تأملی در رای دوم اسفند
سرمقاله روزنامه جوان -عبدالله گنجی
بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات دو گزاره برجسته شد. اول کاهش مشارکت نسبت به دوره قبل، دوم پیروزی حداکثری اصولگرایان. مشارکت در انتخابات نسبت به ادوار گذشته پایین آمده است. تا قبل از آن رکورد پایینترین مشارکت ۵۱ درصد و بالاترین آن ۷۱ درصد بوده است. اما انتخابات امسال زیر ۵۰ درصد آمد که باید حاکمیت همه زوایا و ابعاد و چراهای آن را بهدور از فضاسازیها بررسی و در روند اداره کشور لحاظ نماید. البته مقایسه با رأی پایین کشورهای اروپایی برای یادآوری به گفتمان رقیب جهانی خوب است، اما نظام جمهوری اسلامی به عنوان مردمیترین نظام سیاسی جهان نباید با این مقایسه خود را توجیه نماید. در چرایی کاهش مشارکت هم نمیتوان تک عاملی یا تکزاویهای به موضوع نگریست یا به توجیه جناحی آن بسنده کرد، اما میتوان با صراحت گفت ردصلاحیتها عامل آن نیست. چرا؟ اولاً روند رد صلاحیتها با ادوار قبل تفاوتی نکرده است پس علت پایین بودن مشارکت این نیست. در تهران اصلاحطلبان حاضر، شناسنامهدارتر از اصلاحطلبان ۱۳۹۴ بودند. در سال ۱۳۹۴ حدود ۲۴ نفر به کلی گمنام بودند، اما این دوره چنین نبود. حداقل ۱۲ نفر از نمایندگان فعلی مجلس در لیست حضور داشتند. ثانیاً اصلاحطلبان در رقابت جدی هم کاندیدای پیروز دارند و هم کاندیدای شکست خورده، مثلاً در جایی مثل تبریز رأی اول را آوردند، اما همانجا هم، مشارکت پایین است. رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس فعلی در گرگان به میدان آمد و رقابت جدی وجود داشت، ایشان حدود ۴ هزار رأی کسب کرد، اما آنجا هم مشارکت پایین است. در شهرکرد مانند دو دوره قبل رقابت درون جریانی بود، اما در دوره قبل مشارکت بالاتر از اکنون بود؛ بنابراین چه رقابت درونجریانی بود چه برونجریانی، اصل مشارکت پایین آمده است و در سراسر کشور کاهش مشارکت از آهنگی موزون برخوردار است و حوزههایی هم که رقابت جدی بود مشارکت کاهش یافته است. پس باید پذیرفت که رد صلاحیتها امری تازه و جدید نبوده است و خاص همه حوزههای انتخاباتی کشور هم نبوده است.
قبل از پرداختن به چرایی کاهش، نکته دومی که باید تصمیمگیران کشور متوجه باشند اینکه سامانه رأیدهی بخشی از ملت الزاماً از تکلیف یا تلفیق حق و تکلیف تبعیت نمیکند. همچنان پایه رأی کشور متدینین هستند که نگاه شرعی و مناسکی به رأی دارد، اما سقف کسانی که در دهه ۶۰ اینگونه رأی میدادند کاهش یافته است. رأی ۱۶ میلیونی مردم ایران به مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۰ -بهعنوان اولین رئیسجمهور روحانی- نشان از غلبه تکلیفگرایان و متشرعین در رأی بود که به نظر میرسد این زایش کمرنگ شده است و بخشهایی از جامعه مانند طبقه متوسط صرفاً آن را حق میپندارند و شرایط زندگی و کشور در تصمیمشان مهم است.
