در زمان مصدق ، آمریکا برای اصلاح نژاد خرهای ایران تعداد ۱۰۵ الاغ که از قبرس خریداری کرده بود به ایران هدیه داد که شاید یکی از عجیب ترین هدیههای تاریخ باشد.
( خر کمه میرن از قبرس میارن )
🗞 @Ancients ⏳
روایت یک شاهد عینی از ایران «وَبا زده» در ۱۶۳ سال پیش:
مردم به توصیهها گوش نمیدادند مثل همیشه آبهای جوی را مینوشیدند.
میگفتند مرض از طرف خدا میآید اگر خدا خواست ما خواهیم مرد وگرنه زنده خواهیم ماند مردم چنان میمردند که گویی برگ از درخت میریزد بیش از یکسوم سکنه شهر تهران بر اثر وبا مردند اصول قرنطینه در این کشور معمول نیست...
🗞 @Ancients ⏳
پادشاهی خدمتکاری داشت که بسیار شاد بود، از او علت شاد بودنش را پرسید. خدمتکار گفت: قربان همسر و فرزندی دارم و غذایی برای خوردن و لباسی برای پوشیدن و بدین سبب من راضی و شادم...
پادشاه موضوع را به وزیر گفت . وزیر هم گفت: قربان چون او عضو گروه ۹۹ نیست بدان جهت شاد است. پادشاه پرسید گروه ۹۹ دیگر چیست؟! وزیر گفت قربان یک کیسه برنج را با ۹۹ سکه طلا جلو خانه وی قرار دهید. پادشاه چنین کرد...
خدمتکار وقتی به خانه برگشت با دیدن کیسه و سکه ها بسیار شاد شد و شروع به شمردن کرد. ۹۹ سکه ؟! و بارها شمرد و تعجب کرد که چرا ۱۰۰ تا نیست، همه جا را زیر و رو کرد ولی اثری از یک سکه نبود.
او ناراحت شد و تصمیم گرفت از فردا بیشتر کار کند تا یک سکه طلای دیگر پس انداز کند ، او از صبح تا شب سخت کار میکرد، و دیگر خوشحال نبود. وزیر هم که با پادشاه او را زیر نظر داشت گفت: قربان او اکنون عضو گروه ۹۹ است و اعضای این گرو کسانیند که زیاد دارند اما شاد و راضی نیستند.
خوشبختی در سه جمله است:
تجربه از دیروز ،
استفاده از امروز،
امید به فردا
ولی ما با سه جمله دیگر زندگی را تباه میکنیم:
حسرت دیروز
اتلاف امروز
ترس از فردا
🗞 @Ancients ⏳
طولانی ترین بمباران تاریخ ایران ، آذرماه 1365 اندیمشک
در هیچ جای دنیا قوانین جنگ اجازه نمی دهد به مدارس و بیمارستان ها و مراکز غیر دفاعی حمله شود اما عراق در جنگ به بسیاری از مراکز غیر نظامی حمله کرد.
حمله وحشیانه 54 فروند جنگنده های هوایی دشمن در این روز 300 تن را در اندیمشک شهید و 500 نفر دیگر را مصدوم کردند.
در این روز بمباران هوایی دشمن مدت یک ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید.
🗞 @Ancients ⏳
نخست وزیر ایران برای قرارداد 1919 از انگلیس 400 هزار تومن رشوه گرفته بود!
احمد شاه پس از امضا نکردن قرارداد گفته بود: "اگر در سوییس کلم فروشی کنم بهتر است تا در چنین مملکتی پادشاه باشم!
🗞 @Ancients ⏳
مسجد حاج رجبعلی ؛
مربوط به سدهٔ ۱۳ هجری قمری است و در تهران، منطقه سنگلج، محله گلوبندک واقع شده و این اثر سال ۱۲۱۵ توسط استاد رستم معمار ساخته شده و در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۳۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و تا کنون سه مرتبه مرمت شدهاست.با این حال، این مسجد هم اکنون نیمه متروکه میباشد و داربستها برای مقاوم نگه داشتن بنا نصب میباشند. هرگونه فعالیت در مسجد از جمله برگزاری نمازجماعت نیز ممنوع اعلام شده است.
