اف-اربع عشر،اف-اربع عشر، یالا یالا!
یکی از ماندگارترین خاطرات جنگ و نبردهای F-14 که وحشت نیروی هوایی عراق از این گربه تیز چنگ را روایت میکند.روز یکم اسفند ماه سال 1365 بود.ستوان یکم احلان عبدالقادر (مربی و تک خال خلبانان عربستان سعودی) در حالی که با جنگده پیشرفته ساخت فرانسه خود یعنی میراژ F1EQ تعداد شش فروند سوخوی 22 را برای بمباران سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس اسکورت میکرد،به همراه شماره 2 خود متوجه وجود یک فروند جنگنده F-4 در نزدیکی دسته شدند.فانتوم توان درگیری با این نوع از میراژ را نداشت و خلبان عربستانی به خیال آنکه شکاری آسان را به زودی به چنگ خواهد آورد،به سمت فانتوم ایرانی تغییر مسیر داد.در حالی که دو فروند میراژ در تعقیب فانتوم بودند،لیدر دسته سوخوها نظاره گر حرکات آنان در آسمان بود که به ناگهان جنگنده میراژ ستوان یکم احلان عبدالقادر در چنگال یک شی نورانی قرار گرفت که معلوم نبود از کجا آمده بود و در آسمان سرنگون شد. کمی بعد یک F_14 در آسمان نمایان شد آری این موشک از F-14 و از فاصله بسیار دور شلیک شده بود طوری که جان تک خال عربستانی را گرفت.پس از آن لیدر سوخوها با تمام قدرت شروع به فریاد کرد (اف-اربع عشر،اف-اربع عشر، یالا یالا! اف۱۴ ، استعاره از : اف۱۴ یالا فرار )این صدا توسط سیستم رادیویی زمینی ایران ضبط شده و تا مدت ها مایه خنده خلبانان ایرانی بود.
@ancients
به نوشته برخی مورخان بهرام چوبين، خواست که تقويم را دوباره نويسی كنند تا "نوروز" هنگام عبور خورشيد از استوا آغاز و حلول سال دقيق باشد.
این آرزو سالها بعد توسط "عمرخيام" تحقق يافت !
🗞 @Ancients ⏳
واژههایی از زبان هخامنشی که هنوز هم استفاده میشن:
هخامنشی: تونوا 👈🏻 امروزی: توانا
هخامنشی: گوسپندا 👈🏻 امروزی: گوسفند
هخامنشی دروگ 👈🏻 امروزی: دروغ
هخامنشی: دریَ 👈🏻 امروزی: دریا
هخامنشی:داریامی 👈🏻 امروزی: دارم
هخامنشی: مِرغا 👈🏻 امروزی: مرغ
هخامنشی: وزرگ 👈🏻 امروزی: بزرگ
هخامنشی: راستام 👈🏻 امروزی: راست
هخامنشی: زورَ 👈🏻 امروزی: زور
هخامنشی: روت 👈🏻 امروزی: رودخانه
🗞 @Ancients ⏳
خليج همیشه فارس و نواحی پس كرانه ای آن، بخاطر موقعيت جغرافيايی خاصی كه دارد، همواره مورد توجه قدرتهای استعماری بوده است. تشكيل دولت صفويه در ايران مصادف، با حضور پرتغاليها و ناوگان نظامی و دريايی آنها در خليج فارس و اقيانوس هند بود. شاهان صفوی به دلايل گوناگون، از جمله رقابت با عثماني، در ابتدا توجه جدی به امور خليج فارس نداشتند، اما با به قدرت رسيدن شاه عباس اول و اخراج پرتغاليها از جزيره هرمز و انتقال مركز تجاری و بازرگاني به بندرعباس، كمپانی هند شرقی انگليس و ساير شركتهای تجاری انگليس و هلند نقش ويژه ای در تجارت دريايی خليج فارس ايفا نمودند.
هلنديها در سالهای پايانی سلسله صفويه و در دوران افشاريه قدرت برتر تجاری منطقه بودند و برتری مشهودی نسبت به ديگر رقيبشان، يعنی انگليس داشتند.
🗞 @Ancients ⏳
وکیلی دزدی را بدید که برای اعدام میبردندش، با خود بگفت؛
در حقیقت کشتن این دزد واجب است
چون بدون لباس رسمی و منصب دولتی دزدی کرده است.
#میرزا_آقا_خان_کرمانی
🗞 @Ancients ⏳
تجربه، خانواده، استعداد، رابطه و حمايت از صفويه مهم ترين عوامل دستیابی به منصب وزارت اعظم در دوره صفوی بود. نقش خانواده از ساير عوامل مهم تر بود. زيرا بخش اعظم وزرای اين دوره از اقشار بالای جامعه برخاسته بودند و موقعيت خانوادگی ساير عوامل را تحت تاثير قرار ميداد. وزرایی كه به دليل برخورداری از تجربه و استعداد انتخاب می شدند، عمدتا اشخاصی توانا و شايسته بودند، اما بخش قابل توجهی از وزرا با اتكا به پايگاه خانوادگي و روابطشان با امرا و درباريان به منصب وزارت دست پيدا مي كردند و فاقد شايستگي كافی بودند
علی رغم تصور رايج در عهد صفوی وزرا به اندازه كافي شايسته سالار نبودند. موانع زیادی در مسير شايسته سالاری وجود داشت. نيمی از سي وزير اين دوره از شایستگی كافی برخوردار نبودند و تنها هشت تن از آنها به معنی واقعی كلمه شايسته بودند.