از دور دوم انتخابات ریاستجمهوری مرحوم هاشمی با مشارکت ۱۵ میلیونی این مهم خود را نشان داد. رأی دادن برای نظام و مقابله با دشمن را لازم میدانند، اما کافی نمیدانند و تأثیر رأی را در زندگی خود میخواهند ببینند و اگر نبینند انگیزه آنان فرو میکاهد. نکته سوم هجمههای طرفهای شناسنامهدار به ساختارها و سازمانها و برنامههای کشور است و اگر از آنان علت اقدامشان سؤال شود آن را احقاق حقوق ملت میدانند. حمله به صداوسیما با هدف بیاعتبارسازی آن، حمله به مجلس، دولت و شورای نگهبان کم نبوده است. آیا سرجمع این زد و خورد در رأی مردم تأثیر نخواهد داشت؟ حمله به شورای نگهبان و صداوسیما در مشارکت مردم بیتأثیر نیست؟ و، اما دلایل:
۱- بدون تردید پیدایش کرونا و بمباران رسانههای غربی وحشت عجیبی در مردم ایجاد کرد. قم که مرکز رأی متشرعین است با کاهش مشارکت جدی مواجه شد و این قابل تعمیم به همه کشور است. کرونا چنان برجسته شد که آن را معادل مرگ و سرطان معرفی کردند و زمینگیر کردن مردم در منازل کاملاً مشهود بود. حتی استرس کسانی که در صفهای رأی حضور داشتند، ملموس و قابل درک بود.
۲- وعدههای صریح و با اعتماد به نفس رئیسجمهور در هفتسال گذشته شرایطی را ایجاد کرد که کاندیداهایی که درصدد قول و وعده برمیآمدند مورد تمسخر قرار میگرفتند و گوشها از شنیدن وعدهها پر بود. باورناپذیری نسبت به امیدآفرینی ملموس بود. ناکارآمدی موجود چه واقعی باشد، چه توسط رسانههای دشمن و حتی داخلی برجسته شده باشد در ذهنیت اجتماع مؤثر واقع شده است. عدم وزیدن نسیمهای امیدبخش از بخشهای خدماتی و مولد کشور در اینباره بیتأثیر نبود.
۳- عدم اطلاعرسانی تصمیمات بنزینی قبل از اجرای آن و تثبیت هفتساله قیمت آن و رشد تصاعدی نوعی اعتراض میدانی در آبانماه و نوعی اعتراض نهفته در انتخابات را به همراه داشت. بهرهگیری رسانههای متعدد معاند از کشتههای آبانماه و هواپیمای اوکراینی نیز بیتأثیر نبود.
۴- حملات روحانی به شورای نگهبان و به سخره گرفتن انتخابات با ادبیاتی نظیر «انتصابات»، «تشریفات» و جرم شدن «جمهوری» در آینده هم بیتأثیر نبود. رشد رأی تا یک هفته بعد از سخنان روحانی در نظرسنجیها متوقف شده بود و رسانههای معاند با صدها برابر به آن ضریب دادند.
۵- یک روز قبل از انتخابات دهها اصلاحطلب با نامه و پستهای مجازی «تهدید به تجاوز» به یک خانم در زندان را برجسته کردند و از صبح انتخابات شجریان را تمام شده معرفی کردند. اگرچه این عوامل چندان مؤثر نیست، اما تأثیر حداقلی را نباید نادیده گرفت.
۶- مجلس فعلی نیز در ذهن اجتماع بیخاصیت جلوه نمود، چه در امر نظارت و چه در عرصه قانونگذاری گرهگشا نبود و خروجی برجستهای نداشت. شاید نداشتن اکثریت همسو علت عدم خروجی جدی از آن بود، اما در مجموع در بین مردم و نخبگان بر سر ضعف مجلس اشتراکنظر وجود داشت. معرفی ۹۰ نماینده با کلیدواژه «فساد» نیز بیتأثیر نبود.
۷- بهرغم اینکه اصلاحطلبان در تهران لیست قویتر از ۱۳۹۴ داشتند، اما حامیان آنان کمتر مشارکت کردند. ناامیدی از فراکسیون امید مجلس و به سخره گرفتن «تکرار خاتمی» هم بیتأثیر نبود، به صورتی که خاتمی حاضر به تکرار آن خاطره نشد. درصورتی که حامیان جناح مقابل یکپارچه رأی دادند.
۸- چند میلیون ایرانی خارج کشور در انتخابات ریاستجمهوری میتوانند شرکت کنند، اما در انتخابات مجلس خیر و وزارت کشور این تفاوت را در واجدین شرایط رای لحاظ نکرده است.
حال جریان پیروز در شرایط سختی وارد مجلس میشود. تلنبار مطالبات، آسیب دیدن امید، فشار اقتصادی و روانی دشمن و بیایده بودن دولت، مسائلی هستند که چشمهای ملت برای اصلاح را به مجلس دوخته شده است. آزمون انقلابیون، آزمونی سخت، بزرگ و تاریخی است. برنامه، توکل، تلاش و اولویتشناسی کمککننده است.
هدر دادن یک ساعت از وقت مجلس خسران است. حرفهای تند از تریبون زدن بهجای عمل مؤثر نیز میتواند مجلس جدید را به چالش بکشد.
دکتر عبدالله گنجی
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅جان برنان، رئیس سابق سازمان سیا:
📍قاسم سلیمانی یکی از دشمنان شکست ناپذیر در دوره خدمت من بود/او در عقب راندن نیروهای ضدایرانی بسیار مبتکر و باهوش بود.....!
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
🚨 دستگاههای تبلیغاتی بیگانه از چند ماه قبل علیه انتخابات فعالیت میکردند، دور روز مانده به انتخابات
👈 به بهانه ویروس علیه انتخابات تبلیغ کردند
🔺️ حضرت آیت الله خامنهای صبح امروز با اشاره به فضاسازی منفی و پر حجم دستگاههای تبلیغاتی بیگانه علیه شرکت مردم در انتخابات، خاطرنشان کردند: این تبلیغات منفی از چند ماه قبل آغاز و با نزدیکشدن به انتخابات بیشتر شد و در دو روز آخر نیز به بهانه یک بیماری و ویروس، رسانههای آنها از کمترین فرصت برای منصرف کردن مردم از حضور در انتخابات چشمپوشی نکردند.
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
🔴واکنش یک اصلاحطلب به پیروزی لیست وحدت/ انتخابات ۱۴۰۰ نیز ازآنِ اصولگرایان میشود
🔺مهدی آیتی:
🔹این تازه اول راه است و احتمالا اصولگرایان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را نیز از آن خود میکنند.
🔹پس از عملکردها، مردم منتظر اصولگرایان بودند تا بیایند تا طرحی نو دراندازند و تحولی در وضعیت اقتصاد، معیشت، فرهنگ و اجتماع به وجود آورند.
🔹مجلس با ریاست قالیباف مجلسی قوی و انقلابی خواهد شد، من در دوران کرباسچی و قالیباف مسئولیت داشتهام و به جرأت میگویم که قدرت مدیریت قالیباف ده برابر کرباسچی بود.
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
🔴 تیتر روزنامه ایران پس از پیروزی اصلاحات در ۹۴
vs
🔴 تیتر روزنامه ایران پس از شکست اصلاحات در ۹۸
✍ خطرناک تر از #کرونا تفکریه که روزنامه هایی مثل ایران رو اداره میکنه
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
👤 توییت استاد #رائفی_پور درباره وظیفه مجلس جدید
اولین وظیفه مجلس جدید بازگرداندن امید به مردم است
مردم باید فرق #خانه_دولت را با #خانه_ملت نه در حرف که در عمل ببینند
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️توصیه های بهداشتی ویروس #کرونا
🎥اگر در خانواده فردی دچار علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا شد چه کار کنیم؟
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آنچه درباره ویروس #کرونا بهتر است بدانیم؟
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥توصیه های بهداشتی ویروس #کرونا
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
🔺جواب #وحید_یامین_پور عزیز به پیشنهاد انصراف بعضی نمایندگانی که تخصصشان پایین تر است.
"به این حرف ها ضریب ندید.من به جمع زیادی از نماینده های جوانمان امیدوارم!"
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️جهان سوم یا یک منطقه جنگ زده؟!
هیچکدام!
این فقر مردم در منطقهای در کالیفرنیای آمریکاست!
💢 رژیم آمریکا به مردم خودش هم رحم نمیکند چه برسد به مردم کشورهای دیگر!
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
حضور این جوانان انقلابی در مجلس یازدهم نوید یک تحول میدهد. مانند این تصویر، شاید بتوان دهها نمونه دیگر ساخت. امید واقعی اینجاست.
یاسر جبرائیلی
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان ریم حیدر پرستار لبنانی و سردار دلها🌷😢
ریم حیدر، روزنامهنگار و فعال رسانهای لبنانی که عبای سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله را هدیه گرفته بود از لحظات پس از شهادت حاج قاسم میگوید.
داستان زندگی او، در نقطهای با زندگی سردار سلیمانی پیوند میخورد؛ ریم حیدر، این داستان روایت کرده است.
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
.
باور کنید باختن در کنار مردم، شیرینتر از بردن در بغل احزاب است.
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
🔺اصول ماسک زدن برای مقابله با کرونا
🔹افراد سالم نیازی به ماسک ندارند مگر اینکه در حال مراقبت از فرد مبتلا به کرونا باشند
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ایران جایو...
پیام جالب چینی ها به مردم ایران به زبان فارسی؛
🔺برای مبارزه با ویروس کرونا در کنار یکدیگر می جنگیم. قوی باش چین! قوی باش ایران!
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اولین ویدئوی دکتر قالیباف بعد از اعلام نتایج رسمی انتخابات مجلس یازدهم
فرصت پیش رو... سخنی با مردم عزیز
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وسط این دعواهای داخلی حواسمون به صحبتهای امروز آقا هست یا نه؟؟
با بحثهای انتخاباتی ناخواسته سخنان رهبری رو بایکوت نکنیم
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
کد دهی برای اتاق عملیات روانی دشمن
البته جناب تاجزاده جواب سوالات خودش را میداند و لازم نیست که جناب دهباشی برایش توضیح دهد.
تاجزاده فرمانده اتاق جنگ روانی دشمن در داخل کشور است . با این توییتش در واقع دارد به شبکه رسانه ای و جنگ روانی براندازان و غربگرایان و ضدانقلاب گرا میدهد که با این کدها تولید دروغ و شایعه کنید و نظام و انقلاب را مورد آماج حملات جنگ روانی قرار دهید .
اینکه فضای مجازی کشور ما دربست در اختیار شبکه جنگ روانی دشمن قرار گرفته است . اینکه امثال تاجزاده آزادی و مصونیت دارند تا بعنوان فرمانده میدانی دشمن در داخل کشور جنگ تبلیغاتی علیه نظام راه بیندازند و آشوب روانی بپا کنند یک دلیل بیشتر ندارد و آنهم عدم فهم مسئولان مربوطه از جنگ و میدان جنگ روانی و رسانه ای....
یک صاحب نظری میگفت تاجزاده زرنگ است و از عبارتی استفاده نمیکند که بار حقوقی داشته باشد تا با او برخورد شود ،جوابش را دادم ای نادان در وسط میدان جنگ دنبال نکات حقوقی و کیفری میگردی برای برخورد با شبکه جنگی دشمن؟
ما با جماعتی از ابلهان و نادانها و بیخیالها و نفوذی ها در درون جبهه خودی مواجهیم که تمام ابزارهای ضربه زدن به دشمن را غلاف کرده اند و دست بچه های انقلابی را هم محکم از پشت بسته اند تا سگ هار جنگ روانی دشمن راحت بتواند افکار عمومی را شخم بزند و فتنه ایجاد کند.
در میانه ای جنگی هستم که مردان جنگی در میدان نداریم .....
#تاجزاده
#فتنه۹۸
#فتنه_۷۸
#فتنه_۹۸
#فتنه۸۸
#فتنه_گر
#فتنه_گران
#فتنه_سبز
#فتنه_ساز
#فتنه_سازان
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
29.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 سقوط
آیا این پادشاه خانه آل سعود را ویران می کند؟
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
والا بخدا ...
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