هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ١۴ بهمن ١۴٠٠
🌙 الخمیس، ٠١ رجب ١۴۴٣
🌲م Thursday 03 February 2022
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (علیه السلام)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹میلاد امام محمد باقر (ع) ۵٧ هق
🔹لیلةالرغائب(اولین شب جمعهرجب)
🔹سوار شدنحضرت نوح(ع)دركِشتی
🔹وقوع غزوه تبوك (سال ۹ هق)
🔹ایام دهه فجر انقلاب اسلامی
🔹روز فناوری فضایی
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
اعمال ليلةالرغائب .mp3
2.62M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: اولین شب جمعه ماه رجب
موضوع: #اعمال_لیلةالرغائب
❓پرفضیلتترین عمل در «لیلةالرغائب» چیست؟
✅ مهم ترین عمل در «لیلةالرغائب» که ثواب بسیار عظیمی دارد:
🔹 خواندن ۱۲ رکعت نماز در بین نماز مغرب و عشاء در این شب بزرگ؛
🔹 که هر دو رکعت آن به یک سلام ختم میشود؛
🔹 و در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، و دوازده مرتبه سوره توحید خوانده میشود؛
🔹 پس از سلام نماز و اتمام دوازده رکعت؛ هفتاد بار ذکر «اَللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحمّدٍ النَّبّیِّ الاُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ» گفته شود؛
🔹 سپس به سجده رفته و هفتاد بار ذکر «سُبّوحٌ قُدّوسٌ، رَبُّ المَلائِکَةِ وَ الّروح» را گفته؛
🔹 پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمْ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِیُّ الْاَعْظَمُ» گفته میشود؛
🔹 دوباره به سجده رفته و مجدداً هفتاد مرتبه ذکر « سُبّوحٌ قُدّوس، رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرّوحِ» را بگوید؛
🔹 و در ادامه، حاجات خود را از خداوند رحمان و رحیم، درخواست نماید!»
📚 الإقبال بالأعمال الحسنه، ج۳، ص۱۸۶.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «لَیلَةُ الرَّغائِب، شب دلدادگان»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١١/١۴
مناسبت روز: امروز اولین روز از ماه بزرگ رجب و برابر با سالروز میلاد باسعادت پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت باقرالعلوم (ع) است، امام همامی که دريای دانش را شكافته و اسرار علوم الهی را برای بشریت آشكار ساخته است! همچنین، امشب اولین شب جمعه در ماه رجب است که شب بسیار عظیمی است و آن را «لَیلَةُ الرَّغائِب» نامیدهاند؛ لذا با تبریک و تهنیت ایام، سخن امروز را به این شب پربرکت اختصاص داده و انشاالله در روزبرگ فردا پیرامون ولادت حضرت باقرالعلوم (ع) سخن خواهیم گفت!
ماه رَجَب یا رَجَبُالمُرَجَّب، هفتمین ماه از ماههای قمری، و اولین ماه از ماههای حرام است؛ در روایت آمده که «رجب» نام نهری است در بهشت که از عسل شیرینتر و از شیر سفیدتر است و هر کس در این ماه پربرکت روزه بگیرد، از آن نهر، در بهشت مینوشد! (منلايحضرهالفقیه، ج٢، ص٩٢) همچنین رسول خدا (ص) در فضیلت این ماه فرمودند: «رجب، ماه خداست؛ که در آن، رحمت خود را بربندگان فرو مى ریزد!» (عیون أخبارالرضا، ج٢، ص٧١)
در این ماه بزرگ، شاهد طلوع سه ستاره درخشان در آسمان ولایت و امامت، ولادت «امیرالمؤمنین و امام جواد و امام باقر (علیهمالسلام)» و بزرگترین حادثه تاریخ بشری، و سرآغاز آخرین دین الهی یعنی بعثت پیامآور مهر و رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) هستیم که این ايام مبارک بر حرمت این ماه بزرگ افزوده است!
همچنین طبق روایات، اولین شب جمعه این ماه دارای شرافت ویژهای است که آن را «لَیلَةُ الرَّغائِب»، شب اشتیاق و موعدِ دلدادگی و بندگی پروردگار متعال دانستهاند!
«رغائب» در لغت عرب به دو معنا آمده، یکی به معنای چیزی است که «مورد رغبت و اشتیاق» قرار میگیرد؛ و دیگر به معنای «عطاء و بخشش فراوان» است؛ بنابراین «لَیلَةُ الرَّغائِب» شبی است که میل و اشتیاق مؤمنین و دلدادگان به آن بسیار، و عطاء و بخشش الهی در آن سرازیر است! [مفاتیح نوین، ص۶۱۸] چنانچه پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را "لیلة الرغائب" مینامند!»
سپس فرمودند: «اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه بگیرید و در شب جمعهی اول، فیمابین نماز مغرب و عشاء، دوازده رکعت نماز بخوانید» (که کیفیت آن در مفاتیحالجنان آمده است)؛ «خداوند متعال در شب اول قبر، ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سوی شما میفرستد! پس او به خواننده نماز میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی! پس میّت می پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و کلامی شیرینتر از کلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو به مشامم نرسیده است! و آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که (در لَیلَةُ الرَّغائِب) به جا آوردی! امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند!»
[الإقبال بالأعمال الحسنه، ج۳، ص۱۸۵]
رهبر معظم انقلاب هم در رابطه با بهرهگیری از این ماه بزرگ به جوانها سفارش کرده و فرمودند: «من به شما جوانها عرض میکنم از ماه رجب استفاده کنید، بهره ببرید برای تقویت این بُعد معنویّتگرا؛ بعد از ماه رجب هم ماه شعبان است، بعد ماه رمضان است، رجب بهار معنویّت است! شماها هم مظهر بهار انسانیّت هستید؛ چون در بهار عمر خود قرار دارید؛ از این بهار معنویّت هرچه میتوانید استفاده کنید...» (۱۳۹۵/۰۲/۰۱)
✍️ و سخن امروز را با دعای حضرت سجاد(ع) که در اوّلین روز ماه رجب قرائت فرمودهاند به پایان میبریم:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ وَ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ؛ لِکُلِّ مَسْأَلَهٍ مِنْکَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِیدٌ؛ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِیدُکَ الصَّادِقَهُ وَ أَیَادِیکَ الْفَاضِلَهُ وَ رَحْمَتُکَ الْوَاسِعَهُ؛ فَأَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ؛ وَ أَنْ تَقْضِیَ حَوَائِجِی لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»
«اى خدایى که مالک حاجتهاى فقیران و دانا به اسرار خاموشانی، هر درخواستی را همان لحظه میشنوى و پاسخش را مهیا نمودهای؛ اى خدایی که وعدههاى تو همه صادق و نعمتت فراوان و رحمتت وسیع است؛ پس از تو درخواست میکنم که بر محمد و آل محمد درود فرستى؛ و حاجات مرا در دنیا و آخرت برآورده سازی که البته تو بر هر چیز توانایى!»
📚 مفاتیحالجنان، اعمال ماه رجب.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
لیلة الرغائب، شب دلدادگان .mp3
8.84M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «اولین شب جمعه ماه بزرگ رجب»
موضوع امروز: «ليلةالرغائب، شب دلدادگان»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١١/١۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ١۵ بهمن ١۴٠٠
🌙 الجمعة، ٠٢ رجب ١۴۴٣
🌲م Friday 04 February 2022
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 درگذشت "ابوريحان بيرونی" دانشمند بزرگ مسلمان (۴۴٠ ق)
🔹 ایام دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام علم آموزی.mp3
2M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «ایام میلاد حضرت باقرالعلوم (ع)»
موضوع: #احکام_علم_آموزی
❓آیا انسان با ترک فراگیری (علم و) مسائل مورد (احتیاج و) ابتلای خود، گناهکار محسوب میشود؟
✅ در صورتی که ياد نگرفتن علوم و مسائلی، منجر به ترک واجب يا ارتکاب حرام شود، گناهکار است!
❓امروزه آموختن کدامیک از تخصصهای علمی برای اسلام و مسلمین مفیدتر است؟
✅ شايسته است که علماء و اساتيد و دانشجويان دانشگاهها به همه تخصصهای علمی مفيدی که مورد نياز مسلمانان است، اهتمام بورزند تا از اَجانب بهخصوص دشمنان اسلام و مسلمين بینياز شوند...
📚 أجوبةالاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شکافنده علوم الهی»
روز جمعه، ١۴٠٠/١١/١۵
مناسبت روز: دیروز سالروز میلاد باسعادت پنجمین اختر آسمان ولایت و امامت، حضرت باقرالعلوم (ع) بود، و به محضر شما عزیزان عرض کردیم که انشاالله سخن امروز را به این امام همام اختصاص میدهیم؛
«باقرالعلوم» به معنای شکافندهی علم و دانش است، که طبق روایات، این لقب را پیامبر اکرم (ص) قبل از میلاد امام پنجم، به ایشان عطاء نمودهاند! چنانچه جابربن عبداللّه (ره) نقل میکند که حضرت رسول (ص) به من فرمودند: «ای جابر! انشاالله تو در دنیا خواهی ماند، تا زمانی که ملاقات کنی فرزندی از اولاد حسینم را که نامش «محمّد» است، او علم دین را میشکافد، شکافتنی! پس هرگاه او را ملاقات کردی، سلام مرا به او برسان!» (إرشاد شیخ مفید، ج۲، ص ۱۵۹)
اما هرچند که این لقب، توسط پیامبر خدا به حضرت نسبت داده شده، و طبق آیه ٣و۴ سوره نجم، تمامی کلام رسول خدا بر گرفته از وحی الهی و صحیح است! ولی متأسفانه شبههای در رابطه با لقب «باقرالعلوم» توسط دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) ایجاد گردیده است که:
❓اگر امام پنجم شیعیان، واقعاً باقرالعلوم و شکافنده دانشهاست، پس چرا در تاریخ، هیچ اثر و اختراعی از ایشان به ثبت نرسیده است؟
✅ هرچند از نوع این پرسش، غرضورزی پرسشگر، کاملاً نمایان است، اما اگر فرض کنیم که این سؤال از روی غرض و دشمنی نباشد، باید بگوئیم که از روی جهالت و نادانی، و نشأت گرفته از این موضوع است که متأسفانه برای بیشتر مردم، جایگاه علوم و دانشهای الهی، بهدرستی روشن نشده است! بهصورتی که تصور میکنند، که تنها علومی مفید است که دارای آثار مادی و دنيوی باشند و ثمره آن با ابتکار و اختراع محصولی کاربردی، ملموس باشد! و به همین دلیل، این سؤال در زمان حاضر زیاد شنیده میشود که اصلاً اگر حوزههای علمیه و علماء و طلاب علوم دینی نباشند، چه اتفاقی میافتد؟!
