✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«امام خوبیها (٣)»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠٣/١۵
✍️ مناسبت روز: ١۵ خرداد سالروز قیام مردم ایران در سال ١٣۴٢ شمسی در اعتراض به دستگیری امام راحل و حمایت از مبارزات انقلابی ایشان بود که ماجرای این قیام خونین را در روزبرگ روز گذشته تقدیم نمودیم و انشاالله در روزبرگ امروز نیز این مبحث را ادامه میدهیم؛
✍️ تبعید امام به ترکیه و عراق
بعد از گذشت حدود یازده ماه از تبعید امام به ترکیه، در روز ۱۳ مهرماه ۱۳۴۳شمسی، حضرت امام از ترکیه به تبعیدگاه دوم، یعنی کشور عراق، منتقل شدند.
👈 «مشکلات امنیتی و روانی دولت ترکیه»، «افزایش فشارهای داخلی جامعه مذهبی ایران» و همچنین «فضای ساکت و سیاست ستیزِ آن ایام در حوزه نجف و وجود علمای بزرگ در آن حوزه و کمرنگ شدن احتمالی برتریهای امام در عرصههای علمی و اجتماعی»، و نیز «وضعیت رژیم بعثی حاکم بر بغداد» که خود مانعی بزرگ برای فعالیتهای سیاسی حضرت امام به شمار میآمد، از جمله دلایل شاه برای تغییر محل تبعید امام بود.
دوران اقامت ۱۳ ساله امام خمینی (ره) در نجف در شرایطی آغاز شد که هر چند در ظاهر فشارها و محدودیتهای مستقیم، در حدّ ایران و ترکیه وجود نداشت، اما اینبار مخالفتها و کارشکنیها و زخم زبانها نه از جبهه دشمن و شاه، بلکه از ناحیه روحانی نمایان و شیاطین مخفی شده در لباس دین، آنچنان گسترده و آزاردهنده بود که امام با همه صبر و بردباری معروفشان، بارها از سختی شرایط مبارزه دراین سالها، به تلخی تمام، یاد کردهاند!
امام در این دوران سخت، علیرغم دشواریهای پدید آمده، هیچگاه دست از مبارزه نکشیدند، وبا سخنرانیها و پیامهای خویش، امید به پیروزی را در دل مردم، همچنان زنده نگاه میداشتند.
در همین دوران، شاه در ادامه سیاستهای مذهب ستیز خود، وقیحانه تاریخ رسمی کشور را از مبدأ هجرت پیامبر (ص) به مبدأ سلطنت شاهان هخامنشی، تغییر داد! و امام بلافاصله در واکنشی سخت، فتوا به حُرمت استفاده از تاریخ بی پایه دادند، که با استقبال شدید مردم ایران روبرو گردید و تبدیل به افتضاحی مجدد برای رژیم شد، بهگونهای که شاه ناگزیر از عقب نشینی و لغو تاریخ شاهنشاهی شد و یکبار دیگر قدرت و نفوذ حضرت امام، در ایران نمایان گردید!
✍️ اوجگیری مجدد قیام
عوامل شاه در اول آبان ۱۳۵۶ در اشتباهی بزرگ، حاج آقا مصطفی خمینی (ره) فرزند ارشد امام را مسموم و به شهادت رساندند که این موضوع، نقطه آغاز دوباره قیام جامعه اسلامی ایران شد!
شهادت حاج آقا مصطفی، نه تنها در عزم و اراده خمینی کبیر تأثیری نگذاشت، بلکه امام این واقعه را از الطاف خفیه الهی دانستند!
👈 رژیم شاه در این زمان، دوباره دست به اشتباه بزرگ دیگری زد و مقالهای توهین آمیز علیه امام در روزنامه اطلاعات منتشر نمود که همین موضوع، منجر به قیام ۱۹ دی ١٣۵۶ مردم قم شد که طی آن جمعی زیادی از مردم به خاک و خون کشیده شدند!
