فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گل پامچال گل پامچال
بیرون بیا بیرون بیا
فصل بهاره عزیز موقع کاره
شکوفانه شکوفانه
غنچه وا شده غنچه وا شده
بلبل سر داره عزیز موقع کاره
بیا بریم نغمه بخوانیم دانه بنشانیم موقع کاره
بیا بریم نغمه بخوانیم دانه بنشانیم فصل بهاره
🗞 @Ancients ⏳
بروس لی و کریم عبدالجبار در فیلم بازی با مرگ - 1972 میلادی
🗞 @Ancients ⏳
در 1963 ترکیه، مردی پشت دیوار خانه اش،اتاقی کشف کرد که به تونلی و پس از آن اتاقهای غار مانندی منتهی میشد. پس از بررسی،مشخص شد زیر خانه او، شهر باستانی به نام درینکویو وجود دارد.
🗞 @Ancients ⏳
ای دلبرِ ما، مباش بیدل بَرِ ما
یک دلبر ما، بِهْ که دوصد دِل بَرِ ما
نَه دلْ بَرِ ما، نه دلبر اَنْدَر بَرِ ما
یا دل بَرِ ما فِرِست یا دلبرِ ما
👤ابوسعید ابوالخیر
🗞 @Ancients ⏳
شايد براتون سوال باشه كه آثار ايرانى چجورى از موزه هاى خارجى سر درآورده؟!
در خاطرات مادام دیولافوا؛ باستان شناس فرانسوی در قرن ١٩ آومده:
"در لنگر گاه بندر بوشهر تعداد 327 صندوق به وزن 500 تن! در انبار ناو جا گرفتند! برای حمل و نقل این بار دچار مشقت و رنج فراوان گردیده بودیم؛گنجینه باستانی که نمی توان قیمتی برای آن تعیین نمود به دست آوردیم!"
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تکه ای از تاریخ پر شکوه ایران
ایوان مدائن، طاق کسری، آیدان خسرو
یادگار شاهنشاهی ساسانی، سمبل معماری ایرانی
🗞 @Ancients ⏳
جالبه بدونید برخی از نام های پر کاربرد در ارمنستان، نام های ایرانی هستند که بازمانده از دوره اشکانی و ساسانی اند: اناهید، کارن، نرسه، انوش، آزات، بگرات، گرگین، وردان و نام های تاریخی دیگر... ارمنستان در سال ۱۸۱۳ طبق قرداد گلستان توسط قاجارهای نازنین به روسیه واگذار شد...
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیکان دنده اتوماتیک مدل 1352 صفر کیلومتر
خیلی خفنه😍
🗞 @Ancients ⏳
دختر صدام در خاطراتش گفته بود: قبل از حمله آمریکا به عراق از پدرم پرسیدم
اگر طوری شد چکار کنیم؟!
پدرم گفت اگر نتوانستید از عراق خارج شوید به کورد ها پناه ببرید، آنها جوانمرد هستند و هیچگاه به ناموس دشمنشان هم تعرض نمی کنند و در پناه کوردها در امان هستید...
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراحل ساخت استادیوم آزادی
پروژه ی به این بزرگی سال ۱۳۴۷ شروع شده و سال ۱۳۵۰ افتتاح شد، ورزشگاهی با این عظمت، مجموعه ای به این پیشرفته فقط و فقط تو ۳ سال
+ هزینه ساخت ورزشگاه هم ۱۷۴ میلیون تومن شده!!
🗞 @Ancients ⏳
شیر صحرا لقب که بود؟
فرمانده ای که صدام شخصا برای سرش جایزه تعیین کرد.
وی فقط با هشت نفر کلاه سبز در دشت عباس کاری کرد که رادیو عراق اعلام کردکه یک لشکر از نیروهای ایرانی در دشت عباس مستقرشده است.
درسال 1335 وارد ارتش شد سریعا به نیروهای ویژه پیوست.
فارغ التحصیل اولین دوره رنجری درایران بود.
دوره سخت چتربازی و تکاوری را در کشور اسکاتلندگذراند.
دراسکاتلند در مسابقه نظامی بین تکاوران ارتشهای جهان اول شد وقدرت خود وایران رابرخ کشورهای صاحب نام کشاند.
وی اولین کسی بود که در دفاع مقدس نیروهای عراقی را به اسارت گرفت ، او طی نامه ای بصدام او رابه نبرد در دشت عباس فراخواند صدام یک لشکر بفرماندهی ژنرال عبدالحمید معروف به دشت عباس فرستاد ،عبدالحمید کسی بود که در اسکاتلند از این ایرانی شکست خورده و هفتم شده بود،پس ازنبردی نابرابر و طولانی عراقیها شکست خورده و او شخصا ژنرال عبدالحمید را باسارت میگیرد،بخاطر رشادتش درجنگ به او لقب "شیرصحرا " دادند.
وی در عملیات قادر درمنطقه سرسول بشهادت رسید
سرلشکر شهید حسین آبشناسان فرمانده نیروی ویژه ایران بود که اکثریت مردم وی را نمیشناسند!
🗞 @Ancients ⏳
آقا محمد خان قاجار پس از مرگ کریم خان زند، از شیراز به حوالی تهران آمد زیرا که برخی از قبایل ایل قاجار در صحرای ورامین و اطراف تهران و برخی دیگر در شهر استرآباد یعنی گرگان امروز و عده ای هم در مازندران بودند و روی هم رفته به تهران نزديك بودند. او روز بیستم ماه صفر ۱۱۹۳ هجری قمری به شاه عبدالعظیم رسید و در آنجا به تخت نشست. اما این تاجگذاری رسمی او نبود و تا شش سال نتوانست تهران را بگیرد زیرا که مخالفان وی تهران را تسليم او نمیکردند. پس از شش سال شهر را محاصره کرد و باز مردم تهران شهر را تسلیم نکردند تا آنکه سرانجام در سال ۱۲۰۰ هجری قمری این شهر را گرفت و در اینجا تاجگذاری رسمی کرد و به سلطنت نشست. از آن روز تهران پایتخت ایران شد .
سالهای اولی که تهران پایتخت شد به همان کوچکی دوره صفویه بوده و بعداز آن رفته رفته شهر گسترش پیدا کرد . پادشاهان قاجار در دوره سلطنت خود در این شهر، هر یک تاثیری در آبادانی این شهر داشتهاند و ساختمانها و عمارتهایی از خود به جا گذاشتهاند .
پس از آنکه تهران پایتخت سلسله قاجاریه شد، وقایع بسیاری در آن روی داده است.
🗞 @Ancients ⏳
شما اگر روزنامه نخوانید از اخبار بی اطلاعید ، اما اگه روزنامه بخوانید از واقعیت بی اطلاعید!
کتاب درست برعکس این جمله است، اگر کتاب نخوانی از واقعیت بی اطلاعی، مطالعه باعث میشه همه چیز رو واقعیتر ببینی و اتفاقات پیرامونت رو بهتر درک کنی...
آدمی که کتاب بخونه نیازی به چراغ نداره، چون فکرش به اندازه کافی نور داره، این بستگی به خودمون داره که توی زندگی روزنامه خوان باشیم یا کتاب خوان!
مارک تواین
🗞 @Ancients ⏳
مرلین مونرو در کادیلاک، هدیه ای از بازیگر جک بنی، 1954
🗞 @Ancients ⏳
نه ثروت تا کنون
زاییده مردی،
نه قصرو کاخ درمان
کرده دردی
برو انسانیت را
مشتری باش.
قضاوت میشوی با آنچه کردی...
🗞 @Ancients ⏳
عکسی که برنده جایزه سال هند شد
یکی از پارسیان هند (مهاجران زرتشتی پس از اسلام) دستش را بر روی نماد سربازان هخامنشی گذاشته، بیاد نیاکان خود در سرزمین ایران
🗞 @Ancients ⏳
یه زمانی اینجوری با کشوارای دیگه پیمان میبستیم...
در سال ۳۸۷ قبل از میلاد پیمان صلحی به نام "صلح شاهانه" در شوش بین اردشیر دوم هخامنشی و یونانیان به رهبری آنتالکیداس بسته شد. به موجب این صلح یونانیان می بایست از آن پس، مالکیت شهرهای آسیای صغیر و جزیره قبرس را به ایران میسپردند...
📚منبع: شاهنشاهی هخامنشی، جان مانوئل کوک
🗞 @Ancients ⏳
جاده سنگفرش هخامنشی یکی از کهنترین راههای باستانی جهان!
این جاده که بخشهایی از آن در منطقه بم و استان کرمان شناسایی شد.
کارشناسان معتقدند جاده هخامنشی خط سیر تاریخی بم و فهرج به سیستان بود. باستانشناسها توانستهاند در حاشیه این جاده آثار زیادی از دوره ساسانی تا قرون میانه اسلامی را شناسایی کنند. جاده هخامنشی فهرج زمانی پیدا شد که طوفانی سهمگین در فهرج شنهای روی جاده باستانی را کنار زد و راه ارتباطی هخامنشیان در این نقطه نمایان شد.
تصاویر هوایی نیز مشخص کردهاند که طول جاده هخامنشی فهرج به بیش از یکصد کیلومتر میرسد.
🗞 @Ancients ⏳
این عکس قدیمیترین عکس موجود از تهرانه
این عکس رو عکاس ایتالیایی، لوئیجی پشه، ۱۵۰ سال پیش گرفته. تهران قدیم از چهار محله به نام های سنگلج، عودلاجان، بازار و چاله میدان تشکیل شده بود که پولدار های تهران در آنجا زندگی میکردند و محله ثروتمندان تهران سنگلج بود.
🗞 @Ancients ⏳
مردهای مصری وقتی میخواستن نهایت دوست داشتن رو به زنشون بگن میگفتن:
تو گاو مورد علاقهی منی!
این تعریف نهایت علاقه بوده که مردی زنش رو به «هاتور» الههی زیبایی ،عشق و موسیقی نزدیک بدونه و صفتهای اون رو به معشوق نسبت بده. هاتور شاخ گاو روی سرش داشت و خورشید رو باهاش حمل میکرد.
🗞 @Ancients ⏳
یک زوج بختیاری در زمان قاجار
از معدود تصاویری که یک زن باردار در عکس دیده می شود.
🗞 @Ancients ⏳
راجع به انضباط ارتش در دورهی هخامنشی نهایت مراقبت و سختگیری به عمل میآمد، مجازاتهایی که برای جرمهای نظامی بهخصوص خیانت به شاه و مملکت وضع شده بود به شدت اجرا می شد. در عین حال نسبت به عملیات قضات نیز توجه خاصی داشتند و هر قاضی که بر خلاف عدالت حکم می دادتحت تعقیب قرار می گرفت.
به همین جهت مطابق روایات پلوتارک و دیودور قضات از بین رۆسای خانوادههای درجه اول که در پارس همیشه مورد احترام و ملاحظه بودند، انتخاب می شدند و حتی در شورای نظامی هم از وجود ایشان استفاده می گردید.
🗞 @Ancients ⏳
هنگامی که سپاه ایران در شرق با ازبکان سرگرم نبرد بود، سلطان سلیم عثمانی به بهانه فرار پسرعمویش به ایران، شاه اسماعیل را تهدید به جنگ کرد و پس از کشتار ۴۰ هزار تن از شیعیان آناتولی وارد مرزهای ایران زمین شد.
شاه اسماعیل در کوتاه مدت سپاهی گرد آورد و به سوی غرب روانه شد.
سربازان ایرانی در مصاف با ترکها یک تن در برابر ۱۰ تن مردانه رزمید و توپخانه عثمانی نیز ناکار شد.
سپهداران ایران در میدان نبرد برای تهییج سربازان شاهنامه میخواندند و غریو این ندا در دشت چالدران شنیده شد:
کنون من اگر جمله هامون کنم
اگر آب جیحون پر از خون کنم
نبیند دو چشمم به جز گرد رزم
حرام است بر من جام بزم.
ناگه طنین شاهنامه از تمام سپاه ایران به صورت مهیبی به گوش رسید.
اگرچه در این جنگ شاه اسماعیل نخستین بار طعم شکست را چشید ولی زان پس سلیم تا عمر داشت در هیچ نبردی علیه ایران شرکت نکرد. آن صدا نه صدای شاهنامه بلکه صدای ایمان و باور بود.
🗞 @Ancients ⏳
زیباترین قلب دنیا!
روزی مرد جوانی وسط شهری ایستاده بود و ادعا می كرد كه زیبا ترین قلب را درتمام آن منطقه دارد.
جمعیت زیاد جمع شدند. قلب او كاملاً سالم بود و هیچ خدشهای بر آن وارد نشده بود و همه تصدیق كردند كه قلب او به راستی زیباترین قلبی است كه تاكنون دیدهاند. مرد جوان با كمال افتخار با صدایی بلند به تعریف قلب خود پرداخت.
ناگهان پیر مردی جلوی جمعیت آمد و گفت كه قلب تو به زیبایی قلب من نیست. مرد جوان و دیگران با تعجب به قلب پیر مرد نگاه كردند قلب او با قدرت تمام میتپید اما پر از زخم بود. قسمتهایی از قلب او برداشته شده و تكههایی جایگزین آن شده بود و آنها به راستی جاهای خالی را به خوبی پر نكرده بودند برای همین گوشههایی دندانه دندانه درآن دیده میشد. در بعضی نقاط شیارهای عمیقی وجود داشت كه هیچ تكهای آن را پرنكرده بود، مردم كه به قلب پیر مرد خیره شده بودند با خود میگفتند كه چطور او ادعا میكند كه زیباترین قلب را دارد؟
مرد جوان به پیر مرد اشاره كرد و گفت تو حتماً شوخی میكنی؛ قلب خود را با قلب من مقایسه كن؛ قلب تو فقط مشتی رخم و بریدگی و خراش است.
پیر مرد گفت: درست است. قلب تو سالم به نظر میرسد اما من هرگز قلب خود را با قلب تو عوض نمیكنم. هر زخمی نشانگر انسانی است كه من عشقم را به او دادهام، من بخشی از قلبم را جدا كردهام و به او بخشیدهام. گاهی او هم بخشی از قلب خود را به من داده است كه به جای آن تكهی بخشیده شده قرار دادهام؛ اما چون این دو عین هم نبودهاند
گوشههایی دندانه دندانه در قلبم وجود دارد كه برایم عزیزند؛ چرا كه یادآور عشق میان دو انسان هستند. بعضی وقتها بخشی از قلبم را به كسانی بخشیدهام اما آنها چیزی از قلبشان را به من ندادهاند، اینها همین شیارهای عمیق هستند. گرچه دردآور هستند اما یادآور عشقی هستند كه داشتهام. امیدوارم كه آنها هم روزی بازگردند و این شیارهای عمیق را با قطعهای كه من در انتظارش بودهام پركنند، پس حالا میبینی كه زیبایی واقعی چیست؟
مرد جوان بی هیچ سخنی ایستاد، در حالی كه اشك از گونههایش سرازیر میشد به سمت پیر مرد رفت از قلب جوان و سالم خود قطعهای بیرون آورد و با دستهای لرزان به پیر مرد تقدیم كرد پیر مرد آن را گرفت و در گوشهای از قلبش جای داد و بخشی از قلب پیر و زخمی خود را به جای قلب مرد جوان گذاشت .
مرد جوان به قلبش نگاه كرد؛ دیگر سالم نبود، اما از همیشه زیباتر بود زیرا كه عشق از قلب پیر مرد به قلب او نفوذ كرده بود...
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دیالوگ ماندگار و خاطره انگیز
«بهمن مفید» در فیلم بیاد ماندنی «قیصر»
فیلم "قیصر" ساخته "مسعود کیمیایی" در سال 1348، به اندازهای بین مردم محبوب شد که سینمایی در نظامآباد به مدت 5 سال تمام در همه سانسها فقط و فقط این فیلم رو پخش کرد!!!
🗞 @Ancients ⏳