برج خواجه نعمت که به دیوار خواجه نصیر هم معروف است مربوط به دوره ایلخانی- دوره صفوی است. این برج به پیشنهاد خواجه نعمت به دولت مرکزی برای استفاده کاروان ها بنا گردیده است که دارای دو شتر خوان برای خواباندن و استراحت شتران نیز بوده است. برج خواجه نعمت در مجاورت بازمانده های حصار قدیمی روستای عقدا از توابع شهرستان اردکان قرار دارد.
دیوار خواجه نصیر در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۶۱۲ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
🗞 @Ancients ⏳
بر روی رودخانه ارس دو پل تاریخی به فاصله حدود100 متر از یكدیگر بنا شده اند كه به نام خدا آفرین مشهورند .اولین پل منسوب به قرن ششم هجری ( دوره سلجوقیان ) است . طول این پل 160 متر است كه 120 متر آن متعلق به ایران و 40 متر آن متعلق به جمهوری آذربایجان است . این پل از 15 طاقی جناقی و هلالی با ابعاد نامساوی تشكیل شده است . اتكای پایه طاق ها بر صخره های طبیعی بستر رودخانه ارس ، علت عدم تساوی آنهاست. مصالح ساختمانی این پل سنگ های قلوه و لاشه در قسمت پایه ها و آجر در ساختمان طاق ها،و ملات آن آهک و گچ است .
پل دومِ خداآفرین حدود 120 متر طول دارد و دارای 10 طاق است . این پل منسوب به دوره ی صفوی است و از سنگ تراشیده با ملات گچ و آهک ساخته شده است.
🗞 @Ancients ⏳
جایگاه پمپ بنزین دروازه دولت که ششمین جایگاه سوخت تهران به شمار میآید در تقاطع خیابان انقلاب سعدی، سر کوچه فیات واقع شده بود. در گذشته در این کوچه نمایندگی فیات قرار داشته است. بنای اصلی این جایگاه آجرنما بوده که با کاشیهای هفت رنگ و معرق تزئین شده است.
کاربرد این پمپ بنزین و از همه مهمتر موقعیت آن در شهر باعث شده این مکان شاهد بسیاری از حوادث تاریخی معاصر نیز باشد که از آن جمله میتوان به دوران ملی شدن صنعت نفت اشاره کرد.
در سال ۱۳۳۰ خورشیدی عدهای از مردم در حمایت از دکتر مصدق و قانون ملی شدن صنعت نفت، به جایگاه پمپ بنزین دروازه دولت رفتند و پرچم سه رنگ ایران را بالا بردند. آنان همچنين کلمه شرکت نفت انگلیس را از تابلو حذف و نفت ایران را باقی گذاشتند.
🗞 @Ancients ⏳
کاسه سنگی
قدمت دوره مفرغ قدیم
حدود ۲۴۰۰-۲۶۰۰ پیش از میلاد
محل کشف: شهداد ،کرمان
محل نگهداری:موزه ملی ایران
🗞 @Ancients ⏳
ﺁﺗﺸﮑﺪﻩ ﺁﺗﺸﮑﻮﻩ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﯾﻦ ﺁﺛﺎﺭ ﺑﺠﺎ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺍﺯ ﺍﯾﺮﺍﻥ باستان، ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﻧﯿﻢ ﻭﺭ از توابع شهرستان محلات است .
باستان شناسان ﻗﺪﻣﺖ ﺍﯾﻦ ﺑﻨﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﻭﺭﻩ ﺳﺎﺳﺎﻧﯿﺎﻥ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﻣﯽﺩﺍﻧﻨﺪ .
بنا به متون کهن ﺍﯾﻦ ﺑﻨﺎ به لحاظ اهميت و بزرگی ﻫﻤﺘﺮﺍﺯ طاق کسری در مدائن ﻭ ﻣﻌﺒﺪ ﺁﻧﺎﻫﯿﺘﺎ ﺩﺭ شهر ﮐﻨﮕﺎﻭﺭ بوده است.
