بزرگتر نسبت به شاهد ۱۳۱ از برد بیشتری برخوردار است و برد عملیاتی آن به ۲۰۰۰ کیلومتر میرسد.
🔸دیگر سلاح به کار رفته در عملیات وعده صادق، موشک بالستیک خیبرشکن است که یکی از مدرنترین موشکهای بالستیک ایرانی محسوب میشود.
🔹️موشک بالستیک سوخت جامد خیبرشکن در بهمن سال ۱۴۰۰ توسط نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد و در نسخه اولیه ۱۴۵۰ کیلومتر برد دارد. خیبرشکن در مقایسه با موشکهای قبلی در چنین بردی، یکسوم وزن دارد و زمان آمادهسازی آن هم تا یکششم کاهش یافته است.
🔸عماد نخستین موشک بالستیک سوخت مایع و دوربرد ایران است که به سرجنگی با هدایتشونده مجهز شد که این موضوع به وسیله نصب بالکها بر روی سرجنگی عماد رخ داد. نصب بالک بر روی سرجنگی قابلیت هدایت و کنترل موشک تا لحظه اصابت را فراهم میکند.
🔹️عماد از جمله موشکهای دوربرد جمهوری اسلامی ایران با برد ۱۷۰۰ کیلومتر است که تا ۷۵۰ کیلوگرم سرجنگی را میتواند حمل کند. طول این موشک ۱۵.۵ متر است و وزن آن هم بیش از ۱۷ تن است.
🔸پاوه یکی از آخرین دستاوردهای موشکی کشورمان در حوزه کروز است که سال گذشته در خلال یک برنامه تلویزیونی تصاویر آن برای نخستین بار پخش شد و کمی بعد نیز در نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه با حضور رهبر معظم انقلاب به طور رسمی از آن رونمایی شد.
🔹️این موشک برد ۱۶۵۰ کیلومتری دارد و به دلیل قابلیت تعریف نقطهراه برای آن میتواند از سمتهای مختلف به هدف خود حمله کند.
@amniatemeli