فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معمار و طراح ملی گرا هوشنگ سیحون:
هوشنگ سیحون، زاده ۳۱ مرداد ۱۲۹۹ در تهران بود او معمار، طراح، نقاش و تندیسساز سرشناس و نامداری به شمار میرفت. وی استاد معماری و رئیس پیشین پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. سیحون، طراح و سازنده بنای آرامگاه بوعلیسینا و خیام، نادرشاه افشار، فردوسی و کمالالملک را عهده داشته است. او به «مرد بناهای ماندگار» شناخته میشود وی جوایز جهانی زیادی از جمله جایزه "پریتزکر" برای عنوان بهترین معمار جهان را برنده شده است. در نهایت استاد سیحون در ۵ خرداد ۱۳۹۳ از دنیا رفتند.
استاد سیحون در متن وصیت نامه خود که بخشی از آن توسط بستگانشان منتشر شد نوشته بودند
"به نام ایران به دنیا آمدم و اینک این آخرین سخن من پاینده و سرفراز ایران"
🗞 @Ancients ⏳
●|ورزش کشتی در دوران ناصری|●
در دوران ناصرالدین شاه قاجار علاقه بهح ورزش کشتی به قدری زیاد بود که ناصرالدین شاه شخصی به نام “صاحب الدوله” را مأمور توسعه ورزش «کشتی» نمود.
در تمامی روزهای تعطیل پهلوانان در میادین شهر به «کشتی» گرفتن میپرداختند و مسابقات کشتی پهلوانی برای انتخاب پهلوان پایتخت از همین ایام آغاز شد و بعدها به صورت یک سنت جاری همهساله درآمد. “محمدصادق بلورفروش، پهلوان اکبر خراسانی، حسین یوزباشی، سید حسن رزاز، سید اسماعیل کالسکهساز از کشتیگیران و پهلوانان معروف آن زمان بودند.
🗞 @Ancients ⏳
اگر در این جهان از دست و زبان مردم در آسایش باشیم، برگ درختان، غرش آبشار و زمزمه جویبار هریک به زبانی دیگر با ما سخن خواهند گفت.
“ویلیام شکسپیر”
🗞 @Ancients ⏳
مساحتی که اگه ایران تو اروپا بود از این قاره اشغال میکرد!
ایران از مجموع آلمان، لهستان، چک، اسلواکی، اتریش، مجارستان، رومانی، کرواسی، بوسنی، صربستان، مقدونیه، بلغارستان و سوئیس بزرگتره!
🗞 @Ancients ⏳
سازه ای اسرارآمیز 3500 ساله تخت رستم، یک معبد غول آسای عجيب گنبدی شکل بودایی است.
این معبد در دل کوههای سمنگان افغانستان به این شکل تراشیده شده است.
🗞 @Ancients ⏳
در روم باستان؛ نمک ارزش بسیاری داشت و به اندازه وزنش در قبال طلا معامله می شد و مزد سربازان هم اکثرا با نمک پرداخت می شد! ریشه لغت salary به معنای دستمزد هم مربوط به لغت salt هست
🗞 @Ancients ⏳
حافظا مِى خور و رندى كن و خوش باش ولى
دام تزوير مكن چون دگران قرآن را...
حافظ
🗞 @Ancients ⏳
🔸 زمانی که اپل واچ حتی در حد یه رویای دستنیافتنی نبود، شرکت سیکو ژاپن در سال 1982 ساعت مچی ساخته بود با قابلیت پخش تلویزیون!
🗞 @Ancients ⏳
زمستان خیابان شیراز (حافظ) - اواخر دهه ۳۰
عکس کمی پایین تر از خیابان تخت جمشید (خیابان طالقانی فعلی)، جایی نزدیک به خیابان رشت گرفته شده. ساختمان شرکت نفت نیز در عکس به خوبی دیده میشود.
🗞 @Ancients ⏳
با چوب های پوسیده نمی شود قایق ساخت،
و با افکار پوسیده هم نمی توان جامعه را ساخت!
کارل پوپر
🗞 @Ancients ⏳
#ضرب_المثل_های_تاریخی
ریشه ی ضرب المثل"بادمجان دور قاب چین" کنایه از افراد متملق و چاپلوس...به دوره ی ناصرالدین شاه برمیگردد..در آنزمان برخی رجال سیاسی ودرباریان برای تظاهر وریا واظهار مراتب چاکری وارادت به شاه و نوکری به آشپزخانه ی سلطنتی میرفتند ومشغول پوست کندن بادمجان وچیدن آن به دور ظرف آش یا بشقاب خورشت میشدند.(اینکار را عامدانه طوری انجام میدادند که ناصرالدین شاه هنگام سرزدن به آشپزخانه آنها را ببیند)..!! دکتر فورویه مینویسد"اعلیحضرت از من هم خواست که در آشپزان شرکت کنم..بنده هم اطاعت کردم ومشغول پوست کندن بادمجان شدم..درهمین موقع ملیجک به شاه گفت بادمجان هایی که توسط یک فرنگی پوست گرفته میشود نجس است..شاه این حرف را به شوخی گرفت ولی محمدخان(پدر ملیجک) با نوک کارد بادمجان هایی را که من پوست کنده بودم برچید و جمع کرد تا مبادا دستش به آنها نخورد..!!!
به روایت وقلم عبدالله مستوفی(مورخ و نویسنده شهیر ایرانی)
@Ancients