5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تقدیم به همه بچه های دهه شصت!
🗞 @Ancients ⏳
اولین کشوری که ساعت خود را برای صرفه جویی انرژی جلو و عقب کشید کشور آلمان در سال 1916 بود علت این حرکت کمبود شدید انرژی در جنگ جهانی اول بود امروزه 77 کشور این کار را انجام میدهند.
پ.ن: نماینده های فهیم ما هم تو این بی برقی و بی گازی تغییر ساعت رو لغو کردند و به کمبود ها دامن زدند.
🗞 @Ancients ⏳
میدونستین فیدل کاسترو به معشوقه داشته به اسم ماریتا که CIA استخدامش میکنه که سم بریزه تو مشروب کاسترو و بکشدش. بعدکاسترو میفهمه و روایت عکسالعملش رو دختره تو یه مصاحبه تعریف کرده که مثل رمانهای نود و هشتیاست:
فیدل اسلحهش رو به من داد و گفت: تو نمیتونی من رو بکشی. هیچکس نمیتونه من رو بکشه! لبخند میزد و سیگارش رو میجوید. من مایوس شده بودم. اون از من خیلی مطمئن بود. من رو در بغل گرفت.
+ و اونجا بود که با دنیای cia و دخترونگیم کلا خداحافظی کردم:)
🗞 @Ancients ⏳
🔘آقای نخست وزیر مشروب نمیخورد،آقای نخست وزیر دود نمیکشد،آقای نخست وزیر در خانه ای حقیر اقامت دارد،ولی بیچارگان حتی خانه حقیری هم ندارند.
کاش گفته می شد:آقای نخست وزیر مست است،آقای نخست وزیر دودی است،اما حتی یک فقیر میان مردم نیست.
👤برتولت برشت
🗞 @Ancients ⏳
غار ایوب بزرگ ترین غار آذرین ایران است با ۶۰ متر طول و ۸۰ متر ارتفاع
منشا بوجود آمدن این غار گدازه های آتش فشانی بوده، آب موجود در زیر گدازه ها بعد از بهم پیوستن و انفجار، باعث تشکیل این غار شده اند.
کرمان، شهربابک، ۷ کیلومتری شهر دهج، غار ایوب
🗞 @Ancients ⏳
علاقه مردم روستای مردم دیوزناز به فوتبال موجب شده این زمین فوتبال عجیب و زیبا در بین درختان سربه فلک کشیده در حاشیه رودخانه خروشان سیروان، در روستای دیوزناو با همت عالی خود اهالی ساخته شود.
روستایی مملو از درختچههای ارغوان که در اردیبهشت با رنگ صورتی خود جلوه خاص و زیبایی شگفتی به این روستا دادهاند.
روستای دیوزناو در جنوب غربی استان کردستان و در منطقه اورامانات سروآباد با فاصله ۴۵ کیلومتری از مرکز این شهرستان واقع شده است. دیوزناو به معنی جایی که در آن خرس = دیو زیاد بوده است.
این روستا مابین رودخانه سیروان و کوه شاهو قرار گرفته است همچنین دیوه زناو از دی + وه زه + ناو تشکیل شده است یعنی روستایی که در آن درخت گردو وجود داشته است.
