✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٢۱ مرداد ١۴٠٠
🌙 الخمیس، 3 محرم الحرام 1443
🌲م Thursday 12 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری علیه السلام
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز سوم محرم و آمدن عمربن سعد به کربلا
🔹 روز دوم هفته احیای امربه معروف و نهی از منکر
🔹 روز حمایت از صنایع کوچک
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز سوم محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓حکم حضور در مجلس عزاداری سالار شهیدان (علیه السلام) در ایام کرونا چیست؟
✅ حضور در مجلس عزاداری با رعایت نکات و دستور العمل های بهداشتی، اشکال ندارد بلکه از بهترین کارها و جزء مستحبات موکّد است.
❓فردی برای دهه محرم سیصد پرس غذا نذر کرده و صیغه نذر را هم خوانده است، ولی با توجه به شرایط فعلی کرونا قصد دارد نذری ندهد، آیا تکلیفی بر عهده دارد؟
✅ تا زمانی که امکان عمل به نذر با رعایت قوانین مربوطه و توصیه های بهداشتی، وجود داشته باشد، نمی تواند عمل به نذر را ترک کرده و یا آن را تغییر دهد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «تقدیر الهی و شیوع کرونا در جلسات حسینی؟!»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢٠
مناسبت روز: امروز سومین روز ماه حزن و اندوه است و مورخین آوردهاند که در این روز، امام حسین (ع) و اهلبیت ایشان در کربلا مستقر شدند و عمربن سعد (لعنتالله عليه) با لشگری (چهار، شش یا نه هزار نفری)، وارد صحرای کربلا شد و باعث رعب و وحشت کودکان و زنان گردید! لذا سخن امروز را با لعن و نفرین به تمامی کسانی که با حضور خود در کربلا ولو بهصورت سیاهیلشگر، باعث رعب و وحشت کودکان شدند و با نام و یاد سه سالهی امام حسین (ع)، حضرت رقیه خاتون (س) که طبق سنت علماء، مجالس روز سوم محرم به ایشان تعلق دارد، آغاز مینمائیم؛
اما صبح دیروز، رهبر معظم انقلاب در سخنان تلویزیونی خود، درباره وضعیت خاص فعلی و طغیان بیماری کرونا، سخن گفتند و ضمن اینکه مجالس عزای حضرت سیدالشهداء (ع) را مایه برکت و جلب رحمت الهی دانسته، افزودند: «ملت و کشور ما، به این مجالس با برکت احتیاج دارد، اما در برگزاری آنها باید شیوهنامههای بهداشتی با کمال دقت و شدت مراعات شود!» و سپس به برگزارکنندگان و عموم شرکتکنندگان در این مجالس فرمودند: «نگذارید مجالس حسینی، موجب شیوع بیماری و مایهی طعنه مخالفان و دشمنان شود!»
✍️ اما ممکن است در این میان، سؤالی برای برخی از مؤمنین مطرح گردد که:
❓مگر ما اعتقاد نداریم که حتی برگی از درخت، بدونِ اذن خداوند نمیافتد و هرگز بدون اذن او، هیچ آسیبی و مرضی به ما نمیرسد! و همچنین مگر نمیگوییم که مجالس حسینی مایه برکت و جلب رحمت الهی هستند؛ پس این همه توصیه برای رعایت فاصله گذاری و دستورالعملهای بهداشتی در جلسات عزاداری و حتی تذکر به برخی از صاحبان مجالس در این ایام برای چیست؟
✅ در پاسخ به این سؤال، ابتدا باید اذعان نماییم که در اینکه خداوند بر همهی عالَم اِحاطه دارد و هیچ امری بدون اذن و اراده او محقق نمیشود، هیچگونه شک و شبههای وجود ندارد! زیرا خداوند در آیه ٢٩ سوره تکویر، هرگونه اراده و خواستِ بَشر را به خود نسبت داده و می فرماید: «وَ ما تَشاؤُنَ إِلاَّ أَنْ يَشاءَ اللَّهُ...»: «شما نمىخواهيد جز آنچه خداوند بخواهد!» و همچنین در آیه ۵١ سوره توبه میفرماید: «قُل لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا...»: «بگو: هرگز جز آنچه خداوند براى ما مقرّر كرده است، به ما نخواهد رسيد»؛ پس بدیهی است هیچ امری در جهان، بدون اذن و اراده خدای سبحان، صورت نمیگیرد!
