در محضر علامه طهرانی
✅ [ایشان] میفرمودند: منزل خود را با چیزهایی که یاد خدا و اولیاء خدا را زنده میکند تزیین کنید. بر دیوار قابهای آیات قرآن و اسامی مبارک اهل بیت علیهم السلام یا تصویر مراقد مطهرشان یا اشعار توحیدی نصب کنید.
📌دیوار منزل و کنار اتاقها بالاخره خالی نمیماند و اگر آن را با این قابها یا منبر و امثال آن پر نکردید، چند صباحی نمیگذرد که با عکسهای پوچ و بیمحتوی، یا با تلویزیونهای بزرگ و مبلها و میزها و دیگر تجملات پر میشود و دیگر فضای منزل تغییر کرده و رنگ و بوی خدایی از آن خانه رخت برمیبندد.
#سبک_زندگی
#جملات_بزرگان
کانال #حفظ_قرآن
@amozeshtajvidhefzquran
4_6028346488130634374.mp3
1.39M
اذان #شهید_باکری
ای شهیدان عزیز، دعا گوی ما باشید که محتاجیم به دعایتان
😔😔😔
@amozeshtajvidhefzquran
✍ # تفسیر سوره نبا(۱)
بسم الله الرحمن الرحیم
«عَمَّ یَتَساءَلُونَ» نبأ/1 این سوره به نام سوره «نبأ» به معنای « خبر مهم» می باشد. مردم از چه خبر مهمی سؤال می کنند؟ ! یعنی مردم چقدر حرف می زنند؟ ! چقدر دچار تردید می شوند؟ ! در اسلام اگر مقصود از سؤال کردن فهمیدن باشد خوب است. حدیث داریم: امام صادق ع فرمودند: «سَلْ تَفَقُّهاً وَ لَا تَسْأَلْ تَعَنُّتا»(كافیج6، ص381) برای فهمیدن سؤال کنید گاهی برخی مقصودشان از سؤال این است که: حرف را از زیر زبان کسی بکشند و تجسس کنند. در قرآن «ِیَسْئَلُونَك» خیلی داریم: برخی سؤال می کنند و باید جوابشان را بدهی. برخی جاها می فرماید: به سؤالشان جواب نده. مثال: «یَسْئَلُونَكَ عَنِ الْأَنْفالِ» انفال/1 وقتی از تو درباره انفال سؤال می کنند « قُل» به آنها بگو. «یَسْئَلُونَكَ عَنِ الْأَهِلَّةِ» بقره/189 وقتی از تو درباره هلال ماه سؤال می کنند « قُل» به آنها بگو. جایی که سؤال طبیعی است باید پاسخ داد. اما به برخی سؤالها هم نباید پاسخ داد. ما چیزی در اسلام داریم به نام «سانسور» قرآن راجع به سانسور اینگونه می فرماید: «لا تَسْئَلُوا عَنْ أَشْیاءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُمْ» مائده/101 سؤال نکنید از چیزهایی که اگر بفهمید برایتان بد است. وقتی شما می پرسید: تو چه طور آدمی هستی؟ وقتی من جواب بدهم، علاقه شما از من کم می شود و بالعکس. اصل را بر این مبنا باید نهاد که هر دو آدم خوبی هستیم مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. و لذا حدیث داریم: کیس حق ندارد درد دلش را به کسی بگوید. علامت مؤمن این است که لبخندش در صورتش و حزن و اندوهش در دلش باشد. و انسان حق ندارد سؤال کند. سؤال در مورد مادیات بد است(گدایی) شخصی نزد حضرت آمد و گفت: آقا مقداری پول بده تا خرج کنم! چون نه دست دارم کار کنم و نه پولی دارم تا تجارت کنم. حضرت صادق ع فرمود: سرت که سالم است. «اعْمَلْ فَاحْمِلْ عَلَى رَأْسِكَ»(كافی، ج5، ص76): با سرت حمالی کن و گدایی نکن. سؤال علمی جایز است. سؤال مادی جایز نیست مگر در وقت ضرورت. سؤالی که در آن شیطنت باشد یا با جواب دادن به آن سؤال آبروی مؤمنی به خطر بافتد، نباید پاسخ داد. اگر سؤال مشورتی بود و مثلا در مورد داماد سؤال شد، باید پاسخ صحیح داد(غیبت جایز است)
«عَنِ النَّبَإِ الْعَظی» نبأ/2 سؤال بیخودی می کنند. در مسایل قطعی چرا شک میکنند؟ ! از خبر بزرگ قیامت سؤال می کنند. از چیزی که می دانید سؤال می کنید؟
📚#درسهایی از قرآن
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
🌹✨🌹✨🌹✨🌹✨🌹
#تجوید
#صفات_عارضی_حروف
۶ - #تکریر : به معنای دوباره گفتن است .
حرف ( راء ) این صفت را داراست زیرا هنگام ادای آن به نظر می رسد ۲ بار گفته می شود
ولی در واقع چنین نیست بلکه اندک لرزشی در مخرج حرف پدید می آید .
۷ - #استطاله : به معنای طلب کشیدن است و حرف ( ض ) این صفت را دارد .زیرا در حال سکون تا مخرج لام کشیده شده و در اثر این کشش ، صوت هم کشیده می شود . مانند ارضْ
۸ - #لین : یعنی نرمی و دو حرف ( واو - یاء ) ساکن ماقبل مفتوح را که به نرمی تلفط می شوند حروف لین گویند . و هنگام ادای حروف مزبور باید دهان را باز کرد تا فتحه ماقبل آنها واضح و آشکار گفته شود .
✅تبصره : سه حرف ( الف - واو - یاء ) را حروف علّة گویند و اگر این حروف ساکن و حرکت ماقبل آنها متناسب با آنها باشد ، حرف مد نامیده می شوند .
مانند : سَاء - سُوء - سِيء
و اگر حرکت ماقبلشان متناسی با آنها نباشد ، حرف لین نامیده میشوند.
مانند:قَول،شیء
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#شناسنامه_سوره
🔹ترتیب نزول 54
🔹واقع در جزء 14
🔹محل نزول مکه
🔹تعداد آیات 99
💠آیا می دانید :
سوره مبارکه حجر که سوره 15 قران هست .دارای 99 آیه می باشد و در جزء 14 قرار دارد و دارای فضائل زیر می باشد :
🔸ابى بن كعب، از پيامبر گرامى اسلام روايت كرده است كه:
«هر كس اين سوره را قرائت كند به عدد تمام مهاجرين و انصار و آنهايى كه محمد صلی الله علیه و آله را استهزاء كردهاند، خداوند به او ده حسنه خواهد داد.
🔸منابع:
_فضل بن حسن طبرسی- ترجمه مجمع البیان فی تفسیر القرآن- جلد13 صفحه 160
_محمدحسین طباطبایی- تفسیر المیزان - جلد12صفحه 139
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran