💢 از مداد علما تا دماء شهدا - ۱
✍ حسن رحیم پور (ازغدی)
بسمه تعالی
1⃣ از دی ۹۸ تا دی ۹۹، یکسال کامل، برگریزان بود. از مداد علما تا دماء شهدا، از ترور مجاهد نبردهای بین الملل و شهید جنبشهای آزادیبخش، قاسم سلیمانی و ابومهدی و ترور فیزیکدان بزرگ و بنیانگذار، فخری زاده و... تا فقدان آیه الله مصباح که قهرمان موشکاف عرصه معرفت و عقلانیت بود، ایران، مردان بزرگی را یک به یک از دست داد و چه بدست آورد؟
در باب سلیمانی، آیه الله عرفان عملی در جهاد کبیر تا جهاد اکبر و از شاهکار برادران گمنامش در سپاه قدس، شهیدان دفاع از مستضعفین جهان و رهایی ملتهای دربند، با دهها سلیمانی بینام که اسماعیل قاآنی، شهید دیروز و فردا، یکتن از آنان است همچنان باید گفت و خواهیم گفت، چه تازه اول عشق است و قافله شهر آشوبان کربلا تا همه جا در پنج قاره جهان خواهد رفت و غافلان و به خواب رفتگان را فرمان برپا خواهد داد.
دیدید ملتها و نسلها در سراسر عالم با پیکر سوخته و دست بریدهاش چه کردند؟ جوانان عالم، باز تشنه الگوی معاصر بودند و یافتند، (الگوهای بیشتری در راهند و تا سال بعد، خدا کریم است!)، انقلابیون مسلمان، "چه گوارا"ی صدپله، الهامبخشتر خود را، و حکومتها، تهدید اصلی بقای خود را، و دولتمردانمان راز محبوب نبودن خود را ی کجا یافتند. جهان نیز اسلام "ترور و خشونت" را در تقابل با اسلام "جهاد و شهادت" شناخت و تفکیک طلا و مطلا، ممکن شد.
هزار سلیمانی باید خاکستر شوند تا مکتب سلیمانی، هربار دوباره ققنوس وار برخیزد، مکتبی که سلیمانی را ساخت، باز هم خواهد ساخت، و مکتبی نبود که سلیمانی ساخته باشد.
ترامپ و پمپئو در آینده، بی حفاظ تر و در تیررس "رزمندگان بدون مرز" خواهند بود و چون سلمان رشدی، دیگر خواب راحت نخواهند داشت اما ضربه اصلی، بر باد رفتن هفت هزارمیلیارد دلار سرمایهگذاری آمریکا و چندهزار جنازه سرباز آمریکایی است که مخفیانه و بدون تشییع، دفن شدند در کنار بزرگترین تشییع پیکر در سراسر جهان و شکست اشغالگران غربی در عراق وسوریه و یمن و غزه و افغانستان و... جای مهر انگشتر سلیمانی بر پیشانی تاریخ.
2⃣ اما رحلت آیه الله مصباح، اتفاق مهمی در حوزه معرفت است و گرچه مردان معرفت، "بیزمان" و بیشتر، مسئله آینده مایند تا گذشته، اما برماست تا داغ او تازه است، به آوردههای ذهن خلاق آن نظریه پرداز بزرگ، ادای احترام کنیم. ملایی اهل معنا و فرهنگساز در معرکه های فلسفی و علوم انسانی، بی پروا در مواضع علمی بدون چرتکه اندازی های رائج، نکته سنج، فریب ناپذیر و متخصص در آسان کردن سخت ترین معقولات و جراح غده های بدخیم و پیچیده در تحریف دین که شاید اگر فداکاری و پایمردی او نبود، موج یک انحراف خطیر در فکر دینی و حاکمیت سیاسی بویژه در دهه هفتاد با پوشش تقلبی "نواندیشی دینی" و با القای سکولاریزم در لباس "عرفان"، و تزریق "لیبرال دمکراسی" در پرده "جامعه مدنی"، در کار تخریب مبانی انقلاب خمینی، حتی بدست معممین درس نخواندهای که به تدریج از گرداب فروپاشیده چپ، به مرداب عفن راست لیبرال درغلتیدند، بثمر می نشست.