✍️ اما در این میان، باید به دو نکته مهم توجه نمود:
1️⃣ نکتهی اول اینکه خداوند متعال اراده نموده که انسان، مُختار باشد و تمامی امور را با اختیار خود انجام دهد؛ پس مَحال است، افعال ارادی انسان بدون اختیار خود او، تحقّق یابند! لذا خداوند، تقدیر آدمی را بر اساس مقتضيات و اعمال خود او، رقم میزند و تقدیرات الهی هرگز در مقابل اختیار انسان قرار نمیگیرد!
پس انسان نباید عملی را اختیار نماید که باعث ضرر به خود و دیگران شود! همانطور که خداوند در آیه ١٩۵ سوره بقره تذکر میدهد: «وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ...»: «خود را به دست خود به هلاكت نياندازيد...»
2️⃣ نکتهی دوم اینکه خداوند در دنیا اراده کرده است که تمامی امور از طریق اسباب و علل طبیعی و دنیوی محقق شوند! و حتی این موضوع در رابطه با اولیاء و انبیاء (ع) نیز صادق است! همانطور که پیامبر اکرم (ص) طبق آیه ١١٠ سوره کهف در رابطه با بُعدِ جسمانی خود فرمودند: «أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ»: «من بشرى همچون شمايم»؛ لذا حتی اولیای الهی نیز در معرض بلایا و مریضی ها قرار دارند! همانطور که در روایات به بلاها و بیماری حضرت ایوب(ع)، بیماری حضرت سجاد(ع) در کربلا، چِشم دردِ امیرالمؤمنین (ع) در جنگ خیبر و همچنین شهادت ائمهاطهار (ع) از طریق خوردن انگور سمی و یا شمشیر زهرآلود، اشاره شده است!
بنابراین همانطور که در دنیا، خاصیت سم و زهر، حتی برای حضرات معصومین (ع)، کُشندگی است، خاصیت ویروس و میکروب نیز مریضی است! لذا هیچ گونه تناقضی بین رعایت دقیق مسائل بهداشتی در جلسات حسینی با برکت این جلسات و توکل به خداوند و همچنین تقدیر الهی، وجود ندارد!
✍️ لذا بدیهی است که همانطور که رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید تأکید فرمودهاند، اگر صاحب مجلسی و یا شرکت کنندهای، دستورالعملهای بهداشتی را رعایت ننماید و باعث مریضی خود یا دیگران شود، شرعاً ضامن و مسئول خواهد بود! و حتی برخی از مراجع، فرمودهاند که اگر این مریضی باعث مرگِ شخصی گردد، آن فرد، قاتل است و پرداخت «دیه» بر او واجب میشود!
در پایان سخن امروز به داشتن چنین رهبر حکیم و فرزانهای به خود مباهات نموده و برای طول عمر ایشان دعا مینمائیم.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٢٢ مرداد ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 4 محرم الحرام 1443
🌲م Friday 13 August 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز چهارم محرم و هفته احیای امربه معروف و نهی از منکر
🔹 سالروز به دار آویخته شدن میرزا رضا کرمانی (ره) پس از کشته شدن ناصرالدین شاه به دست او
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز چهارم محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓آیا روضه و نوحه خواندن توسط #زن در #مجالس_زنانه در صورتی که #نامحرم صدای او را میشنود، جایز است؟
✅ اگر زن میداند نامحرم صدای او را می شنود، در صورتی که موجب جلب توجه و تهییج نامحرم ، یا مستلزم مفسده دیگری باشد، جایز نیست.
❓در مراسم روضه خوانی و مجالس عزاداری زنان، که در منزل یا حسینیه برگزار میشود، صدای گریه و ناله زنان به گوش مردان نامحرم میرسد، آیا شرعاً اشکال دارد؟
✅ اگر مفسدهای نداشته باشد فی نفسه اشکال ندارد.