🗞 @Ancients ⏳
آغامحمدخان(۱۱۵۵- ۱۲۱۱ هجری قمری) از طرف پدرش محمدحسنخان به ریاست ایل قاجار و حاکمیت آذربایجان برگزیده شد. وی پس از مرگ پدرش توسط کریمخان زند اسیر و به شیراز برده شد. تا اینکه در سال ۱۱۹۳ بعد از شنیدن خبر فوت کریمخان از شیراز به تهران و سپس مازندران گریخت و با کمک قبایل قاجار توانست سلسله پادشاهی قاجار را پایهریزی کند.
در زمان آغامحمدخان ضرابخانهها اجازه ضرب همه نوع سکه به خصوص سکههای زرین را که دارای اهمیت ویژهای بود نداشتند؛ به عنوان مثال یزد، مازندران، کرمان، کاشان، قزوین، طهران، شیراز، رشت، خوی، تبریز، ایروان، اصفهان و استرآباد فقط سکههای زرین را ضرب میکردند. در این دوران سکههای تومان، قران، ریال، شاهی، دینار، غاز و فلوس رایج بود.
مشخصات سکه:
دوره تاریخی: قاجاریه
نام شاه: آغامحمدخان
جنس: مس
وزن: ۱۷ گرم
محل نگهداری: موزه پول ایران
🗞 @Ancients ⏳
آپشنی که فقط تو هتل های ایسلند وجود داره!
دکمه ای در اتاق هتل دارند تا اگر در شب، شفق قطبی در آسمان به وجود آمد، مسافران را از خواب بیدار کنند!
🗞 @Ancients ⏳
معرفیشده به عنوان زیباترین خانهی قدیمی تهران 📸
🗞 @Ancients ⏳
شما آنجا باختید که صداقت داشتید، با کسانی که سیاست داشتند...!
#فرانتس_کافکا
🗞 @Ancients ⏳
عمل بینی به ابتداییترین شکل ممکن برای اولین بار در هند باستان انجام شد. با گذشت زمان و افزایش اطلاعات پزشکان و جراحان در زمینه جراحی بینی کم کم این عمل در سراسر جهان گسترش یافت. جراحان ایرانی از اولین پزشکانی بودند که تکنیکهای این جراحی را فرا گرفتند و از آنها استفادههای بسیاری کردند.
+ از سال ۱۳۲۱ انجام عمل بینی در ایران شروع شد. و امروزه ایران پایتخت جراحی بینی در جهان است!
🗞 @Ancients ⏳
درویشی نه نماز و روزه است و نه احیای شب، این جمله اسباب بندگی است. درویشی نرنجیدن مردمان است که اگر این حاصل کنی، واصل گردی...
نفحات الانس
🗞 @Ancients ⏳
برای انهدام یک تمدن ۳ چیز لازم است: خانواده، نظام آموزشی، الگوها
برای اولی منزلت زن را باید شکست، دومی منزلت معلم، برای سومی منزلت بزرگان و اسطوره ها...
جبران خلیل جبران
🗞 @Ancients ⏳
خاطرات سال 1380 هاشمیرفسنجانی بیست و هفتم
🔹ماجرای عجیب مقبره یک امامزاده/ مجادله بر سر اجراى احکام حدود و تعزیرات در ملأعام
🔹هاشمی رفسنجانی روز بیست و هفتم خرداد در مورد ماجرای عجیب مقبره یک امامزاده و سالم ماندن جنازه نوشتهاست. او همچنین دیدارهایی با شهابالدین صدر و جمعی از ورزشکاران کاراته داشته و به خبری در مورد نیروی انتظامی اشاره کرده است. در بخشی از این روزنوشت آمده: «آقاى دکتر [شهابالدین] صدر، [رئیس سابق سازمان نظام پزشکى و نامزد انتخابات ریاستجمهوری] آمد. جزوهاى از مواضعش در تبلیغات انتخابات ریاستجمهورى را آورد. از حرکت جامعه به سوى لائیسم، ابراز نگرانى کرد و خواستار اقدام قاطعى از بالا شد.»
🗞 @Ancients ⏳
*کاسۀ لَبه واریخته* کاسه ای است شبیه گلدان با حداکثر ارتفاع پانزده و قطر دهانۀ ۲۴ سانتی متر، از شاخص های دورۀ فرهنگی اوروک (حدود ۳۵۰۰ تا ۳۲۰۰پ م) و آغاز نگارش در جنوب غرب ایران و بِینُ النهرین است سفال لبه واریخته دست ساز و به صورت کارگاهی و انبوه تولید می شد. دربارۀ آن نظریات متعددی چون: پخت نان، ظرف پیشکش نذورات به معابد، تهیۀ مواد لبنی و توزیع جیرۀ غذایی کارکنان معابد مطرح شده است. به نظر می رسد که در دورۀ اوروک کارفرمایان و کاهنان معابد، برای توزیع جیرۀ غذایی یکسان، کاسه هایی با وزن و اندازۀ استاندارد داشته اند.
با آغاز شهرنشینی در اواسط هزاره چهارم قم، سنت تولید سفال منقوش رفته رفته رنگ باخت و سنتی جانشین آن شد که بیشتر بر جنبه کاربردی سفال تأکید داشت تا جلوه زیبایی شناختی آن. این مرحله از تحول سفال منقوش به سفال تکرنگ در دوره اوروک به انجام رسید. یکی از سفالهای شاخص این دوره - *کاسه لبه واریخته-* جایگاهی ویژه در تاریخ سفالگری و باستان شناسی خاور نزدیک دارد. این ویژگی نه به دلیل سادگی و زمختی این کاسه، بلکه بیشتر به دلیل کمیت حیرت آور و پراکندگی وسیع جغرافیایی آن است.
🗞 @Ancients ⏳
کاشی با نقش های زیر لعاب
دیرینگی دوره ایلخانی
محل کشف نامعلوم
🗞 @Ancients ⏳
خبر انتصاب دکتر محمود حسابی به وزارت فرهنگ در روزنامه اطلاعات ۱۶ آذر ۱۳۳۰
🗞 @Ancients ⏳
این شعر که به نام عمو پورنگ معروف است:
کاشکی که لک لک
دوس شه با اردک
تا که نباشن
اون دوتا تک تک
در اصل مال خیام است:
در کهنه رباط دهر کاش این لک لک
همصحبت و دوست میشدی با اردک
زآن دوستی و محبت بیشترک
حاصل چه شدی؟ آن دو نماندی تک تک
🗞 @Ancients ⏳
از ریش گرفته و به سبیل پیوند زده
گویند #کامران_میرزا فرزند ناصرالدین شاه تعدادی نایب در اختیار داشت که مأمور اجرای اوامر او بودند.
این مأموران برای جلب توجه بیشتر و زهر چشم گرفتن از مردم، خود را به قیافه های مخصوصی در می آوردند، یکی سبیل بلند و دیگری سبیل چخماقی می گذاشت.
یکی از این مأموران یک طرف صورتش سبیل نداشت. روزی کامران میرزا در حال سان دیدن از مأموران بود، به محض این که به این مأمور رسید، از قیافه او خنده اش گرفت و گفت: آن نصفه سبیلت را کجا گذاشته ای؟
از این حرف همه به خنده افتادند. در اولین فرصت مأمور مورد نظر خیلی زود به سلمانی مراجعه کرد و از او خواست که سبیل او را کامل کند، اما سلمانی گفت: من سبیل تراشم نه سبیل گذار. مأمور، به زور از او خواست که به هر طریق ممکن این کار را بکند. سلمانی هم به ناچار مقداری از ریش او را با قیچی چید و در جای خالی سبیل او چسباند.
در مراسم سان باز هم کامران میرزا وقتی به آن مأمور رسید گفت: دفعه پیش سبیل تو نصفه بود، این بار ریش تو نصفه شده.
میرزا احمد دلقک کامران میرزا که در محل حضور داشت گفت: قربان «از ریش گرفته و به سبیل پیوند زده.»
صدای خنده حضار بلند شد و این واقعه مدت ها نقل محافل بود تا این که رفته رفته به ضرب المثل تبدیل شد.
این ضرب المثل وقتی به کار می رود که فردی برای پوشاندن کاستی و ضعف خود، اقدامی کند که باعث شود ضعف دیگری از او نمایان شود.
🗞 @Ancients ⏳
محوطه قرهتپه سگزآباد یکی از سه محوطه مهم دشت قزوین است که توسط گروه باستان شناسی دانشگاه تهران مورد کاوش قرارگرفته یافتهها استقرار در آن تاریخی بین 2200 پ.م الی 500 پ.م را در برمیگیرد.
در سال 1395 با اجرای پروژه تعیین عرصه و حریم قره تپه سگزآباد شواهدی از یک گورستان ا به دست آمد.
این گورستان به عصرآهن دو و سه (1100-550 پ.م) تعلق دارد.
