آپشنی که فقط تو هتل های ایسلند وجود داره!
دکمه ای در اتاق هتل دارند تا اگر در شب، شفق قطبی در آسمان به وجود آمد، مسافران را از خواب بیدار کنند!
🗞 @Ancients ⏳
معرفیشده به عنوان زیباترین خانهی قدیمی تهران 📸
🗞 @Ancients ⏳
شما آنجا باختید که صداقت داشتید، با کسانی که سیاست داشتند...!
#فرانتس_کافکا
🗞 @Ancients ⏳
عمل بینی به ابتداییترین شکل ممکن برای اولین بار در هند باستان انجام شد. با گذشت زمان و افزایش اطلاعات پزشکان و جراحان در زمینه جراحی بینی کم کم این عمل در سراسر جهان گسترش یافت. جراحان ایرانی از اولین پزشکانی بودند که تکنیکهای این جراحی را فرا گرفتند و از آنها استفادههای بسیاری کردند.
+ از سال ۱۳۲۱ انجام عمل بینی در ایران شروع شد. و امروزه ایران پایتخت جراحی بینی در جهان است!
🗞 @Ancients ⏳
درویشی نه نماز و روزه است و نه احیای شب، این جمله اسباب بندگی است. درویشی نرنجیدن مردمان است که اگر این حاصل کنی، واصل گردی...
نفحات الانس
🗞 @Ancients ⏳
برای انهدام یک تمدن ۳ چیز لازم است: خانواده، نظام آموزشی، الگوها
برای اولی منزلت زن را باید شکست، دومی منزلت معلم، برای سومی منزلت بزرگان و اسطوره ها...
جبران خلیل جبران
🗞 @Ancients ⏳
خاطرات سال 1380 هاشمیرفسنجانی بیست و هفتم
🔹ماجرای عجیب مقبره یک امامزاده/ مجادله بر سر اجراى احکام حدود و تعزیرات در ملأعام
🔹هاشمی رفسنجانی روز بیست و هفتم خرداد در مورد ماجرای عجیب مقبره یک امامزاده و سالم ماندن جنازه نوشتهاست. او همچنین دیدارهایی با شهابالدین صدر و جمعی از ورزشکاران کاراته داشته و به خبری در مورد نیروی انتظامی اشاره کرده است. در بخشی از این روزنوشت آمده: «آقاى دکتر [شهابالدین] صدر، [رئیس سابق سازمان نظام پزشکى و نامزد انتخابات ریاستجمهوری] آمد. جزوهاى از مواضعش در تبلیغات انتخابات ریاستجمهورى را آورد. از حرکت جامعه به سوى لائیسم، ابراز نگرانى کرد و خواستار اقدام قاطعى از بالا شد.»
🗞 @Ancients ⏳
*کاسۀ لَبه واریخته* کاسه ای است شبیه گلدان با حداکثر ارتفاع پانزده و قطر دهانۀ ۲۴ سانتی متر، از شاخص های دورۀ فرهنگی اوروک (حدود ۳۵۰۰ تا ۳۲۰۰پ م) و آغاز نگارش در جنوب غرب ایران و بِینُ النهرین است سفال لبه واریخته دست ساز و به صورت کارگاهی و انبوه تولید می شد. دربارۀ آن نظریات متعددی چون: پخت نان، ظرف پیشکش نذورات به معابد، تهیۀ مواد لبنی و توزیع جیرۀ غذایی کارکنان معابد مطرح شده است. به نظر می رسد که در دورۀ اوروک کارفرمایان و کاهنان معابد، برای توزیع جیرۀ غذایی یکسان، کاسه هایی با وزن و اندازۀ استاندارد داشته اند.
با آغاز شهرنشینی در اواسط هزاره چهارم قم، سنت تولید سفال منقوش رفته رفته رنگ باخت و سنتی جانشین آن شد که بیشتر بر جنبه کاربردی سفال تأکید داشت تا جلوه زیبایی شناختی آن. این مرحله از تحول سفال منقوش به سفال تکرنگ در دوره اوروک به انجام رسید. یکی از سفالهای شاخص این دوره - *کاسه لبه واریخته-* جایگاهی ویژه در تاریخ سفالگری و باستان شناسی خاور نزدیک دارد. این ویژگی نه به دلیل سادگی و زمختی این کاسه، بلکه بیشتر به دلیل کمیت حیرت آور و پراکندگی وسیع جغرافیایی آن است.
🗞 @Ancients ⏳
کاشی با نقش های زیر لعاب
دیرینگی دوره ایلخانی
محل کشف نامعلوم
🗞 @Ancients ⏳
خبر انتصاب دکتر محمود حسابی به وزارت فرهنگ در روزنامه اطلاعات ۱۶ آذر ۱۳۳۰
🗞 @Ancients ⏳
این شعر که به نام عمو پورنگ معروف است:
کاشکی که لک لک
دوس شه با اردک
تا که نباشن
اون دوتا تک تک
در اصل مال خیام است:
در کهنه رباط دهر کاش این لک لک
همصحبت و دوست میشدی با اردک
زآن دوستی و محبت بیشترک
حاصل چه شدی؟ آن دو نماندی تک تک
🗞 @Ancients ⏳
از ریش گرفته و به سبیل پیوند زده
گویند #کامران_میرزا فرزند ناصرالدین شاه تعدادی نایب در اختیار داشت که مأمور اجرای اوامر او بودند.
این مأموران برای جلب توجه بیشتر و زهر چشم گرفتن از مردم، خود را به قیافه های مخصوصی در می آوردند، یکی سبیل بلند و دیگری سبیل چخماقی می گذاشت.
یکی از این مأموران یک طرف صورتش سبیل نداشت. روزی کامران میرزا در حال سان دیدن از مأموران بود، به محض این که به این مأمور رسید، از قیافه او خنده اش گرفت و گفت: آن نصفه سبیلت را کجا گذاشته ای؟
از این حرف همه به خنده افتادند. در اولین فرصت مأمور مورد نظر خیلی زود به سلمانی مراجعه کرد و از او خواست که سبیل او را کامل کند، اما سلمانی گفت: من سبیل تراشم نه سبیل گذار. مأمور، به زور از او خواست که به هر طریق ممکن این کار را بکند. سلمانی هم به ناچار مقداری از ریش او را با قیچی چید و در جای خالی سبیل او چسباند.
در مراسم سان باز هم کامران میرزا وقتی به آن مأمور رسید گفت: دفعه پیش سبیل تو نصفه بود، این بار ریش تو نصفه شده.
میرزا احمد دلقک کامران میرزا که در محل حضور داشت گفت: قربان «از ریش گرفته و به سبیل پیوند زده.»
صدای خنده حضار بلند شد و این واقعه مدت ها نقل محافل بود تا این که رفته رفته به ضرب المثل تبدیل شد.
این ضرب المثل وقتی به کار می رود که فردی برای پوشاندن کاستی و ضعف خود، اقدامی کند که باعث شود ضعف دیگری از او نمایان شود.
🗞 @Ancients ⏳