در تابستان سال ۲۰۱۶ میلادی، طی کاوشهای هیئت باستانشناسان روسی در شهر باستانی فاناگوریا، یک قطعۀ شکسته از یک کتیبۀ هخامنشی بر سنگ مرمر کشف شد.
متن باقیمانده از کتیبه آن قدر ناچیز است که به خودی خود هیچ آگاهی تاریخی قاطعی در اختیار ما نمیگذارد. آنچه دربارۀ این کتیبه اهمیت ویژه دارد، بافت و محل کشف آن است. این کتیبه ظاهراً کهنترین اثر هخامنشی است که تا امروز از شمال دریای سیاه به دست آمده است.
🗞 @Ancients ⏳
در افسانههای مردم منطقه اورامانات پیری اسطوره ای به نام «پیر شالیار» هست که می گویند صاحب کرامات بوده است .
از جمله این کرامات عجیبی که درباره او روایت می کنند ماجرای شفا یافتن «شاه بهار خاتون» دختر شاه بخارا است که «پیر شالیار» به لطف خدا او را شفا میدهد.
پادشاه دخترش را به عقد وی در می آورد و مردم جشن عروسی بزرگی برای پیرشالیار و بهار خاتون برپا میکنند که مراسمی که امروزه برگزار میشود سالگرد همان روز است .
🗞 @Ancients ⏳
منوی رستوران شاطر عباس تهران
خیلی جالب هست حتما متن تصویر رو بخونید
🗞 @Ancients ⏳
تصویری ازبنای تل تخت در پاسارگاد درسال۱۲۸۲ ه.ش
بنای باستانی تل تخت ، در زمان کوروش بزرگ ساخته شد که احتمالاً هدف آن ساخت یک بنای تشریفاتی همانند تخت جمشید بوده است که بعد از مرگ کوروش ، نیمه کاره رها شده است. داریوش بزرگ قسمت هایی به این بنا اضافه نمود از جمله دو پلکان ورودی یک طرفه و یک تالار ستون دار.
تل تخت تنها مکانی بود که اسکندر مقدونی آن را ویران نکرد و نابودی این بنا در سال ۲۸۰ پیش از میلاد در پی یک شورش محلی اتفاق افتاد .
🗞 @Ancients ⏳
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما
«حافظ»
🗞 @Ancients ⏳
تکوک هخامنشی
محل کشف:تخت جمشید
محل نگهداری اصلی:نمایشگاه دوران تاریخی موزه ملی ایران
روش ساخت: ریخته گری با تزیین افزوده
ارتفاع:۱۹سانتی متر
طول: ۱۷سانتی متر
توصیف: تکوک(ریتون)شیشه ای به شکل گاو با پاهای جفت شده در زیر شکم و انگاره شیری که به گردن گاو حمله ور شده است. شیر افزوده شده که پس از شکل گیری تکوک به صورت سریع و احتمالا توسط یک شیشه گر زبردست اضافه شده است؛در دنیای باستان یک نمونه بی نظیر است.تصویر حمله شیر به گاو در پلکان آپادانا در تخت جمشید نیز دیده میشودو به طور کلی محققان این تصویر را تمثیلی از آغاز سال جدید و پایان سال قبل می دانند.
به طور کلی کاربرد این ظروف همان طور که از شکلشان پیداست برای آشامیدن مایعات استفاده می شده است با توجه به مرسوم بودن استفاده از تکوک های سفالین در ایران از عصر آهن و رواج آن در دوره هخامنشی وساخت این گونه ظروف در آلیاژ های گوناگون(طلا و نقره) و همچنین شیشه برای دربار و البته با مشاهده برخی از تکوک ها(ریتون ها) به دوران پساهخامنشی خصوصا در مدیترانه شرقی به نظر می رسد این شکل از ظروف و از این جنس از ایران به مناطق دیگر راه پیدا کرده است.
