ابن سینا در زمینه موسیقی هم کتب متعددی دارد که به عربی و دری آن ها را نوشته و امروزه در موزه بریتانیا،کتابخانه های سپه سالار،جون رایلندز در منچستر، جمعیه السیویه در لندن نگه داری می شوند!!
🗞 @Ancients ⏳
جاده چالوس در دهه ۲۰
در تصویر زیر نمایی از جاده چالوس را در دهه ۲۰ میبینید. جاده چالوس ، با نام رسمی جاده ۵۹ ، یکی از مهمترین جادههای دسترسی به شمال ایران است که از میان شهر کرج در استان البرز شروع و به شهر چالوس در مازندران وصل میشود. برخی این جاده را یکی از زیباترین جادههای جهان میدانند!
🗞 @Ancients ⏳
طلسم معروف شیخ بهایی
این دعا یا طلسم در دهات ها و روستاها به فروش میرفت. حتی پهلوان ها که بساط پهلوانی پهن میکردند در آخر مراسم این طلسم و دعا را به قیمت یک قران می فروختند. درویش های دوره گرد که در فصل درو گندم به روستاها میرفتند همیشه صد ها برگ از این دعا را داشتند و به هر کسی که بهشان گندم و جو یا چیزی میدادند در عوض از این طلسم و دعا به آن خانواده میدادند.این طلسم از زمانی که دستگاه های چاپ و فتوکپی آمد بسیار تکثیر میشدو فروخته میشد.بیشترین شهری که از این جور طلسم ها میفروخت شهر قم بود که این طلسم ها را به سراسر ایران ارسال میکرد در ضمن این طلسم مجموعه ای از دعا هاست مثلا طلسم زبان بند - طلسم فتح و نصرت - طلسم محبت - طلسم چشم زخم - طلسم عزت - دعای شفای بیمار - باطل السحر - دفع بلیات.
نمونه فلزی طلسم شیخ بهایی ساخته شده.
🗞 @Ancients ⏳
مهمترین اثر در طاق بستان، طاق بزرگ (ایوان بزرگ) با سنگ نگارهٔ تاجگذاری خسرو پرویز است که دارای ایوانی با فضای به عرض ۷ متر و ارتفاع ۱۱ متر است. در کنارهٔ ورودی طاق، سنگ نگارهای از فرشته های بالدار، درخت زندگی، مجالس شکار گراز و شکار مرغان و ماهیان در مرداب و نقشهای فیل، اسب و قایق به چشم می خورد. صحنهٔ شکار گراز از نظر حرکت و نمایش از جمله شاهکارهای هنر سنگنگاری بهشمار میرود، که در سبک هنری، نزدیک به سبک نقاشی بر روی دیوار است.
🗞 @Ancients ⏳
مظفرالدین شاه در کنار پسرانش، از راست به چپ:
ابوالفضل میرزا عضدالسلطان، محمدعلی میرزا،ملک منصور میرزا شعاع السلطنه،حسین قلی میرزا نصرت السلطنه و ابوالفتح میرزا سالار الدوله
🗞 @Ancients ⏳
قرار نیست چون حاکمان حاکمیت بلدند فقط آنان در امور مملکت نظر دهند؛ زیرا در خوردن یک خوراک یا ساخت یک خانه نظر نهایی با شخصی که غذا را خورده و یا صاحب خانه است؛ نه آشپز و معمار!
ارسطو
🗞 @Ancients ⏳
۴ مرداد ۱۳۲۳ | رضاشاه پهلوی پادشاه پيشين ایران از ۱۳۰۴ تا ۱۳۲۰، نخست وزیر ایران از ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۴، وزیر جنگ سابق ایران و فرمانده سابق قوای قزاق ایران، پس از دومین سکته قلبی در ژوهانسبورگ آفريقای جنوبی درگذشت. پیکرش را به صورت امانی و مومیایی شده در مسجد رفاعی قاهره مصر به خاک سپردند.
🔹 ۶ سال بعد در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۲۹ در دوره نخست وزيری رجبعلی منصور جنازه رضا شاه از مصر به ایران آورده شد و در حرم شاه عبدالعظیم حسنی به خاک سپرده شد
🗞 @Ancients ⏳
كشيشان میگویند: «بزرگترین نعمتی که خداوند به شما داده عقل است، اما هرچه میخواهید بپرسید، از ما بپرسید.»
پس عقل به چه درد می خورد!؟ آیا فقط باید سنگینی آن را تحمل كنیم؟
گاليله
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیل، تجریش را برد
اهالی شمیران هیچگاه 4 مرداد ماه سال 1366 ساعت یک بعدازظهر را از یادها نخواهند برد.
بر اثر بارش شدید باران و جاریشدن سیلاب شدید در درههای دربند و گلابدره حدود 300 نفر از عزیزانمان را از دست دادیم.
🗞 @Ancients ⏳
نانو فیلتر تصفیه ی آب فقط این
بقیه ش سوسول بازیه 😁
🗞 @Ancients ⏳
در شهریور ماه سال 1312 خورشیدی، در غیاب پروفسور هرتسفلد که برای مرخصی در آلمان به سر می برد، فریدریش کرفتر در صدد برآمد زاویه شمال شرقی تالار مرکزی کاخ آپادانا که یک چاله چهارگوش به اندازه تقریبی نیم متر در نیم متر و به گودی نزدیک به پانزده سانتی متر در صخره طبیعی زیر کاخ دیده می شد را مورد حفاری قرار دهد. با پیدا شدن قطعه سنگی چهارگوش به اندازه های تقریبی 55*55*40 سانتی متر در عمق 70 تا 80 سانتی متری، به ددستور کرفتر آن را برداشته و زیر آن جعبه چهارگوش زیبا و بسیار منظمی به اندازه های 45*45*15 سانتی متر پدیدار شد. درون این جعبه سنگی، در وسط آن در محلی که جاسازی شده بود، یک لوح زرین و یک لوح سیمین به درازا و پهنای 33 سانتی متر و ضخامت یک و نیم میلی متر نمایان شد. پس از دستیابی به چنین موفقیت چشمگیری، گوشه جنوب شرقی تالار مرکزی کاخ آپادانا نیز مورد کاوش قرار گرفت و به سنگی صاف و مدور برخورد کردند و چون آن را برداشتند زیر آن جعبه سنگی سالم و دربسته ی دیگری پدیدار شد که پس از بازکردن آن، مانند جعبه پیشین لوحی زرین و لوحی سیمین به همان صورت و با همان نوشته ها قرار داشت.
🗞 @Ancients ⏳