آن مقاومتها بود که کینه ها برانگیخت اما هنر "فریب نخوردن" و "دقیق بودن" را به جامعه علمی و سیاسی کشور آموخت و بساط شعبده با دین را برهم زد، دینسازان را رسوا ساخت تا پس ازسالها عوامفریبی با افاضات پوششی و عناوین انحرافی در باب "نسبیت معرفت دینی" و "دین منهای معرفت و شریعت و عدالت"، آنان را بی لباس و بدون گریم و چهره پردازی، انگشت نما کرد، پس معلوم باشد چرا بی بی سی و صدای آمریکا بر پیکر او، جشن گرفته و نقل و نبات می پاشند! بپاشند اما کار از کار گذشت و با عینکی از جنس منطق که مصباح بر چشم نخبگان نهاد، کارایشان بشد.
آن افشای معرفتی اگر نبود، دین ستیزان مخفی شده در پس نقاب "نواندیشی دینی"، تن به خودافشایی نمیدادند که پس ازسالها رنگ و نیرنگ، خود به صراحت، به همانچه مصباح میگفت اعتراف کرده، و انکار کلمه الله، و تحریف وحی و نفی عصمت و رد خطاناپذیری رسول ص و طرد ولایت خدا و اولیائش، و باقی فاضلاب فروخورده دهه هفتاد را عاقبت در دهه نود، بالا آوردند و قرآن کریم را نیز ساخته محمد ص و دیوان شعر او خواندند.
پس از دو دهه نبرد مظلومانه دوباره باید به هزاران برگ تفکر نوبرانه این مرد، نگاهی خیره تر داشت.
ادامه در پست بعدی...
💢 از مداد علما تا دماء شهدا - ۲
✍ حسن رحیم پور (ازغدی)
3⃣ آقای مصباح را شاید پنج، شش نوبت، بیشتر زیارت نکرده باشم و عمده شناخت بنده از مسیر کتابها بلکه کتابخانه نظریات او در دهها موضوع تخصصی بود.
و هر بار برخلاف چهره ای که از او ساختند، ایشان را منصف و نقدپذیر یافتم، خاصه، یک ملاقات که تماما صرف نقد طلبگی بر برخی فرمایشات ایشان کردم و هرچه کردم، ذره ای امتناع و خودبرتربینی که بیماری اخلاقی برخی علمای حوزه و دانشگاه است، در آن مرد اخلاقی و متواضع، نیافته و مثقالی بی انصافی و بی توجهی در آن متفکر صبور ندیدم.
مجتهد در"اصول دین" و بری از بی تفاوتی و بی حسی در دفاع از حق بود، در دورانی که بسیاری فاضلان فضل فروش، فاقد درک تحلیلی از اصول و محروم از مهارت خودسازی و جسارت خودسوزی، و بیشتر گرفتار اظهار خودند تا درد دین.
مصباح از پیشتازان تحول در حوزه و از خط شکنان تحجر و مشعلداران نوآوری و نواندیشی و زخم خوردهی اصلاح طلبی خویش در نظام آموزشی و پژوهشی حوزه نیز بود.
4⃣ پس از سلطنت رضا پهلوی و سپس شهریور ۲۰ و اشغال مادی و معنوی ایران که چیزی از ایران نماند و از هر جهت دچار فروپاشی شد، هسته های مقاومت فکر دینی در کشور بتدریج فعال و در برابر ایدئولوژی اسلام ستیز رژیم شاه، کمونیستها، بهاییت، کسروی گری و... خط دفاعی تشکیل دادند. از جمله، حلقه ای که در قم، برگرد امام و آقای طباطبایی شکل گرفت، از کارآمدترین هسته های مقاومت علمی و عملی بود که تا امروز برکاتش پیداست. دهها متفکر بزرگ و صدها روحانی مبارز، در "معرکه معرفت" و در "جبهه سیاست"، براستی سرنوشت ایران، تشیع و جهان اسلام را ظرف چند دهه تغییرات اساسی دادند. شاگردان مشترک حلقه طباطبایی و مکتب امام، "عقلانیت دینی" را تکثیر و به روز کرد و این جنبش در تفکر دینی، معادله قوا را تغییر داد؛ مطهری و جوادی آملی و مصباح یزدی و حسن زاده و دهها تن دیگر، به رغم فراز و فرودها وتفاوتها، هر یک، جهانی بنشسته در گوشه ای بودند و تاریخ تفکر معاصر را به پیش راندند.
کارکرد تئوریک شهید مطهری در دهه سی تا شصت در برابر التقاط چپ، و کارکرد سیاسی شهید بهشتی در برابر لیبرالیزم مذهبی در ساختار حکومت پساانقلاب، هرچه بود، آقای مصباح از دهه ۴۰ در کنار آنان و از دهه ۶۰ تا آستانه ۱۴۰۰، بار شهیدان را بر دوش کشید، و تداوم همان کارکرد علمی و طبعا هدف همان بمبارانها بود که آنان را نیز تا بودند، یکروز بی نصیب نگذارد.
