ممکن است که لباس و زبان و رسوم و آداب و معتقدات مردم عوض شود ولی حماقت آنها عوض نخواهد شد و در تمام اعصار میتوان به وسیلهی گفتهها و نوشتههای دروغ مردم را فریفت. زیرا همانطور که مگس، عسل را دوست دارد، مردم هم دروغ و ریا و وعدههای پوچ را که هرگز عملی نخواهد شد دوست میدارند.
📚 سینوهه
👤 میکا والتاری
🗞 @Ancients ⏳
فردوسی، ده صفت در انسان را با عنوان ده ديو بر میشمرد: آز، نياز، رشک، ننگ، كين، خشم، سخنچينی، دورویی، ناپاک دینی(بیدانشی) و ناسپاسی. وقتی روان انسان در دست اينان باشد، روشنی و فروغ ميميرد و انسان در ظلمات گم میشود!
🗞 @Ancients ⏳
امروزه بسیاری از محققان معتقدند که بنیان عقاید فلسفی در یونان باستان از شرق و به ویژه ایران و تفکرات “زرتشت” به این سرزمین راه یافته است. عناصر فلسفه زرتشت از طریق تأثیر آن بر افلاطون گرایی میانی وارد فلسفه غرب شدهاست.
زرتشت چنین گفته که: سخنها را بشنوید و با اندیشه روشن در آنها بنگرید و راهی را که باید در پیش گیرید برای خود برگزینید، از آن دو مینوی همزادی که در آغاز آفرینش در اندیشه و انگار پدیدار شدند، یکی نیکی را مینمایاند و دیگری بدی را؛ و میان این دو، دانا راستی را برمیگزیند و نادان دروغ را. (گاتها سروده سیام بند دوم و سوم)
🗞 @Ancients ⏳
برای هزاران سال در چین زن را فاقد
روح می دانستند. این بزرگترین مصیبتی
بوده که زنان در طول تاریخ تجربه کرده اند.
این اعتقاد وجود داشت که زن روح ندارد.
یعنی اگر مردی زنش را می کشت تحت
پیگرد قانونی قرار نمی گرفت.
انگار یک میز یا صندلی خانه اش را شکسته
و دور انداخته است. در جاهای دیگر هم
وضع بهتر از این نبوده است. این بسیار
عجیب است که چگونه زن بقا پیدا کرد
و منقرض نشد و خودش را به این عصر
رساند. راز آن تنها در یک چیز است: زن
حامل عشق است و عشق، انتظار و پذیرش
به همراه می آورد.
#اوشو
🗞 @Ancients ⏳
وقتی کاسپارف به یک شطرنج باز آماتور باخت !
در احوالات کاسپارف استاد بزرگ شطرنج آمده : که در بازی شطرنج به یک آماتور باخت ، همه تعجب کردند و علت باخت را جویا شدند. او اینگونه عنوان کرد، در بازی با او نمیدانستم که او یک آماتور است ، برای این، با هر حرکت او دنبال نقشه ای که در سر داشت میگشتم، گاهی به خیال خود نقشهاش را خوانده و حرکت بعدی را پیش بینی میکردم، اما در کمال تعجب حرکت ساده دیگری میدیدم، تمرکز میکردم که شاید نقشه جدیدش را کشف کنم... آنقدر در پی حرکتهای او بودم و دنبال رو مسیر او شدم، که مهرههای خودم را گم کردم،بعد که به سادگی مات شدم فهمیدم حرکتهای او از سر مهارت داشتن نبود، او فقط مهرهها را حرکت میداد و من از لذت بازی غافل شدم چون به دنبال نقشهای بودم که وجود نداشت، بازی را به این ترتیب باختم.!! اما درس بزرگ تری یاد گرفتم که ، تمام حرکتها از سر حیله نیست ، آنقدر فریب دیدهایم و نقشه کشیدهایم که صادقانه حرکت کردن را باور نداریم و دنبال نقشههایش میگردیم آنجاست که مسیر را گم میکنیم، میبازیم ....
🗞 @Ancients ⏳
پيش بينى عجيب جورج اورول در سال 1949 ميلادى درباره ى آيندگان:
مردم تغييرات نخواهند خواست،آنها حتى اندكى سرشان را از صفحه ى روبروى خود بالا نخواهند آورد تا ببينند چه اتفاقى دارد مى افتد!