تدفین های این گورستان در گورهای چهارچینه خشتی انجام گرفته و اجساد به صورت جنینی، چمباتمهای و طاق باز دفن شدهاند. اجساد، طیفی از جنین تا کهنسال را در بر می گیرند. جنینهای سقط شده و نوزادان در ظروف سفالی دفن شدهاند.
در تمامی گورها، در کنار اجساد، حیوانات مختلف مانند گوسفند، بز، اسب دفن شده و اشیاء تدفینی از قبیل ظروف، مهرهای استوانهای، زیورآلات، جنگ افزارها و ... قرار داده شده است. شواهد باستانی مذکور، بیانگر اعتقاد مردمان عصر آهن این منطقه، به دنیای پس از مرگ است.
با استخراج DNA و ژنومهای باستانی از استخوان نیاکان، میتوان به وابستگیهای قومی و نژادی، مسیرهای مهاجرت، بیماریها، رژیم غذایی و میزان تأثیرات محیطی و اقلیمی بر پیکر انسان پی برد.
🗞 @Ancients ⏳
یکشنبه؛
۲۸ مرداد ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛
۱۸ اوت ۲۰۲۴ میلادی؛
۱۳ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🔹کودتا و سرنگونی دولت قانونی دكتر محمد مصدق با رهبری آمریکا و انگلیس و همراهی عمال و مهره داخلی آنان در کشور و بازگشت محمدرضا شاه به کشور و آغاز نخست وزیری سرلشکر فضلالله زاهدی - ۱۳۳۲ ش
انگلستان و آمریکا طرّاحان اصلی نقشه براندازی بشمار آورده شدهاند. این براندازی نه تنها اینکه مسیر تاریخ ایران را تغییر داد بلکه جهان را در وضعیتی قرار داد که به فروپاشی بلوک شرق و کمرنگ شدن سوسیالیسم انجامید. كِرميت روزولت رئيس دفتر سيا در خاورميانه كه قبلا با چرچيل نخست وزير وقت انگلستان ملاقات و در اين زمينه مذاکره كرده بود چند سال پيش در كتابی در توجيه عمل خود، نوشت كه اگر اين اقدام صورت نمیگرفت ايران تا كمونيست شدن فاصلهای نداشت و همه تدابير آمريکا برای محاصره و در قفس انداختن شوروی و کمونيسم نقش بر آب میشد.
🔹آتش سوزی سينما ركس آبادان، فاجعهای بزرگ، جانگداز و دلخراش در ساعت ۲۱:۴۵ شب در حال نمایش فیلم گوزنها ساخته مسعود کیمیایی و کشته شدن جانسوز دست کم ۶۳۰ تن در این فاجعه - ۱۳۵۷ ش
🔹تشكيل و آغاز به کار مجلس خبرگان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای تدوین و بررسی نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران - ۱۳۵۸ ش
🔹زادروز مسعود بهنود، نویسنده و مولف، تهیهکننده رادیو و تلویزیون، بازیگر، منتقد ادبی، مجری، روزنامهنگار و فیلمساز مطرح در تهران - ۱۳۲۵ ش
🔹آغاز بهرهبرداری از کارخانه برق آلستوم در تهران - ۱۳۳۸ ش
🔹افتتاح مجلس مؤسسان (سنای) سوم، در کاخ مجلس سنا - ۱۳۴۶ ش
🔹زادروز منوچهر هادی، کارگردان، فیلمساز، نویسنده، تهیهکننده، دستیار کارگردان، تدوینگر و بازیگر مطرح و همسر سابق یکتا ناصر بازیگر در تهران - ۱۳۵۱ ش
🔹ورود یک هیئت سی نفری عراقی به تهران شدند برای حل و فصل کلیه اختلافهای دو کشور - ۱۳۵۴ ش
🔹پایان نبرد پاوه با دستور حضرت امام خمینی (ره) به تمام قوای نظامی کشور برای شکستن محاصره پاوه و بیرون راندن تروریست های کرد از شهر پاوه - ۱۳۵۸
تا روز ۲۷ مرداد، برتری با احزاب کُرد بود و آنها توانستند کم و بیش همه شهر بجز پاسگاه ژاندارمری و پادگان سپاه را تصرف کنند. پس از تلاشهای شهید سرتیپ ولیالله فلاحی، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و شهید دکتر سرلشکر مصطفی چمران نماینده دولت موقت، برای حفظ شهر، در نهایت با فرمان امام خمینی (ره) ، رهبر انقلاب، هِلیکوپترهای هوانیروز به فرماندهی شهید احمد کشوری توانستند محاصره پاوِه را بشکنند و مناطق تصرف شده را بازپس بگیرند.
🔹اعدام هرمز گرجیبیانی، آموزگار، فعال سیاسی کمونیست کُرد، و آذرنوش مهدویان کارمند بهزیستی و استاد دانشگاه، دو تن از ۱۱ فرد چپ که به دلیل هواداری از سازمان چریکهای فدایی خلق ایران و افساد فیالارض و محاربه با خدا و رسول خدا (ص) در زندان دیزلآباد کرمانشاه اعدام شدند - ۱۳۵۸ ش
🔹درگذشت دكتر آذر اندامی، پزشک، محقق و باكتری شناس نامدار ايرانی، سازنده نوعی از واکسن وبا در ایران و از پژوهشگر انستیتو پاستور ایران در سن ۵۷ سالگی بر اثر تومور مغزی و آمبولی ریوی در تهران - ۱۳۶۳ ش
دکتر آذر اَندامی سازنده نوعی از واکسن وبا در ایران و از پژوهشگران انستیتو پاستور ایران بود. بخاطر خدمات علمی و انسانی آذر اندامی، یکی از دهانههای برخوردی روی سیاره ناهید، به نام وی اندامی نامگذاری شده است.
🔹زادروز محمدحسین محمدیان کشتیگیر آزادکار مطرح و دارنده چندین مدال جهانی و آسیایی و فرزند عسکری محمدیان قهرمان نامدار کشتی در ساری - ۱۳۷۱ ش
🔹درگذشت شعبان جعفری معروف به شعبان بیمخ، باستانیکار و زورخانهدار معروف، یکی از نامهای جنجالی تاریخ معاصر ایران و از بازیگران اصلی کودتای ۲۸ مرداد در سالروز همین کودتا در شهر سانتا مونیکای ایالت کالیفرنیا ایالات متحده آمریکا - ۱۳۸۵ ش
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ ایران و جهان باستان
یکشنبه؛ ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛ ۱۸ اوت ۲۰۲۴ میلادی؛ ۱
🔹درگذشت دکتر باقر آیتاللهزاده شیرازی، معمار نامدار، مرمتگر، استاد دانشگاه، نویسنده، چهره ماندگار عرصه معماری، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی ایران و عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، معروف به بنیانگذار مرمت علمی بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی در ایران و از بنیانگذاران سازمان میراث فرهنگی کشور و کمیته ملی ایکوموس ایران و دارای دکترای مرمت بناهای تاریخی در سن ۷۰ سالگی - ۱۳۸۶ ش
🔹درگذشت بانو سیمین خلیلی، معروف به سیمین بهبهانی، معلم، نویسنده، شاعر غزلسرای معاصر، فعال حقوق بشر و جنبش زنان و از بنیانگذاران کانون نویسندگان ایران معروف به بانوی غزل، نیمای غزل، شاعر ملی و شیرزن ایران در سن ۸۷ سالگی به علت بیماری قلبی ریوی - ۱۳۹۳ ش
درگذشت آیتالله محمدعلی تسخیری، روحانی مطرح شیعه، دیپلمات و سیاستمدار، دبیرکل سابق مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، نویسنده و نماینده مردم استان گیلان در دورهٔ سوم و نماینده مردم استان تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، مشارو عالی رهبر انقلاب در امور جهان اسلام از تیر ۱۳۹۱ تا زمان درگذشت، از اعضای مؤسس و دبیرکل سابق مجمع جهانی اهل بیت (ع) و مؤسس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی - ۱۳۹۹ ش
🔹درگذشت کیومرث عباسی قصری متخلص به قصری، شاعر مطرح کُرد اهل ایران، اهل شهرستان قصر شیرین استان کرمانشاه و سراینده شعر به دو زبان کُردی و فارسی و یکی از چهرههای مطرح سبک هندی در ادبیات معاصر فارسی - ۱۴۰۱
🔹مرگ چنگيزخان مغول، فاتح خونخواری که سرزمينهايی از چين تا حاشيه اروپا را فتح کرد - ۱۲۲۷ م
🔹آغاز قيام تاريخی مارتين لوتر، عليه مسيحيت كاتوليك - ۱۵۱۷ م
🔹ساخت اولين تلسكوپ جهان توسط گاليله، منجم و دانشمند معروف ايتاليايى، در ونيز - ۱۶۰۹ م
🔹درگذشت كارلوس لينيوس، گياه شناس بزرگ سوئدی - ۱۷۷۸ م
🔹عرضه قرص ضد آبستنی، برای تنظیم خانواده به بازار - ۱۹۶۰ م
🔹كار ساختن ديوار سيمی برلين (باسيم خاردار - موقت) به پايان رسيد. این دیوار بعدا از سوی دولت آلمان شرقی بتونی شد - ۱۹۶۱ م
🔹آغاز بزرگترين حمله آمريكا از زمين و هوا و دريا در ويتنام شمالی - ۱۹۶۵ م
🔹درگذشت وكيل الرّعايا كريم خان زند مؤسس و فرمانروای سلسله ی زنديه - ۱۱۹۳ ق
كريم خان زند، موسس خاندان پادشاهی زند، در ۱۱۱۹ ه.ق در نزديكی ملاير به دنيا آمد. وی در ۱۱۶۳ ه.ق به تخت قدرت تكيه زد و خود را وكيل الرعايا ناميد. وی سرانجام در ۷۴ سالگی درگذشت و در شيراز به خاك سپرده شد.
