مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
💢عنوان اثر : "جمهور"
✒️مولف : افلاطون
🔄مترجمان : دکتر رضا کاویانی ، محمد حسن لطفی
🖨ناشر :نشر خوشه
💢#درباره_کتاب
❇️کتاب جمهور اثری است سترگ و ماندگار در حوزه فلسفه که بدست افلاطون فیلسوف شهیر یونان باستان تالیف شده است.
❇️ این کتاب از مشهورترین و تأثیرگذارترین متون کلاسیک فلسفه سیاسی در غرب به شمار میآید و شامل ۱۰ نمایشنامه به صورت گفتگو میان سقراط و افراد دیگر است و در آن به مسایلی از قبیل عدالت، نوع حکومت و حقیقت پرداخته شدهاست.
@amniatemeli
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی: آمادگی داریم از نظر تسلیحات و فناوری به همۀ کشورهای منطقه کمک کنیم
🔹ما از قویبودن کشورهای منطقه استقبال میکنیم. این منطقه زمانی صلح و صفا میبیند که همۀ کشورهای آن قوی باشند.
🔹باید اسرائیل که تنها دارندۀ سلاح هستهای در منطقه است خلع سلاح شود؛ اگر نشود منطقۀ عاری از سلاحهای هستهای محقق نخواهد شد.
🔹اگر اسرائیل کشورهای دیگر را تهدید کند، آنها دیگر ساکت نمیتوانند بنشینند و به همین دلیل من اعلام کردم اگر اسرائیل ایران را تهدید کند ما ممکن است در دکترین هستهای خود تجدیدنظر کنیم.
🔹آمریکاییها میگویند دیپلماسی بهترین راه است اما خودشان از برجام خارج شدند. ما آمادگی داریم مذاکره کنیم. به برجام برگردید و آن فرصتی خواهد بود که در مورد خاورمیانه عاری از سلاح هستهای صحبت کنیم.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتشار برای نخستین بار | از قصاب لرستان چه میدانید؟! علت کینه لرها از رضا شاه جلاد....
فجیع ترین جنایت افسران بلند پایه رضا شاه در لرستان؛ از بریدن سر جوانان غیور لر تا شرط بندی روی جنازه آنها...
@amniatemeli
✅ عفو بینالملل: نظم جهانی در آستانه فروپاشی است
🔸 سازمان عفو بینالملل در گزارشی اعلام کرد که «نظم جهانی پساجنگ جهانی دوم در آستانه فروپاشی است» و درگیریهای تلخ در جبهههای چندگانه و همچنین رشد لگامگسیخته #هوش_مصنوعی این نظم جهانی را تهدید میکنند.
🔸انیِس کالامار، دبیر کل عفو بینالملل در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه درباره گزارش سالانه این نهاد که با عنوان «وضعیت حقوق بشر جهان» منتشر شده است، گفت: «تمامی شواهد و قرائن ۱۲ ماه گذشته حاکی از آن است که نظم جهانی بینالمللی در آستانه فروپاشی است.»
♦️ تهدید #چین و #روسیه و نیاز به بازبینی ساختار شورای امنیت
🔸انیس کالامار هشدار داد که دیگر بازیگران قدرتمند از جمله روسیه و چین هم تمایل خود را در به خطر انداختن کلیت نظام مبتنیبر قوانین ۱۹۴۸ نشان دادهاند. این گزارش «قانون شکنی آشکار نیروهای روس طی تهاجم نظامی همهجانبه طولانیمدت آنها به #اوکراین و بهکارگیری شکنجه و سوءرفتار علیه زندانیان جنگ را مستند کرده است.
🔸 بنابراین گزارش چین نیز با حمایت از ارتش #میانمار بهرغم حمله این ارتش به غیرنظامیان این کشور، برخلاف حقوق بینالملل عمل کرده است. به گفته کالامار، برای احیا و تجدید نهادهای بینالمللی که وظیفه حفاظت از بشریت را برعهده دارند به اقدامات فوری نیاز است.
⬅️ او گفت: «ما خواهان بازسازی عاجل شورای امنیت سازمان ملل متحد و بهویژه اصلاح حق وتو هستیم بهگونهای که نتوان آن را در موقعیتهای نقض شدید #حقوق_بشر به کار برد.»
♦️هوش مصنوعی بهمثابه تهدید بشریت
🔸 بنابراین گزارش ظهور و رشد هوش مصنوعی بر نگرانیهایی چون امکان فرسایش فراگیر حقوق و به تبع آن تداوم سیاستهای نژادپرستانه و امکان انتشار اطلاعات نادرست و ضداطلاعات دامن میزند.
⬅️ عفو بینالملل شرکتهای بزرگ فناوری را به نادیده گرفتن این تهدیدها حتی در «درگیریهای مسلحانه» متهم میکند.
🔸در این گزارش آمده است که شرکتهای یاغی فناوری و فناوریهای سرکش آنها به حال خود رها شدهاند و در غرب وحشی دیجیتال آزادانه پرسه میزنند. بنابراین گزارش این امر احتمالاً به تسریع نقض حقوق بشر در سال ۲۰۲۴ خواهد انجامید، سالی که سرشار از انتخابات کلیدی از جمله انتخابات ریاست جمهوری #آمریکا است.