اما گویی اینبار حکومت نظامی و گلوله اثری نداشت! و در چهلم مردم قم، مردم شجاع و متدین تبریز و سپس شهرهای دیگر ایران یک به یک به پا خواستند و آتش انقلاب دیگر به سرد نگرایید!
✍️ هجرت امام از عراق به پاریس
شاه که از حضور امام در عراق و دخالت و ارتباط مستمر ایشان با ایران، بسیار نگران شده بود، امام را مجبور به ترک عراق نمود و حضرت امام، به قصد کویت، نجف را ترک کردند؛ اما دولت کویت نیز با اشاره رژیمایران از ورودامام بهاین کشور جلوگیری کرد، لذا امام، راهی پاریس گردیدند!
امام، با حضور در فرانسه، آزادی عمل بیشتری یافتند و فعالیت انقلابی خود در ایران را پررنگتر نموده و در دیماه ۵۷، رسماً، شورای انقلاب را تشکيل دادند!
ایران در این زمان، یکپارچه شعار مرگ بر شاه، شده بود و شاه با ترس از وضعیت خطیر کشور، پس از تشکیل شورای سلطنت و اَخذ رأی اعتماد برای کابینه بختیار در روز ۲۶ دیماه از کشور خارج شد و با فرار او، موجی از شادی و سرور در ایران به راه افتاد!
✍️ بازگشت امام خمینی به ایران و پیروزی انقلاب
امام در اوایل بهمن ۵۷ تصمیم به بازگشت به کشور گرفتند تا در روزهای سرنوشت ساز و خطیر در کنار ملت قهرمان ایران باشند!
دولت بختیار، ضمن تهدید، فرودگاههای کشور را بست، ولی با فشار مردم، بالاخره هواپیمای امام خمینی (ره)، بامداد ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ وارد کشور شد و انقلاب اسلامی ایران در ٢٢ بهمن به پیروزی رسید و امام به حکومت ٢۵٠٠ ساله شاهنشاهی در ایران پایان دادند!
✍️ در پایان، ضمن گرامیداشت نام و یاد امام شهیدان و شهدای دوران انقلاب، با آنها پیمان میبندیم که آرمان و انقلاب خونین آنها را حفظ کرده و بار دیگر با حضور حماسی خود در انتخابات، رئیس جمهوری انقلابی و ولایتمدار را برای ادامه این مسیر نورانی انتخاب نماییم!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
3️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت امام خمینی (ره):
🗳 «از مسائلی که ما در پیش داریم، الان قضيهی انتخابات رئیس جمهور است. من کار ندارم کی رئیس جمهور می شود، به من مربوط نیست، من خودم یک رأی دارم به هرکه دلم می خواهد می دهم، شما هم همین طور. اما اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید که بگویید ما بعد از گذشتن چندین سال زنده هستیم، باید مشارکت کنید! اگر خدای نخواسته از عدم مشارکت شما یک لطمه ای بر جمهوری اسلامی وارد بشود، بدانید که آحاد ما که این خلاف را کرده باشیم خدای نخواسته، مسئول هستیم؛ مسئول پیش خدا هستیم! مسئله، مسئلهی ریاست جمهور نیست؛ مسئله، مسئلهی اسلام است؛ مسئله، مسئلهی قواعد اسلام است؛ مسئله، مسئلهی حیثیت اسلام است...»
📚 صحیفة امام، ج ١٩، ص ٣٢٨.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ١۶ خرداد ١۴٠٠
🌙 الأحد، 25 شوال 1442
Sunday 06 June 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 شهادت امام صادق (ع)؛ (١۴٨ هق)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز شهادت امام صادق (ع)
موضوع: «#احکام_ولایت_فقیه»
❓آیا رسانه های گروهی در نظام حکومت اسلامی باید تحت نظارت ولی فقیه یا حوزه های علمیه و یا نهاد دیگری باشند؟
✅ اداره رسانه هاى گروهى بايد تحت امر و اشراف ولى امر مسلمين باشد و در جهت خدمت به اسلام و مسلمين و نشر معارف ارزشمند الهى به کار گمارده شود، و نيز در جهت پيشرفت فکرى جامعه اسلامى و حل مشکلات آن و اتحاد مسلمانان و گسترش اخوت و برادرى در ميان مسلمين و امثال اينگونه امور از آن استفاده شود.
❓آیا ولی فقیه ولایتی دارد که بر اساس آن بتواند احکام دینی را به هر دلیلی، مانند مصلحت عمومی، نَسخ نماید؟
✅ بعد از وفات پيامبر اکرم(ص) امکان نسخ احکام دين اسلام، وجود ندارد، و تغيير موضوع يا پيدايش حالت ضرورت و اضطرار يا وجود مانع موقتى براى اجراى حُکم، نَسخ محسوب نمى شود.
📚 اجوبه الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«صادق آل محمد (ع)» 1️⃣
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٣/١۶
✍️ مناسبت روز: در سالروز شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت، امام صادق (ع) قرار داریم، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت به همه مسلمانان جهان، روزبرگ امروز را با عنوان «نهضت علمی صادق آل محمد (ع)»، آغاز مینماییم؛
👈 بدیهى است هر نهضت و انقلابی نیازمند به مجموعهای از امکانات است و نهضت علمی نیز از این موضوع، مستثنی نیست، که متأسفانه در دوران قبل از امام صادق (ع)، این امکانات، برای ائمه اطهار (ع) مهیا نبوده است، ولی در عین حال هر کدام از اهلبیت (ع) در فرصت هاى مناسبى که پیش میآمد، در ترویج علوم و معارف اسلامى در ابعاد مختلف، کوشیدهاند! اما امام صادق(ع) در دوره اى مى زیستند که شرایط اجتماعى و فرهنگى آن دوره، در زمان هیچ یک از امامان معصوم، وجود نداشته است! زیرا آن دوره از نظر سیاسى، دوران تزلزل حکومت بنیامیه و فزونى قدرت بنى عباس بود و این دو گروه دنیاپرست، در مدت چندین سال در کشمکش و مبارزه شدید با هم بودند و فرصت ایجاد فشار و اختناق نسبت به امام (ع) و شیعیان را نداشتند!
لذا این دوران را میتوان، دوران آرامش و آزادى نسبى شیعیان دانست که حضرت صادق (ع) از این فرصت مغتنم، براى ایجاد نهضت علمی، کمال استفاده را نمودند!
✍️ نهضت علمی امام صادق(ع):
این نهضت که از اواخر دوران امام باقر (ع)، آغاز گردیده بود، شور و شوق علمى بىسابقهاى در جامعه به وجود آورد و کُرسیهای علوم مختلفى چون قرائت، تفسیر، حدیث، کلام، طب، فلسفه، نجوم، ریاضیات، شیمی و... شکل گرفت!