اهمیت کار مصباح و نقطه زنی او در فلسفه های مضاف و علوم انسانی را همه میتوانستند از شدت کینه ورزی ها حدس بزنند حتی اگر آشنا به دهها نظریات جدیدی نباشند که در ذهن خلاقش در فلسفه، کلام، عرفان نظری، اصول فقه، معرفت شناسی، فلسفه حقوق و فلسفه اخلاق، فلسفه سیاسی و فلسفه علم به ویژه علوم اجتماعی و نوآوری های متدیک در تفسیر قرآن و طبقه بندی سنت به تناسب آخرین پرسشهای جهانی شکفت و رویید و پاسخ گفت و گفت و سوخت و سوخت.
شاید در جهاتی، غرب شناس ترین میان شاگردان علامه طباطبایی بود. نمونهی بن بست شکنی هایش در فلسفه های مضاف و علوم انسانی، شنیدنی است و شاید در آینده بدان بپردازم اما نقدا به مخالفانش پیشنهاد میکنم حال که خیالشان از رفتن او راحت و شاید کینه ها کمی آرام گرفته باشد، آثار و نظریات او را پس از همه افترائاتی که به او بستند، بخوانند و فلسفه موضعگیری های او را دریابند گرچه همچنان منتقد شیوه یا سلیقه ایشان بویژه در سیاست ورزی باشند.
#اطلاعيه
👈آدرس کانال برخی روانشناسان محترم مركز مشاوره مأوا وابسته به مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ایتا خدمتتان تقدیم می گردد:
✅ کانال تخصصی همراهان نوجوان؛ حجت الاسلام آقاي #ابراهیم_اخوی؛ روان شناس و مدیر مرکز مشاوره مأوا: @eakhavi
✅ کانال حجت الاسلام آقاي دکتر #رضا_مهکام؛ روان درمانگر و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره): @mahkam_reza
✅ کانال جناب حجت الاسلام آقاي #اصغر_اخوی؛ مشاور خانواده و مدیر مرکز مشاوره جامعة الزهرا(سلام الله علیها): @hamsardarl
✅ کانال جناب حجت الاسلام آقاي دکتر #محمدمهدی_عباسی_آغوی، مشاور استعدادسنجی و جوان و مدیر مرکز مشاوره امام کاظم(علیه السلام): @abbasiaghavi
✅ کانال جناب حجت الاسلام آقاي دکتر #حمید_رفیعی هنر؛ روان درمانگر و عضو هیئت علمی علوم و فرهنگ اسلامی: @mohyii
✅ کانال تخصصی کودک جناب حجت الاسلام آقاي دکتر #مجید_همتی؛ روانشناس کودک و نوجوان؛ مدیر مرکز مشاوره روشنان:
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
💠 موسسه کلامی #احیاء با همکاری معاونت #پژوهش حوزه علمیه خواهران استان #همدان برگزار می کند.
❇️ نشست علمی با موضوع
" اباحی گری در عصر ما، چالش ها و راهکارها "
🎙 سخنران : حجت الاسلام والمسلمین استاد علی نصیری
"استاد درس خارج حوزه علمیه قم و استاد تمام دانشگاه "
📆 تاریخ: سه شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
🕰 ساعت ۱۰ صبح
🖥 لینک ورود به درگاه مجازی نشست👇🌷
🌐https://ac.whc.ir/rsrpvesno36j/
final_sample.pdf
12.8M
فایل پیدیاف سه کتاب کاربردی و مهم؛
▫️ترگل (دلایل عقلی حجاب)
▫️شاخه نبات (کنترل شهوت)
▫️اینترنت پاک
با ارسال این فایل برای دیگران، در ثواب نشر آن شریک باشید.
#خدمات_فاطمه_علیها_السلام
✅خدمت فاطمه (عليها السلام) به عالم هستى، قابل هيچ وصفى نيست. او هم به پدرش، به عنوان رسول خدا و هم به همسرش به عنوان ولىّ خدا و هم به امت اسلام به عنوان پيروان رسول خدا، خدمت كرد؛ خدمتى كه از عهده هيچ كسى، حتى يگانه همتايش اميرمؤمنان نيز بر نميآمد. اگر زهرا(عليها السلام) و آن خطبههاى هدايتگرانهاش نميبود، امروز ما نيز باور نميکرديم كه حق با على بوده است؛ چرا كه نفاقها، کينههاهه، دنياگرايىها، سادهانگارىها، سياستبازىها، تطميعها، تبليغها، تحريفها دست به دست هم داده و امامت را چنان به انزوا كشانده بود كه حتى اجازه نميداد فرياد حقجويى على(عليهالسلام) به گوش احدى از آيندگان برسد.