🔸 کالامار گفت: در دنیایی که درگیر بیثباتی فزاینده است، گسترش و بهکارگیری بیقاعده از فناوریهایی چون هوش مصنوعی مولد، تشخیص چهره و بدافزارهای جاسوسی از طریق تعمیم و گسترش نقض حقوق بینالملل و حقوق بشر به سطحی خاقالعاده، به دشمنی خطرناک تبدیل میشوند.
🔸 او افزود: «در این سال به خصوص انتخابات و در سایه لابیهای قدرتمند مخالف با مقیدسازی که توسط غولهای فناوری تامین مالی میشوند، این پیشرفت سرکش و بیقاعده فناوری برای همه ما تهدیدی عظیم به شمار میرود.»
🔸 خانم کالامار از دولتها خواسته است تا «اقدامات قانون و نظارتی خود را برای مقابله با خطرات و آسیبهای ناشی از هوش مصنوعی قوت بخشند.»
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیو / الکساندر دوگین؛ مرد پشت پردهی پوتین
@amniatemeli
اروپا چگونه میتواند حضور خود در پیمانهای استراتژیک جهانی را احیا کند؟
در میان چالشهای پیچیده و به سرعت در حال تکامل در امنیت جهانی، اتحادیه اروپا با نیاز به یافتن راه حلهای نوآورانه از طریق همکاری با بازیگران کلیدی جهانی در یک چارچوب چند جانبه مواجه است.
مشارکتهای استراتژیک، که در اینجا به عنوان چارچوبهای همکاری سطح پایین با بازیگران مهم منطقهای یا جهانی تعریف…
مرکز: #carnegieeurope
نویسنده: #Ezgi_Uzun_Teker #Meltem_Müftüler_Baç
لینک منبع اصلی؛
https://carnegieendowment.org/strategiceurope/92375#{lang}
@amniatemeli
📌 برگزاری دوره های سیاسی کم نظیر
۱.مبانی علم سیاست
۲.آینده پژوهی
۳. تحلیل سیاسی
✔️جهت اطلاع از شرایط روی لینک بفشارید👆
👌قطعا این موارد را در کمتر جایی خواهید یافت
👌مناسب اساتید، دانشجویان ،سخنرانان و ....
👌هزینه کمتر و کیفیت بالاتر
👌 ارایه مدرک معتبر از موسسه علمی پژوهشی
💥هر آنچه در دنیای سیاست لازم دارید....
©کانال دکتر محمد سجاد شیرودی 👇
(دانش سیاسی)
💯📮https://eitaa.com/drshiroody
35.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸کلیپ : مدل حکومتی به زبان ساده(۱)
▪️ آنارشی
▪️حکومت فردی
▪️ الیگارشی و دموکراسی
@amniatemeli
🔺خاورمیانه و بیقوارگی سیاست - بخش چهارم
حسین دهشیار
🔸رابطه عمودی دوران سلطه اقتصاد کشاورزی که اطاعت بی چون و چرا را میطلبید، در عصر سرمایهداری بازاری که دولت برای تداوم خود نیاز به حمایت مردم و رضایت آنان دارد به کناری گذاشته شد. این به معنای آن است که سیاست تعریفی متفاوت و متناسب با شرایط محیطی جدید و الزامات ساختار سیاسی یافت. در بسیاری از کشورهای خاورمیانه که قدرت تصمیم گیری در اختیار یک فرد (جمهوریت اسد و یا سلطانیسم اردوغان) و یا نهاد خاص (ارتش مصر) است، حاکمیت به معنای مطلق بودن اطاعت از قانون تجویز شده به وسیله انحصارگرایان قدرت سیاسی میباشد. پس حاکمیت که در فرد حاکم متجلی میشود به معنای اعمال قانون مورد نظر و مورد علاقه اوست، بدون اینکه پاسخگویی وجود داشته باشد. در این چارچوب، سیاست فراتر از تنبیه نیست و اصولاً توجهی به اقدامی غیر از مجازات نمیگردد. حاکمیت مساوی با حکومت تعریف میشود؛ یعنی هر دو باید یک کار ویژه یکسان را نمایش دهند و آن هم همان تنبیه کردن تودهها است. حکومت باید سیاست کند. سیاست هم چیزی جز تنبیه کردن درک نمیگردد.
در جوامعی که سرمایهداری بازاری حاکم است به ضرورت الزامات سیستم اقتصادی که سود و تولید اصل هستند، (ملاحظات بازار در تحلیل نهایی بر خودخواهی حاکم غلبه میکند) میبایستی رضایت شهروندان و حمایت آنان کسب گردد تا در مقام یکی از مهمترین مولفههای تولید افزایش سود و تولید را خواهان گردند. با توجه به این نیاز در جامعه سیاسی، سرمایهداری دیگر حکومت مترادف با حاکمیت تعریف نمیگردد. حاکمیت برای بقا اطاعت بر خاسته از ترس تنبیه را میطلبد ولیکن حکومت برای تداوم نیاز به حمایت و رضایت دارد، پس حکومت به جای تنبیه کردن صرف که ویژگی عصر یکه تازی فردی است، به سوی حکومتداری رفته است. حکومتداری میطلبد که فرد در صورت تخطی از الزامات اجتماعی تنبیه شود و در کنار آن وظیفه اصلی حکومت فراهم آوردن رفاه در ابعاد اقتصادی، آموزشی، تفریحی و سلامت میباشد.
«ادامه دارد»
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برای شناخت فردوسی بزرگ این ۱۰۰ ثانیه را از دست ندهید!
@amniatemeli
🌎 کشورهای اصلی تامینکننده تسلیحات رژیم اسرائیل
⭕️ ایالات متحده آمریکا
🔸 ایالات متحده و اسرائیل در سال ۲۰۱۶ سومین یادداشت تفاهم ۱۰ ساله را برای سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۸ امضا کردند. این یادداشت تفاهم شامل ۳۸ میلیارد دلار کمک نظامی، ۳۳ میلیارد دلار کمکهزینه خرید تجهیزات نظامی و پنج میلیارد دلار برای سامانههای دفاع موشکی است. بنابر اطلاعات موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، اسرائیل از سال ۲۰۱۹ میلادی تا ۲۰۲۳، ۶۹ درصد از کمکهای نظامیش را از آمریکا دریافت کرده است.
🔸اسرائیل نخستین طرف خارجی است که جنگندههای چندمنظوره اف-۳۵ آمریکا را که پیشرفتهترین جنگندههای جهان به حساب میآیند، به کار گرفته است. اسرائیل که در حال خرید ۷۵ فروند جنگنده اف-۳۵ است تا سال گذشته ۳۶ فروند آن را تحویل گرفته است. هزینه این جنگندهها نیز از محل کمکهای آمریکا پرداخت میشود.
🔸ایالات متحده همچنین به توسعه و تسلیح سامانه پدافند موشکی کوتاهبرد گنبد آهنین اسرائیل کمک کرده است. اسرائیل این سامانه را پس از جنگ سال ۲۰۰۶ با حزبالله لبنان مستقر کرد. ایالات متحده تاکنون صدها میلیون دلار به اسرائیل برای خرید موشکهای رهگیری کننده این سامانه کمک کرده است.
🔸 واشنگتن همچنین در تامین مالی توسعه سامانه پدافند هوایی «فلاخن داوود» به اسرائیل کمک کرده است. این سامانه برای سرنگونی موشکهایی که از فاصله ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتری شلیک میشوند، طراحی شده است.
⭕️ آلمان
🔸 صدور مجوز صادرات تسلیحات دفاعی برای اسرائیل در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال قبل ۱۰ برابر شد و به ۳۲۶.۵ میلیون یورو (معادل ۳۵۱ میلیون دلار) رسید. برلین پس از حملات هفتم اکتبر حماس به سر زمین های اشغالی صدور این مجوزها را در اولویت قرار داد.
🔸 طبق گزارش خبرگزاری آلمان (DPA)، این کشور در وهله اول قطعات سامانههای پدافند هوایی و مخابراتی را برای اسرائیل صادر میکند.
🔸طبق گزارش این خبرگزاری، تسلیحات صادر شده به اسرائیل شامل سه هزار سلاح ضدتانک قابل حمل و ۵۰۰ هزار گلوله تفنگهای خودکار و نیمه خودکار است.
⭕️ ایتالیا
🔸یک منبع در وزارت خارجه ایتالیا روز پنجشنبه ۹ مه تایید کرد که ایتالیا به عنوان بزرگترین تامینکننده تسلیحات برای اسرائیل، از آغاز جنگ غزه مجوزهای جدید صادرات تسلیحات به اسرائیل را متوقف کرده است. این منبع به رویترز گفت: «همه چیز متوقف و آخرین سفارشها در ماه نوامبر تحویل داده شد.»
🔸ایتالیا تنها در ماه دسامبر گذشته، معادل ۱.۳ میلیون یورو تسلیحات برای اسرائیل فرستاد که این سه برابر مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ است. ایتالیا حدود یک درصد از کمکهای مالی اسرائیل از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ تأمین کرده است. بنابر گزارش موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، این تسلیحات شامل هلیکوپترها و توپخانه دریایی است.
⭕️ بریتانیا
🔸بریتانیا از تأمینکنندگان عمده تسلیحات برای اسرائیل نیست. بر خلاف آمریکا، دولت بریتانیا مستقیما تسلیحات را در اختیار اسرائیل قرار نمیدهد، بلکه برای شرکتهای صادر کننده مجوز صادر میکند. بریتانیا سال گذشته دستکم برای فروش ۴۲ میلیون پوند (معادل ۵۲.۵ میلیون دلار) تجهیزات دفاعی به اسرائیل مجوز صادر کرد. این مجوزها برای مواردی چون مهمات، پهپادها، مهمات سلاحهای کوچک، قطعات هواپیما و بالگرد و تفنگهای تهاجمی بود.
⭕️ کانادا
🔸دولت کانادا در روز ۲۰ مارس اعلام کرد که صدور مجوز صادرات تسلیحات به اسرائیل را از ۸ ژانویه متوقف کرده و تا زمانی که اتاوا بتواند اطمینان حاصل کند که از این سلاحها مطابق با قوانین بشردوستانه استفاده میشود، این توقف ادامه خواهد داشت. کانادا از زمان حمله ۷ اکتبر حماس به سرزمین های اشغالی مجوزهای جدیدی برای ارسال تسلیحات به اسرائیل به ارزش دستکم ۲۸.۵ میلیون دلار کانادا (۲۱ میلیون دلار آمریکا) صادر کرده بود. این میزان بیش از ارزش مجوزهای صادر شده در سال پیش است.
