#والدین_قرآنی
به سخنان کودک گوش دهید،
هرچند بی هدف، پراکنده و
طولانی باشد
کودک باید اجازه داشته باشد
احساساتش را در شرایط مختلف
بیان کند و در تصمیم گیریها اظهار
نظر کند تا درآینده در موقعیتها
اجتماعی موفق ظاهر شود.
@amozesh_hefzequranekarim
●➼┅═❧═┅┅───┄
#صوت_و_لحن
⏮ ادامه #مشخصات_صدا
4⃣ انعطاف صدا
🔺انعطاف صدا = قابلیت انتقال سریع و جا به جا کردن پرده ها و درجات (نت های) مختلف به صورت اصولی +ایجاد تحریر های فراوان
❗️هر چه انتقال ها پر سرعت تر باشد صدا منعطف تر و هر چه کمتر باشد کم انعطاف تر است.
🔹صداهای پر حجم انعطافشان کمتر است.
🔸 مهمترین ویژگی صوتی برای پذیرش نغمه انعطاف صوتی است.
✳️ تحریر چیست❓
ایجاد نوسانات صوتی منظم و زیبا و موسیقایی در حنجره را تحریر می گویند.
به عبارت دیگر تحریر، صوتی آهنگین است همراه با عبور هوا و ارتعاشات تارهای صوتی با قطع و وصل ماهیچه ها.
⛔️ تحریرهای موسیقی فارسی و ترکی خارج از تحریرهای حوزه ی تلاوت است.
🔰 انواع تحریر از لحاظ سرعت:
چکشی - مُقطّع- زیر و رو - تحریر غنه ای - تحریر بلبلی - دوتا یکی -خرده تحریر - ضربی-هلهله - تحریر فلکی و ...
🔰ادوات تحریر ( آ - اِ -اُ -او -ای)
🔰حروفی که میشود در آنها تحریر زد ( ن . و . ر . ع . ل . م . ی ) = نور علمی
5⃣صافی صدا
عدم اضطراب، لرزش، گرفتگی، خش، شکاف، پریشانی، شکست و دورگه بودن صدا هنگام خواندن تعیین کننده میزان صافی صدا هستند.
@amozesh_hefzequranekarim
●➼┅═❧═┅┅───┄
مرکز تخصصی آموزش حفظ قرآن کریم
🎤 #فایل_صوتى ☝️☝️ 🎙 #شیوه_های_مرور_محفوظات 🔺(مباحثه، استماع ترتیل، مرورذهنی، ضبط صدا، مرورچشمی، مر
🌺🍃〰 ☝️☝️☝️
#شیوه_های_مرور_محفوظات بصورت متن
➊- #شیوه_مباحثه_ای 👇
🔺بهترین شیوه مرور، روش مباحثه و تکرار آیات به کمک یک حافظ دیگر است که باعث ارتقاء کیفیت حفظ وافزایش اعتماد به نفس وعدم خستگی درشخص میشود؛ به این صورت که دو حافظ قرآن آیات را برای یکدیگر تلاوت می کنند. ابتدا یکی از آنها از صفحه اول جزء اول شروع به خواندن می کند و در همان زمان ، نفر دوم از روی قرآن خط می برد . بعد از پایان تلاوت او ، نفر دوم، صفحه بعد را از حفظ می خواند و نفر اول ایات را مشاهده می کند و خط می برد. قبلا در کانال ، مزایا و روشهای متنوع اجرای این شیوه توضیح داده شده است.
➋- #شیوه_استماع_ترتیل
🔺در این شیوه حافظ قرآن، نوار ترتیل قسمتی را که می خواهد تکرارکند، گوش می کند و در حالی که حافظ آیات را می شنود ، خود او هم زیر لب آیات را زمزمه می کند ، اما او همواره باید تلاش کند که چند ثانیه قبل از رسیدن قاری به آن آیه یا کلمه ، آن را تلاوت کند و هر جا که آیه را به یاد نیاورد ، بلافاصله نوار را متوقف سازد و فکر کند؛ اگر ادامه آیات به خاطرش نیامد ، آن گاه دوباره ضبط را روشن کند و ادامه آیات را بشنود .
