تبلیغ بانک صادرات در سال ۱۳۵۶
نوشته برای سفر به خارج از کشور فقط گذرنامه و دفترچه حساب بانک صادرات احتیاج دارید!
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
...کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین
کاروانسرای سعدالسلطنه ،بزرگترین کاروانسرای درونشهری ایران میباشد که در عهد ناصرالدین شاه به دستور سعدالسلطنه حاکم وقت قزوین ساخته شد که مشتمل بر شش حیاط، سرا، تیمچه، حمام و مسجد است.
این کاروانسرای تاریخی اکنون یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری شهر قزوین میباشد.
🗞 @Ancients ⏳
عدالتگستری ناصرالدینشاه در این حد بود که در سفرنامه خود نوشته است:
«شب را در کرمانشاه بیتوته کردیم (=گذراندیم). جماعت کثیری آمده بودند به تظلم (=دادخواهی)، گویا والی (=فرماندار) آنجا ظلم را از حد گذرانده است. سر خُلق نبودیم (=بیحوصله بودم)، دادیم همه را با چوب مفصل زدند!»
🗞 @Ancients ⏳
قیمت قاطر !
کشاورزی همسری داشت که از صبح تا نصف شب در مورد هر چیزی شکایت می کرد. تنها زمان آسایش مرد زمانی بود که با قاطر پیرش در مزرعه کار می کرد. یک روز، وقتی که همسرش برایش ناهار آورد، کشاورز قاطر پیر را به زیر سایه ای راند و شروع به خوردن ناهار خود کرد. بلافاصله همسرش مثل همیشه شکایت را آغاز کرد. ناگهان قاطر پیر با هر دو پا لگدی به پشت سر زن و در دم کشته شد. چند روز بعد، در مراسم تشییع جنازه کشیش متوجه چیز عجیبی شد. هر وقت یک زن عزادار برای تسلیت گویی به مرد کشاورز نزدیک می شد، مرد گوش می داد و به نشانه تصدیق سر خود را بالا و پایین می کرد، اما هنگامی که یک مرد به او نزدیک می شد، او بعد از گوش کردن سر خود را بنشانه مخالفت تکان می داد.
پس از مراسم تدفین، کشیش از کشاورز قضیه را پرسید. کشاورز گفت: خوب، این زنان می آمدند حرف خوبی در مورد همسر من می گفتند که چقدر خوب بود، یا چه قدر خوشگل یا خوش لباس بود، بنابراین من هم تصدیق می کردم. کشیش پرسید: پس مردها چه می گفتند؟
کشاورز گفت: آنها می خواستند بدانند که آیا قاطر را حاضرم بفروشم؟
🗞 @Ancients ⏳
احتمالا مهمترین کشفی که تاکنون در یکی از محوطههای باستانی ایران زمین انجام گرفته، چشم مصنوعی باشد که در سال ۱۳۸۵ در این شهر باستانی کشف شد. به عقیده باستانشناسان، این کشف، قدیمیترین چشم مصنوعی جهان است.زنی که این چشم مصنوعی به همراه بقایای استخوانیاش کشف شد، ۱۸۲ سانتیمتر بلندای قامت داشت که بسیار قد بلندتر از زنان دوران خود بود. از آثار و علائم برجای مانده روی حدقه چشم آنطور بر میآید که این زن باستانی چشم مصنوعی را برای مدت طولانی از زندگانیاش استفاده میکرده است. اسکلت این زن حدود ۴۸۰۰ تا ۴۹۰۰ سال قدمتگذاری شده است.
🗞 @Ancients ⏳
از کودک فال فروشی پرسیدم
چه میکنی؟
گفت:
از حماقت انسانها
تکه نانی در می اورم!
اینها از منی که
در امروز خود مانده ام،
فردایشان را میخواهند...
🗞 @Ancients ⏳
پارک ملی گلستان نخستین پارک ملی ثبت شده ایران است. این منطقه کوهستانی در منتهی الیه شرق البرز و جنگلهای شمالی کشور واقع شده است
این جنگل در ۱۹ مرداد ۱۳۳۶ به نام «منطقه حفاظت شده آلمه وایشکی» تحت حفاظت کانون شکار قرار گرفت. در شهریور ۱۳۴۲ به «پارک محمدرضا شاه» تغییر نام داد و در ۲۲ فروردین ۱۳۴۳ «پارک وحش» نامیده شد. در شهریور ۱۳۵۰ محدودهای در شرق پارک به نام «قُرخود» با وسعت ۳۴ هزار هکتار به آن الحاق و نهایتا در سال ۱۳۵۳ عنوان پارک وحش به «پارک ملی» تغییر داده شد.
در سال ۱۳۵۴ اولین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو بهعنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه زیستمحیطی کره زمین به ثبت رسیدهاست.
🗞 @Ancients ⏳
عشاق به درگهت اسیرند بیا
بدخویی تو بر تو نگیرند بیا
هر جور و جفا که کردهای معذوری
زآن پیش که عذرت نپذیرند بیا...
