شاید براتون سوال باشه که مردمان باستان چه چیزهایی میخوردن که هم سالمتر بودن هم طول عمر زیادی داشتند و هم قدرتبدنی و ذهن پویا که همچین بناهای عظیمی رو به جا گذاشتند؟! در زمان هخامنشیان مردم از این روغنها برای خوراک استفاده میکردند:
روغن کنجد، روغن حیوانی، روغن بنه، روغن کنگر و روغن بادام شیرین
🗞 @Ancients ⏳
داستان جالب اشک رایگان از مثنوی معنوی
مردی سگی داشت که در حال مردن بود. او در میان راه نشسته بود و برای سگش گریه می کرد. گدایی از آنجا می گذشت، از مرد پرسید: چرا گریه می کنی ؟
مرد گفت: این سگ وفادارم پیش چشمم جان می دهد. این سگ روزها برایم شکار میکرد و شبها نگهبانم بود و دزدان را فراری میداد.
گدا پرسید: بیماری سگ چیست، آیا زخم دارد؟
مرد گفت: نه از گرسنگی میمیرد!
گدا گفت: صبر کن، خدا به صابران پاداش میدهد، گدا ناگهان یک کیسه پُر در دست مرد دید.
پرسید: در این کیسه چه داری؟
مرد گفت: نان و غذا برای خوردن.
گدا گفت: چرا به سگ نمیدهی تا از مرگ نجات پیدا کند؟
مرد گفت: نان ها را از سگم بیشتر دوست دارم. برای نان و غذا باید پول بدهم، ولی اشک مفت و مجانیست. برای سگم هر چه بخواهد گریه میکنم!
گدا گفت: خاک بر سرت، اشک خون دل است و به قیمت غم به آب زلال تبدیل شده، ارزش اشک از نان بیشتر است. نان از خاک است ولی اشک از خون دل!
🗞 @Ancients ⏳
قدیما یه شاگرد کفاشی بود هر روز میرفت لب رودخونه چرم میشست برای کفش درست کردن
اوستاش هر روز قبل رفتن بهش سیلی میزد میگفت اینو میزنم تا چرم رو آب نبره، یه روز شاگرد داشت میشُست که چرم رو آب برد،با خودش گفت اوستا هر روز به من چَک میزد که آب نبره چرم رو،الان بفهمه قطعا زنده م نمیذاره، با ترس و لرز رفت و هرجوری بود به اوستاش گفت جریان رو، ولی اوستاش گفت باشه عیب نداره،شاگرد با تعجب پرسید نمیزنیم؟
اوستاش گفت من میزدم که چرم رو آب نبره،الان که آب برده دیگه فایده ای نداره.
زندگیم همینه
تمام تلاشتون رو بکنید چرم رو آب نبره، وقتی چرمتون رو آب برد دیگه فایده نداره، حرص نخورید!
🗞 @Ancients ⏳
کشف چغازنبیل، نوعی ادای دِین از طرف دست اندرکاران نفتی به باستانشناسی بود، در سال ۱۲۶۹ شمسی، ژاک دو مورگان در یک ماموریت علمی در ایران موفق به کشف نفت شد، حاصل این کشف تشکیل شرکت بزرگی برای بهرهبرداری از نفت ایران بود. تقریبا پنجاه سال بعد یکی از زمینشناسان این شرکت آجر کتیبهداری را که از چغازنبیل یافته بود برای سرپرست هیئت باستانشناسی فرانسوی مستقر در شوش برد و به این ترتیب این دین ادا شد. خواندن این کتیبه امکان شناخت شهری را فراهم کرد که توسط اونتاش گال پادشاه ایلام ساخته شده بود. او اواسط قرن سیزدهم قبل ازمیلاد پادشاهی میکرد و پایتخت او شهر شوش بود.
🗞 @Ancients ⏳
از پیشینه هنر آیینه کاری در ایران آگاهی روشنی در دست نیست. آنچه می توان در این زمینه گفت این است که پیدایش آن به زمان پادشاهی شاه عباس در ۴۰۰ سال پیش بر می گردد که اکنون نمونه ای بازمانده از آن زمان سراغ نداریم.کهن ترین نمونه یافت شده در ایران، آینه کاری های کاخ چهل ستون اسپهان (اصفهان) است. در روزگار شاه عباس، بازرگانی ایران با اروپا گسترش یافت. از میان کالاهایی که به کشور می آوردند، جامهای آینه بود که از شهر ونیز می آمد. چون راه دور بود و ابزارهای ترابری آن روزگار ناچیز، تا رسیدن به ایران، شماری از جامهای گرانبها می شکست. به جای دور ریختن آینه های شکسته، آنها را برای آذین درون ساختمانها بکار بردند و کاخ های پادشاهی را به گونه ای تازه آراستند. پس از آن کم کم هنر آینه کاری با شیوه های گوناگون روایی (رایج) گشت. در روزگار قاجاریان بویژه زمان پادشاهی ناصرالدین شاه هنر آینه کاری گسترش بیشتری یافت. بویژه هنرمندان شیرازی در زمینه نازک کاریها، روی هم گذاردن شیشه های گوناگون ساده و رنگی، جامها و گلبرگ های زیر آینه، نو آوری های فراوان پدید آوردند.