اين اثر باستانی بنا به قدمتش حتی پيشينه اساطيری نيز يافته است بطوری که در کتاب گنج دانش آمده است ، اين بنا مربوط به " ﻫﻤﺎﯼ چهرآزاد " ﺩﺧﺘﺮ ﺑﻬﻤﻦ، نوه ﺍﺳﻔﻨﺪﯾﺎﺭ هفتمين پادشاه سلسله کيانی ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺑﻪ ﻧﯿﻤﻮﺭ ﺍﺳﺖ که ﺍﯾﻦ ملکه ﺩﺭ ﻧﺮﺍﻕ ﻭ ﺩﻟﯿﺠﺎﻥ ﻭ ﺩﻫﺎﺕ ﭘﺸﺖ ﮔﺪﺍﺭ، ﺣﮑﻮﻣﺖ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﺁﺗﺸﮑﺪﻩﺍﯼ ﺩﺭ ﺩﻭﻓﺮﺳﺨﯽ ﻧﯿﻤﻮﺭ ﺩﺭ ﮐﻮﻩ ﺁﺗﺸﮑﻮﻩ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺍﺳﺖ .
متاسفانه اين بنای تاريخی و فرهنگی پر از پيشينه هم مورد آماج بي توجهی مسئولان ميراث فرهنگی قرار گرفته و در حال تخريب است!
🗞 @Ancients ⏳
آرامگاه حضرت شاهچراغ ( ع ) ؛ که در سال ۱۳۲۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده ، یکی از مقاصد مذهبی و جاهای دیدنی استان فارس است که جایگاه ویژه ای بین ایرانیها دارد ؛ چراکه ایشان برادر امام رضا ( ع ) هستند و از طرفی آرامگاه آن بزرگوار در شهر تاریخی شیراز قرار دارد . علاوه بر این ، زیارتگاه مذکور از لحاظ هنر و معماری اسلامی و ایرانی از اهمیت بسیاری برخوردار است ؛ به طوری که هنر آینه کاری و کاشیکاری آن ، فضایی بسیار زیبا و روحانی خلق کرده است . سبک معماری حرم مطهر برگرفته از سبک آذری است که در زمان ایلخانی رواج داشت . آینه های ریز رنگی و انواع خطهای زیبای فارسی و عربی در نمای اطراف آینه ها و کاشیها ، برای هر بیننده ای جذابیت دارد .
🗞 @Ancients ⏳
شاهرُخمیرزا یا شاهرخ افشار (۱۱۱۲ تا ۱۱۷۵) چهارمین پادشاه دودمان افشاریان ایران بود. وی بزرگترین فرزند رضاقلی میرزا؛ ولیعد نادرشاه و نوهٔ دختری شاه سلطان حسین صفوی بود. شاهرخمیرزا که از ۱۱۲۷ تا ۱۱۲۹ خورشیدی (۲ سال) بر ایران پادشاهی کرد، جانشین ابراهیمشاه بود. همچنین شاهرخمیرزا از ۱۱۲۹ تا ۱۱۷۴ خورشیدی (۱۲۱۰ ق.) فقط حاکم مشهد بود.
بناي خانقاه شاهرخ يکي از چهار بنائي است که مجموعه امامزاده جعفر را تشکيل مي دهد.و به ضلع شمال غربی امامزاده اتصال دارد.
این بنا دارای گنبدی مدور و کوچک است و ارتفاع این ساختمان نیز در حدود 11 متر است و به نام مقبره شاهرخ میرزا شناخته می شود. قدمت این مکان به دوران سلجوقی بر می گردد.
🗞 @Ancients ⏳
کلیسای هوهانس مقدس یا کلیسای سهرل یک کلیسا متعلق به کلیسای حواری ارمنی میباشد که در روستای سهرل، ۱۳ کیلومتری جاده آسفالته تبریز مرند و در ۳۵ کیلومتری تبریز واقع شهرستان شبستر، بخش صوفیان میباشد. ساخت و ساز این ساختمان در سال ۱۸۴۰ میلادی؛ به پایان رسید.این بنا به سبک معماری ارمنی طراحی شدهاست.
این بنا بر روی ویرانههای کلیسایی از سدههای پنجم و ششم میلادی به وسیلهٔ یکی از ثروتمندان ارمنی به نام هاگوبوف و به دست معماران روسی ساخته شدهاست.این کلیسا پلانی به طول ۱۸ متر دارد. عرض آن تا جلوی صحن محراب ۷/۵متر و بعد از آن ۵/۴ متر است.
🗞 @Ancients ⏳
ریشه لغت Beauty به معنای زیبا و زیبایی از لغت باستانى bellus به معنای مودب گرفته شده است، یعنی از همان ابتدا زیبایی را با ادب می شناختند.
🗞 @Ancients ⏳
نانوایی بربری و سنگک
تهران ، ۱۲۷۵ خورشیدی
از مجموعه عکسهای آنتوان سوروگین عکاس گرجستانی
🗞 @Ancients ⏳
گراند هتل قدیمیترین هتل ایران ساخت اواخر دوره قاجاریه است. این هتل بدست یک مهاجر قفقازی به نام باقر خان به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع در خیابان لالهزار جنوبی ساخته شد.
🗞 @Ancients ⏳
عکس تک و دیده نشده از دوران کودکی فائقه آتشین در هنگام آکروبات بازی با پدرش!
🗞 @Ancients ⏳
سال ۱۳۴۱ تهران، مرد کفاش به دنبال کسب حلال زیر سایه درختی کنار خیابان
🗞 @Ancients ⏳
این عکس متعلق به سال 1948 در شیکاگو است. تصویری از یک مادر که به خاطر فقر هر چهار فرزندش را به فروش گذاشته است و از شدت شرم چهرهاش را از دوربین مخفی میکند.
🗞 @Ancients ⏳
ﻣﺎ ﻫﻤﻪ، ﻫﻢ ﺧﻮﺏ ﻭ ﻫﻢ ﺑﺪ، ﻫﻢ ﺧﯿﺮ ﻭ ﻫﻢ ﺷﺮ ﻫﺴﺘﯿﻢ. ﺍﮔﺮ ﺷﻤﺎ ﻫﯿﭻ ﻧﺎﭘﺎﮐﯽ ﻭ ﭘﻠﯿﺪﯼ ﺩﺭ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻧﻤﯽﺑﯿﻨﯿﺪ، ﺩﻟﯿﻠﺶ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﻮﺏ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻧﮕﺎﻩ ﻧﮑﺮﺩﻩﺍﯾﺪ.
👤 استَنلی کوبریک
🗞 @Ancients ⏳
برگرفته از کتاب: « چگونه جهان را اداره کنیم »
نویسنده : « وينستون چرچیل »
زنان یک جامعه را محدود کنید!!
آن ها را تو سری خور و حقیر کنید!!
تمسخرشان کنید !!
کاری کنید تا بزرگترین آرزویشان ازدواج و بزرگترین هنرشان آشپزی و خیاطی باشد!!
بلایی بر سر آن ها بیاورید تا از اجتماع بترسند!!
تخم تفکری در ذهن پدرانشان بکارید تا ایمان بیاورند دخترانشان را باید در قفس پرورش دهند!!
کتاب علم و قلم و چکش را از دخترانشان بگیرید و به جای آن ملاقه و سوزن و انجیل به دستانشان بدهید!!
با جوانانشان کاری کنید که از جنس مخالفشان دور باشند ...
ولی تمام تفکرشان پیش آن ها...
و هر کسی که برای آزادی زنان تلاش کرد را بنده شیطان و دشمن خدا بنامید که او دشمن ما، و ما خدای زمین هستیم.
من تضمین میدهم چنين جامعه ای هزار سال هم بگذرد، پیشرفت نخواهد کرد...»