( سعدی )
🗞 @Ancients ⏳
ابراهیم میرزایی زادهٔ مهر ماه هزار و سیصد و هجده در گرگان ،رزمی کار ایرانی و بنیانگذار هنر رزمی کونگفو توآ است.
میرزایی دارای دان هفت کاراته گوجوریو از ژاپن و دان چهار تکواندو از کره جنوبی بودهاست و در کشور چین دورههای ووشو را گذرانده است.
او که یک افسر نیروی هوایی ارتش ایران بود، برای آموزش این رشته «دانشکدهٔ انشاء تن و روان» را تأسیس کرد و در آن به آموزش کونگفو توآ می پرداخت.
وی در ابتدای دههٔ پنجاه هنر رزمی کونگ فو توآ را برپایهٔ آموختههای خود از هنرهای رزمی گوناگون ایجاد کرد. «توآ» اولین سبک کونگفوی ایرانی است و ترکیبی از سبکهای شمالی و جنوبی شائولین ووشو، تکواندو، و گوجوریو است.
بهگفتهٔ برخی منابع، از سال شصت و شش از کشور خارج شد و به ترکیه رفت و آموزش هنر رزمی او برای مدتی در ایران ممنوع شد.
🗞 @Ancients ⏳
مردی با بازوی طلایی!
ایشون جیمز هریسونه. طی یه اتفاق توی ۱۸ سالگی متوجه شدن که خونش دارای آنتیبادیای هست که میتونه بیماری RH رو درمان کنه!
کشف این آنتیبادی یکی از بزرگترین اکتشافات نجات دهنده زندگی تو یک قرن گذشته است!
آر.هاش یه بیماریه که آنتیبادیهای موجود در بدن مادر با حمله به گلبولهای قرمز خون جنین و از بین بردنشون...باعث کمخونی جنین، آسیب مغزی،یرقان ،تخریب کبد، یا مرده زایی بشه.
آقای هریسون از ۱۸ سالگی هر دوهفته یکبار خون اهدا میکنه و با اینکار جان بیش از ۲ میلیون نوزاد رو نجات داده است!
🗞 @Ancients ⏳
تصویری از یک درویش و توریست خارجی
آرامگاه سعدی ، دهه چهل
🗞 @Ancients ⏳
دهه ۴۰ دانشآموزان دبیرستان یه همچین هیبتی داشتن! :))
عکس از صفحهی عکاسی همایون اراک
🗞 @Ancients ⏳
چفت درب مربوط به کاخ تچر در تخت جمشید
ترجمه کتیبه:
من داریوش شاه بزرگ شاه شاهان شاه کشورها شاه این سرزمین پسر ویشتاسپ.
کوبه در مخصوص کاخ تچر
محل نگه داری: موزه ایران باستان در تهران
🗞 @Ancients ⏳
زمانی بود که گوش سپردن به راديو عادتی روزانه بود. صدای راديو هميشه در زمينه خانه جريان داشت و دريچه ای بود برای مردم به دنيای پيرامون: به فرهنگ و آداب و رسومی که جريان دارد، به کوچه و خيابان و زندگی که در کنار زندگی خودمان جريان داشت. فقط گوش می سپرديم و زمان کمتری برای تماشای تلويزيون اختصاص می داديم. اين جمله که (راديو رو روشن کن ببينيم چی ميگه...)
برای شما همسالان و بزرگترها آشنا نيست؟📻
🗞 @Ancients ⏳
تنگِ زیبای بِنو که در نوع خود بینظیر و بسیار دیدنی است، در ۵ کیلومتری شهر لِمَزان از توابع بندرلنگه در استان هرمزگان قرار دارد.
این تنگِ دارای صخره های بسیار بلند است که در میان آنها برکههایی با آب بسیار شفاف و آبی رنگ جاری اند.
تنگِ بِنو ابتدا مسیری ٣٠ دقیقهای پیادهروی دارد و پس از آن مسیر آبی با حدود بیش از ١٢ آبگیر را طی میکند.
🗞 @Ancients ⏳
در تابستان سال ۲۰۱۶ میلادی، طی کاوشهای هیئت باستانشناسان روسی در شهر باستانی فاناگوریا، یک قطعۀ شکسته از یک کتیبۀ هخامنشی بر سنگ مرمر کشف شد.
متن باقیمانده از کتیبه آن قدر ناچیز است که به خودی خود هیچ آگاهی تاریخی قاطعی در اختیار ما نمیگذارد. آنچه دربارۀ این کتیبه اهمیت ویژه دارد، بافت و محل کشف آن است. این کتیبه ظاهراً کهنترین اثر هخامنشی است که تا امروز از شمال دریای سیاه به دست آمده است.
🗞 @Ancients ⏳
در افسانههای مردم منطقه اورامانات پیری اسطوره ای به نام «پیر شالیار» هست که می گویند صاحب کرامات بوده است .
از جمله این کرامات عجیبی که درباره او روایت می کنند ماجرای شفا یافتن «شاه بهار خاتون» دختر شاه بخارا است که «پیر شالیار» به لطف خدا او را شفا میدهد.
پادشاه دخترش را به عقد وی در می آورد و مردم جشن عروسی بزرگی برای پیرشالیار و بهار خاتون برپا میکنند که مراسمی که امروزه برگزار میشود سالگرد همان روز است .
🗞 @Ancients ⏳
منوی رستوران شاطر عباس تهران
خیلی جالب هست حتما متن تصویر رو بخونید
🗞 @Ancients ⏳
تصویری ازبنای تل تخت در پاسارگاد درسال۱۲۸۲ ه.ش
بنای باستانی تل تخت ، در زمان کوروش بزرگ ساخته شد که احتمالاً هدف آن ساخت یک بنای تشریفاتی همانند تخت جمشید بوده است که بعد از مرگ کوروش ، نیمه کاره رها شده است. داریوش بزرگ قسمت هایی به این بنا اضافه نمود از جمله دو پلکان ورودی یک طرفه و یک تالار ستون دار.
تل تخت تنها مکانی بود که اسکندر مقدونی آن را ویران نکرد و نابودی این بنا در سال ۲۸۰ پیش از میلاد در پی یک شورش محلی اتفاق افتاد .
🗞 @Ancients ⏳
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما
«حافظ»
🗞 @Ancients ⏳
تکوک هخامنشی
محل کشف:تخت جمشید
محل نگهداری اصلی:نمایشگاه دوران تاریخی موزه ملی ایران
روش ساخت: ریخته گری با تزیین افزوده
ارتفاع:۱۹سانتی متر
طول: ۱۷سانتی متر
توصیف: تکوک(ریتون)شیشه ای به شکل گاو با پاهای جفت شده در زیر شکم و انگاره شیری که به گردن گاو حمله ور شده است. شیر افزوده شده که پس از شکل گیری تکوک به صورت سریع و احتمالا توسط یک شیشه گر زبردست اضافه شده است؛در دنیای باستان یک نمونه بی نظیر است.تصویر حمله شیر به گاو در پلکان آپادانا در تخت جمشید نیز دیده میشودو به طور کلی محققان این تصویر را تمثیلی از آغاز سال جدید و پایان سال قبل می دانند.
به طور کلی کاربرد این ظروف همان طور که از شکلشان پیداست برای آشامیدن مایعات استفاده می شده است با توجه به مرسوم بودن استفاده از تکوک های سفالین در ایران از عصر آهن و رواج آن در دوره هخامنشی وساخت این گونه ظروف در آلیاژ های گوناگون(طلا و نقره) و همچنین شیشه برای دربار و البته با مشاهده برخی از تکوک ها(ریتون ها) به دوران پساهخامنشی خصوصا در مدیترانه شرقی به نظر می رسد این شکل از ظروف و از این جنس از ایران به مناطق دیگر راه پیدا کرده است.
🗞 @Ancients ⏳
داستان واقعی پندآموز
در شهری حدود 200 سال پیش دختر ماهرخ و وجیهه و مومنهای زندگی میکرد که عشاق فراوانی واله و شیدای او بودند. عاقبت امر با مرد مومنی ازدواج کرد. این مرد به حد استطاعت رسید و خواست عازم حج شود، اما از عشاق سابق میترسید که در نبود او در شهر همسر او را آزار دهند. به خانه مرد مومنی (به ظاهر) رفت و از او خواست یک سال همسر او را در خانه اش نگه دارد تا این مرد عازم سفر شود. اما نه تنها او ،بلکه کسی نپذیرفت.
عاقبت به فردی به نام علی باباخان متوسل شد، که لات بود و همه لات ها از او میترسیدند. علی باباخان گفت : برو وسایل زندگی و همسرت را به خانه من بیاور.
این مرد چنین کرد، و بار سفر حج بست و وسایل خانه را به خانه علی بابا آورد. همسرش را علی بابا تحویل گرفت و زن و دخترش را صدا کرد و گفت مهمان ما را تحویل بگیرید.
مرد عازم حج شد، و بعد یک سال برگشت، سراغ خانه علی بابا رفت تا همسرش را بگیرد.
خانه رسید در زد، زن علی بابا بیرون آمده گفت: من بدون اجازه علی بابا حق ندارم این بانو را تحویل کسی دهم . برو در تبریز است، اجازه بگیر برگرد.
مرد عازم تبریز شد، در خانه ای علی بابا خان را یافت، علی باباخان گفت، بگذار خانه را اجاره کردم تحویل دهیم با هم برگردیم، مرد پرسید، تو در تبریز چه میکنی؟
علی باباخان گفت: از روزی که همسرت را در خانه جا دادم از ترس این که مبادا چشمم بلغزد و در امانتی که به من سپرده بودی خیانت کنم، از خانه خارج شدم و من هم یک سال است اهل بیتم را ندیدهام و اینجا خانهای اجاره کردهام تا تو برگردی. پس حال با هم بر می گردیم شهرمان خوی.
زهد با نیت پاک است نه با جامه پاک
ای بس آلوده که پاکیزه ردایی دارد
🗞 @Ancients ⏳