❓مدّاحی مرد در مراسم عزاداری بانوان چه حکمی دارد؟ آیا هم نوایی زنان با مداح مرد اشکال دارد؟
✅ اگر خوف مفسده باشد، باید از آن اجتناب شود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «قضاوت با شما...»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠۵/٢٢
مناسبت روز: امروز چهارمین روز ماه عزاداری سید و سالار شهیدان است و ما در دو روز گذشته، شاهد سخنان ارزشمند و تذکرات مهم مقام معظم رهبری در رابطه با وضعیت شیوع بیماری منحوس کرونا و ضرورت رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی در مجالس حسینی بودیم و بحمد الهی از زمان سخنان معظمله تا کنون، شاهد لبیکگویی مردم متدین، منبریان و مادحین، و مسئولین هيأت های مذهبی به سخنان رهبر فرزانه انقلاب هستیم! اما در این میان، برخی افراد غافل، یا جاهل و یا مغرض، کلیپی را از یکی از روحانیون اصفهان پخش کردهاند که در آن از برگزاری جلسات حسینی به سبک قبل از کرونا و عدم ضرورت رعایت هرگونه فاصله گذاری و نکات دیگر بهداشتی سخن گفته و در ادامه با اشاره به زمان متوکل عباسی، که شیعیان، برای رفتن به زیارت اباعبدالله (ع) دستان خود را تقدیم می نمودند! و با مقایسه افراد حاضر در اینگونه جلسات با مدافعین حرم، به عزاداران حسینی، وعده میدهد که اگر در این جلسات شرکت کرده و کرونا هم گرفته و از دنیا رفتند، شهید حریم ولایت و فدایی حسین (ع) هستند!!!
✍️ البته این کلیپ و سخنان، مربوط به سال گذشته است و در مقام جواب به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب نبوده؛ و امیدواریم که ایشان با ضبط کلیپ جدیدی، سخنان سال گذشتهی خود را اصلاح نمایند! اما به هر حال، عدهای در زمان کنونی از آن، سوءاستفاده نمودهاند؛ و این سخنان باعث ایجاد شبهه برای برخی از عزاداران حسینی گردیده، لذا سخن امروز را به این موضوع، اختصاص میدهیم؛
✅ در جواب به این سخنان، ابتدا باید بر این موضوع تأکید کنیم که دین اسلام، دین منطق و عقل است و در فقه اسلامی، اصل و قاعده مهمی تحت عنوان «ملازمه میان حکم عقل و حکم شرع» وجود دارد: «کلما حکم به العقل حکم به الشرع » که معنای این قاعده، آن است که هرگاه عقل به صورت مستقل، فعلی را صحیح و دارای مصلحت و یا اشتباه و دارای مفسده دانست، کشف می کنیم که شارع مقدس نیز نسبت به آن فعل، همان حکم امر یا نهی را دارد و از حکم عقلی به حکم شرعی آن منتقل می شویم، لذا اگر هیچ گونه ادلّه نقلی، و آیه و حدیثی نیز در آن زمینه نداشته باشیم، باز هم عقل و شرع به ما حکم می کند که آن کار را انجام داده و یا از آن خودداری نماییم!
👈 از طرف دیگر، در فقه ما، اصل و قاعده دیگری نیز باعنوان «قاعده لاضرر» وجود دارد: «لا ضرر و لاضرار فی الاسلام»، و این قاعده، به ما میگوید ما حق نداریم هیچ عملی را که موجب ضرر به خودمان و یا ضرر به دیگران میشود را انجام دهیم و آن عمل، حرام شرعی است؛ و قاعدتاً نیز فقها، تشخیص ضرر در هر موضوع را به متخصصین همان امر واگذار میکنند، لذا در موضوع بیماری کرونا نیز، طبق نظر فقها، تشخیص پزشکان و کارشناسان بهداشتی و ستاد مبارزه با کرونا برای ما، حُجّت عقلی و شرعی خواهد بود!