⭕️ هلند
🔸دولت هلند در ماه فوریه ارسال قطعات جنگندههای اف-۳۵ را از انبارهای این کشور به اسرائیل متوقف کرد. این اقدام در پی حکم دادگاهی مبنی بر این که این قطعات ممکن است در اقداماتی متناقض با حقوق بشردوستانه استفاده شوند، صورت گرفت.
@amniatemeli
18.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تحلیلهای مهم سفیر سابق آمریکا در عربستان سعودی درباره پیامدهای حمله ایران به اسرائیل
🔸️اسرائیل دیگر اصلا اعتبار ندارد و گفته های مقامات اسرائیلی ریا کارانه و دروغ تلقی می شود ، البته ایالات متحده نیز فاصله چندانی با اسرائیل ندارد.
🔸️اسرائیل به یک سفارت در دمشق حمله کرد و یکی از اساسی ترین هنجار های روابط بین الملل را نقض کرد.
🔸️در اقدام دقیق و تلافی جویانه ایران کسی کشته نشد زیرا مقامات ایران با دقت بسیار زیاد اعلام کردند نمیخواهند این کار را انجام دهند ، اهداف آنها کاملا نظامی بود.
🔸️آنها از پهپاد هایی با سرعت پایین استفاده کردند تا حمله را نشان دهند و موشک های بالستیک و کروز را زمان بندی کردند تا همزمان با رسیدن پهپاد ها باشد.
🔸️آنها تواستند یک پایگاه مهم در جنوب را هدف قرار دهند و میزان دقت حمله آنها بسیار عالی بود و نشان دادند ظرفیت عبور از پدافند های دفاعی اسرائیل را دارند و الان می دانند همه رادار ها و سایت های موشکی اسرائیل کجاست.
@amniatemeli
30.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تحلیل بسیار عالی رهبری، در مورد عملکرد سیاسی ائمه(ع)
🔹 بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگرهی جهانی حضرت رضا علیه السّلام. ۱۴۰۳/۲/۱۹
@amniatemeli
🔺اهمیت سفر رهبر چین به فرانسه/ پکن شکاف اروپا و آمریکا را عمیقتر میکند؟
#بخش_اول
«شی جینپینگ» رهبر چین بعد از پنج سال به پاریس رفت تا با «امانوئل مکرون» همتای فرانسوی خود دیدار کند. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، موضوعات روابط اروپا با چین، تجارت و جنگ اوکراین در دستور کار مذاکرات شی با ماکرون و «اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا خواهد بود. طبق این گزارش، شی به مکرون گفته که روابط چین و فرانسه «الگویی برای جامعه بینالمللی در خصوص همزیستی مسالمتآمیز و همکاری برد - برد بین کشورهایی با نظامهای اجتماعی مختلف است»
رهبر چین تأکید کرده با برقراری روابط چین و فرانسه، یک پل ارتباطی بین شرق و غرب ساخته خواهد شد و روابط بینالمللی دو کشور میتواند در جهت گفتگو و همکاری دنبال شود. او تأکید کرده: "ما از سرمایهگذاری شرکتهای فرانسوی به چین استقبال میکنیم" و افزوده: "برای این منظور، ما به طور کامل بخش تولید چین را باز کردهایم و برای گسترش دسترسی به بازار مخابرات، پزشکی و سایر خدمات، سریعتر حرکت خواهیم کرد. "
▪️توسعه تجارت چین و فرانسه با حفظ منافع سیاسی
کارشناسان روابط بینالملل میگویند فرانسه در حال پیشرفت صنعتیسازی مجدد بر اساس نوآوری سبز است، درحالیکه چین در حال تسریع توسعه نیروهای تولیدی باکیفیت جدید است. تجارت دوجانبه از زمان برقراری روابط دیپلماتیک نزدیک به ۸۰۰ برابر افزایش یافته و به ۷۸.۹ میلیارد دلار رسیده است. سرمایه گذاری دو طرف بیش از ۲۶ میلیارد دلار است و بیش از ۲۰۰۰ شرکت فرانسوی خود را در بازار چین ادغام کردند. چین بزرگترین شریک تجاری فرانسه در خارج از اتحادیه اروپا است و فرانسه نیز بزرگترین شریک تجاری چین در اتحادیه اروپا محسوب میشود.
طرح مسائل امنیتی بین دو کشور بخش دیگری از مذاکرات بود که به گفته کارشناسان، این اظهارات و توافقنامههای همکاری بر نگرش باز و صداقت و حسننیت چین برای تقویت همکاری با فرانسه و اروپا تأکید میکرد و نشاندهنده یک سیگنال مثبت برای کارآفرینان اروپایی و تثبیتکننده روابط تجاری چین و اروپا در برابر فشار جدایی بود.ازاینرو پیشبینی میشود چین با تمرکز بر بخش خدمات از جمله خدمات مخابراتی و پزشکی، بازار خود را برای ایجاد فرصتهای بیشتر برای شرکتهای فرانسه، اروپا و فراتر از آن گشایش کند. همکاری در بخشهای کشاورزی، هوش مصنوعی (AI) و توسعه سبز از دیگر زمینههای همکاری دو کشور است. از نظر همکاریهای کشاورزی، چین همچنان به استفاده کامل از مکانیسم هماهنگی سریع زنجیره ارتباط موسوم به "مزرعه فرانسوی با میز ناهارخوری چینی" ادامه خواهد داد و محصولات کشاورزی باکیفیت بیشتری را از فرانسه به میز خانوادههای چینی خواهد آورد.
