قومی متفکرند در مذهب و دین
قومی به گمان فتاده در راه یقین
می ترسم از آنکه بانگ آید روزی
کای بیخبران راه نه آن است و نه این
خیام خارج از ایران بسیار مشهورتر از ایرانه. یکی از دهانه های ماه و سیارک 3095 به افتخار او «عمر خیام» نامگذاری شده و در سراسر جهان نوشیدنیها، هتل ها و خیابان های زیادی به نام وی نامگذاری شده...
🗞 @Ancients ⏳
▪️پادشاهی خروج باد شكم را ممنوع کرده بود!
از او پرسیدند چرا اين كار را ممنوع كردى؟
گفت: تا ملت سرگرم آزادی آن هستند،
آرزوی بزرگتری را دنبال نخواهند کرد...!
🗞 @Ancients ⏳
کمتر کسی میداند که علاوه بر اصفهان در قزوین نیز کاخی به نام چهلستون برپاست!
این عمارت زیبا زمانی که قزوین پایتخت ایران بود به دستور شاه تهماسب صفوی ساخته شد.
🗞 @Ancients ⏳
برخی سنتهای قدیم تصورش هم امروز سخت است! این درها به خانه همسایه باز میشد تا در مهمانی ها شریک هم باشند!
تصوير از خانه پروین اعتصامی است در تبريز است که ثبت آثار ملى رسيده
🗞 @Ancients ⏳
▪️اتاقی که ناپدید شد!
اتاق پرماجرای «آمبر» در کاخ «کاترین» سنپترزبورگ قرار دارد یا بهتر است بگوییم قرار داشته است. این اتاق در اوایل قرن ۱۸ در آلمان ساخته شد. جنسش از کهربا بود و در تزیینات، موزاییکهای کف و همه لوازم موجود در آن از طلا و سنگهای قیمتی استفاده شده بود. هر کدام از ضلعهای این اتاق بزرگ که به شکل مربع ساخته شده بود، حدود ۳۵ متر طول داشت و محل استراحت شخصی و گردهماییهای دوستانه ملکه کاترین اول بود. امروز خبری از سرنوشت واقعی آمبر در دست نیست.
تاریخنگاران میگویند اگر فهرست عجایب هفتگانه، هشتتایی بود اتاق آمبر حتما در این فهرست جای داشت.
🗞 @Ancients ⏳
در پی جنگ های ایران و روسیه در دوره قاجار بین این دو کشور عهدنامه ترکمنچای امضا شد!
بر اسلس مفاد این عهدنامه علاوه بر غرامتی که ایران به روس ها پرداخت کرد، حق کشتیرانی در دریای خزر مجدداً برای روس ها به تأیید رسید
به علاوه، اتباع روسیه در ایران از حقوق کاپیتولاسیون و مصونیت قضایی برخوردار شدند!
دولت روسیه در برابر آن همه منافع، تنها ولیعهدی عباس میرزا و رساندن او را به تخت سلطنت تأیید کرد !
🗞 @Ancients ⏳
روزی و روزگاری درسرزمینی، زنى بود بسیار حسود، همسایه اى داشت به نام خواجه سلمان که مردى ثروتمند و بسیار شریف و محترم بود، زن بر خواجه رشک مى برد و مى کوشید که اندکى از نعمت هاى آن مرد شریف را کم کند و نیک نامى او را از میان ببرد؛ ولى کارى از پیش نمى برد و خواجه به حال خود باقى بود. عاقبت روزى تصمیم گرفت، که خواجه را مسموم کند: حلوایى پخت و در آن زهرى بسیار ریخت و صبحگاهان بر سر راه خواجه ایستاد؛ هنگامى که خواجه از خانه خارج شد، حلوا را در نانى نهاده، نزد خواجه آورد و گفت: خیراتى است. خواجه، حلوا را بستاند و چون عجله داشت، از آن نخورده به راه افتاد و به سوى مقصدى از شهر خارج شد. در راه به دو جوان برخورد که خسته و مانده و گرسنه بودند. خواجه را بر آن دو، شفقت آمد. نان وحلوا را بدیشان داد؛ آن دو آن را با خشنودى فراوان، از خواجه گرفتند و خوردند و فى الحال در جا مردند. خبر به حاکم شهر رسید، و خواجه را دستگیر کرد، هنگامى که از وى بازجویى شد، خواجه داستان را گفت. حاکم کسى را به سراغ زن فرستاد، زن را حاضر کردند، چون چشم زن به آن دو جنازه افتاد، شیون و زارى آغاز کرد و فریاد و فغان راه انداخت؛ معلوم شد که آن دو تن، یکى فرزند او، و دیگرى برادر او بوده است. خود آن زن هم از شدت تأثر و جزع پس از یکى دو روز مرد. آرى خودم کردم که لعنت بر خودم باد. این حسود بدبخت، گور خود را با دست خود کند و دو جوان رعنایش را فداى حسد خویش کرد؛ تا زنده بود، پیوسته در عذاب بود و سرانجام جان خود را در راه حسد از دست داد و در جهان دیگر به آتش غضب الهى خواهد سوخت !
🗞 @Ancients ⏳
مدرسه علیا فردوس در استان خراسان واقع شده است
این مدرسه به صورت چهار ایوانه و متقارن طراحی شده است. در طرفین ورودی دو گنبد خانه به عنوان مدرس و مسجد قرار دارند. در مرکز گودال باغچه و حوضی قرار دارد که از آب قنات تغذیه می شود. هندسه این مدرسه بسیار قوی و تاثیر گذار است.
🗞 @Ancients ⏳
پاکت نامهی پست شده از ایران به مقصد پاریس
دورهی مظفرالدین شاه قاجار
با تمبرهای ناصری
ارسال 5 نوامبر 1903
دریافت 18 نوامبر 1903
🗞 @Ancients ⏳
قبل از انقلاب، آهنگ اعتراضی "شکار" از اِبی، 2سال اجازه پخش از رادیو نگرفت تا اینکه در جشنواره بینالمللی ترکیه با خواندن این آهنگ بین 209 خواننده از سراسر جهان اول شد و آهنگ به گوش همه رسید!
🗞 @Ancients ⏳
تنگه بکر و تماشایی شیرز یادگاری چند میلیون ساله در رشته کوه زاگرس
این تنگه در کوهدشت لرستان واقع شده و بر اثر فرسایش سنگ های رسوبی متعلق به دوران سوم زمین شناسی ایجاد شده است. یکی از مهم ترین ویژگی های این صخره ها که موجب پیدایش چنین شاهکاری در طبیعت شده است.
🗞 @Ancients ⏳