➌- #شیوه_انفرادی :👇
🔺یکی از روشهای مرور ایات ، مرور انفرادی است؛ به این گونه که شما برگه کاغذی را بر روی صفحه قرآن قرار می دهید و شروع به خواندن ایات می کنید بعد از خواندن یک سطر، کاغذ را یک سطر پایین تر می برید و به سطر اول نگاه می کنید تا بدانید که درست تلاوت کرده اید یا نه . پس از اطمینان از صحت تلاوت ، خط بعد را نیز به همین شیوه قرائت می کنید و آرام آرام پیش می روید .
➍- #شیوه_چشم_خوانی : 👇
🔺در این روش شما با یادآوری آیات، از طریق نگاه کردن به خط قرآن و بدون حرکت لبها، با سرعت نسبتاً زیادی محفوظات خود را مرورمیکنید. این شیوه حافظه تصویری شما را تقویت کرده و موقعیت آیات را در ذهن شما تثبیت میکند. توجه داشته باشید که استفاده مداوم از این روش وابستگی به مصحف را در پی خواهد داشت.
➎- #شیوه_ذهنی : 👇
🔺در این شیوه، بدون حرکت لبها، بلکه فقط در ذهن خود آیات را مرور می کنید. ویژگی این شیوه این است که می توانید با سرعت بالایی حجم بسیار زیادی از محفوظات را در مدت کوتاهی تکرارکنید. اما معایبی هم در این شیوه وجود دارد ؛ از جمله این است که تسلط انسان بر خواندن محفوظات کم می شود .
➏- #ارائه_به_شخص_غیر_حافظ
🔺در این روش_افرادی که دسترسی به هم بحثی ندارند، محفوظات خود را به کسی از دوستان یا اعضای خانواده که روخوانی و روانخوانی خوبی دارد، تحویل میدهد، بدین صورت که آن شخص با دقت محفوطات شخص را گوش میدهد و همزمان از روی قرآن خط میبرد و اشکالات احتمالی را به شخص متذکر میشود.
➐- #شیوه_ضبط_صدا :👇
🔺در اين روش، حافظ تمام يا قسمتي از محفوظات روزانه اش را از حفظ تلاوت کرده و براي اطمينان از نداشتن خطا يا جا افتادگي آيه يا کلمه، صداي خود را توسط ضبط صوت و يا ضبط هاي ديجيتال ضبط کرده و بعد از تمام شدن دوره اش به آن گوش مي دهد. با اين روش، فرد هم با نقاط ضعف تلاوت خود از لحاظ حسن حفظ آشنا مي شود و هم اگر بخواهد ترتيل و تجويدش را تکميل کند به نقاط قوت و ضعف آن ها هم آشنا شده و مي تواند در صدد رفع آن برآيد.
➑- #مرور_از_روی_قرآن_با_فاصله
🔺در اين روش قرآن با فاصله چند متري از حافظ، به صورتي قرار مي گيرد که آيات خوانده نشوند بلکه فقط سياهه اي از سطرها ديده شوند. حافظ با نگاه بر سطرها سعی می کند آيات را به ياد آورده و تلاوت کند.
➒- #شیوه_تلفيق :👇
🔺در اين روش، حافظ هر چند وقت يک بار هر چند جزء را با روش هاي مختلف تکرار مي کند. مثلاً يک حافظ کل که بايد هر روز 3 جزء بخواند يک جزء را مباحثه، نیم جزء را مرور با قران بسته و با اتکاء به حافظه، مقداری را مرور چشمی، مقداری را استماع ترتیل و مقداری را با روشهای ديگر بخواند.
[10]- #مرور_فقط_با_اتکاء_به_حافظه
🔺در اين روش، فرد قرآن را بسته و محدوده مورد نظر خود را به صورت کامل فقط با اتکاء به حافظه می خواند و هر جا به اشکال يا ايرادی بر خورد کرد آن را يادداشت می کند و پس از اتمام محدوده مرور، قرآن را باز کرده و با استفاده از موارد يادداشت شده به رفع اشکال می پردازد.
[11]- #شیوه_نگارش_آیات_حفظ_شده
🔺یکی دیگر از روشهای مرور، نوشتن آیات است. امام صادق عليه السلام فرموده اند: بنويسيد كه تا ننويسيد حفظ نمى كنيد
اُكتُبوا فَإِنَّكُم لا تَحفَظونَ حَتّى تَكتُبوا
📚 کافی جلد1 صفحه52
🔺این روش در تقویت و استحکام بیشتر محفوظات شما، تأثیر زیادی داشته و در صورت رعایت جایگاه اصلی کلمات و چارچوب آیات در نگارش، حافظه تصویری شما نیز تقویت میگردد و برای بهره گیری از مزایای این روش از #مشق_نور استفاده شود.