چین همچنین توافقنامههایی را با ادارات فرانسوی برای تعمیق همکاری در توسعه سبز و حملونقل هوایی امضا کرد که نشاندهنده آگاهی این کشور برای پیونددادن اقتصاد چین با اروپا برای محافظت در برابر تحریمهایی است که ممکن است در آینده پیشروی آنها قرار گیرد.
▪️تفسیر چین و فرانسه از اهداف استراتژیک در شرق و غرب
ناظران سیاسی معتقدند چین و فرانسه نقاط مشترک زیادی در مسئله فلسطین و اسرائیل دارند؛ بنابراین تقویت همکاری به بازگرداندن صلح در خاورمیانه کمک خواهد کرد.مکرون در این سفر اهداف سیاسی بلند مدتی را دنبال میکند. متقاعدکردن شی برای کنترل پوتین در جنگ روسیه علیه اوکراین و ایجاد یک رابطه شخصی نزدیکتر با شی که برای این منظور مکرون شی و همسرش «پنگ لیو آن» را به جنوب غربی فرانسه برد تا از خانه مادربزرگ مرحوم مکرون که به او بسیار نزدیک بود، بازدید کنند.
@amniatemeli
15.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥یحیی سنوار در مورد حاج قاسم میگوید
🔹وقتی ما خواب بودیم ابرقهرمان ایرانی(شهید سلیمانی) در فلسطین قهرمان میساخت.
@amniatemeli
🔺خاورمیانه و بیقوارگی سیاست - بخش پنجم
حسین دهشیار
در چنین ساختاری قانون بر خلاف گذشته وضع نمیشود که فقط اعمال زور انجام گیرد بلکه هدف قانون فراهم آوردن شرایط مطلوب برای تحقق رفاه شهروندان میباشد. این معنای حکومت داری است. حکومت زمانی که دغدغهاش رضایت و رفاه شهروندان است در قلمرو حکومتداری فعالیت میکند. پس متوجه می شویم که حاکمیت با حکومت داری فرق دارد. حاکمیت تنها در طلب اعمال قانون با توسل به تنبیه در راستای ایجاد نظم است، در حالی که حکومت داری قانون را در راستای رفاه شهروندان می خواهد. سیاست در این چارچوب دیگر به معنای تنبیه کردن تعریف نمیگردد.
حال سیاست به معنای تدبیر کردن ظاهر میشود. چه تدبیری به کار رود که شهروندان در گستره جامعه به بالاترین سطح از رفاه برسند تا رضایت خود از حکومت را به صحنه آورند. حکومت داری در قالب سیاست به معنای تدبیر کردن در واقع ماهیت عقلانی بخشیدن به حکومت باید در نظر گرفته شود. حاکم در قامت عقلانی، ماهیت امنیتی به تفاوتها نمیدهد و منازعات در کانالهای سیاسی که معطوف به بده بستان و مصالحه است به جریان میافتد.
حکومت داری به معنای اعطای مزایا و تشویق شهروندان به حمایت، یک نوع از قدرت محسوب میگردد. قدرت در این برداشت کاملاً درونی شده و به ضرورت مشروع مطرح میشود. قدرت بر آمده از حمایت شهروندان تجلی مییابد و تکیه به آنان میکند. در واقع هنر حکومت کردن معنای انسانی مییابد، یعنی این که شهروند به جهت رفاه داشتن در حیطههای مختلف با رضایت فراوان خواستهای حکومت را اجرا مینماید. در اکثر کشورهای خاورمیانه با توجه به این که شکلهای کاذب از سرمایه داری وجود دارد همچنان حاکمیت و حکومت همتراز و همگام عمل میکنند. در این جوامع حکومت داری به عنوان شکلی از قدرت، هنوز به ذهن ساختار قدرت سیاسی خطور نکرده است؛ به همین روی سیاست مترادف با تنبیه کردن میباشد و حکومت وظیفه اصلی خود نمیداند که رفاه تودهها را رقم بزند تا رضایت آنان جلب گردد.
«ادامه دارد»
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
مقامات اسرائیلی معتقدند عملیات نظامی در رفح برای آن ها از همه چیز مهم تر است.
میخواهند عمیقا به چالش حماس برای آینده امنیت سرزمین های اشغالی پایان دهند و این مهم را در حمله به رفح و تصرف خطوط مرزی با مصر می بینند.
صهیونیست ها برخلاف آمریکا و عربستان که از دریچه منافع خود در خاورمیانه با حمله به رفح مخالفت می کنند معتقدند صلح و عادی سازی روابط با عربستان و هر سناریوی سیاسی دیگری که قرار است تحقق پیدا کند اگر بدون حذف حماس جلو برود در آینده از بین خواهد رفت و حماس باید فاقد این توان و قدرت شود.
در پاسخ به این نگاه راهبردی صهیونیست ها ،فریدمن و برخی سیاستمداران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس معتقدند عملیات رفح مثل سایر بخش های جنگ در غزه حماس را از بین نخواهد برد و بهتر است صهیونیست ها دست به قتل عام بی فایده نزنند.
سابقا هم عرض کردم، خاورمیانه همواره محوریت تاریخی داشته و خواهد داشت و شرایطی که در این منطقه به وجود می آید تاثیر مستقیم جهانی دارد.این موضوع برای قدرت ها اهمیت دارد که بتوانند بر آن تسلط پیدا کنند،هرچند نسبی،موضوعی که آمریکایی ها با معامله بزرگ دنبال می کنند تا تسلط نسبی پیدا کنند نه صلح و آرامش برای همه
آمریکا می داند که عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان به هیچ عنوان مشکل خاورمیانه را حل و فصل نمی کند،چراکه چالش بین ایران و اسرائیل است و این دو هستند که تعیین می کنند خاورمیانه در چه سطحی از التهاب امنیتی و سیاسی باشد.
چه عاملی می تواند ایران را برای خاورمیانه مهار کند؟و آمریکایی ها دقیقا چگونه می خواهند خاورمیانه را از دست تهران بیرون بیاروند؟این عامل هرچه باشد صلح ابراهام نیست،این صلح شعله های تنش و درگیری را بیشتر خواهد کرد و خاورمیانه را وارد فاز شفافی از تنش ها خواهد کرد
ابوقاسم
43.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو /اسرائیل با هوش مصنوعی چگونه کشتار میکند؟
@amniatemeli
📝نوشتاری از استفان والت؛
🔺چرا تهران از آستانه هستهای عبور نمیکند؟
🔹آیا ایران به سلاح هستهای دست خواهد یافت؟ اگر این کار را بکند چه اتفاقی میافتد؟ به نظر میرسد که پاسخ به سوال اول مثبت است. اما جواب سوال دوم مثل همیشه مبهم است.
🔹بر اساس آخرین مقاله منتشر شده توسط کنت والتز، سادهترین راه برای ایجاد ثبات در منطقه، دستیابی ایران به یک بازدارنده هستهای است. او استدلال میکرد که داشتن زرادخانه هستهای ترسهای امنیتی ایران را کاهش میدهد، به ایران دلایل کمتری برای ایجاد دردسر برای دیگران میدهد و رقبای منطقهایاش را مجبور میکند تا از توسل به زور علیه ایران به نحوی که ممکن است ناخواسته به تبادل هستهای منجر شود، خودداری کنند. همانطور که وینستون چرچیل در سالهای اولیه جنگ سرد بیان کرد، ثبات «فرزند وحشت است».
🔹والتز منطق اصلی این استدلال را در یک مقاله بحث برانگیز در سال 1981، با تکیه بر نظریه ابتدایی بازدارندگی هستهای بیان کرده بود. او با این فرض واقعگرایانه آشنا شروع کرد که دولتهای درگیر هرجومرج در وهله اول نگران امنیت هستند. در دنیای بدون سلاحهای هستهای، چنین ترسهایی اغلب منجر به اشتباه محاسباتی، رفتارهای مخاطره آمیز و جنگ میشود. سلاحهای هستهای این وضعیت را تغییر دادند -با تهدید سطحی از قدرت مخرب که حتی بلندپروازترین یا متجاوزترین رهبران نیز باید به آن احترام بگذارند.
🔹او بازدارندگی هستهای را تضمین نهایی امنیت میدانست: هیچ رهبر معقولی برای اشغال یا سرنگونی حکومت یک رقیب دارای سلاح هستهای تلاش نمیکند، زیرا انجام این کار ناگزیر خطر حمله هستهای را در پی خواهد داشت. هیچ دستاورد سیاسی قابل تصوری ارزش از دست دادن تعدادی از شهرهای خودی را ندارد و حتی احتمال کم واکنش هستهای برای جلوگیری از حمله مستقیم به استقلال یک کشور دیگر کافی است. احتمال محاسبات نادرست کمتر خواهد بود زیرا برای هر فرد با حداقل هوش آسان است که بفهمد یک تبادل هستهای چه تاثیری خواهد داشت. بنابراین، کشورهایی که دارای قابلیت حمله دوم قابل اطمینان هستند، نگران بقای خود نخواهند بود و رقابت بین آنها با ترس متقابل محدود میشود (اگرچه پایان نمییابد).
🔹اگر سطح کنونی خصومت ادامه پیدا کند، سخت است باور کنیم که ایران در نهایت تصمیم نمیگیرد که به یک بازدارنده هستهای نیاز دارد، و اینکه در آن صورت چه اتفاقی میافتد، موضوع حدس و گمان است [کما اینکه برخی مقامات در ایران اخیرا چنین هشدارهایی را دادهاند] و این ممکن است جرقه جنگ دیگری در خاورمیانه شود که آخرین چیزی است که هر کسی به آن نیاز دارد. اگر ایران در این مسیر قرار گیرد، میتواند کشورهایی مانند عربستان سعودی یا ترکیه را به آن سمت سوق دهد.
@amniatemeli
⚔درگیری منجمد چیست؟
🔘در یک جنگ پرشدت دو کشور، درگیر خصومتهای آشکار میشوند: (مردم می میرند، زیرساختها از بین رفته و در نهایت اقتصاد نابود میشود).
🔘بیشتر کشورهای اروپایی که در قرن گذشته توسط دو جنگ جهانی آسیبدیدهاند، تلاش دارند تا از این جایگزین خطرناک فاصله بگیرند. این رویکرد از منظر (خون و گنج) بسیار ساده اما پرهزینه است.
🔘در یک درگیری منجمد، مسائل حلنشده باقی میمانند اما جنگ متوقف میشود و یا در سطح پایین تحت کنترل قرار میگیرد. درگیریهای منجمد میتواند سال ها ادامه داشته باشد: آنها از انرژی جنبشی جنگ های پرشدت بی بهره هستند و نظام بینالمللی را چندان تحت الشعاع قرار نمی دهند تا زمانی که؛ شاخصهای یک مداخله شدیدتر توسط کشورهایی را پیدا کنند که ممکن است یک جنگ پرشدت را برای کسب منافع خود انتخاب کرده اند.
@amniatemeli
20.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / جنگ بزرگ هستهای نزدیک است؟
@amniatemeli
چگونگی اتحاد رقبای آمریکا برای تغییر نظم جهانی/ قسمت اول
در تاریخ ۲ ژانویه روسیه حمله موشکی گستردهای را به دو شهر کییف و خارکیف اوکراین انجام داد. اما اهمیت این حمله در گستردگی آن نبود بلکه در سلاحهای مورد استفاده بود. این عملیات با کمک تکنولوژی وارداتی از چین و موشکهای ساخت کره شمالی و پهپادهایی ایرانی صورت گرفت. طی ۲ سال گذشته…
مرکز: #Foreign_Affairs
نویسنده: #ANDREA_KENDALL_TAYLOR #Richard_Fontaine
لینک منبع اصلی؛
https://www.foreignaffairs.com/china/axis-upheaval-russia-iran-north-korea-taylor-fontaine?utm_source=twitter_posts&utm_medium=social&utm_campaign=tw_daily_soc
@amniatemeli
28.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴انقلاب صنعتی و گسترش سرمایه داری
🔻لازم به ذکر است این ویدئو که با همکاری ماکس روزر، اقتصاددان بنام آلمانی ساخته شده، بر خلاف رویه معمول Kurzgesagt، بازتاب نگاهی است (در حمایت از نوعی سرمایه داری) که در میان متخصصین آن حوزه اجماع نظر بر آن وجود ندارد. این ویدئو با واکنشهای زیادی در فضای مجازی همراه بود.
@amniatemeli
🔺متن کامل یادداشت اختصاصی دکتر علی لاریجانی در المیادین:
🔸از طوفان الاقصی تا وعده صادق
چگونه مقاومت اسلامی ائتلافهای کاغذی اسرائیل را باطل کرد؟
-علی لاریجانی
🔹زمانی آقای کسینجر را در نیویورک دیدم. او به من گفت «اگر ما بخواهیم با شما رابطۀ استراتژیک برقرار کنیم، شما آمادهاید؟» من گفتم «ما اینک رابطهای نداریم؛ شما میگویید رابطۀ استراتژیک؟ چرا این سؤال را میپرسید؟» گفت «چون بعد از جنگ جهانی ما خودمان روی نقشه جای کشورها را مشخص کردیم، جز دو کشور: ایران و مصر. شما بودید و تمدن داشتید و ادامه دارید. بقیه را ما خودمان درست کردیم، لذا چارهای نداریم با این دو کشور رابطهای ایجاد کنیم».
ایران در شرایط فعلی در یک موقعیت بسیار مهمی است. نه فقط ایران، که شرایط منطقه همینطور است. برای فهم حوادث اخیر فلسطین، و آنچه از مهرماه تا به امروز اتفاق افتاده و ادامه دارد، باید از اتفاقات جزیی فاصله بگیریم و از موضع وسیعتری شرایط را نگاه کنیم. باید اتفاقات را بهطور یک زنجیرۀ بههمپیوسته بنگریم. ما در آستانۀ یک تحول بزرگ منطقهای قرار داریم. این شرایط یک فرصتهایی برای ایران به همراه دارد.
بیایید به یاد بیاوریم که وضعیت اسرائیل قبل از طوفانالاقصی چگونه بود. این رژیم با زدوبندهای حقیرانهای که با برخی از کشورهای منطقه داشت عملاً تصور میکرد جایگاه تثبیتشدهای برای خود رقم زده و امنیت پایداری را برای خود به وجود آورده. کشورهای حقیری هم بودند که برای ارتباطگیری با این رژیم به صف شده بودند. چند عملیات تروریستی هم در ایران مرتکب شد که میخواست اثبات کند در جایی ایستادهام که به هر جایی که بخواهم دستاندازی میکنم و کسی متعرض من نمیشود. ظاهراً غربیها هم این شرایط را پذیرفته بودند. اما تحولات و توازن قوای منطقهای به شیوه دیگری رقم خورد که در اینجا به مهمترین ابعاد آن میپردازیم:
🔹بعد از عملیات طوفانالاقصی، ثبات ساختگی رژیم شکننده شد. به همین خاطر، فرماندهان در آن ساعات ابتدایی حتی جلسه تشکیل ندادند. بلکه سنتکام در اردن وارد عمل شده و فرماندهی را در دست گرفت. صهوینیستها تا اینمقدار روحیهشان را از دست داده بودند. بعد هم مشاهده شد که مسئولان غربی در حکم یک مانور وحشت دیپلماتیک به رژیم سفر کردند تا زخم واردشده را التیام بدهند. وقتی هم شروع کردند، تصورشان این بود طی چند هفته طومار حماس را در هم میپیچند. همه کمک کردند. در آخرین مورد سنای آمریکا 26 میلیارد دلار کمک به رژیم را تصویب کرد. اما با گذشت زمان مشخص شد بخش عملیاتی نیروهای حماس باقی است و رژیم در این زمینه هم موفق نشد
🔹از سوی دیگر باید توجه داشت که حجم خشونت، علیرغم تبلیغات گسترده برای سرپوشگذاری، انکارنشدنی شده و فشار افکار عمومی علیه رژیم بسیار شدت یافته است. دانشگاهها یک مورد مهم از این فشارهای افکار عمومی است. این اتفاق سران رژیم را به وحشت انداخت که مبادا این فشارها حمایت غربیها را متوقف کند. چون بالاخره نسل z غرب مخالف سیاستهای رژیماند و این رژیم را به هراس انداخته است.
🔹همچنین نوع مقاومت مردم فلسطین در این صحنه قابل تامل است. با همۀ جنایتهای رژیم تا کنون، این مردم سرپا ایستاند. این همه تلاش برای مهاجرتدادن فلسطینیها به جایی نرسیده است. این ضربۀ مهلک دیگری به اسرائیل بود. یعنی عملاً نسلی به وجود آمد که شهید داده، جانباز داده، زخمی داده و خانه و کاشانهشان از دست رفته است. پس این نسل نیز نفرتش از اسرائیل بیشتر شد. لذا الآن برخی طرح دو دولت را مطرح کردند. این طرح قبلاً بود، ولی اسرائیل زیر بار نمیرفت. حالا غربیها این طرح را دوباره مطرح کردند.
🔹نکتۀ دیگر نیز حضور نیروهای مقاومت در منطقه است. این نیروها بهعنوان یک واقعیت مهم در منطقه حضور دارند و نمیشود کشورهای منطقه اینها را نادیده بگیرند. یمنیها فقیرند، اما شجاعت لازم برای تحول را دارند. اینها نشان دادند قادر هستند که ائتلافهای کاغذی را باطل کنند و جلوی کشتیهای آمریکایی و اسرائیلی ایستادند. همینطور حزبالله و مقاومت عراق
🔹در عین حال نباید از بههمریختگی اقتصادی و سیاسی داخل اسرائیل چشم پوشید. یعنی ججم فشارهای اقتصادی به اسرائیل نشان داد که این وضع قابل ادامهدادن نیست. اسرائیل برای اینکه از این چنبره خارج شود، به کنسولگری ایران حمله کرد. این حمله این بود که یا ایران پاسخ میدهد یا نمیدهد. اگر پاسخ ندهد، دوباره موازنۀ قبلی را برقرار میکرد. اگر ایران پاسخ بدهد، جنگ فراگیر میشود و غزه فراموش میشود. تصور نمیکردند که ایران طوری عمل کند که هم عملیاتش ناجح باشد و هم جنگ فراگیر نشود. ایران بسیار درست عمل کرد. عملاً اسرائیل در پاسخدادن گیر کرد. یک لطمۀ حیثیتی جدید هم خورد. حالا اسرائیل هم بحران داخلی دارد و هم در جهان بیاعتبار شده است.
ادامه دارد...
@amniatemeli
23.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸کارل مارکس که بود؟
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺متن کامل یادداشت اختصاصی دکتر علی لاریجانی در المیادین: 🔸از طوفان الاقصی تا وعده صادق چگونه مقاوم
🔺از طوفان الاقصی تا وعده صادق
چگونه مقاومت اسلامی ائتلافهای کاغذی اسرائیل را باطل کرد؟
علی لاریجانی
🔸وضع فعلی را با گذشته مقایسه کنید. این وضعیت بحران وجودی برای اسرائیل علاجپذیر نیست. حال به یک محلل نیاز است و غربیها میدانند که این گره به دست کشورهای منطقه حل میشود. بعید است که کشورهای منطقه اینقدر بیهوش باشند که خود را به یک خر لنگ ببندند. لذا این هم شدنی نیست.
🔹بنابراین سرازیری اسرائیل یک بعد داخلی دارد و یک بعد خارجی. کانون تحول آتی منطقه نیز به همین موضوع مربوط است. اگر شما مهرماه سال 1402 را با امروز مقایسه کنید، سمتوسوی تحولات محسوس میشود و این یک موضوع مهم است. اینجا یک آراستگی در رفتار امنیتی ایران را شاهدیم. ایران و مسئولان ایران شرایط کشور را حفظ کردند و هم امنیت ملی ایران را حفظ کردند. این فرصتی است که باید از این شرایط صیانت کرد و آن را پایدار کرد.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
آنچه اهمیت دارد این است که تلفات بالگرد رئیس جمهور را بپذیریم و اولویت هم سلامتی رئیس جمهور است و این موضوع به تسریع روند امداد برای نجات جان رئیس جمهور بستگی دارد
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جان مرشایمر، دانشمند علوم سیاسی:
تحولات اخیر نشان داد اسرائیل بزرگترین بازنده و ایرانیان پیروز ماجرا هستند/ایرانیان بدون اینکه آسیبی ببینند اسرائیل را گوشمالی دادند/با حمله به سفارت ایران به ایرانیان انگیزه دادید تا بمب هستهای داشته باشند.
@amniatemeli