حال با عنایت به مطالب فوق، چگونه میشود در زمانی که کرونا، روزانه صدها نفر را به قبرستان میفرستد! و تمام تختهای بیمارستانی پر از مریض شده؛ عدهای با تمسک به حرفهای غیرمنطقی و عوامانه، دین و عقل را روبروی هم قرار داده و از احساسات و شور و عشق حسینی مردم سوءاستفاده نموده و جان عزاداران حسینی را به خطر بیاندازند!!! و تنها حجت و دلیل آنها هم، حکایت ضعیف السندی در کتاب تاریخی «مُروجُ الذَّهَب و مَعادنُ الجوهَر» باشد که چون عدهای از شیعیان در دوران متوکل عباسی، برای زیارت امام حسین (ع)، دست خود را قطع میکردند! پس امروز ما هم باید بدون هرگونه فاصلهگذاری و نکات دیگر بهداشتی در جلسات، شور برپا کنیم ولو اینکه به قیمت مریضی و مُردن خودمان و دیگران تمام شود!!!
ادامه دارد... 👇👇👇
... هرچند این سخنان، آنقدر عوامانه و غیر منطقی است که نیازی به هیچگونه پاسخ دیگر ندارد ولی در پایان به چند نکته کوتاه دراینباره اشاره مینمائیم:
1️⃣ فارغ از بررسی سندی مطلب تاریخی فوق، این عمل را حضرات معصومین (ع) و یا علمای بزرگ دین، انجام نداده و حتی سخنی در تأیید آن نیز نگفتهاند! لذا در صورت صحت موضوع نیز، عمل عدهای از شیعیان اگر چه حتی با اعتقاد راسخ نیز انجام شده باشد، هیچگونه حُجتی برای ما ایجاد نمی نماید!
علاوه بر اینکه یکی از حقوق واجب در اسلام، رعایت «حق النفس» است! و طبق شرع مقدس، حفظ سلامتی، واجب شرعی است، ولی زیارت امام حسین (ع)، مستحب است و اسلام، هرگز به ما اجازه نمیدهد برای امری مستحب، فعل واجبی را تعطیل و یا نقض نماییم!
2️⃣ فرض محال کنیم که عمل آنان در آن زمان به علت شرایط ویژهای، مشروع بوده باشد، اما باید دقت کنیم که به واسطه عمل آنها در آن زمان، فقط به خودشان آسیب میرسیده و به دیگران، آسیبی نمیرساندند! ولی در این زمان اگر فردی در جلسات حسینی، نکات بهداشتی را رعایت ننماید، علاوه بر بیماری خود، ممکن است باعث آسیب و سرایت بیماری به صدها نفر دیگر شود و مستحضرید که یکی از بزرگترین حقوق اسلامی، «حقالناس» است! که حتی با شهادت در رکاب امام حسین (ع) نیز بخشیده نمیشود! چنانچه امام (ع) در روز عاشورا فرمودند: «هر کس حقالناسی به گردن دارد، برود و در رکاب من پیکار نکند! زیرا هر کس از دنیا برود در حالى که دِینى بر عهدهاش باشد و چارهاى براى آن نکرده باشد، گرفتار دوزخ میشود!» (احقاق الحق، ج ١٩، ص ۴٢٩)
3️⃣ در این زمان، اساساً بحث تعطیلی شعائر و مراسم حسینی مطرح نیست، که ما بخواهیم، فدایی این راه باشیم! بلکه محور عمل، برگزاری باشکوه مراسمات حسینی، البته با رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی، برای حفظ سلامتی خود و دیگر عزاداران حسینی است؛ پس طرح این سخنان، اصلاً مبنایی نداشته است و برای فهم بهتر مطلب، شما فرض کنید که کربلا، دو راه دارد و اگر از یکی از آنها بروید، دست شما را قطع میکنند! ولی اگر از راه دیگر بروید، با سلامت و امنیت کامل، و با بهترین وضعیت، زیارت خود را به جا می آورید! حالا شما کدام راه را انتخاب مینماید؟
✍️ قضاوت با شما...
https://eitaa.com/ROOZBARG