#کپی_فقط_با_حفظ_لینک_کانال
💠 مرکز تخصصی آموزش حفظ قرآن کریم
@amozesh_hefzequranekarim
══💝══════ ✾ ✾ ✾
#ادعیه_ماه_رمضان
💠🌙 دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
📝 أللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظّی فیهِ مِنَ النَّوافِلِ وَ أکْرِمْنی فیهِ بِإحْضارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فیهِ وَسیلَتی إلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَسائِلِ یا مَنْ لایَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحّین؛
🔺ای خدا! در این روز مرا از اعمال نافله و مستحبات بهرۀ وافر عطا فرما، به آمادهساختن مسائل در حقم کرم فرما و وسیلۀ مرا بین وسایل و اسباب بهسوی حضرتت نزدیک ساز. ای خدایی که سماجت بندگان، تو را باز نخواهد داشت!
🔸🔹🔶🔷🔸🔹
📩 #پیام_های_دعا
🔸 درخواست بهره مندی از اعمال مستحب و نوافل
🔸 طلب اجابت خواسته ها
🔸 درخواست بهترین و نزدیکترین وسیله برای تقرّب
🔸 پافشاری بر خواستهها در دعا
💠 #پیام_منتخب
🔶 «وسيله» بهمعنای تقرّب جستن يا چيزی است كه باعث تقرّب میشود و يا نتيجهای كه از تقرّب حاصل میگردد؛ بدين ترتيب، وسيله مفهوم بسيار وسيعی دارد كه هر كار شايستهای را شامل میشود.
🔶قرآن نيز خطاب به مؤمنين میفرمايد: «يَا أیُّهَا الّذينَ امَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَابْتَغُوا إلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَ جَاهِدُوا فِی سَبيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛
مائده، آيه 35
ای كسانی كه ايمان آوردهايد! پرهيزكاری پيشه كنيد، وسيلهای برای تقرب به خدا انتخاب نماييد و در راه او جهاد كنيد. باشد كه رستگار شويد.»
🔶در این آیه از مؤمنان خواسته شده، برای رسیدن به رستگاری سه کار انجام دهند: تقوای الهی پیشه کنند، برای تقرّب به خدا وسیلهای انتخاب کنند و در راه او جهاد و تلاش نمایند.
🔶 از اميرالمؤمنين، علی (علیه السلام) روايت شده است: «همانا بهترين چيزی كه انسانها میتوانند با آن به خدای سبحان نزديک شوند، ايمان به خدا، ايمان به پيامبر(ص) و جهاد در راه خداست»
ترجمۀ نهج البلاغه (دشتی) خ 109
🔶حضرت فاطمه (سلام الله علیها) فرمودند: «حمد کنید پروردگار را که عظمت و نورش ایجاب می کند که اهل آسمان ها و زمین ( برای قرب به او ) وسیله بجویند و ما (اهل بیت) وسیله او در میان آفریدگانش هستیم».
شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 86، ص 211
💠💠💠
🏅مرڪزتخصصے آموزش حفظ قران ڪریم
@amozesh_hefzequranekarim
══💝══════ ✾ ✾ ✾
hosari_j27_tartil.mp3
3.62M
➖ #ترتيل_استاد_الحصری👆➖
[27] #جزء_بیست_و_هفتم
@amozesh_hefzequranekarim
●➼┅═❧═┅┅───┄
Abdolbaset__j27_Tartil.mp3
15.45M
➖ #ترتيل_استاد_عبدالباسط👆➖
[27] #جزء_بیست_و_هفتم
@amozesh_hefzequranekarim
●➼┅═❧═┅┅───┄
dabbagh_j27_Tahdir.mp3
13.38M
➖ #تحدیر_استاد_دباغ👆➖
[27] #جزء_بیست_و_هفتم
@amozesh_hefzequranekarim
●➼┅═❧═┅┅───┄
Abdolbaset__j28_Tartil.mp3
16.05M
➖ #ترتيل_استاد_عبدالباسط👆➖
[28] #جزء_بیست_و_هشتم
@amozesh_hefzequranekarim
●➼┅═❧═┅┅───┄