در جواب به این سؤال باید بدانیم که طبق آیات و روایات اسلامی، «علوم الهی» بسیار با اهمیتتر از علوم مادی و دنیوی میباشند، چنانچه رسول خدا (ص) فرمودند: «أَفْضَلُ الْعِلْمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» (بحار الأنوار، ج٧۵،ص ٧) یعنی بالاترین دانش، علم به توحید و اصول عقاید است؛ و همچنین در روایتی از امام کاظم (ع) آمده که: روزی پيامبر اكرم (ص) وارد مسجد شده و دیدند که مسلمانان به دور مردی جمع شده و میگویند او داناترين انسان نسبت به نَسَب عرب است! پس حضرت فرمودند: اين علم سودی ندارد! و سپس مهمترین علوم سودمند را به شرح زیر برشمردند:
1️⃣ «آيَةٌ مُحْكَمَةٌ» يعنی «اصول دين» و اعتقادات؛
2️⃣ «فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ» يعنی «علماخلاق»؛
3️⃣ «سُنَّةٌ قَائِمَةٌ» يعنی «فروع دين» و علم به احكام شريعت و مسائل حلال و حرام. [اصول كافی، ج١، ص٣٢]
در اهمیت آموختن این علوم الهی و تأثیر آن در زندگی مردم، همین کافی است که بدانیم که خداوند در قرآن کریم، در «آیه نَفْر» (توبه/۱۲٢) به پیامبر (ص) دستور میدهد که همهی مسلمانان به جهاد و میدان جنگ نروند؛ و گروهی در شهر بمانند، و علوم الهی و احکام دینی را بیاموزند تا پس از بازگشت مجاهدین، علوم و معارف دینی را به آنها یاد بدهند! «تفسیر نمونه، ج۸، ص۱۸۹»
بر این اساس، باید اذعان کنیم که حضرت باقرالعلوم (ع) در طول عمر بابرکت خود، و در شرائط بسیار نامساعد، به نشر و اشاعه حقایق و معارف و احکام الهی پرداخته و جنبش علمی دامنهداری را به وجود آوردند که باعث تأسیس بزرگترین «دانشگاه اسلامی» در دوران امام صادق (ع) شد! لذا باید حضرت را شکافنده با اهمیتترین علوم، يعنی علوم الهی دانست! که طریق هدایت و راه سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت را به بشریت نشان میدهد؛
البته آثار گرانقدری نیز در علوم اسلامی از آن حضرت به یادگار مانده است؛ بهطوری که امروزه، تمامی کتب مهم شیعه و اهلسنت، پُر است از جملهی «قال محمد بن علی» و «قال الباقر (ع)» و سخنان پرمغز و ادله علمی پیشوای پنجم شیعیان! و همچنین حضرت، شاگردان برجستهای در زمینههای مختلف علمی تربیت کردهاند که هر کدام، وزنه علمی بزرگی در تاریخ به شمار میروند؛ (سیره پیشوایان، ص٣٠۶ به بعد)
✍️ در نتیجه، گرچه ممکن است ما اختراع و یا آثاری در زمینه علوم مادی و دنیوی، از امام باقر (ع) نداشته باشیم و یا به ما نرسیده باشد! اما حضرت با تفسیر آیات قرآن و تبیین علوم الهی، و تعلیم و تربیت شاگردان مؤثر در عرصههای مختلف علمی، به معنای واقعی دريای دانش را شكافته و اسرار علوم الهی را برای بشریت آشكار ساخته و جلوی تحریف در دین را گرفتهاند!
در پایان، بدیهی است که امروزه نیز براساس همین ادله و نکات، اهمیت حضور حوزههای علمیه و روحانیت و علمای دینی، اثبات میگردد!
https://eitaa.com/ROOZBARG