حضرت صادق (ع) در این دوران، بزرگترین دانشگاه اسلامى را در مدینه بازگشایی نمودند و مسجد پیامبر(ص) را محل تدریس خویش قرار دادند و باب علوم مختلف را گشودند و بالغ بر چهار هزار شاگرد تربیت کردند؛ شاگردانی همچون: «مفضل بن عمرو، مؤمن الطاق، هشام ابن حکم و هشام ابن سالم در علم کلام»؛ و «زراره، محمد ابن مسلم، جمیل ابن دراج، حمران بن اعین، ابوبصیر و عبدالله بن سنان در فقه و اصول و تفسیر»؛ و «جابر ابن حیان را در ریاضیات و شیمى و علوم غریبه»؛ که هر کدام از این شاگردان، در سالهای بعد، کرسیهای درسی بزرگی راهاندازی نمودند تا حدی که، جرج زیدان تاریخ نگار مسیحی درباره یکی از شاگردان حضرت، مى گوید: «جابر ابن حیان، حُجَّت است از شرق در برابر غرب تا ابد!» (معجم الرجال الحدیث، ج ۴، ص ١٠٠)
✍️ گستردگى دانش اهلبیت (ع):
با مطالعه سیره و تاریخ ائمه اطهار (ع) و توجه به آثار علمى که از آنان به جای مانده است، به دست میآوریم که آن بزرگواران در تمام علوم و رشته هاى مورد نیاز بشرى، تَبحُّر داشتهاند! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) در توصیف دانش آل محمد (ص) میفرمایند: «هُمْ مَوْضِعُ سِرِّهِ وَ لَجَأُ اَمْرِهِ وَ عَیبَه عِلْمِهِ وَ مَوْیلُ حُکْمِهِ وَ کُهُوفُ کُتُبِهِ وَ جِبَالُ دِینِهِ»: «آنان جایگاه سِرّ خداوندى و پناهگاه فرمان الهى و مخزن علم خدا و مَرجَع حُکم او و نگهبان کتاب هاى آسمانى و کوه هاى همیشه استوارِ دین خداوندند». (نهج البلاغه، خطبه دوم)
امام صادق(ع) نیز، عترت رسول خدا(ص) را مرکز حکمت و رحمت الهى دانسته و مى فرمایند: «نَحْنُ شَجَرَه النُبُوَّه وَ بَیتُ الرَّحْمَه وَ مَفَاتِیحُ الْحِکْمَه وَ مَعْدِنُ الْعِلْمِ»: «ما خاندان پیامبر(ص) درخت نبوت و خانه رحمت و کلیدهاى حکمت و سرچشمه دانش هستیم». (الکافی، ج۱، ص۲۲۱)
در پایان روزبرگ امروز، باید اذعان کرد که هرچند بى شک تمامی ائمه(ع) در عرصههای مختلف علم و دانش، سرآمد و برخواردار از علوم بیپایان بودهاند، اما امام صادق(ع) که امکانات و فرصت بیشتری برای تعلیم و ترویج این علوم یافتند، علاوه بر علوم فقه و حدیث و تفسیر، دانش هایی بسیاری را برای بشریت، بنیانگذاری و یا بسط و گسترش دادند، دانشهایی همچون: علم کلام، فلسفه، تربیت، اخلاق، عرفان، پزشکی، شیمى، روانشناسى، حیوان شناسى، لغت، ادبیات، سیاست، حکومت و...؛ بنابراين میتوان آن حضرت را «مغز متفکر جهان اسلام» نامید!
✍️ آنچه گذشت بخش کوچکی از خدمات صادق آل محمد (ع) به بشریت بود، که انشاالله به شرط حیات در روز آینده این مبحث را ادامه میدهیم...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
2️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🗳 «اما دربارهی انتخابات که مسئلهی حساس و زندهی این روزهای ما است، برادران و خواهران عزیزم! ملت عزیز ایران! انتخابات مظهر هر سه باوری است که در امام وجود داشت و باید در ما هم وجود داشته باشد: «مظهر خداباوری است»، چون تکلیف است، وظیفهی ما است، تکلیف ما است که در سرنوشت کشور دخالت کنیم؛ تکتک آحاد ملت این تکلیف را دارند؛ «مظهر مردمباوری است»، چون انتخابات مظهر ارادهی آحاد مردم است، مردمند که مسئولان کشور را به این وسیله انتخاب میکنند؛ و «مظهر خودباوری است»، چون هر کسی که رأی در صندوق میاندازد، احساس میکند که به سهم خود در سرنوشت کشور دخالت کرده است، به سهم خود تعیین کرده است؛ این خیلی چیز مهمی است! پس «انتخابات» هم مظهر خداباوری است، هم مظهر مردمباوری است، هم مظهر خودباوری است...»
📚 بيانات معظمله در ١٣٩٢/٠٣/١۴
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ١٧ خرداد ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 26 شوال 1442
🌲م Monday 07 June 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG