تصویری از بزرگترین ترافیک دنیا در چین که طول آن ۲۶۰ کیلومتر بوده و بازگشایی آن ۱۱ روز زمان برد دراین ترافیک ۳ نفر فوت شده و ۲ کودک به دنیا آمدند!
🗞 @Ancients ⏳
لرستان منطقهای شناخته شده و معتبر در مجامع باستانشناسی و هنری دنیا:
حدود 4000 سال پیش اقوامی از نژاد آریایی در لرستان سکنی گزیدند که اکثر کارشناسان معتقدند همان قوم «کاسی» بودند. کاسیها مهارت بسیاری در ساخت آثار مفرغی داشتند و اشیایی که از خود به جای گذاشتند امروزه پس از گذشت چند هزار سال شگفتیساز بسیاری از موزههاست.
هرگاه نام آثار مفرغی لرستان به میان میآید، تصویر سنجاقها، بتها و ابزارآلات مرتبط با اسب تداعی میشود. کمتر کسی تا کنون به ابزار کاربردی در زندگی روزمره این مردم اشاره کرده، به گونهایی که برخی از این ابزار همچنان برای ما ناآشنا هستند. از آن جمله میتوان به ابزار آرایش موجود در موزه گوهر و آرایههای تاریخی اشاره کرد. میل به زیبا شدن همیشه در ذات بشر وجود داشته است. ابزار آرایش به جا مانده نشان میدهد ساخت و استفاده از این ابزار پدیدهای مدرن و امروزی نیست.
معرفی اثر:
ست لوازم آرایش (قاشق سایه، موچین، میل سرمه، نشتر)
ساخت لرستان
قدمت ۲۹۰۰- ۲۴۳۰ قبل از میلاد
جنس مفرغ
🗞 @Ancients ⏳
در زمان مصدق ، آمریکا برای اصلاح نژاد خرهای ایران تعداد ۱۰۵ الاغ که از قبرس خریداری کرده بود به ایران هدیه داد که شاید یکی از عجیب ترین هدیههای تاریخ باشد.
( خر کمه میرن از قبرس میارن )
🗞 @Ancients ⏳
روایت یک شاهد عینی از ایران «وَبا زده» در ۱۶۳ سال پیش:
مردم به توصیهها گوش نمیدادند مثل همیشه آبهای جوی را مینوشیدند.
میگفتند مرض از طرف خدا میآید اگر خدا خواست ما خواهیم مرد وگرنه زنده خواهیم ماند مردم چنان میمردند که گویی برگ از درخت میریزد بیش از یکسوم سکنه شهر تهران بر اثر وبا مردند اصول قرنطینه در این کشور معمول نیست...
🗞 @Ancients ⏳
پادشاهی خدمتکاری داشت که بسیار شاد بود، از او علت شاد بودنش را پرسید. خدمتکار گفت: قربان همسر و فرزندی دارم و غذایی برای خوردن و لباسی برای پوشیدن و بدین سبب من راضی و شادم...
پادشاه موضوع را به وزیر گفت . وزیر هم گفت: قربان چون او عضو گروه ۹۹ نیست بدان جهت شاد است. پادشاه پرسید گروه ۹۹ دیگر چیست؟! وزیر گفت قربان یک کیسه برنج را با ۹۹ سکه طلا جلو خانه وی قرار دهید. پادشاه چنین کرد...
خدمتکار وقتی به خانه برگشت با دیدن کیسه و سکه ها بسیار شاد شد و شروع به شمردن کرد. ۹۹ سکه ؟! و بارها شمرد و تعجب کرد که چرا ۱۰۰ تا نیست، همه جا را زیر و رو کرد ولی اثری از یک سکه نبود.
او ناراحت شد و تصمیم گرفت از فردا بیشتر کار کند تا یک سکه طلای دیگر پس انداز کند ، او از صبح تا شب سخت کار میکرد، و دیگر خوشحال نبود. وزیر هم که با پادشاه او را زیر نظر داشت گفت: قربان او اکنون عضو گروه ۹۹ است و اعضای این گرو کسانیند که زیاد دارند اما شاد و راضی نیستند.
خوشبختی در سه جمله است:
تجربه از دیروز ،
استفاده از امروز،
امید به فردا
ولی ما با سه جمله دیگر زندگی را تباه میکنیم:
حسرت دیروز
اتلاف امروز
ترس از فردا
🗞 @Ancients ⏳
طولانی ترین بمباران تاریخ ایران ، آذرماه 1365 اندیمشک
در هیچ جای دنیا قوانین جنگ اجازه نمی دهد به مدارس و بیمارستان ها و مراکز غیر دفاعی حمله شود اما عراق در جنگ به بسیاری از مراکز غیر نظامی حمله کرد.
حمله وحشیانه 54 فروند جنگنده های هوایی دشمن در این روز 300 تن را در اندیمشک شهید و 500 نفر دیگر را مصدوم کردند.
در این روز بمباران هوایی دشمن مدت یک ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید.
🗞 @Ancients ⏳
نخست وزیر ایران برای قرارداد 1919 از انگلیس 400 هزار تومن رشوه گرفته بود!
احمد شاه پس از امضا نکردن قرارداد گفته بود: "اگر در سوییس کلم فروشی کنم بهتر است تا در چنین مملکتی پادشاه باشم!
🗞 @Ancients ⏳
مسجد حاج رجبعلی ؛
مربوط به سدهٔ ۱۳ هجری قمری است و در تهران، منطقه سنگلج، محله گلوبندک واقع شده و این اثر سال ۱۲۱۵ توسط استاد رستم معمار ساخته شده و در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۳۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و تا کنون سه مرتبه مرمت شدهاست.با این حال، این مسجد هم اکنون نیمه متروکه میباشد و داربستها برای مقاوم نگه داشتن بنا نصب میباشند. هرگونه فعالیت در مسجد از جمله برگزاری نمازجماعت نیز ممنوع اعلام شده است.
🗞 @Ancients ⏳
آغامحمدخان(۱۱۵۵- ۱۲۱۱ هجری قمری) از طرف پدرش محمدحسنخان به ریاست ایل قاجار و حاکمیت آذربایجان برگزیده شد. وی پس از مرگ پدرش توسط کریمخان زند اسیر و به شیراز برده شد. تا اینکه در سال ۱۱۹۳ بعد از شنیدن خبر فوت کریمخان از شیراز به تهران و سپس مازندران گریخت و با کمک قبایل قاجار توانست سلسله پادشاهی قاجار را پایهریزی کند.
در زمان آغامحمدخان ضرابخانهها اجازه ضرب همه نوع سکه به خصوص سکههای زرین را که دارای اهمیت ویژهای بود نداشتند؛ به عنوان مثال یزد، مازندران، کرمان، کاشان، قزوین، طهران، شیراز، رشت، خوی، تبریز، ایروان، اصفهان و استرآباد فقط سکههای زرین را ضرب میکردند. در این دوران سکههای تومان، قران، ریال، شاهی، دینار، غاز و فلوس رایج بود.
مشخصات سکه:
دوره تاریخی: قاجاریه
نام شاه: آغامحمدخان
جنس: مس
وزن: ۱۷ گرم
محل نگهداری: موزه پول ایران
🗞 @Ancients ⏳
آپشنی که فقط تو هتل های ایسلند وجود داره!
دکمه ای در اتاق هتل دارند تا اگر در شب، شفق قطبی در آسمان به وجود آمد، مسافران را از خواب بیدار کنند!
🗞 @Ancients ⏳
معرفیشده به عنوان زیباترین خانهی قدیمی تهران 📸
🗞 @Ancients ⏳
شما آنجا باختید که صداقت داشتید، با کسانی که سیاست داشتند...!
#فرانتس_کافکا
🗞 @Ancients ⏳