🗞 @Ancients ⏳
جرم ما محرومان هیچگاه ثابت نمیشود؛
چون کارگری؛
اثر انگشتانمان را سائیده است...
حسين پنهاهى
🗞 @Ancients ⏳
مارسلينوس مورخ رومى درباره ايرانيان چنين ميگويد: ايرانيان قامتى بلند داشتند. پوستشان گندمگون است، ابروانى خميده و به هم پيوسته، ريشى زيبا و مويى بلند دارند و بسيار محتاطند. به نظر ميرسد كم رحم و مغرورند اما رفتارى آزاد دارند با ناز گام برميدارند و خرامان ميروند اما به دلاورى شهرت دارند.
📚ايران در زمان ساسانيان، آرتور كريستين سن
🗞 @Ancients ⏳
صادق هدایت در سال 1307 در رودخانه مارن فرانسه اقدام به یک خودکشیِ ناموفق کرد که توسط سرنشینان یک قایق نجات داده شد؛ او خود بعد از این ماجرا گفته: "یک دیوانگی کردم به خیر گذشت!"
اما او در ۱۹ فروردین ۱۳۳۰ در آپارتمانی اجارهای در خیابان شامپیونه با باز کردن شیر گاز و بستن محفظههای خانه دوباره دست به خودكشى زد و به زندگی خود پایان داد و در گورستان پرلاشز، یکی از گورستانهای پاریس، قطعهی ۸۵ به خاک سپرده شد.
🗞 @Ancients ⏳
#ایساک_بابل
#ایساک_بابل یکی از بزرگترین نویسندگان داستانهای کوتاه روسیه و جهان است . بابل معتقد بود هنرمند بدون آزادی قادر به خلق هیچ اثر ارزندهای نیست و در دورۀ استالین به قدری فشارها بر روی او برای نوشتن آثار تبلیغاتی و فرمایشی زیاد شد که رسما اعلام کرد : ترجیح میدهم سکوت کنم و چیزی ننویسم چون من حالا ژانر سکوت را انتخاب کرده و در این ژانر به درجه استادی رسیدهام
او علنا اعتصاب قلم کرد و شجاعانه علیه فقدان آزادی بیان و آزادی قلم در کشور شورید و گفت : در این مملکت تنها مکالمۀ آزادی که امکانپذیر است شبها با همسرت زیر لحاف است و من تا آزاد نباشم چیزی نمی نویسم حتی یک کلمه
او طالب این بود که #حق_سکوتش از طرف رژیم محترم شمرده شود اما رژیم توقع چنین سرپیچی را نداشت و نویسندگان شوروی باید پرکار میبودند و در مدح و ثنای ایدوئولوژی کمونیستی آقایان مینوشتند و عاقبت هم استالین تاب نیاورد و یکی از بهترین داستاننویس های جهان را به جرم جاسوسی برای فرانسه و اتریش تیرباران کرد.
🗞 @Ancients ⏳
شايد بتوان خشايارشا را اولين شاه بت شكن تاريخ دانست! او در بند ٥ يكى از كتيبه هاى تخت جمشيد چنين ميگويد:
و در ميان اين كشورها جايى بود كه ديوها را پرستش ميكردند، پس به خواست اهورامزدا من معابد ديوها را خراب كردم.
📚فرمان های شاهان هخامنشی
✍🏻نرمن شارپ
🗞 @Ancients ⏳
#هیتلر با #سیگار کشیدن مخالف بود
هیتلر در زمان جوانی به شدت سیگار می کشید به نحوی که گاهی روزانه بین 25 تا 40 نخ سیگار دود می کرد. اما بعد از مدتی متوجه شد که این عادت علاوه بر این که برای سلامتی وی مضر است در واقع دور ریختن پول ارزشمند است. بدین ترتیب وی سیگار کشیدن را کنار گذاشته و حتی از بوی سیگار نیز متنفر شد. وی در طول جنگ جهانی دوم یکی از بزرگ ترین کمپین های مخالفت با مصرف سیگار را راه اندازی کرد و تمرکز خود را بر روی آسیب هایی که کشیدن سیگار به بدن وارد می کرد قرار داد. وی دوستان نزدیکش را نیز به ترک سیگار تشویق کرده و هر کدام از آن ها که سیگار را ترک می کرد یک #ساعت_طلایی از هیتلر دریافت می نمود.
🗞 @Ancients ⏳