رسالت و امامت، تحققبخش هدف خلقت بود و اين فاطمه بود كه امامت را حياتى ديگر بخشيد، رسالت را مايه ثمر گرديد و خلقت را به هدف نزديك گردانيد:
نخل نبوت ز تو شد بارور *** باغ امامت ز تو شد پر شجر
🔰 علامه مصباح یزدی _رحمة الله علیه_، جامی از زلال کوثر، ص۱۴۷. 🌐 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روضه خوانی آیتالله جوادی آملی برای حضرت زهرا سلام الله علیها
@rozaneebefarda
مداحی آنلاین - خدایا ندارم راه چاره - حسین طاهری.mp3
13.22M
یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
🔻خدایا نداره راه چاره غریبم
🔻نمیشه باور من این جدایی حبیبم
🎤 #حسین_طاهری
🆔 @khodro_tollab🏴
20101121125052-134.pdf
502.6K
مقاله استاد محمد سند بحرینی درباره زیارت جامعه که در آن اقوال علما درباره سند زیارت و استشهاد علما و سند آن جمع آوری شده است.
Mehdi-Rasooli-roye-labha.mp3
2.5M
ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
الحمدالله که نوکرتم الحمدالله که مادرمی مهدی رسولی
@nzartosht
Z0000082 - Segment1(00_20_27.734-00_33_07.375).mp3
6.08M
#بشنوید | روضهخوانی حجتالاسلام رضوی در مراسم عزاداری روز شهادت حضرت زهرا(س) در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان
⛔️حکیمانه ای اندر احوالات سلیبریتی های بی سواد سیاسی!
https://eitaa.com/antinofoozeqom
✍استاد علی نصیری
✳️ آغازیدن شرح دعای کمیل به لطف الهی
امشب شب جمعه، دوم بهمن ماه ۱۳۹۹ در منزل داماد مرحوم؛ سید موسی محمدی میهمان هستم.
مدتی بود که مترصد فرصتی برای پرداختن به دعای کمیل بودم که امشب با رفتن از میان جمع و خزیدن در خلوتی، توفیق ضبط چند جلسه آغازین فراهم شد.
شاید سیادت آن مرحوم در آغازیدن به این کار موثر افتاده است.
عجالتا در این شرایط منابع بررسی محدود است، اما مایل بودم که این کار آغاز شود که لطف الهی قرین شد.
ان شاء الله هر شب جمعه درس گفتار شرح این دعا بازتاب داده خواهد شد و در کنار توجه دادن به مضامین بلند این دعا، معطوف ساختن دوستان پاک همراه به التزام به خواندن آن نیز مطمح نظر است.
ان شاء الله تعالی توفیق شرح این دعا به رغم دانش بس اندک تا پایان دعا فراهم خواهد شد و ان شاء الله آن دسته از دوستان گل که تفطن به این دست از مباحث دارند، اگر تاکنون به خواندن این دعا التزام نداشتند، از امشب اهتمام به دعای کمیل را در برنامه کاری و جاری خود قرار دهند.
اموات و گذشتگان خود در چنین شب پر از رحمت و رضوان را از یاد نبریم.
برای آن مرحوم و والدین این ناچیز دعا بفرمایید.
http://eitaa.com/alinasirigilani
شرح دعای کمیل (جلسه ۱).m4a
23.69M
✳️ #شرح_دعای_کمیل (1)
مباحث این جلسه:
۱. اعتبار سنجی سندی و متنی دعای کمیل
۲. جایگاه فخیم دعای کمیل در سیره قولی و عملی اهل بیت (ع)
http://eitaa.com/alinasirigilani
نسخهی پیدیاف سه کتاب کاربردی؛
▫️ترگل (دلایل عقلی حجاب)
▫️شاخه نبات (کنترل شهوت و نگاه)
▫️اینترنت پاک
(سالمسازی اینترنت برای کودکان)
🔺با ارسال این فایل برای دیگران، در ثواب نشر آن شریک باشید👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥بیانات چالش برانگیز جناب آقای #یوسفی_غروی(از اساتید مشهور تاریخ اسلام در قم) پیرامون خبر #بیت_الاحزان و محدثین نامور و بزرگوار آیات مجلسی و شیخ عباس قمی(ره)
⭕️حاشیه روزنه
ضمن احترام به جناب آقای یوسفی غروی و پاسداشت زحمات و خدمات و تحقیقات ارجمند ایشان در زمینه تاریخ اسلام، باید گفت؛
حتی اگر خبر مورد نظر پیرامون بیت الاحزان، قطعا صحیح هم نباشد، این ادبیات در تکذیب آن و احساسی معرفی کردن علامه مجلسی و نسبت نقل بی سند به شیخ عباس قمی، دور از انتظار است.