🗞 @Ancients ⏳
وقتی چشمت را باز میکنی، میبینی بزرگترین ضربهها را همانهایی زدهاند ،که زمانی با چشم بسته و از ته دل، دوستشان داشتهایی!
(هوشنگ ابتهاج)
🗞 @Ancients ⏳
13.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیولافوا در زمان ناصر الدین شاه از سوی دولت فرانسه سه بار به ایران سفرکرد. فرانسویان در این زمان امتیاز کاوشهای باستانشناسی در شوش را از شاه ایران دریافت کردند. بر طبق قرارداد آنها با حکومت ایران، قرار بر این بود که از کشفیات دیولافوا و همسرش بخشی نیز در تملک ایران قرارگیرد اما این زوج با تبانی مخفیانه خود با مظفرالملک، فرماندار وقت خوزستان، سهم ایران را نیز به پاریس منتقل کردند تا شکوه بخش بزرگی از موزه لوور را با هزاران قطعه از آثار باستانی ایران تامین کنند. میگویند حدود سی هزار بار شتر از این آثار به بندر بوشهر منتقل شدند تا از راه دریا به فرانسه ارسال شود. سرستون عظیم کاخ آپادانای داریوش در شوش یکی از آثاری بود که ایشان کشف کردند اما به دلیل حجم بسیار، توانایی انتقال آن را به بند و حمل آن با کشتی نداشتند. دیولافوا دیوانهوار با تخریب این اثر خشم خود را از این
ناتوانی نشان داد.
🗞 @Ancients ⏳
تیم فوتبال هنرمندان سینما و موسیقی
هنرمندانی چون ساموئل خاچیکیان، علی تابش،رضاکریمی،غلامعلی روانبخش، نصرت الله وحدت، حمیدقنبری، مجیدمحسنی،آرمان عبداالله و ناصرملک مطیعی حضور دارند.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت تکان دهنده هویدا از اوضاع ایران در زمان قاجار
🗞 @Ancients ⏳
مهردادیان و پافشاری همیشگی به تبار هخامنشی خود
✍برگردان:《مهرداد ششم اوپاتور از تبار هخامنشیان بود، بنابراین فارناک نیز خواستار همان برخوردی بود که اجدادش از آن برخوردار بودند. از این رو، گفتنی است که فرزندان فارناک، داریوش و ارشک نامیده شدند. این ادعای تبار هخامنشی توسط اعضای سلسله قدیمی پونتوس دستکم تا زمان مهرداد هشتم از بسفور [اوکراین و بخش هایی از روسیه کنونی]، نتیجهی فارناک ادامه یافت که بنیادی ابراز کرد از تبار هخامنش است (تاسیتوس، سالنامهها ۱۲. ۱۸. ۲).》
📚:PHARNACES II AND HIS TITLE ‘KING OF KINGS’,LUIS BALLESTEROS PASTOR,P:298
🗞 @Ancients ⏳
در سال ۱۳۰۸ سیف الله خان اولین ایرانی است که موفق به دریافت گواهی نامه رانندگی شده است.
این گواهینامه روی کاغذی به قطع کاغذ A3 است که در بالای آن با خط درشت نگاشته شده است "کورس شوفری ایران" و کمی پایین تر با خط نازک تری عنوانی به نام "تصدیق نامه " روی آن درج شده است.
این گواهینامه به دو زبان فارسی و انگلیسی به نام آقای سیف الله خان در 9 مرداد ماه 1308 صادر شده است . در تصدیق نامه قید شده است که فرد مذکور در 3 مرحله با نمره خوب موفق به دریافت گواهی نامه شده است. از نکات برجسته این گواهی نامه این است که اولین گواهی نامه بعد از گذراندن مرحله فنی اعطا شده است کاری که جدیدا به مرحله آزمون رانندگی در عصر حاضر اضافه شده است.
🗞 @Ancients ⏳
خانه های قدیمی را
دوست دارم
تاریخ درآنها به زیبایی
درحرکت است
حرف دارد
برکت دارد
ای کاش محبت ودوستی ها
هرگز جدید نمیشدو
هنوز بوی قدیم را میداد
🗞 @Ancients ⏳