🗞 @Ancients ⏳
داستان واقعی پندآموز
در شهری حدود 200 سال پیش دختر ماهرخ و وجیهه و مومنهای زندگی میکرد که عشاق فراوانی واله و شیدای او بودند. عاقبت امر با مرد مومنی ازدواج کرد. این مرد به حد استطاعت رسید و خواست عازم حج شود، اما از عشاق سابق میترسید که در نبود او در شهر همسر او را آزار دهند. به خانه مرد مومنی (به ظاهر) رفت و از او خواست یک سال همسر او را در خانه اش نگه دارد تا این مرد عازم سفر شود. اما نه تنها او ،بلکه کسی نپذیرفت.
عاقبت به فردی به نام علی باباخان متوسل شد، که لات بود و همه لات ها از او میترسیدند. علی باباخان گفت : برو وسایل زندگی و همسرت را به خانه من بیاور.
این مرد چنین کرد، و بار سفر حج بست و وسایل خانه را به خانه علی بابا آورد. همسرش را علی بابا تحویل گرفت و زن و دخترش را صدا کرد و گفت مهمان ما را تحویل بگیرید.
مرد عازم حج شد، و بعد یک سال برگشت، سراغ خانه علی بابا رفت تا همسرش را بگیرد.
خانه رسید در زد، زن علی بابا بیرون آمده گفت: من بدون اجازه علی بابا حق ندارم این بانو را تحویل کسی دهم . برو در تبریز است، اجازه بگیر برگرد.
مرد عازم تبریز شد، در خانه ای علی بابا خان را یافت، علی باباخان گفت، بگذار خانه را اجاره کردم تحویل دهیم با هم برگردیم، مرد پرسید، تو در تبریز چه میکنی؟
علی باباخان گفت: از روزی که همسرت را در خانه جا دادم از ترس این که مبادا چشمم بلغزد و در امانتی که به من سپرده بودی خیانت کنم، از خانه خارج شدم و من هم یک سال است اهل بیتم را ندیدهام و اینجا خانهای اجاره کردهام تا تو برگردی. پس حال با هم بر می گردیم شهرمان خوی.
زهد با نیت پاک است نه با جامه پاک
ای بس آلوده که پاکیزه ردایی دارد
🗞 @Ancients ⏳
شیخ رکنالدین دانیالی مشهور به شیخ دانیال هنگی یا خنجی از عرفای قرن هفتم هجری است. او از صالحان و زهاد معروف خنج بود و چه در زمان حیات و چه پس از مرگ در لارستان و جزایر خلیج فارس مورد احترام و تجلیل قرار داشت.
ابن بطوطه در سفرنامه خود از آرامگاه شیخ و مسجد وابسته به آن که مطاف مردم بود و خود وی نیز به زیارت آن نائل آمد یاد کرده است. بنا و آثار بر جایمانده از آن به قرن هشتم هجری تعلق دارد اما در دوره صفوی بخشی از تزیینات به آن افزوده شده است.
🗞 @Ancients ⏳
خیابان عبدالرزاق اصفهان(در نزدیکی سبزه میدان و بازار) دور نمایی از گلدسته مسجد جمعه (جامع) سال ۱۳۵۴ خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
یه جایی تو بچگیامون واسه آخرین بار رفتیم تو کوچه و با دوستامون بازی کردیم بدون اینکه بدونیم آخرین بار بوده ...
🗞 @Ancients ⏳
نمایی از شهر بوشهر
تکنیک: چاپ گراور (گراورسازی Lemaitre Direxit)
تکنیک نسخه اصلی: نقاشی آبرنگ
سال خلق اثر: ۱۸۴۱ میلادی
محل نگهداری: گنجینه کاخموزه اختصاصی نیاوران
این سند از مجموعه گراورهای موجود در گنجینه کاخموزه اختصاصی نیاوران است. نمونههای چاپی از نقاشیهایی که از سفرنامههای برخی جهانگردان غربی به روش سنتی "گراورسازی" چاپ گردیده و نمایی از شهر بوشهر را نشان میدهد.
🗞 @Ancients ⏳
افسوس که نان پخته، خامان دارند
اسباب تمام ناتمامان دارند
آنان که به بندگی نمی ارزیدند
امروز کنیزان و غلامان دارند...
شیخ بهایی
🗞 @Ancients ⏳
آری از پشت کوه آمده ام...!
چه میدانستم اينور کوه بايد برای ثروت، حرام خورد... برای عشق، خيانت کرد... برای خوب ديده شدن، ديگری را بد نشان داد... و برای به عرش رسيدن، بايد ديگری را به فرش کشاند...!
وقتی هم با تمام سادگی دليلش را میپرسم ، میگويند : از پشت کوه آمدهای...! ترجيح میدهم به پشت کوه برگردم و تنها دغدغهام سالم بازگرداندن گوسفندان از دست گرگها باشد تا اينکه اينورِ کوه باشم و گرگوار ، انسانیت را بدَرَم...!
✍🏻محمد بهمن بيگی
🗞 @Ancients ⏳
اگه اینارو یادتون باشه قاعدتا نباید الان زنده باشین!
ژتون هاى نان و گوشت مربوط به زمان رضاشاه
🗞 @Ancients ⏳
تا اواسط قرن بیستم، گربههایی که بهمراه کشتی به سفر میرفتن و مستخدم کشتی بودن،شناسنامههای بسیار رسمی داشتن با اثر پنجه🐾
برای مثال این گربه متخصص شکار موش بوده.
🗞 @Ancients ⏳
مادر و پسری در حین آزمایش هسته ای یک قارچ در حال رشد را تماشا می کنند. لاس وگاس، 1953
🗞 @Ancients ⏳
مجسمه غول پیکر قرن شانزدهمی "کولوسوس" در فلورانس ایتالیا که دارای اتاقهای مخفی در داخل آن است.
🗞 @Ancients ⏳
🔴سریعترین حمله نظامی تاریخ!!
🔹از سریعترین و ناگهانیترین عملیات های نظامی تاریخ میتوان به حمله شاپور اول به انطاکیه (Antioch) اشاره کرد.
🔸برای انجام این عملیات زبدهترین سربازان سپاهیان ایران منتخب شدند. طبق نظر شاپور تو کتیبه نقش رستم، حمله به انطاکیه در جواب وحشیگری و قتل و غارت ژرمنها و گوتهای سپاه روم بود که در اولین حمله روم به ایران در زمان شاپور صورت گرفته بود.
🔹آمیانوس مارسلیانوس، تاریخنگار رومی، گفته: «ساسانیان چنان غافلگیرانه و سریع از رود اورنتوس عبور و خود را وارد انطاکیه کردند که زن هنرمندی در هنگام اجرای نمایش تئاتر درحالیکه روی سکو فریاد زد: خواب میبینم یا پارسیان واقعاً اینجا هستند؟؟
🔸به محض اینکه جمعیت روی خود را برگردانند سربازان پارسی وارد سالن تئاتر شدند و نمایش را بهم ریختند.»
🔹قسمتهایی از شهر به آتش کشیده شد و ساسانیان با غنیمتهای بسیار و حتی بدون دادن یک کشته از شهرخارج شدند و برگشتند.
🗞 @Ancients ⏳
▪️شش اشتباه انسان از زبان ماركوس توليوس سيسرو؛ سياستمدار و اديب رومى در قرن يك قبل از ميلاد
١- توهم اينكه سود ما از تخريب ديگران حاصل ميشود
٢- نگرانى در مورد چيزهايى كه قابل تغيير يا قابل اصلاح نيستند
٣- اصرار بر اينكه كارى غيرممكن است زيرا كه نميتوانيم آن را انجام دهيم!
٤- امتناع از كنار گذاردن امتيازات جزئى
٥- غفلت از پيشرفت و عدم عادت به مطالعه
٦- تلاش در وارد كردن افراد شبيه به خودمان در زندگى
🗞 @Ancients ⏳
اولین شوفر در ایران موسیو وارنه فرانسوی راننده مظفرالدین شاه بود.
🗞 @Ancients ⏳
حمام سلطان امیراحمد ؛ مربوط به دوره قاجار است و در کاشان، خیابان علوی ، کوچه سلطان امیر احمد واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۵۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
🗞 @Ancients ⏳