🗞 @Ancients ⏳
[در مورد جاینام ایران در دوره ساسانی و پساساسانی و بازتاب آن در شاهنامه فردوسی]
افتخار روحیفر
حکیمه احمدیزاده شندی
از همان سالهای آغازین راهاندازی سلسله ساسانی برای اردشیر بابکان، بنیانگذار این سلسله مهم بود که فرمانروایی را تاسیس نماید که همه استانها ذیل کشوری با نام ایران قرار گیرند. از این رو اردشیر در اولین گامِ قیام خود که استان پارس را تصرف کرد سکهای ضرب کرد و خود را شاه ایران خواند. در واقع او استان تحت سلطه خود یعنی پارس را ایران خوانده بود و قصد داشت بگوید جایی که اکنون من در آنجا علیه اشکانیان قیام و تاجگذاری کردهام ایران است. این عمل اردشیر به همین شکل تداوم یافت تا اینکه در اواخر عصر ساسانی این موضوع بسیار شدت گرفت. در سالهای پایانی پادشاهی ساسانی جملگی شاهزادگانی که قیام کرده و در گوشهای از کشور تاجگذاری میکردند با ضرب سکههایی که نام کامل ایران را بر خود داشت اعلام میکردند که به مانند اردشیر آنها اکنون شاهنشاه ایرانند. این دسته از شاهان عموما پایتخت ساسانیان یعنی تیسپون را در دست نداشتند و به عبارتی فرمانروایی شخصی که در تیسپون به تخت نشسته بود را نیز مشروع ندانسته و با ضرب سکههایی با نام ایران ادعا و تاکید میکردند جایی که اکنون آنها در آن تاجگذاری کردهاند ایران است. این مکان شاید جایی در شرق یا غرب یا جنوب فرقی نمیکرد، تنها ادعای ایشان این بود که شاهنشاه ایران ماییم. پس از مرگ یزدگرد سوم و فروپاشی ساسانیان وقتی پسر یزدگرد پیروز در جدال با اعراب ناحیهای در سیستان را متصرف شد به دنبال همین ایده محل فرمانروایی خود را ایران نامید. این در حالی بود که همه کشور توسط اعراب فتح شده بود. نکته جالب بازتاب این موضوع تاریخی که شواهد سکهشناسی دارد در شاهنامه فردوسی است. پیشترها آقای دکتر خالقی مدعی شدهاند که ایران در شاهنامه همه جا به معنای کشور ایران نیست بلکه در برخی مواقع ایران به معنی پایتخت است. عقیده دکتر خالقی اگر چه کمی به حقیقت نزدیک، اما کامل نیست. در واقع موضوع آن است که در شاهنامه فردوسی هم برخی از شاهانی که در گوشهای از ایران شهر فرمان میراندند آنجا را ایران مینامیدند. این یعنی اینکه نه آنکه نام ایران بجای نام پایتخت بکار برده شود بلکه مراد آن است که جایی که شاهنشاه ساسانی در آنجا حضور دارد ایران است. برای این مورد به یک اشاره بسنده میکنیم. در پادشاهی انوشیروان با توجه به اینکه همه کشور ایران از شرق تا غرب در دست انوشیروان است اما فردوسی محل شورشِ نوشزاد پسر انوشیروان را که در گندشاپور قیام کرده و به عبارتی در مرکز ایرانشهر ساسانی قرار دارد به دور از ایران قلمداد میکند:
نشستنگهش گندشاپور بود
از ایران و از باختر دور بود
در این بیت این ایران نه به معنای پایتخت بلکه در پیروی از عقیده قدیمی ساسانی محلی است که پادشاه ایران یعنی انوشیروان در آن حاضر است که حسب قاعده میباید تیسپون باشد. نکته تامل برانگیز همین تدوام این اندیشه قدیمی ساسانی در مورد نامجای ایران است که به بعد از فروپاشی ساسانیان هم رسیده است و به توسط منابع فردوسی در شاهنامه هم منعکس شده است.
((منبع: بازشناسی نامجای ایران براساس مسکوکات ضرب شده در دوره ساسانیان، افتخار روحیفر، حکیمه احمدیزاده شندی، دوفصلنامه علمی پژوهشی فرهنگ و زبان های باستانی، پاییز و زمستان 1401، صص 73 تا 96))
🗞 @Ancients ⏳
جمعه؛
۹ شهریور ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛
۳۰ اوت ۲۰۲۴ میلادی؛
۲۵ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🔹روز ملی یوزپلنگ ایرانی
