فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #تلاوت_تصویری
👤استاد شحات محمد انور
📖آیه ۴۶ سوره مبارکه طه
#شحات_محمد_انور
#یک_فراز_زیبا
#مقام_نهاوند
🆔 @amozeshtajvidhefzquran
با عضویت در این کانال به سادگی و رایگان حافظ و یا قاری قرآن کریم بشین و از اساتید قرآنی در آموزش دروس قرآنی بهرمند شوید 😊😊😊
✍ #قصه_های_قرانی
🌹حضرت #شعیب"علیه السلام " (۲)
«اي قوم من! خدا را پرستش كنيد كه جز او معبود ديگري براي شما نيست، پيمانه و وزن را در خريد و فروش كم نكنيد، دست به كم فروشي نزنيد، من هم اكنون شما را در نعمت ميبينم، ولي از عذاب روز فراگير بر شما بيمناك هستم.
اي قوم من! پيمانه و وزن را با عدالت تمام دهيد، و بر كالاهاي مردم عيب نگذاريد، و از حق آنان نكاهيد، و در زمين به فساد و تباهي نكوشيد.
آن چه خداوند از سرمايههاي حلال براي شما باقي گذارده، برايتان بهتر است اگر ايمان داشته باشيد، و من پاسدار شما (و مأمور بر اجبارتان به ايمان) نيستم.»(6)
اي قوم من! به من بگوييد هرگاه من دليل آشكارتري از پروردگارم داشته باشم و رزق (و موهبت) خوبي به من داده باشد (آيا ميتوانم بر خلاف فرمان خدا رفتار كنم؟) من هرگز نميخواهم چيزي را كه شما را از آن باز ميدارم، خودم مرتكب شوم، من جز اصلاح - تا آن جا كه توان دارم - نميخواهم، و توفيق من جز به خدا نيست، بر او توكّل كردم و به سوي او باز ميگردم.
اي قوم من! دشمني و مخالفت با من سبب نشود كه شما به همان سرنوشتي كه قوم نوح يا قوم هود يا قوم صالح گرفتار شدند، گرفتار شويد، و ماجراي عذاب قوم لوط از شما چندان دور نيست، از درگاه پروردگار خود آمرزش بطلبيد، و به سوي او باز گرديد كه پروردگارم مهربان و دوستدار (بندگان توبه كار) است.
اي قوم من! آيا قبيله كوچك من، نزد شما عزيزتر از خداوند است؟ در حالي كه فرمان او را پشت سر انداختهايد، پروردگارم به آن چه انجام ميدهيد آگاهي دارد.
اي قوم من! هر كاري از دستتان ساخته است انجام دهيد، من هم كار خود را خواهم كرد! و به زودي خواهيد دانست كه عذاب خوار كننده به سراغ چه كسي خواهد آمد و چه كسي دروغگو است. شما انتظار بكشيد و من هم در انتظارم.»(7)
لجاجت و گستاخي قوم شعيب - عليه السلام -
قوم شعيب به جاي اين كه به دعوت مهرانگيز و منطقي شعيب - عليه السلام - گوش فرا دهند و براي تأمين سعادت دنيا و آخرت خود، از او اطاعت كنند، لجاجت كردند و با كمال گستاخي و بيپروايي در برابر او ايستادند، تا آن جا كه او را جاهل و سفيه و كم عقل خواندند و با صراحت به او گفتند: «اِنَّكَ لَاَنْتَ السَّفِيهُ الْجاهِلُ؛ تو قطعاً كم عقل و نادان هستي.(8)»
و نيز در پاسخ به دعوت شعيب - عليه السلام - گفتند: «آيا نمازت به تو دستور ميدهد كه آن چه را پدرانمان ميپرستيدند، ترك كنيم، يا آن چه را ميخواهيم در اموالمان انجام ندهيم، تو با اين كه بردبار و آدم فهميدهاي هستي، چرا اين حرفها را ميزني؟!
اي شعيب! بسياري از آن چه را ميگويي ما نميفهميم، و ما تو را در ميان خود ضعيف مييابيم(9) و اگر به خاطر قبيله كوچكت نبود تو را سنگسار ميكرديم و تو در برابر ما قدرتي نداري.»(10)
✍ ادامه دارد .....ان شاءالله
@amozeshtajvidhefzquran
مطالب زیبا با آیات
گوش کردن غیبت ممنوع
گوش دهنده غیبت
درگناه
غیبت کننده شریک است».
خداوند متعال میفرماید:
اُحْشُرُوا اَلَّذِينَ ظَلَمُوا وَ أَزْوٰاجَهُمْ وَ مٰا كٰانُوا يَعْبُدُونَ (٢٢)صافات
«ستم پیشگان و همتایانشان را همراه با هم یکجا گرد آورید».
@amozeshtajvidhefzquran
با عضویت در این کانال به سادگی و رایگان حافظ و یا قاری قرآن کریم بشین و از اساتید قرآنی در آموزش دروس قرآنی بهرمند شوید 😊😊😊
027_menshavi.MP3
1.18M
📖صفحه ۲۷
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره بقره آیه ۱۷۷ مقام سه گاه
سوره بقره آیات ۱۷۸ تا ۱۸۱ مقام رست
#روزانه_یک_صفحه_قرآن
🆔 @amozeshtajvidhefzquran
✍#تفسیر سوره نازعات (1)
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ» ، «وَ النَّازِعاتِ غَرْقاً وَ النَّاشِطاتِ نَشْطاً وَ السَّابِحاتِ سَبْحاً» نازعات/3- 1
یكی از هنرهای قرآنی موسیقی آن است. یعنی ریتم دارد. به نام خداوند بخشنده مهربان. قسم به فرشتگانی كه جان كفار را به سختی می گیرند. و قسم به فرشتگانی كه جان مؤمنین را به راحتی می گیرند.
چرا قسم؟ قسم برای تأكید است. و برای خداوند هم مهم نیست كه به چیزی قسم بخورد. ولذا یكجا می فرماید: «وَ التِّین» تین/1) قسم به انجیر، و جایی دیگر می فرماید: «وَ الشَّمْس» شمس/1) قسم به خورشید. ولی ما وقتی می خواهیم قسم بخوریم به چیزهای بزرگ قسم می خوریم. هیچگاه به كدو قسم نمی خوریم. خداوند به هرچه خواست قسم می خورد.
1- فرشتگان در قرآن
و اما فرشته ها: در قرآن هرجا از ایمان به معاد گفت، از ایمان به فرشته ها هم گفته است. برخلاف ما كه اصول دین را توحیدو معاد و نبوت می دانیم، قرآن ایمان به فرشته ها را نیز بیان می كند. روایت داریم از امیرالمؤمنین كه تعداد هیچ موجودی به اندازه تعداد فرشته ها نیست. امام سجاد (ع) 19 گروه از فرشته ها را كه هر گروه كار مخصوص دارند، در صحیفه سجادیه معرفی فرموده است. (فرشته های مأمور باد، فرشته های مأمور باران، . . . ) از این معلوم می شود كه تقسیم كار هم مسئله مهمی می باشد.
مثلا آن فرشته ای كه مأمور گرفتن جان است (عزراییل) ، غیر از فرشته ای است كه مأمور صور است (اسرافیل) یا میكائیل كه مأمور باران و ارزاق است.
وجود فرشته ها از نور است. بزرگ و كوچك دارند. سلسله مراتب دارند: «مُطاعٍ ثَمَّ أَمینٍ» تكویر/21) یك عده فرمانده و یك عده فرمانبر هستند. فرشته ها معلم پیغمبر (ص) بودند: «عَلَّمَهُ شَدیدُ الْقُوی» نجم/5). فرشته ها در حق مادی می كنند. «وَ یَسْتَغْفِرُونَ لِلَّذینَ آمَنُوا» غافر/7
بعضی فرشته ها مسؤول جهنم هستند: «یا مالِكُ لِیَقْضِ عَلَیْنا رَبُّك» خرف/77) جهنم. بعضی فرشته ها مسؤول بهشت هستند: «سَلامٌ عَلَیْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدینَ» زمر/73). در دنیا هم همینطور است. فرشته هایی مسؤول نوشتن اعمال ما هستند: «كِرامٍ بَرَرَه یٍ» عبس/16) . «وَ السَّابِحاتِ سَبْحاً فَالسَّابِقاتِ سَبْقاً» نازعات/4- 3) قسم به فرشتگانی كه در حال سیر و سلوك و حركت و فعالیت هستند. قسم به فرشتگانی كه در مأموریت تند می روند و بر هم سبقت می گیرند. با عشق می روند. عشق در مأموریت مهم است.
قرآن می فرماید: اگر كاری انجام بدهی ولی نق بزنی، كارت از ارزش می افتد. مثلا داریم: وقتی منافق به نماز می ایستد: «وَ هُمْ كُسالی» توبه/54) با كسلات نماز می خواند. اما مؤمنین: «الَّذینَ هُمْ فی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ» مومنون/2) داریم: اگر خوابتان می آید، نمازتان را اول وقت نخوانید. موقعی نماز بخوانید كه بفهمید چه می گویید: «حَتَّی تَعْلَمُوا ما تَقُولُونَ» نساء/43)
@amozeshtajvidhefzquran