#آموزش_اصول_حفظ_قرآن_کریم
4⃣چرایی حفظ
✨در آغاز بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای حفظ قرآن از تحریف و نابودی، راهی جز به خاطر سپردن آیات الهی وجود نداشت؛ ولی اكنون ـ كه چاپ و نشر به پیشرفتی باور نكردنی دست یافته ـ چرا از حفظ قرآن سخن میگوییم؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت: كلام الهی تنها برای جلوگیری از تحریف و نابودی به خاطر سپرده نمیشد تا با پیشرفت صنعت چاپ، حفظ بیهوده جلوه كند. این امر انگیزههای گوناگون دارد كه برخی از آنها عبارت است از:
1. جلوگیری از تحریف🪴
چنان كه گفته شد، در صدر اسلام آیات قرآن به صورت پراكنده و بر پوست و استخوانهای شانه و دندههای جانوران، چوبهای درخت خرما، سنگهای سفید، كاغذ و پارچه ثبت میشد؛ و احتمال نابودی یا تحریف كلام الهی همواره وجود داشت. در این موقعیت، پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) مسلمانان را به حفظ قرآن سفارش كرد و حتی گروهی را برگزید تا بدین كار بپردازند.
2. عمل به قرآن🪴
یكی از اهداف «حفظ» آیات قرآن، عمل به مضامین آن است. وقتی انسان كلام وحی را به خاطر میسپارد، ناخود آگاه جانش تأثیر میپذیرد و او را در مسیر عمل به دستورهای خداوند پیش میبرد. پاداش بسیار حافظان قرآن ـ كه در برخی از روایات به چشم میخورد ـ بدین جهت است كه آنان پیوسته آیات الهی را تكرار میكنند و گوشت و پوست خود را با آن میآمیزند. در این موقعیت، احتمال این كه خداوند آنها را سمت كمال و سعادت رهنمون نشود، بعید مینماید.
عمل به آیات الهی، از دیرباز مورد توجه حافظان و قاریان بوده است. چنان كه صحابهیی مانند عثمان و أبی و عبدالله بن مسعود گفتهاند: چون ده آیه از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) میآموختیم تا آنها را به طور كامل به خاطر نمیسپردیم و عمل نمیكردیم، به فراگیری آیات دیگر نمیپرداختیم.
3. بهرهمندی از عبادت🪴
در آیین اسلام، به خاطر سپردن آیات قرآن عبادتی مهم به شمار میرود و پاداش دارد. بیشتر روایاتی كه دربارهی ارزش و اهمیت حفظ قرآن ذكر شده است، نگاه ابزاری ندارند و حفظ را تنها برای جلوگیری از تحریف عبادت نمیشمارند. در نگاه معصومین(علیهمالسّلام) نفس به خاطر سپردن آیات الهی عبادت است و پاداش دارد. امام صادق(علیهالسلام) میفرماید: «اَللّهُمَ فَحَبِّبْ اِلَیْنا حُسْنَ تِلاوَتِهِ وَ حِفْظِ آیاتِهِ»؛ خداوندا، تلاوت قرآن و حفظ آیاتش را برای ما دوست داشتنی فرما. این دعا نشان میدهد كه نفس تلاوت قرآن و حفظ آن محبوب حضرت است؛ و امام ششم(علیهالسلام) به خاطر سپردن آیات الهی را، بیتوجه به مسئلهی تحریف، از حضرت احدیت درخواست میكند.
مرحوم طبرسی در كتاب مكارم الاخلاق بابی با عنوان «صلاة حفظ القرآن» دارد كه نشان میدهد «حفظ قرآن» ذاتاً ارزشمند است و از عبادات شمرده میشود.
👇👇👇👇
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran
#فواید_حفظ_قرآن
6⃣. همنشینی با فرشتگان:
✨عن ابی عبدالله ـ علیه السّلام ـ قال:
اَلْحافِظُ للْقرْآنِ الْعامِلُ بِه مَعَ السَّفَرةِ الْكِرامِ الْبَرَرَةِ.
«حافظ قرآن كه بدان عمل كند، در آخرت رفیق و همراه فرشتگان و سفیران الهی خواهد بود.»🌻
7⃣. غنا و بی نیازی:
✨قال رسول الله ـ صلّی الله علیه و آله ـ :
اَغْنَی الناسِ حَمَلةُ الْقُرآنِ مَنْ جَعَلهُ اللهُ تَعالی فی جَوْفِهِ .
بینیازترین مردم حاملان قرآن میباشند، آن كسان كه خدای تعالی قرآن را در سینه آنها جای داده است.
