بعد از آشنایی با ترجمه و تفسیر این آیه حفظ آن براتون خیلی آسون میشه
بعد از حفظ شدن آن چند بار آن را از حفظ بخونید
و سپس وصل کنید به آیه ی قبل
🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#جلسه_56
#آیه_37 #سوره_بقره
⚡️ فتلقی آدم من ربه کلمات فتاب علیه إنه هو التواب الرحیم (37)
♻️ترجمه:
پس آدم از پروردگار خود کلماتی را یافت پس به سوی او توبه کرد که خداوند بسیار توبه پذیر و مهربان است.
❇️وقتی آدم و حوا از آن درختی که خداوند آن را ممنوع کرده بود خوردند از آن همه نعمت و رفاهی که در بهشت دنیوی داشتند محروم شدند.آنها یک لحظه به دنبال هوای نفس خود رفتند اما نعمت های فراوانی را از دست دادند ما آدم ها نباید چیزهای کوچک را دست کم بگیریم.بعد از آن ماجرا آدم متوجه اشتباه خود شد و پشیمان شد و شروع به گریه کردن کرد و به سوی خدا دست به دعا برداشت.البته قبل از ماجرای خوردن میوه و فرود آمدن به زمین هنوز آدم به مقام پیامبری نرسیده بود.
❇️خداوند کلماتی را به آدم آموخت که همان کلمات سبب شد که آدم ارزشمند شود و خداوند توبه او را پذیرفت توبه یعنی پشیمانی از اشتباهات گذشته و به سوی خدا برگشتن.طبق آنچه از روایات شیعه و سنت استفاده می شود آن کلمات توسل به بهترین خلق خدا یعنی محمد مصطفی صلی الله عليه و آله و سلم و اهل بیت ایشان است که خداوند آن را به آدم یاد داد و آدم به واسطه آنها توبه اش قبول شد. تواب یعنی کسی که خیلی توبه پذیر است.
❇️در تفسیر در المنثور جلد1 صفحه 60 از ابن عباس نقل شده است که حضرت آدم خداوند را با این نام ها قسم داد:((بحق محمد و علی و فاطمة و الحسن و الحسين) اين نام ها نزد خداوند متعال بسيار عزيز و ارزشمند هستند پس اگر ما انسان ها می خواهیم نزد خدا ارزشمند شویم باید سراغ این نام ها برویم.هر که به واسطه این نام ها سراغ خدا رود دست خالی بر نمی گردد.یکی از شرایط استجابت دعا استغفار و پشیمانی از گناهان گذشته و توسل به اهل بیت می باشد.
🔶 پیامدهای آیه 37 سوره بقره
✅ آدم و حوا یک لحظه به دنبال هوای نفس خود رفتند نعمت های فراوانی را از دست دادند.
✅ توفیق توبه از خداست.
✅ توبه پذیری خدا همراه با مهربانی است.
✅ هر که بخواهد نزد خداوند به مقام و منزلتی برسد سراغ پیامبر اسلام و اهل بیت ایشان برود.
🔵کانال آموزش تجوید وحفط قرآن کریم
@amozeshtajvidhefzquran
#آموزش_حفظ 10
برای خودداری از تکرار زیاد و غیر ضروریِ آیات، توجه داشته باشید که دیگر لازم نیست مثلاً مجموع دو آیه اول و دوم، یا دوم و سوم، یا سوم و چهارم، یا چهارم و پنجم، یا پنجم و ششم، یا مجموع سه آیه دوم تا چهارم، یا سوم تا پنجم، یا مجموع چهار آیه اول تا چهارم، یا دوم تا پنجم، یا سوم تا ششم، و یا مجموع پنج آیه اول تا پنجم، یا دوم تا ششم را نیز بخوانید و تکرار نمایید تا حفظتان شود. و یا دیگر لازم نیست مثلاً مجموع شش صفحه دوم تا هفتم، یا سوم تا هشتم، و یا مجموع هفت صفحه سوم تا نهم، یا چهارم تا دهم، یا پنجم تا یازدهم، یا ششم تا دوازدهم را نیز بخوانید و تکرار کنید تا حفظ نمایید؛ زیرا انجام دادن این امر، به صورت حالت تصاعدی در خواهد آمد و در نتیجه، وقت فراوانی از شما را خواهد گرفت و ممکن است خودِ تکرار زیاد و بدون ضرورتِ آیات، موجب خستگی و دلزدگی تان نیز بشود.