🗞 @Ancients ⏳
نوروز در روزگار هخامنشیان از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
تمامی نمایندگان ملل تابع هخامنشی به هنگام نوروز در محضر شاه بزرگ جمع می شدند و مراسمات مربوط به نوروز را انجام می دادند.
🗞 @Ancients ⏳
بخش کوچکی از توطئه های استعماری انگلستان در ایران فهرست وار چنین است:
قرارداد تحمیلی 1857 و جداسازی هرات و افغانستان از ایران، حمله به سواحل و بنادر جنوبی ایران در 1857، قرارداد 1907 و تقسیم خاک ایران میان روس و انگلیس، قرارداد استعماری 1919 و دخالت کامل انگلستان در امور داخلی ایران بر مبنای مفاد قرارداد. اشغال و تخریب ایران در جریان جنگ جهانی اول و ایجاد پلیس جنوب و از میان بردن دلیران تنگستان. برنامه ریزی کودتای 1299 و مقدمه چینی سقوط قاجارها، اشغال ایران در شهریور 1320 و بمباران نواحی غرب و جنوبی ایران. عاملین سقوط سلطنت رضاشاه. غارت نفت ایران. از عاملین سقوط مصدق و کودتای 28 مرداد و.....
( ایران در دوره سلطنت قاجارها، علیاصغر شمیم و تاریخ ایران دوره پهلوی پیتر آوری)
🗞 @Ancients ⏳
تندیس مولانا در قلب کشور همسایه رونمایی شد. همزمان با ممنوعیت مراسم نوروز و جشن گل سرخ در زادگاه جلال الدین محمد بلخی و حذف واژههای فارسی ازسوی طالبان در بلخ، تندیس بزرگ مولانا در پایتخت تاجیکستان رونمایی شد. مولانا در ۱۲۰۷ میلادی در بلخ زاده شد و در ۱۲۷۳ در قونیه درگذشت.
🗞 @Ancients ⏳
عکسی دیدنی و نایاب از تاج السلطنه ، دختر آزادیخواه و روشنفکر ناصرالدین شاه و اولین طراح مد و لباس بانوان ایرانی
🗞 @Ancients ⏳
🔴 «ما از هیتلر و ارتش آریاییاش شکست نخوردیم ولی یک آریایی کچل فقط با یک خودنویس ما را شکست داد و از سرزمینش بیرون کرد» )گوشهای از نطق وینستون چرچیل دربارهی دکتر محمد مصدق)
🔹 ۲۹ اسفند ماه روز ملی شدن صنعت نفت توسط دکتر مصدق است. در این سرزمین مردمانی زیستهاند که برای احقاق حق زمین را به آسمان دوختهاند و میهنشان را عاشقانه دوست داشتهاند. هر یک یادگاری از خود به جا گذاشتند، یادگاری دکتر محمد مصدق و هم سنگرانش ملی شدن صنعت نفت ایران بود.
یادش و نامش گرامی باد.
🗞 @Ancients ⏳
نوروز و شاد بودن مردم از دید کریمخان زند
بیش از 200 سال پيش "سلام نوروزی" در شيراز و نه چندان دور از تخت جمشيد برگزار شد ، پس از اردشير يكم ، اين چندمین بار بود كه يک فرمانروا در مركز پارس چنين مراسمی را برپا می داشت!
پيش از كريمخان، عضدالدوله ديلمی اين آيين ها را در شيراز برگزار كرده بود
كريمخان زند كه به جاي عنوان «شاه»، لقب «وكيل» برخود نهاده بود، پس از اعلام شهر شيراز به پايتختی ايران، سلام نوروزی را در عمارتی كه اينک موزه پارس ناميده می شود، برگزار می كرد و سپس به ديدن مردم معمولی به كوچه و خيابان ميرفت
وی در ايام نوروز، از جيب خود چند نوازنده را اجير كرده بود كه در ميدان های شيراز بنوازند و مردم را شاد كنند كه بعداً اين رسم شامل روزهای ديگر هم شد.
كريمخان براي شاد كردن مردم و زدودن غمهايشان هر اقدامی را كه ميتوانست كرد.
به نظر وی، كه مورخان از اظهاراتش بيرون كشيده اند ، كريمخان «شاد بودن و شادی كردن» را حق مردم مي دانست. وي براي ديدن توده ها و آگاه شدن از مشكلاتشان، حتي به قهوه خانه ها مي رفت و با آنان در همانجا خوراک میخورد!
🗞 @Ancients ⏳