✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز پزشک
موضوع: #احکام_پزشکی
❓حکم مراجعه زن به پزشک مرد یا رادیولوژی، سونوگرافی، تزریقات و جراحی زنان توسط مردان با وجود پزشک زن چیست؟
🔹امام خمینی(ره):
✅ اگر ضرورت دارد مراجعه به مرد مانع ندارد، ولی بدون ضرورت با وجود دکتر زن به مرد مراجعه نکنند.
(استفتائات، ج ٣، ص ٢٧٩ س٨۵)
🔹امام خامنهای:
✅ اگر معاینه و درمان منوط به نظر و لمس حرام باشد جایز نیست مگر در صورتی که مراجعه به پزشک زن حاذق و متخصص غیرممکن باشد.
(اجویة الاستفتائات، ص ٣١١ س ١٣٠٢)
🔹آیةالله العظمی سیستانی:
✅ اگر مستلزم نگاه یا لمس حرام است با بودن متخصص زن جایز نیست مگر اینکه به متخصص زن در انجام صحیح کار اعتماد نباشد.
(مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج١ ص ١٨۴)
🔹آیةالله العظمی مکارم شیرازی:
✅ در صورتی که پزشک هم جنس به قدر کافی وجود داشته باشد و احساس ضرورتی به غیر هم جنس نشود به غیر هم جنس در جائی که مستلزم نظر و لمس حرام است، جایز نیست.
(مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج١، ص ١٨۴)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «پزشکان، مدافعان سلامت»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٠١
مناسبت روز: امروز اول شهریور ماه در تقویم ایران اسلامی همزمان با زادروز میلاد حکیم و دانشمند بزرگ ایرانی، شیخالرئیس ابوعلی سینا (ره) و به پاس تألیفات و خدمات ارزشمند وی به علوم پزشکی و بهمنظور تجلیل از پزشکان عزیز، بهعنوان «روز پزشک» نامگذاری گردیده؛ لذا سخن امروز را با نام و یاد همهی پزشکان و شهدای مدافع سلامت، آغاز مینمائیم؛
در دین مبین اسلام، هر اندازه موضوع علمی پر اهمیت و هدف آن مقدستر باشد، آن علم هم از ارزش و اهمیت بیشتری برخوردار است و از آنجا که موضوع دانش پزشکی، بدن انسان؛ و هدف آن، حفظ و تأمین سلامت و تندرستی آدمی است، لذا در اسلام، «علم پزشکی» همتای «علم دین» ارزشمند به شمار آمده تاجایی که امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «دانش بر دو نوع است: دانش دینی، و دانش بدن و سلامت آن»؛ که اولی در حفظ و سلامت «روح آدمی» میکوشد و دومی برای تندرستی و صحّت جسمی انسان تلاش میکند؛
در اسلام به آموختن حرفهی شریف پزشکی تأکید شده و براساس احادیث نورانی اهلبیت (ع)، مردم، همواره نیازمند این قشر مؤثر میباشند، چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: «اهل هیچ سرزمینی از وجود سه گروه در کار دنیا و آخرتشان، بی نیاز نیستند و اگر این سه گروه در بین آنها نباشند، بیبهره و سرگردان میشوند! اول: فقیه و دانشمند پرهیزکار؛ دوم: زمامدار نیکوکارو مورد اطاعت؛ و سوم: پزشک و طبیب ماهر و مورد اعتماد!»
نکته جالب در این فرمایش گرانقدر این است که، «فقیه» امور آخرتی مردم را عهده دار؛ و «زمامدار» هم امور دنیایی مردم را سر و سامان می بخشد؛ ولی پزشک با تأمین سلامت جسمی مردم، آنها را برای خدمت در امور دنیوی و اخروی آماده و سرحال نگه می دارد؛ لذا بهگونهای لازمه فعالیت آن دو نیز، وجود پزشک و سلامتی در مردم است!