قال رسول الله ـ صلّی الله علیه و آله ـ :
مَنْ اَعطاهُ اللهُ الْقُرآنَ فَرَای اَنَّ رَجُلاً اُعْطِیَ اَفْضَل مِمّا اُعْطی فَقَدْ صَغَّرَ عَظِیماً وَ عَظَّمَ صَغیراً.
هر كسی خداوند قرآن را به او داد و چنان پندارد كه به مردی بهتر از او چیزی دادهاند، خیر بزرگی را كوچک شمرده و كوچكی را بزرگ دانسته است.🌻
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
💢#آموزش_فصیح_خوانی ۱۰
✴حرف ضاد در زبان فارسی مانند زاء تلفظ می شود.مانندکلمه ضمانت که در فارسی زمانت خوانده می شود.ولی در عربی کناره های زبان به دندانهای آسیای بالا (سمت چپ یا راست) می چسبد و با صدای پر حجم و درشت تلفظ می گردد.یعنی دهان به حالت عمودی در می آید (صفت استعلاء).به عبارت دیگر می توان گفت ضاد تقریباً مانند یک دال درشت است. نکته : دقت کنید که ضاد را مانند ظاء از نوک زبان و دندانهای پیشین تلفظ نکنید.
🔸️۱ – حرف ضاد را با حرکات مختلف تلفظ نموده و با زاء و ذال و ظاء مقایسه کنید.
▫️ضَ زَ ذَ ظَ ضُ زُ ذُ ظُ ضِ زِ ذِ ظِ
ظا زا ذا ظا ضی زی ذی ظی ضو زو ذو ظو
اضّا ازّا اذّا اظّا اضّی ازّی اذّی اظّی اضّو ازّو اذّو اظّو
🔸️۲ – در کلمات زیر حرف ضاد مشدد را با دقت تلفظ کنید.
▫️والضُّحی و لا الضّالین والضَّراء
فَضَّلَ وَ الضَّفادِع مِنَ الضَّأن
فی الضَّلاله الضّآلّون عَضّوا
#روخوانی #روانخوانی #تجوید
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ مراحل دشمنى مشركان با پيامبر (ص) در قرآن (6⃣)
✅💐 بازدارشتن مردم از شنيدن آيات الهى
💐✨ در آیه 26 سوره فصلت به یکی دیگر از روشهای کفار و مشرکان برای مبارزه در برابر نفوذ حق، اشاره شده است که امروزه نیز به صورت گستردهتر و خطرناکتری ادامه دارد که برای منحرف ساختن افکار مردم و خفه کردن صدای منادیان حق و عدالت، محیط را آن چنان پر از جنجال میکنند، که هیچ کس صدای آنها را نشنود.
💐💫 وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَسْمَعُوا لِهَٰذَا الْقُرْآنِ وَالْغَوْا فِيهِ لَعَلَّكُمْ تَغْلِبُونَ (آیه 26 سوره فصلت)
کافران گفتند: به این قرآن گوش ندهید و [هنگام قرائتش] سخنان لهو و بیهوده [و سر و صداهای بی معنا] در آن افکنید [تا کسی نشنود!] شاید که پیروز شوید.
✅💐 جملهى «وَ الْغَوْا فِيهِ» يعنى با هر كلام يا عمل لغوى مانند سوت كشيدن، كف زدن، جار و جنجال، افسانه بافى، ايجاد ترديد و سؤالات نابجا مسير حقّ را منحرف كنيد.
✅💐 تبليغات سوء عليه دين، هميشه بوده است. «قالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لا تَسْمَعُوا»
✅💐 كسانى كه حرف منطقى ندارند، مردم را از شنيدن حرف منطقى ديگران نيز منع مىكنند.
✅💐 شنيدنِ قرآن، داراى جاذبه و اثر بخشى خاص است كه دشمنان از آن هراس دارند «لا تَسْمَعُوا لِهذَا الْقُرْآنِ».
✅💐 پيامبر اسلام همواره به تبليغ مشغول بود و كفّار از اين صحنهها رنج مىبردند.
#دشمنی_مشرکان
👇👇👇👇
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
@amozeshtajvidhefzquran
ghaf-28-29.mp3
122.6K
منشاوی (سوره مبارکه ق)
#تلاوت_قرآن
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
با عضویت در این کانال به سادگی و رایگان حافظ و یا قاری قرآن کریم شوید و از اساتید قرآنی در آموزش دروس قرآنی بهرمند گردید. 😊😊😊
👉 @talavatquran1 👈