🔥کانال رسمے #هخامنشیان🔥
🗞 @Ancients ⏳
صدای کار شبانهروزی بولدوزرها در تابستان سال ۱۳۴۷ زندگی را از ساکنان قدیمی محله قیطریه تهران گرفته بود. مجوز شهرداری برای ساخت مجتمع مسکونی در تپههای قیطریه صادر شده بود و مالک پروژه دوست داشت هر چه سریعتر تپه را تسطیح کند تا بتواند پی ساختمان را بالا بیاورد اما ورود چنگک یکی از بولدوزرها به دل خاک ورق را برگرداند و ناگهان چشم تمام پایتختنشینها را به تپههای قیطریه دوخت. آن چه چنگک بولدوزر با خود بالا آورد نه فقط کمی خاک که تاریخ تهران بود؛ تاریخی که چند هزار سال به عقب رفت و هویتی تازه به شهر داد. پایتختی که تا پیش از آن همه پیشینهاش را حداکثر به دوران صفویه و قاجاریه نسبت میدادند و از آن در کتابهای تاریخی و سفرنامهها تنها به عنوان روستایی کوچک و خوش آب و هوا در شمال ری یاد شده بود به یکباره به شهری باستانی بدل شد.
اما آن چه با زیر و رو شدن خاک تپههای قیطریه نمایان شد رسیدن به گورستانی باستانی با بیش از ۳ هزار سال قدمت بود.
🗞 @Ancients ⏳
تمام مردم ده کوچک ما، مشهدی مراد و زنش را می شناختند، آن هم به خاطر پارادوکس رفتاری و تضاد شدیدی که میان این زن و شوهر مسن وجود داشت.
زن مش مراد، مدام در حال دعوا با پیرمرد بود، اما مش مراد هیچ گاه یک کلمه هم جواب او را نمی داد.
با این حال، آنکه همیشه دمغ و ناراحت دیده می شد، پیرزن، بود!
مردم می گفتند: جالبه... شوهر بیچاره اش یک کلمه هم جوابش رو نمی ده، اما باز هم همیشه دمغ و دلخوره!
این وضع ادامه داشت تا اینکه ناگهان زن مش مراد، تبدیل شد به سرزنده ترین پیرزن ده! نه اینکه فکر کنید از دعوا با شوهرش دست برداشت، که اتفاقاً در این اواخر تندخوتر هم شده بود!
اتفاق عجیب این بود که بر خلاف همیشه، مش مراد چند وقتی بود که وقتی زنش با گفتن یک کلمه با او دعوا می کرد، او پنج کلمه جوابش را می داد!
پیرمردهای ده که حیران شده بودند، آنقدر به مش مراد اصرار کردند تا سرانجام پیرمرد رازش را بر ملا کرد:
من تازه فهمیدم زن بیچاره ام به این خاطر ناراحت است که سکوت مرا دال بر بی تفاوتی ام نسبت به خودش می داند! حالا که جوابش را می دهم، باور کرده که دوستش دارم!...
🗞 @Ancients ⏳
🔻سفره افطار یک خانواده در ماه رمضان چقدر هزینه دارد؟
🔹پهن کردن یک وعده سفره افطاری برای یک خانواده ۵-۶ نفره شامل ۳۰۰ گرم خرما، ۳۰۰ گرم زولبیا و بامیه، نیم کیلو آش، ۳۰۰ گرم پنیر، نیم کیلو سبزیخوردن، چهار عدد نان در حداقلیترین حالت ممکن حدود ۱۵۰ هزار تومان آب میخورد./ تجارت نیوز
🗞 @Ancients ⏳
📛کاخ شمس العماره تهران دوران قاجار
اولین بنای ایرانی که در آن تیرآهن بکار رفت شمس العماره بود./ دنیای قدیم
🗞 @Ancients ⏳
ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﯾﮏ ﺯﻥ ﺑﻪ ﻟﺒﺎﺱ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﯽﭘﻮﺷﺪ، ﻧﯿﺴﺖ . ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﺯﻥ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺭ ﭼﺸﻤﺎﻧﺶ ﺩﯾﺪﻩ ﺷﻮﺩ، ﺁﻧﺠﺎ ﮐﻪ ﻣﻨﺰﻟﮕﺎﻩ ﻋﺸﻖ ﻭ
ﻣﺴﯿﺮ ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﻗﻠﺐ ﺍﻭﺳﺖ.
✍️ آدری هپبورن
🗞 @Ancients ⏳