🔹شاه تهماسب صفوی، به علت نزدیکی تبریز به مرزهای عثمانی و آسیبپذیر بودن این شهر و نیز دور بودن از خراسان و هجوم مداوم ازبکان به ایران پایتخت را به قزوین انتقال داد - ۹۲۵ ش/ روز قزوین
🔹تصویب قانون اجازه تأسيس بانك فلاحتی - ۱۳۰۹ ش
🔹زادروز غزل تاجبخش، شاعر، نویسنده و مترجم مطرح در شهرستان بروجرد استان لرستان - ۱۳۱۲ ش
🔹زادروز زندهیاد کمالخان هوت معروف به ملا کمالان، یکی از خوانندگان مطرح موسیقی مقامی بلوچی، شاعر و از نوازندگان تنبورک در سیستان و بلوچستان در روستای لاتیدان شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان - ۱۳۲۰ ش
🔹کشف خيانت بزرگ به وطن، بازداشت سرلشكر احمد نخجوان كفيل وزارت جنگ و سرتيپ علی رياضی كفيل اطلاعات ارتش به دستور رضا شاه پهلوی - ۱۳۲۰ ش
رضا شاه پس از اطلاع از مرخص شدن سربازان پادگانها، اين عمل را يك خيانت بزرگ به وطن خواند و همه اعضای شورای ستاد عالی جنگ را كه برای هدايت واحدهای ارتش به مقاومت در برابر تجاوز خارجی تشكيل شده بود به دفتر خود در سعد آباد فراخواند و در محوطه كاخ در برابر مقامات، سرلشكر احمد نخجوان كفيل وزارت جنگ و سرتيپ علی رياضی كفيل اطلاعات ارتش را مسئول مرخص كردن خائنانه افراد پادگانها در برابر دشمن اعلام داشت و تا میتوانست با عصای خود آن دو را كتك زد، درجههای نظامی آنان را پاره كرد و به زندان فرستاد تا در دادگاه صحرایی زمان جنگ محاكمه شوند. رضا شاه سپس به جان ساير افسران ارشدی كه در آنجا بودند افتاد و همه را كتك زد، خائن خواند و گفت نانی را كه اين ملت به شما داده تا از ايشان و وطن دفاع كنيد حرامتان باد. رضا شاه دستور انجام محاكمه خائنان در اسرع وقت را صادر كرد و بدون اين كه از مذاكرات محرمانه فروغی، نخست وزیر و علی سهيلی، وزير امور خارجه با دو دولت متجاوز آگاه باشد اعلام داشت كه خود او جلسات دادگاه را اداره خواهد كرد. رضا شاه در همين جلسه انتصاب سرلشكر بوذرجمهری را به فرماندهی نيروی هوایی تاييد كرد. افسران نيروی هوایی روز پيش از اين دستور واصله در مورد تحويل دادن هواپيماها و رفتن به مرخصی را نپذيرفته بودند و در پايگاه هوایی قلعه مرغی بر ضد فرمانده خود سرتيپ احمد خسروانی دست به نافرمانی زده و وی را بازداشت كرده بودند. افسران نيروی هوایی بدون اين كه از ستاد جنگ دستور داشته باشند هواپيماها را به پرواز در آوردند و به مقابله با هواپيماهای شوروی رفتند. ستاد جنگ به جای تشويق اين میهن دوستی، چند واحد نيروی زمينی را كه هنوز در پادگانهای تهران بودند مامور تصرف قلعه مرغی كرد و زد وخورد اين واحدها با واحد محافظت از پايگاه مردم تهران را به وحشت انداخت. خلبانان نيروی هوایی نیز هواپيماها را از پايگاه خارج و در زمين های يافت آباد فرود آوردند و استتار كردند.
🔹سرلشكر محمد نخجوان (امير موثق) از طرف رضا شاه پهلوی سرپرست وزارت جنگ شد - ۱۳۲۰ ش
🔹درگذشت حسين پيرنيا مؤتمن الملك، رئيس ادوار اوليه مجلس شورای ملی - ۱۳۲۶ ش
🔹زادروز علی اسلامی با نام اصلی علی پاتریک پهلوی، پسر علیرضا پهلوی و نوه رضا شاه، از اعضای خانواده سلطنتی پهلوی و وارث مقدر تاج و تخت ایران از ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۰ م در پاریس فرانسه - ۱۳۲۶ ش
بنا بر قانون اساسی سابق ایران، او نفر اول در صف جانشینی تاج و تخت بود. به هر روی با تولد رضا پهلوی در سال ۱۹۶۰، او وارث بلافصل شد. او پسر علیرضا پهلوی و کریستیان شولوسکی یک زن فرانسوی لهستانی تبار است. او از معدود کسان دودمان پهلوی بود که در جریان انقلاب ۱۳۵۷ در ایران ماند. وی بهدلیل مخالفتهای سیاسیاش سابقه زندانیشدن در هر دو نظام پهلوی و جمهوری اسلامی را دارد. او در سوئیس زندگی میکند.
