هدایت شده از تبیین ثارالله استان اصفهان۲
🇮🇷نقش مسجد در انتخابات:
❇️هر چند تبدیل شدن مساجد به ستاد انتخاباتی یک کاندیدا و استفاده جناحی از آن ، صحیح نیست اما باید به این نکته مهم نیز توجه داشت مساجد در طول تاریخ اسلام، به عنوان پایگاهی ارزشمند برای فعالیتهای دینی، اجتماعی، فرهنگی و مسائلی از این دست بودهاند. این کارکرد را میتوان در آغاز پیدایش اسلام نیز ردیابی نمود. به این معنی که پیامبر و یارانشان برای عبادت، اجرای برنامههای آموزشی، و حتی مرکزی برای تصمیمگیریهای مهم سیاسی اجتماعی جامعه آن روزگار از پایگاه مساجد استفاده مینمودند.
🔶بسیاری از مشورتهایی که پیامبر با یاران خود داشتند، نیز سخنرانیهای ایشان راجع به مسائل مختلف، اعلام جهاد، سازماندهی نیروها و ... در این پایگاه صورت میگرفت. این روند بعد از پیامبر و در طول تاریخ اسلام هماره قابل توجه است. وجود مساجد جامع در هر شهر به خصوص شهرهای با سابقه تاریخی طولانیتر، نشاندهنده این است که این مراکز پایگاهی اصلی در شهرهای اسلامی برای انجام امور مختلف بوده است.
🔷در دوران انقلاب اسلامی نیز شاید به جرأت بتوان از مساجد به عنوان مهمترین پایگاه انقلاب اسلامی یاد کرد. جوانان پرشور و متدین بیشتر در مساجد سازماندهی شده، با استفاده از ظرفیتی که این مکانها در اختیار ایشان قرار میداد از آن به عنوان پایگاهی مهم و اثربخش در روند انقلاب اسلامی بهره میجستند. امروزه شما در شهرهای مختلف که سفر کنید بیشتر مراکزی که به عنوان پایگاه انقلاب اسلامی معرفی میشوند مساجد هستند.
در دوران بعد از انقلاب نیز شاهدیم که مساجد پایگاههایی برای تبیین اهداف و نیز حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده و هستند. سازماندهی جوانانی که برای دفاع از این مرز و بوم به جبهههای حق علیه باطل اعزام میشدند، بیشتر از پایگاههای مساجد بود. بنابراین مسجد به عنوان مکانی عمومی با داشتن ظرفیتهای مختلف، هماره پایگاهی برای نشر دین، و تبیین مسائل سیاسی اجتماعی اسلامی است.
✅حال اگر از این فرصت، و ظرفیت بتوان در راستای رسیدن به اهداف نظام اسلامی بهره برد، نبایستی آنرا به دیده از بین رفتن اصالتها دانست. اگرچه، استفاده ابزاری در راستای منافع عدهای خاص از یک مکان عمومی مذهبی بدون دغدغه حمایت از حق و ارزشها، همانند هرگونه استفاده ابزاری، امری ناپسند بوده، احتمال میرود آن ظرفیتهای مثبت و مطلوب را نیز از دست داده، یادآور مسجد ضرار در دوران پیامبر باشد. اما اگر مساجد در هر محله بتوانند مرکزی فعال، برای دفاع از حق و حقیقت، و مبارزه با ظلم و فساد باشند، حتی اگر این دفاع از حقانیت و ارزشها، به واسطه حمایت از شخص یا گروهی خاص باشد، باید گفت به مهمترین اهداف مساجد دست یافتهاند، نه اینکه از این امر به عنوان امری نقدی یاد کنیم.
اگر معتقد باشیم که لازم است از مساجد به عنوان مکانهایی صرفاً جهت انجام امور مذهبی استفاده نمود، و طرح مسائل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، دفاع از حق و ... به نوعی از بینبرنده تقدس این مکان است، ناخودآگاه در دام نوعی سکولاریسم، یا به تعبیری جدایی دین از سیاست، افتادهایم.
♻️بنابراین در یک جمعبندی کلی میتوان گفت؛ با توجه به تاریخ اسلام مساجد به عنوان پایگاههایی مهم، لازم است و باید مکانی برای تبیین صحیح مسائل جامعه اسلامی و پیشبرد اهداف اسلامی در همه ابعاد آن باشند. اگرچه استفاده ابزاری از آن یا بهرهبری صرفاً در راستای منافع افرادی محدود یا تبلیغات جناحی ، به نوعی ضربه به این پایگاه مهم است، ولی اگر حمایت از فرد یا گروه خاص به معنی دفاع از حق و حقیقت باشد، یا به تعبیر دقیقتر در راستای رسیدن به اهداف نظام اسلامی باشد، دیگر به معنی استفاده ابزاری نخواهد بود.
12.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈✅انتخابات چرا؟؟چگونه؟؟چه کسانی را؟؟
هدایت شده از مسجد محمدیه اصفهان
17.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نهج البلاغه وانتخابات
ملاک انتخاب اصلح
هدایت شده از تبیین ثارالله استان اصفهان۲
نقش مساجد در آگاهی بخشی به مردم برای حضور در انتخابات بی بدیل است
از جمله پایگاههای که نقشی موثر و مهم در پیروزی انقلاب اسلامی داشته است مساجد بوده اند،مساجد از همان روزهای آغازین شکل گیری نهضت امام خمینی در سال 42 تا سال 57 به عنوان پایگاهی امن برای مبارزان و انقلابیون عمل کردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مساجد نقشی محوری در تعمیق بخشی به باروهای انقلابی و اسلامی داشتند. این نقش محوری مساجد در دوران دفاع مقدس به نقشی بی بدیل برای کمک به رزمندگان و تقویت روحیه ایثار و شهادت تبدیل شد.
مساجد ظرفیت بی نظیری هستند که در عرصه های مختلف سیاسی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی کشور و در هر برهه ای توانسته اند به خوبی نقش خود را ایفا کنند، با توجه به ظرفیت این پایگاهها باید از این پایگاه به منظور آگاهی بخشی به مردم تبیین شرابط کشور، دشمن شناسی، حضور در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی استفاده درست و هدفمند شود.
ائمه جماعات و مسئولان نهادهای مختلف فرهنگی از جمله کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور که در مساجد فعالیت می کنند در شرایط فعلی نقشی ویژه برای آگاهی بخشی به مردم برای درک بهتر مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور دارند.
تهدیدها، تحریمهای ظالمانه و توطئه های دشمنان ایجاب می کند که مردم نسبت به حفظ دستاوردهای انقلاب و نظام حساس باشند و با حضور در صحنه های مختلف توطئه های دشمنان را خنثی کنند.
انتخابات دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است. حفظ این دستاورد در گرو حضور و مشارکت مردم در انتخابات است، مردم سرمایه نظام هستند و تا این سرمایه اجتماعی در صحنه نباشند اتفاقی نمی افتد، آگاهی بخشی به مردم برای حضور آنها در انتخابات موضوعی است که باید توسط رسانه های مختلف، نهادها و دستگاهها با جدیت دنبال شود،مساجد از جمله پایگاههای هستند که نقش مهمی را در این آگاهی بخشی ایفا می کنند.
هدایت شده از هیات رزمندگان اسلام شرق اصفهان
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنی بر آمده از درد ودل کشاورزان حوضه آبریز زاینده رود
حجت الاسلام والمسلمین صادق زاده:هرکسی با هر سلیقه ای به مجلس راه یافت کشاورزان از آنها زاینده رود دائمی را مطالبه می نمایند.
هدایت شده از تبیین ثارالله استان اصفهان۲
نقش مسجد در برطرف کردن طلاق در محله:
مساجد از صدر اسلام تا کنون نقش مؤثری در عرصه های مختلف زندگی مسلمانان ایفا کرده اند نقش مسجد طرازاسلامی در تحقق امنیت فردی و نقش مسجد طراز اسلامی در جامعه پذیری و اجتماعی کردن افراد با متغیر وابسته کاهش طلاق وجود دارد. مساجد بهترین فرصت برای نقشآفرینی در کاهش معضلات اجتماعی و آسیبهای فرهنگی است و همچنین برای کاهش فقر، اعتیاد و طلاق است وخانواده که ارکان اصلی یک جامعه را تشکیل می دهندباعث شده که تهاجم فرهنگی به این ارکان شدت زیادی داشته باشد که یک مسجد طراز انقلاب اسلامی تنها مکانی می باشد که می تواندبا خلاقیت های وآموزه های دینی راه کار های مناسب را جهت مبارزه با این تهاجمات فراهم نماید که یکی از آنها جلوگیری از طلاق است ائمه جماعات مساجد می توانند با شناسایی افرادی که دچار این مشکل شده اند با مشاوره های دینی جلوگیری از طلاق نماید وهمچنین با ارتباط گیری حوزه های انتظامی ودادگستری ها می تواند خیلی از پرونده های طلاق را به صورت ریش سفیدی در محل مختومه نماید. تحقق این اهداف مورد نیاز روزآمد و کارآمدشدن ائمه جماعت و با برنامه حرکت کردن آنان و همچنین اخذ اطلاعات محل و ارتباط بیشتر با مردم است تا مساجد یک الگو برای دیگر نهادهای اجتماعی و فرهنگی باشد.
هدایت شده از مسجد محمدیه اصفهان
♻️ترغيب به سپاسگزارى از نعمتهاى خداوند
✅.وَ قَالَ علی (عليه السلام): إِذَا وَصَلَتْ إِلَيْكُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّكْرِ .
❇️ امام علی عليه السّلام (در ترغيب به سپاسگزارى از نعمتهاى خداوند) فرموده است 1- هرگاه نمونه هاى
ص1094
✅نعمتها بشما رسيد پس باز مانده آنرا با كمى شكر و سپاس دور نسازيد (به اندك نعمتى كه رسيديد سپاسگزارى كنيد تا به بسيارى از آن برسيد، خداوند در قرآن كريم س 14 ى 7 مى فرمايد: وَ إِذْ تَأَذَّنَ، رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ يعنى اگر شكر نعمت بجا آوريد نعمت را براى شما مى افزايم، و اگر ناسپاسى كنيد هر آينه عذاب من سخت است «كه گرفتار آن خواهيد شد»).
🔵🔵 سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی ایرانی ایرانی در نهج البلاغه
🔷 به بیان:حجت الاسلام والمسلمین صادق زاده
❇️ زمان: دوشنبه ها همراه با اقامه نماز مغرب وعشاء
🕌 مکان : اصفهان خیابان جی،خیابان همدانیان،مسجد محمدیه اصفهان
✅ امورفرهنگی مسجد محمدیه اصفهان
🔵🔵بیانیه مهم مجمع رهروان امربه معروف ونهی از منکر استان اصفهان درخصوص نتایج انتخابات
بسم الله الرحمن الرحیم
سپاس خدای مهربان را که مردم متدین وانقلابی را دریکی دیگر از امتحانات خود سرافراز بیرون آورد و جای دارد سجده شکر ازاین موهبت الهی برسجاده عشق سایید وهمانگونه که رهبر انقلاب اسلامی با شکر خداوند متعال و قدردانی عمیق از حضور گسترده مردم در انتخابات برغم این تبلیغات مغرضانه، فرمودند: خداوند اراده کرده است این ملت را پیروز کند.این انتخابات در گام دوم انقلاب که علاوه برانتخابات خوب افراد وچهره های ارزشی وانقلابی را وارد خانه ملت نمود بار مسئولیت را دوچندان نمود ودرهمین راستا مجمع رهروان امربه معروف ونهی ازمنکراستان ضمن حمایت و همکاری لازم درعرصه مطالبه گری ومبارزه با فساد ،اعلام می دارد از هیچ کوششی برای برطرف نمودن دغدغه های مردم و رفع نگرانی های حاصله ازانفعال چشم به راهان غرب دراین سالها دریغ نخواهدکردوبدون مدنظر قرار دادن حاشیه سازیها،رفع فساد در همه عرصه ها را دنبال نموده وازمنتخبین محترم میخواهدبا توجه به منویات امام خامنه ای زیدعزه زمینه رضایت خداوند تبارک وتعالی را فراهم آورید ودراین زمان باقی مانده از مجلس قبل به بررسی چالشهای اقتصادی وفرهنگی وسیاسی استان پرداخته واز مشورت گرفتن از افراد بصیر وعلما ومتخصصین غافل نشده و پیگیر راهکارهای رفع مشکلات وهمگرایی ووحدت بیشتر باشید
والسلام
مجمع رهروان امربه معروف ونهی ازمنکر استان اصفهان
هدایت شده از تبیین ثارالله استان اصفهان۲
نقش مسجد در جهت ایجاد تعاون و همکاری: یکی از علل تأکیدهای پیامبر(ص) و معصومین(ع) بر حضور در نمازهای جماعت مساجد به صورت صفوف فشرده و منسجم، ایجاد روحیه تعاون میان نمازگزاران و افزایش بعد اجتماعی مسلمانان در کنار انجام اعمال عبادی آنان است اصولاً یکی از علل تأکیدهای پیامبر اسلام(ص) و حضرات معصومین(ع) بر حضور در نماز جماعت به صورت صفوف فشرده و منسجم، ایجاد روحیه تعاون در میان نمازگزاران و افزایش بُعد اجتماعی مسلمانان در کنار انجام اعمال عبادی آنان است؛ این حضور می تواند از هرج و مرج و عنان گسیختگی که جامعه به مرورِ زمان دچار آن می شود، جلوگیری کند و تشکیل این اجتماعات در مکان مقدس مسجد، باعث می شود تا مؤمنین نمازگزار تحت توجه و ارشاد عالمان و امام جماعت قرار گیرند.کارهایی مانند جمع آوری کمک برای نیازمندان، پرداخت وام، اعطای خدمات درمانی، اقدامات برای تسهیل ازدواج زوجهای جوان، برنامه ریزی برای عیادت و سرکشی از بیماران و اموری از این دست، همگی از مصادیق تعاون بر«برّ و تقوا» است. اهل مسجد باید فقر را از میان خویش برچینند با این همه، مساجد امروز سنگینی این رسالت را کمتر بر دوش خود حس می کنند در مساجد کمک به تهیدستان فراموش شده است یا حد اقل به سمت و سوی نادرستی کشیده شده است.