"مشهدی محمدعلی" از درشکهچیهای قدیم تهران بود که بعد از رواج اتوموبیل، کسب و کارش کساد شد. پس از چندى، مینیبوس خرید و به دلیل حسن خلقش مشهور شد.
ترانه معروف "ماشین مشدی ممدلی" در وصف اوست!
🗞 @Ancients ⏳
طرح اولیه آرامگاه فردوسی بشكل هرم
با مخالفت رضاشاه و ذکاالملک فروغی سال ۱۳۰۵ این طرح تخریب شد تا بجای آن آرامگاهی به سبک ایرانی هخامنشی ساخته شود.
🗞 @Ancients ⏳
در کتب قدیم راجع به اینکه چرا زبان های متفاوتی پدید آمد، چنين آمده که بابلیان به دلیل بت پرستی مورد خشم خدا واقع شده و پس از صاعقه ای مهیب، دیگر هیچکدام زبان هم را نفهمیده و از هم دور شدند!
🗞 @Ancients ⏳
16.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 عصبانیت کیومرث پوراحمد از مجید در سکانسی از سریال تلویزیونی قصههای مجید
🗞 @Ancients ⏳
تغذیه رایگان در یکی از مدارس شهر اهواز در دهه ۵۰
تغذیه رایگان که طی آن شیرخوارگان و مادرانشان در طی دو سال از تغذیه رایگان بهرهمند میشدند، همچنین مدارس کشور باید روزانه یک وعده تغذیه رایگان در اختیار دانش آموزانشان قرار میدادند تا بتوانند کالری مورد نیاز خود را تامین بکنند. در سال ۱۳۵۳ بیش از ۶ میلیون نفر از تغذیه رایگان بهرهمند شدند.
🗞 @Ancients ⏳
فردی که قانونی ناعادلانه را می شِکند
بیشترین احترام را به قانون گذاشته است!
👤 #مارتین_لوترکینگ
🗞 @Ancients ⏳
در زمان لشکرکشی خشایارشا به یونان، یونانیان با دیدن شکوه شاهنشاه ایران میپنداشتند که خشایارشا زئوس، خدای یونان است. زمانیکه سپاه نیرومند ايران به یونان رسید، بانگ ستایش يكى از سرداران یونانی را برانگیخت که فریاد میزد: زئوس چرا خود را به صورت یک مرد پارسی درآورده ای؟
خشایارشا بزرگترین فرزند آتوسا دختر کوروش بود.
🗞 @Ancients ⏳
▪️همه آدم ها، ظرفیت بزرگ شدن را ندارند...
اگر بزرگشان کنیم گم می شوند و دیگر نه شما را می بینند و نه خودشان را...
بیاییم به اندازه آدم ها دست نزنیم...
✍سیمین بهبهانی
🗞 @Ancients ⏳
نخستین سالنامه چاپی در ایران به سال 1290 قمری به دستور میرزا حسین خان سپهسالار صدراعظم وقت به مدیریت محمدحسن خان صنیعالدوله (اعتمادالسلطنه بعدی) رییس اداره روزنامهجات، دارالطباعه و دارالترجمه دولتی و مترجم ناصرالدین شاه منتشر شده است. «سالنامه ایران» با چاپ سنگی به خط نسخ در تهران منتشر میشده است. شماره نخست این سالنامه با نام «سالنامه ایران» و از شماره دوم با نام «سالنامه دولت علیه ایران» چاپ شده است. این سالنامه از شماره سوم یعنی 1292 قمری هر سال به پیوست یک کتاب تاریخی یا ادبی به نشر میرسیده است.
🗞 @Ancients ⏳
گورستان کاتولیکها در محلۀ دولاب در جنوب شرق تهران جای دارد. داستان این گورستان به سال ۱۸۵۵ بازمیگردد که پیکر دکتر لویی آندره ارنست کلوکه، پزشک محمدشاه و ناصرالدینشاه قاجار در محلۀ دولاب تهران به خاک سپرده شد و راه برای خاکسپاری درگذشتگان کاتولیک در تهران هموار شد. محمدشاه بهدلیل بیماری نقرس از فرانسه درخواست پزشک کرد که گیزو، وزیر امور خارجه فرانسه، ارنست کلوکه را به ایران پیشنهاد کرد. اجرای دستور درمانی دکتر کلوکه به بهبودی محمدشاه انجامید. کلوکه با درمان یکی از دختران شاه و ملکجهان خانم مهدعلیا همسر محمدشاه و مادر ناصرالدین میرزا از سوی دربار مورد لطف قرار گرفت و تصویری مزین به الماس ناصرالدین میرزا و نیز نشان الماس درجه اول شیر و خورشید دریافت کرد.
پس از درگذشت محمدشاه قاجار، دکتر کلوکه پزشک ویژۀ ناصرالدین شاه قاجار شد. او سپستر با دختر سلیمانخان سهامالدوله و خواهر جهانگیرخان سرتیپ، وزیر صنایع و قورخانه ناصرالدین شاه که از ارمنیان بود ازدواج کردپیکر دکتر کلوکه را در سال ۱۸۵۵ در زمینی در محله دولاب تهران درنزدیکی گورستان ارمنیان خاک کردند آرامگاهی گنبددار بر آن ساختند.
🗞 @Ancients ⏳