🔹در این روز فاش شد كه دکتر مصدق پيش از کودتا، تصميم به چاپ تصوير داريوش بزرگ در محل عكس شاه بر اسكناسهای ده تومانی و تصوير كوروش بنيانگذار كشور ايران بر اسكناسهای پنج تومانی گرفته بود و قرار بود اين اسكناسها در روز مهرگان انتشار يابند - ۱۳۳۲ ش
🔹زادروز سرلشکر پاسدار شهید سید محمدعلی جهانآرا، از فرماندهان سپاه پاسداران، فرمانده سپاه خرمشهر و دارای نقش کلیدی در نبرد آزادسازی خرمشهر و شکست حصر آبادان در شهرستان خرمشهر استان خوزستان - ۱۳۳۳ ش
🔹زادروز سهیلا رضوی، بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون و همسر فرخ نعمتی، بازیگر مطرح در تهران - ۱۳۳۳ ش
🗓 @ancients
تاریخ ایران و جهان باستان
جمعه؛ ۹ شهریور ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛ ۳۰ اوت ۲۰۲۴ میلادی؛ ۲۵ صفر
🔹زادروز یاور تورنگ، تدوینگر مطرح در شهرستان آبادان - ۱۳۳۷ ش
🔹بهرهبرداری چاه شماره ۲۴ گچساران، از بزرگترين چاههای نفت جهان - ۱۳۳۸ ش
🔹افتتاح کنگره بزرگ جهانی ایران شناسان در تهران - ۱۳۴۵ ش
🔹غرق شدن صمد بهرنگی، آموزگار، منتقد اجتماعی، داستاننویس، پژوهشگر، مترجم و محقق فولکلور آذربایجانی و نویسنده کتاب معروف ماهی سیاه کوچولو در رودخانه ارس در سن ۲۹ سالگی - ۱۳۴۷ ش
🔹وقوع زمینلرزه عظیم در دشت بیاض و کاخک شهرستان قائنات استان خراسان جنوبی با بزرگی ۷.۱ ریشتر و جانباختن دستکم ۱۰ هزار تن و آوارگی هزاران تن و خسارات فراوان مالی - ۱۳۴۷ ش
روز بعد زمین لرزه عظیم دیگری در شهر فردوس رخ داد، این زلزله در حدود بیست و یک ساعت بعد یعنی حوالی ساعت ۱۰:۴۷ روز ۱۰ شهریور ۱۳۴۷، با بزرگی ۶٫۴ ریشتر شهر فردوس را، که در اثر زلزله دشت بیاض تنها اندکی آسیب دیده بود، تقریباً بهکلی ویران کرد. بعضی از مجروحان که در زلزله ۹ شهریور دشت بیاض زنده مانده و از دشت بیاض به فردوس منتقل شده بودند، در زلزله ۱۰ شهریور فردوس در بیمارستان کشته شدند.
🔹زادروز سیما تیرانداز، بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون و همسر سابق ناصر هاشمی، بازیگر و کارگردان در تهران - ۱۳۴۹ ش
🔹ناپديد شدن امام موسی صدر، روحانی و مجتهد مطرح شیعه و دانشآموخته دانشگاه تهران، رهبر شيعيان لبنان، موسس مجلس اعلای شيعيان لبنان و جنبش اَمَل و فرزند آیتالله سید صدرالدین صدر، مجتهد و مرجع تقلید عظام شیعه، در لیبی توسط عوامل معمر قذافی رهبر لیبی - ۱۳۵۷ ش
🔹آسیب دیدن گروهی از یوزهای ایرانی که برای نوشیدن آب به سوی نخلستانهای اطراف بافق آمده بودند، توسط مردم محلی ناآگاه و نجات ماریتا یک توله یوز توسط محیط بانان - ۱۳۷۳ ش
در ۹ شهریور ۱۳۷۳ یک یوزپلنگ ماده که به همراه سه تولهاش برای خوردن آب به نزدیکی شهر بافق آمده بودند مورد حمله چند فرد بومی با چوب و سنگ قرار گرفتند. در این ماجرا دو توله یوز کشته شدند، ماده یوز زخمی فرار کرد و تنها یک توله توسط محیطبانان نجات یافت که با نام ماریتا تا سال ۱۳۸۲ در پارک پردیسان تهران زندگی میکرد.