🗞 @Ancients ⏳
کشف ابزارهای فلزی و استخوانی مربوط به بافندگی
در ادامه خاکبرداری از سکونتگاه زیرزمینی ابرکوه، یک ابزار استخوانی و قطعاتی از یک انگشتدان فلزی به دست آمد.
ابزار استخوانی کشف شده ۱۲ سانتیمتر طول دارد و دارای یک سوراخ و شیاری جهت عبور نخ میباشد.
🗞 @Ancients ⏳
بخشی از خط نوشته میخی پارسی باستان مربوط به یک ستون
قدمت قرن پنجم قبل از میلاد
هخامنشی
محل کشف نامعلوم
🗞 @Ancients ⏳
مادرم فرشته است
ولی هیچوقت ندیدم پرواز کند
زیرا به پایش من را بسته بود، برادرم را و همه زندگیش را
پوزش میخواهم نیوتون، راز جاذبه مادر من است
پوزش میخواهم ادیسون، چرا ک مادر من اولین چراغ زندگی من است
پوزش میخواهم انیشتین، فرمولهای تو توانایی راز گشایی مادر من نیستند
رومئو،همه راه ها با عشق مادر من به پایان میرسد
مادر من عشق است
میترسم برای ماندن در کنارم از بهشت به جهنم بیاید
حسین پناهی
🗞 @Ancients ⏳
آثار تاریخی به دست آمده در غار قلعه کرد قزوین در پایان فصل دوم به آزمایشگاه سنسنجی در موزه انسانشناسی پاریس ارسال شده بود که نشان دهنده سه لایهی استقراری با قدمتهای ۱۶۰، ۲۱۰ و بالای ۴۰۰هزار سال بود که این محوطه را به قدیمیترین محوطه باستانی ایران تبدیل کرده است.
در کنار نتایج سنسنجی، کشف دستافزارهایی با سنتهای تراشهبرداری قدیمیتر از پارینهسنگی میانی، حاکی از حضور و زیست گونههای دیگری از انسان به جز انسان هوشمند کهن و انسان نئاندرتال در این محوطه است.
🗞 @Ancients ⏳
یک دولت نالایق جایی
به جز زندان برای نگهداری
افراد لایق کشور ندارد !!
👤 ماهاتما گاندی
🗞 @Ancients ⏳
پزشکان قرون وسطی مردم را از حمام کردن منع می کردند!
نه تنها روحانیون مسیحی، بلکه پزشکان قرون وسطایی علیه شستشوی کل بدن با آب صحبت می کردند. اعتقاد بر این بود که شستشوی کل بدن با آب، بدن را ضعیف می کند و به توسعه بیماری های مختلف کمک می کند. فقط شستن دست ها، دهان و پاک کردن بدن با پارچه مرطوب مجاز بود. پادشاه فرانسه، لوئی چهاردهم، تنها دو بار در زندگی خود حمام کرد، او آنقدر از حمام متنفر بود که سوگند یاد کرد که دیگر به حمام نرود.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه موسیقی فراموش نشدنی بشنویم
از فیلم معروف و خاطره انگیز
🎞 «بخاطر یک مشت دلار» ...
ببینید و از این نوستالژی لذت ببرید... 😍
🗞 @Ancients ⏳