پس مبنای شما در مجموعه خوانیِ آیات قرآن با یکدیگر، حداکثر تا سه آیه، و در مجموعه خوانیِ صفحات قرآن با یکدیگر، حداکثر تا سه صفحه، و در مجموعه خوانیِ سوره های قرآن با یکدیگر، حداکثر، تا سه سوره، و در مجموعه خوانی جزءهای قرآن با یکدیگر، حداکثر، تا سه جزء خواهد بود. و مبنای شما در حفظ خود آیات قرآن، آیه به آیه، و سپس صفحه به صفحه، و آن گاه سوره به سوره و پس از آن، جزء به جزء و به طور کامل و صحیح و روان و آسان خواهد بود؛ یعنی تا آیه یا صفحه یا سوره یا جزئی از قرآن را، به طور کامل و صحیح و روان و آسان حفظ نکرده اید، هرگز به سراغ حفظ آیه یا صفحه یا سوره و یا جزئی دیگر از قرآن نروید.
توجه داشته باشید که این روش را هم با «خواندن» از روی قرآن و هم با «گوش دادن» به نوارها یا سی دی های قرآنی می توانید انجام دهید. اگر چه حفظ قرآن از راه «گوش دادن»، برای برخی ها، مانند خردسالان و کسانی که نمی توانند از راه «خواندن» به حفظ قرآن بپردازند، ممکن است که بهترین و تنهاترین راه باشد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
#آموزش_حفظ 11
۲. اگر بلندی آیه ای از یک سطر بیشتر باشد، مبنای شما در روش حفظ خود این آیات، سطر به سطر و در مجموعه خوانیِ سطرها با یکدیگر، حداکثر تا سه سطر خواهد بود؛ یعنی چنانچه بلندی آیه ای، مانند آیه ۱۶۰ سوره «اعراف»، شش سطر باشد، آن را به دو قسمت سه سطری تقسیم کنید. سپس هر کدام از سطرهای اول و دوم و سوم آن آیه را، به صورت تفکیکی، می خوانید و تکرار می نمایید تا هر یک از سطرها را به طور جداگانه، حفظ کنید. آن گاه مجموع سطرهای اول تا سوم را، به صورت ترکیبی، می خوانید و تکرار می نمایید تا مجموع هر سه سطر، با هم و به طور کامل و صحیح حفظ گردد. پس از آن، هر کدام از سطرهای چهارم و پنجم و ششم آن آیه را، به صورت تفکیکی، می خوانید و تکرار می نمایید. تا هر یک از سطرها، به طور جداگانه، حفظ شود. سپس مجموع سطرهای چهارم تا ششم را، به صورت ترکیبی، می خوانید و تکرار می کنید تا مجموع هر سه سطر، با هم و به طور کامل و صحیح و روان و آسان حفظ شود. در پایان، دوباره، سطرهای اول تا ششم را از اول تا آخر و به صورت ترکیبی نیز، می خوانید و تکرار می نمایید تا مجموع هر شش سطر، با هم، یعنی کل آیه به طور کامل و صحیح و روان و آسان حفظ گردد. آن گاه به سراغ حفظ آیه بعدی بروید.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
#آموزش_حفظ 12
۳. اگر بلندی آیه ای، فقط یکی ـ دو ـ سه کلمه بیش از یک سطر باشد، آن آیه را نیز به طور کامل حفظ نمایید و در این گونه آیات، از روش سطر به سطر استفاده نکنید.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