🔹درگذشت استاد محمدکریم پيرنيا، معمار مطرح، استاد دانشگاه، محقق، مترجم، نظریهپرداز معماری ایرانی و پدر معماری سنتی ايران - ۱۳۷۶ ش
درگذشت فرهاد مِهراد، خواننده، آهنگساز و نوازندهٔ مطرح سبک راک در پاریس فرانسه در سن ۵۸ سالگی بر اثر عوارض کبدی ناشی از هپاتیت سی - ۱۳۸۱ ش
🔹درگذشت آیتالله سید صابر جباری، روحانی و مجتهد شیعه، نماینده مردم استان مازندران در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه شهرستان بهشهر در استان مازندران و استاد حوزه علمیه - ۱۳۹۳ ش
🔹درگذشت اکبر پرهیزکار، ششمین استاندار آذربایجان شرقی بعد از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۲، فرماندار سابق تبریز، نماینده مردم تبریز در دوره سوم مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق امور شهرداریهای کشور - ۱۳۹۹ ش
🔹درگذشت جواد روحی پس از انتقال از زندان در بیمارستان شهید بهشتی شهرستان نوشهر استان مازندران - ۱۴۰۲ ش
🔹كلئوپاترا ملكه يونانی تبار مصر پس از شكست تلاشهايش به منظور به دام انداختن اوكتاويان امپراتور روم برای حفظ حكومت يونانيان، با نيش افعی دست به خودكشی زد - ۳۰ پ.م
🔹تهيه اولين مداد جهان توسط نيكولا كِنتِه مخترع آلمانی - ۱۷۹۰ م
🔹زادروز اِرنِست رادِرفورد، فيزيكدان برجسته بريتانيايی، کاشف پروتون، پدر فیزیک هستهای و برنده ی جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۰۸ میلادی - ۱۸۷۱ م
🔹درگذشت ژياكو مو لئو پاردی شاعر و اديب بزرگ ايتاليايی - ۱۸۷۳ م
🔹تلفن مستقيم ميان کاخ کرملين مسکو و کاخ سفيد واشنگتن معروف به تلفن سرخ آغاز بکار کرد تا از يک اشتباه نظامی که منجر به جنگ اتمی شود جلوگيری بعمل آيد - ۱۹۶۳ م
🔹روز ملی و اعلان استقلال جمهوری آذربايجان از اتحاد جماهير شوروی سابق - ۱۹۹۱ م
سرزمين آذربايجان در زمانهای گذشته در تصرف ايران بود تا اينكه به موجب عهدنامه گلستان، به روسيه ضميمه شد. جمهوری آذربايجان در غرب آسيا و در كناره دريای خزر، قرار دارد. جمعيت آن بیش از ۱۰ ميليون نفر میباشد كه اكثريت آنها مسلمان بوده و به زبان تركی صحبت میكنند. نظام سياسی حاكم بر آذربايجان جمهوری فدرال میباشد. آذربايجان دارای دو روز ملی میباشد يكی ۲۸ مه، روز اعلام جمهوری در آذربايجان و ديگری ۳۰ آگوست، روز اعلان استقلال آن.
🔹روز پیروزی و ملی در جمهوری ترکیه - ۱۹۲۲ م
ميهندوستان ترک به فرماندهی آتاتورک نبرد ۴ روزه با يونان را بردند که در منطقه کوتاهيه روی داده بود و آخرين نبرد بزرگ دو نيرو بود. به همين مناسبت این روز در جمهوری ترکيه روز پيروزی نامگذاری شده و يک روز ملی است.
🔹رأی مثبت مردم تيمور شرقی برای استقلال از اندونزی - ۱۹۹۹ م
🔹درگذشت نجيب محفوظ، نويسنده معروف مصری و برنده جايزه نوبل ادبيات در سال ۱۹۸۸ میلادی - ۲۰۰۶ م
🗓 @ancients
اعلان قدیمی فروش خانه در تهران
جالبه خونش طویله هم داشته!
🗞 @Ancients ⏳
پسر "منوچهر" ، نخستین بار در شاهنامه از او هنگامی نام برده میشود که سام پسرش زال را از نزد سیمرغ باز می آورد ، منوچهر او را نزد سام فرستاد تا او و زال را به بارگاه منوچهر فرا خواند .
نوذر که بعد از مرگپدر بر تخت می نشیند در جنگ با افراسیاب از خود شایستگی نشان نداده و به دست او گرفتار میشود
افراسیاب بعد از شنیدن خبر کشته شدن پسران ویسه و دیگر پهلوانان توران سر از تن نوذر جدا میکند.
🗞 @Ancients ⏳