مطلوب است اشکالات تاریخی با منطق علمی و استدلالی و قضاوت در مورد بزرگان تشیع، خاصه محدثین ارجمند بعنوان سرمایه های معنوی مکتب تشیع، با حفظ شوون آنان باشد.
پیش از این #شریعتی، تعابیر تندی نسبت به برخی بزرگان از جمله مجلسی به کار برده بود که مورد انتقاد بزرگان و از جمله #امام_خمینی قرار گرفته بود و منشا آن را بی اطلاعی شریعتی دانسته بودند. اما با دایره وسیع دانش امثال جناب آقای یوسفی، انتظار میرود که این جهت مراعات گردد.
هرچند ادبیات منتقدان ایشان نیز مع الاسف بعضا نامناسب و حاوی مطالب موهن و دور از شان بود که آنهم اصلا قابل دفاع نیست.
فارغ از محتوای این سخنان، نکته مهم آنکه ظاهرا این سخنان در خلال درس خارج رجال و در حدود ۲ سال قبل مطرح شده و معلوم نیست چه جریانی همزمان با فاطمیه این نظرات علمی تاریخی(هر چند قابل نقد جدی) را با زیرنویس انگلیسی بازنشر کرده است!
پیشتر بارها از تمرکز برخی بدخواهان بر حوزه قم و تلاش برای تخریب وجهه بزرگان و اختلاف افکنی، در روزنه هشدار داده شده بود.
@rozaneebefarda
49.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جوابیه جناب آقای #جباری(از اساتید تاریخ اسلام حوزه) به کلیپ بیت الاحزان جناب آقای یوسفی غروی
@rozaneebefarda
Figh_162_99.10.30.mp3
11.21M
🔹جوابیه جناب آقای #احمدی_شاهرودی از اساتید درس خارج حوزه قم به کلیپ جناب آقای #یوسفی_غروی
⭕️حاشیه روزنه
در این سخنان که حتما با انگیزه خالص و به قصد دفاع از ساحت مقدس حضرت صدیقه سلام الله علیها صورت گرفته نکات علمی قابل استفاده و مهمی وجود دارد اما؛
مع الاسف ادبیات ناقد محترم که از نحله #نجفیهای_حوزه_قم محسوب میشوند، به هیچ وجه قابل دفاع نیست؛ ایشان یک استاد تاریخ اسلام که از قضا درس آموخته حوزه نجف و از فضلاست را با تعابیری مانند بی سواد، نفهم، بیشعور، لقمه حرام خور، خبیث و جاهل و... نامیده است!(اگرچه در سخنرانی اسمی نیامده اما با قرائن عامه معلوم است منظور کیست)
این تعابیر نه با سیره و منطق فاطمی تناسب دارد و نه با مسلک بزرگان شیعه. ضمن اینکه ممکن است برخی از این نسبت ها در فقه و قانون مشمول مجازات حد یا تعزیر شود.(ماده ۶۰۷ و ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی)
اگرچه #غیرت_دینی فضلای حوزه یک اصل ستودنی و ضامن صیانت از حریم تشیع است اما حرکت بر مدار منطق فاطمی و علوی نیز یک اصل ثابت است. #خطبه_فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها که در آن شرایط اسفبار و بعد از آنهمه ظلم صادر گردیده، الگوی خوبی در این جهت است.
آقای احمدی در بخشی از سخنان خود از ضرورت استفاده از #چماق #تکفیر توسط مراجع شیعه و برای دفاع از ارزشهای دینی سخن میگوید که در جای خود قابل بحث و بررسی جدی است.
در گذشته نمونه های مشابهی از این مباحث در حوزه مطرح شده، از جمله؛ دیدگاه های چالشی آقای #منتظری پیرامون #فدک در دهه ۵۰ که موجب شد برخی به وی نسبت #وهابیگری بدهند.
@rozaneebefarda