در فرهنگ اسلامی، ارزش دانش گرانقدر پزشكی و فعاليت ارزشمند «طبيب» تا بدان اندازه والا و عظيم است كه حکیم را مظهر اسم شريف الهیِ «محيی» و احياگر انسانها دانستهاند! لذا در متن فرهنگ و حيات اجتماعی مردمان مسلمان اين مرز و بوم، طبيب و طبابت از جايگاه ويژه و اهميت والايی برخوردار است، تابدان اندازه كه مردم نه فقط برای جستجوی تسكين و درمان دردهای جسمانی خويش، بلكه در مقام مشاوره و هدايتجويی نیز به پزشک متوسل میگردند! چرا كه در افق نگاه و قضاوت آنان، حكيم و طبيب، شخصيتی مبـّرز و برخوردار از دانش پزشكی و آراسته به فضائل والای دینی و اخلاقی است!
ایرانیان، پزشکان و طبیبان معاصر را پیروان راستین انديشوران دلسوز و حکیمان فرزانه تاريخ پر فروغ اين سرزمين، همچون طبيب نامور و حکیم بزرگ ايرانی، ابوعلی سينا (ره) میدانند، كه بهدليل ارتباطش با خدا و مكتب وحی نور، حكمت الهی در دل او درخشيد و به «حكيم الهی» تبديل شد!
✍️ البته در پایان سخن امروز باید اذعان نماییم که تاریخ معاصر ایران اسلامی نیز، همچون تاریخ کهن این سرزمین قهرمان، شاهد حضور مجاهدانه و مخلصانه طبیبانی است که در مقاطع حساس و روزهای سخت؛ همچون دوران پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، حوادث و بحرانهای طبیعی و همچنین دوران همهگیری ویروس منحوس کرونا، حماسههای بزرگ و ماندگار آفریدهاند، لذا این شیر مردان و زنان شجاع، فداکار و شفابخش را میبایست "مدافعان سلامت" نامید، خادمانی که همواره در خط مقدم جبههی طبابت و سلامت، خدمترسانی و جانفشانی کرده و در این راه مقدس، شهدای گرانقدری را تقدیم ایران اسلامی نمودهاند!
یادشان گرامی و راهشان همواره پر رهرو باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٠٢ شهریور ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 15 محرم الحرام 1443
🌲م Tuesday 24 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 آغاز هفته دولت
🔹 سالروز شهادت سيد علی اندرزگو (١٣۵٧)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: آغاز هفته دولت
موضوع: #احکام_اموال_دولتی
❓اموال دولت اسلامی یا غیر اسلامی که در اختیار دولت و حکومت و یا کارخانهها و شرکتها و مؤسسات تابع دولت هستند، چه حکمی دارند؟ آیا آنها جزء اموال مجهولالمالک هستند یا اینکه ملک دولت محسوب میشوند؟
✅ اموال دولت هرچند غير اسلامی باشد، شرعاً ملک دولت محسوب میشوند و با آنها مانند ملکی که مالک آن معلوم است رفتار میشود و جواز تصرّف در آنها هم متوقف بر اذن فرد مسئولی است که حق تصرّف در اين اموال را دارد.
❓چندین سال است که مقداری از اموال مربوط به بیتالمال (دولتی) نزد من است و اکنون میخواهم خود را برئالذمّه نمایم، وظیفه من چیست؟
✅ اگر آنچه که از اموال بيتالمال نزد شماست، از اموال دولتی مختص به اداره خاصی از ادارههای دولتی باشد بايد در صورت امکان به همان اداره برگردانيد و الا بايد به خزانه عمومی دولت تحويل بدهيد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «دین و دولت»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٠٢
مناسبت روز: دوم تا هشتم شهریورماه، در تقویم به مناسبت شهادت دو دولتمرد بزرگ انقلاب اسلامی، شهید محمدعلی رجایی (رئیس جمهور وقت) و شهید حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد باهنر (نخست وزیر وقت)، هفته دولت نام گرفته است؛ لذا سخن امروز را با گرامیداشت هفته دولت و با نام و یاد تمامی شهیدان انقلاب اسلامی، آغاز مینمائیم؛
دین، دعوت به اجتماع و دولت را از زمان حضرت نوح (ع) آغاز کرده و برای نخستین بار بر تشکیل «دولت الهی» تأکید ورزیده است؛
دین اسلام نیز از آغاز، با فریاد «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» حرکت سیاسی، فکری و اعتقادی خویش را روشن ساخت و با همین رویکرد، به تشکیل دولت الهی پرداخت؛ بهگونهای که رسول گرامی اسلام بعد از هجرت به شهر مدینه، سنگ بنای اولین دولت اسلامی را گذاشتند و شهر مدینه را به عنوان مرکز دولت انتخاب و خودشان به عنوان حاکم اولین دولت اسلامی برای تحقق ارزشها و اهداف متعالی اسلام و سعادت بشریت بسیار کوشیدند!
در قرآن مجید، ارتباط تنگاتنگی میان دین و دولت وجود دارد و بر اساس آیات الهی، دولت امری است که در ذات دیانت نهفته است!
خداوند در آیه ٢۶ سوره ملک، تأکید میفرماید که او مالک (اصلی) حکومت و دولت است و آن را به هر که بخواهد میدهد و از هر که بخواهد میگیرد: «قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء...»؛ واژه «مُلک» در این آیه، همان سلطنت و دولت است که در اصل از آن خداوند است و منظور از دولت در این دسته از آیات، همان دولت الهی است که جنبه حقیقی دارد و مشروعیتش ذاتی است؛
در اندیشه قرآنی، طبیعت جامعه بشری، نهایت کمال خود را می جوید و حرکت جوامع هم به همان سمت وسواست؛ و این قاعدهی کمالگرایی، در همه جنبههای انسانی، اجتماعی، مدنی، اخلاقی و... جریان دارد، لذا آدمی، باید در زندگی اجتماعی و مدنی خود نیز به عالی ترین شکل آن دست یابد و همه استعدادهایی که در وجود او نهفته است، آشکار نماید و به هدف غایی زندگی برسد، بنابراین بشریت نیازمند وجود دولت و تشکیل حکومت اجتماعی و سیاسی است؛
خداوند در آیه ۵٩ سوره نساء مردم را به اطاعت از خود و رسول و اولیالامر از میان آنها، فرمان میدهد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ...» و امام رضا (ع) در پاسخ این پرسش که چرا خداوند مسئله اولیالامر را مطرح کرده است، فرمودند: «خداوند برای بندگان خود، حدود و تکالیفی را تعیین کرده که عمل به آنها، مایه سعادت، و مخالفت با آنها، موجب بدبختی آنها خواهد بود... و مطالعه تاریخ بشر، بیانگر این واقعیت است که جوامع بشری هیچ گاه بدون حاکم و سرپرست نبودهاند و این امر نشان دهندهی نیاز بشر به حکومت و حاکم در مسائل دینی و دنیوی است؛ در این صورت، بر خداوند حکیم روا نیست بندگان خود را بدون راهبر و سرپرست واگذارد؛ زیرا او می داند آنان به راهبر و زمام دار نیاز دارند و اگر خداوند برای مردم امام، سرپرست، امین و حافظ دین معین نمی کرد، دین از دست میرفت و سنتها و احکام الهی تغییر مییافت؛ زیرا وجود رهبر و دولت اسلامی، عامل وحدت و انسجام و پناهگاه مظلومان است» (علل الشرايع، ص٢۵٣)
✍️ از آنچه گذشت، نتیجه میگیریم که بشریت برای رسیدن به سعادت در زندگی، نیازمند تشکیل دولت، البته بر اساس ملاکهای دینی هستند؛ و بهترین و بالاترین الگوی دولت اسلامی، حکومت نبوی و علوی است؛ که روزبرگ امروز را با سخنی از رهبر فرزانه انقلاب در این زمینه به پایان میبریم که فرمودند: «هر حکومتی که اساس کارش بر اقامه دین خدا نباشد، علوی نیست! اگر در نظام اسلامی که به نام حکومت علوی خود را معرفی می کند، اقامه دین خدا هدف نباشد، مردم به دین خدا عمل بکنند یا نکنند! اقامه حق الهی بشود یا نشود! و بگوییم به ما چه ربطی دارد، اگر این گونه باشد، این حکومت علوی نیست! اقامه دین الهی، اولین شاخصه و مادر همه خصوصیات دیگر زندگی امیرالمؤمنین (ع) و حکومت ایشان است؛ عدالت علی (ع) هم ناشی از همین است؛ مردم سالاری و رعایت مردم در زندگی امیرمؤمنان هم مربوط به همین است...» (سخنان معظمله مورخ ۱۳۸۱/۰۶/۳۰)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٠٣ شهریور ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 16 محرم الحرام 1443
🌲م Wednesday 25 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 هفته دولت
🔹 سالروز أشغال إيران توسط متفقين و فرار رضا خان (١٣٢٠هش)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG