#تحلیل_خند
⭕️ کرونا و قرنطینه نوشت
✍️ احسان محمدی
🔹 از وقتی که قرنطینه خانگی باب شده و تجویز مصرف گرمیجات زیاد، به صورت جدی نگران دو موضوعم:
افزایش تولدها در سال جدید، به ویژه وقتی تاریخ لاکچری ۱۳۹۹/۹/۹ ایرانیان غیور را قلقلک میدهد و افزایش تعداد طلاق!
حالا شما بخند ولی اینجور که قرنطینه دارد فشار میآورد بعید نیست سینگلها هم زایمان کنند!
🔹گیر دادن هم یک مسئله ملی است. ما وقتی یک جا جمع میشویم پرمان به پر هم گیر میکند:
- کی شارژر گوشی منو برداشته؟
- چقد سرت تو گوشیه ذلیل مُرده؟
- بابا چقد اخبار گوش میدی؟ ویروس گرفتیم از بس اخبار کرونا گوش دادیم؟
- کله کُرونایی! چقد میخوابی؟
🔹البته حصر خانگی خوبیهایی هم دارد، مثلاً مطمئنم بعضی از شما در این مدت بیشتر با اعضای خانوادهتان آشنا شدهاید و میبینید آدمهای خوبی هستند یا مثل من یاد گرفتهاید میشود موز را با وایتکس شست و خورد!
🔹 این روزها کُرونا اگر مردهای ایرانی را نکُشد، احتمالاً خانهتکانی میکُشد. مثلاً ما برنامه داریم فردا آشپزخانه را گردگیری کنیم. به شخصه ترجیح میدهم نان و خفاش بخورم و امشب جوری #کُرونا بگیرم که امامزاده بیژن و روغن بنفشه و بخور عنبرنسارا با هم نتواند برایم کاری بکنند!
🔹قدر روزهای غیرقرنطینه را پسرهای جوانی که دزدکی بیرون سیگار میکشیدند میدانند، مردهایی که توی اداره با کامپیوتر ورق بازی میکردند و شب میآمدند میگفتند از کت و کول افتادیم والله اینقدر کار کردیم برای مملکت!
⛔️ تجربه ایرانی نشان میدهد باید قدر این روزهای قرنطینه را بدانیم، چون هر وقت فکر کردیم"دیگه بدتر از این نمیشه!" روزگار چنان کرد که گفتیم: صد رحمت به همون روزا!
#قرنطینه_نوشت
@andisheh_moghavemat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اذعان شقایق فراهانی(بازیگر) به بودن یک اتاق فکر برای سلبریتیها که تصمیم گیرنده اصلی را همان اتاق فکر انجام میدهد
@andisheh_moghavemat
💥 «توحید» بهمعنای نادیده گرفتن «اسباب» نیست؛ دنیا عالَم اسباب است.
👈 اما در ورای این اسباب، باید دست خداوند را دید و همۀ خوف و اميدمان به او باشد؛ «وَ بِيَدِكَ لَا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نقْصِي وَ نفْعِي وَ ضُرِّي».
💥 باید از حوادث و خطرات، رهنمون شویم بهسمت توحید. باید از شرکهای خفیّ رهایی یابیم.
🔵 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔹 قرار نيست ما با موحد شدن، #اسباب را رها کنيم؛ اينجا عالم اسباب است. ولي به اسباب نبايد تکيه کرد که اين باعث شرک ميشود. اينکه ما بر زمين تکيه داريم و سفتي آن، محل اتکاء است، نبايد ما را غافل کند و گمان کنیم که زمين ما را نگه داشته است، بلکه خداوند است که ما را نگاه داشته است. مگر همين زمين سفت نرم نشد و قارون را در خودش فرو برد؟! ما بايد همه خوف و اميدمان به خدا باشد. آيا ما اينگونهايم؟ يا اينکه تا پول همراهمان هست آسودهايم ولي امان از روز نداري و اضطرابهاي آن.
🔹 حضرت ابراهيم(ع) هاجر و فرزندش اسماعيل(ع) را در کوير گذاشت و رفت در حالي که آنجا هيچ خبري نبود. بيابان برهوت بود. قرآن ميگويد «رَبَّنا إِنِّي أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتي بِوادٍ غَيْرِ ذي زَرْعٍ عِنْدَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنا لِيُقيمُوا الصَّلاةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوي إِلَيْهِمْ وَ ارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَراتِ لَعَلَّهُمْ يَشْكُرُون». يعني خدايا من اهل خودم را در اين بيابان غيرقابل کشت سکني دادم تا اقامه صلاة در اينجا شود؛ تو خودت دلهاي خوبان خودت را به سمت آنها متمايل کن (که در روايت داريم: اينها شيعيان هستند) و از ثمره و محصول آماده به آنها برسان.
عجيب است! او در دل کوير ثمره کار ديگران را ميخواهد و البته خدا ميتواند. حقيقت همين است که خدا رزاق است.
🔹 ما شرکهاي مختلفي داريم. ترسهايمان را نگاهي بياندازيم! به چه چيزي احساس فقر نداريم؟! و البته عذابها و رنجهاي ما همه براي همين شرکهاست. اگر به وادی توحيد رفتيم آنجا وادي امن است «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِي فَمَنْ دَخَلَهُ أَمِنَ مِنْ عَذَابِي». حتي ترس ما از زلزله و... از همينجا سرچشمه ميگيرد. مگر سفتي زمين ما را نگه داشته بود که حالا با لرزش آن، ما را ترس بر ميدارد؟!
نقل شده است که در حجرهای که #آيتالله_قاضی درس توحید میدادند لرزشی اتفاق افتاد و شاگردان فرار کردند. بعد که به درس برگشتند ديدند که استاد هیچ حرکتی نکرده و سر جای خودش نشسته و میگويد: برگرديد شاگردان مکتب توحيد!
🔹 بايد به #انقطاع_از_اسباب رسيد و الوهيت خداوند را فقط ديد و به آن متوسل شد. لکن جدا شدن ما از اين اسباب، با ترس همراه است. اينکه عدهاي در دنيا به پوچي و خودکشي و ... ميرسند بهخاطر همين است که جداشدن اين اسباب را ميبينند و متوجه ميشوند که اين اسباب اگر کارهاي هم باشند مدتي کوتاهي است. لذا ترس و ياس و نااميدي آنها را فرا ميگيرد. لکن اينها به اين نميرسند که با بريدن از اينها بايد به خدا گره خورد. يعني از سستي اين عالم به تکيهگاه عالم رهنمون نميشوند و به او تکيه نميکنند. حال ما به برکت رسول الله(ص) از #شرک_جلي رها شدهايم لکن #شرکهاي_خفی در ما کم نيست. اينها که در فضاي تهديد و تحريم دشمنان اسلام مي ترسند و عقب مي نشينند بهخاطر همين است. شرک است که فکر کنيم که دنيا رزق ما به دست قدرتهاست و آنها ضامن سلامتي و امنيت ما هستند. مگر از اينها کاري بر ما آيد؟! «وَ بِيَدِكَ لَا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نقْصِي وَ نفْعِي وَ ضُرِّي».
🔹 همه گناهها هم ريشه در شرک دارد که قبيح هستند. قلب مشرک است وقتي دروغ ميگويد. کاسب اگر دروغ ميگويد بهخاطر همين است که خدا را رزاق نميبيند. بايد برسيم به اينکه آب و زمين و... کارهاي نيستند. لذا بايد در ابتداي هر چيزي بسم الله بگوييم تا استعانت خود از اسماء الهي و خداوند را نشان دهيم و متذکر آن باشيم وگرنه غفلت است. دست زدن به مکروهات هم در درونش شرکهاي خفي دارد. اگر گفتند فلان چيز مکروه است و مطلوب خدا نيست چرا ميخوريم؟ مگر با غير آن تأمين نمي شويم؟! اگر کسي نگاه آلوده ميکند فکر ميکند در آن، نيازش مرتفع ميشود، لکن نگاه کنترل نشده، ما را تأمين ميکند يا خدا؟»
@andisheh_moghavemat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢دانشمند روس: کرونا سلاح بیولوژیک آمریکا علیه چین و ایران است
🔹🔸ایگور نیکولین دانشمند و زیست شناس روس که قبلا در کمیته سلاح بیولوژیک روسیه فعالیت کرده, در مصاحبه با روسیا الیوم گفت:
♦️ویروس کرونا, سلاح بیولوژیک آمریکاست که از آن برای کنار زدن دشمنان خود از جمله چین و ایران استفاده میکند.
♦️در ۲۰ سال اخیر این چهارمین شیوع ویروس در چین است. این مسئله تصادفی نیست بلکه یک طرح است.
♦️در اطراف مرزهای چین ۲۵ آزمایشگاه بیولوژیک آمریکایی فعالند
@andisheh_moghavemat
هدایت شده از حوزه انقلابی
🔶 سیل صلوات
علامهطباطبائی(ره):
🔹هرگاه مشکلات و بلاها به شما هجوم آورد و در حصار آنها قرار گرفتید سیل صلوات به راه اندازید تا بلاها را با خود ببرد.
@howzehenghelabi
🚩حجتالاسلام عالی: اهل دعا بنبست نخواهند داشت/ اگر روزی ۵ بار آیتالکرسی بخوانید خودِ خدا حافظ شما است
🔹واقعاً آغوش خدا به روی کسانی که اهل دعا و توسل و استغفار و ذکرند باز است و بهترین وقت برای آرامش و دفع بلا همین موقع دعا است.
🔹در جوامع غیرایمانی شاید نکات بهداشتی و پزشکی را اینچنین ببینند، اما در جامعه ایمانی چون حفظ جان واجب هست، این نکته حجت شرعی میشود، لذا مراجع تقلید در این زمینه خودشان را مقلّد پزشکان میدانستند.
🔹خدا رحمت کند آقای بهجت را، ایشان میگفت مفاتیح داروخانه است. یعنی این ادعیه هر کدام ویتامینها و خاصیتهای مختلفی برای جایگاههای مختلف دارند. از جمله همین دعای هفتم صحیفه سجادیه که امام هادی علیهالسلام فرمودند ما در گرفتاریها و شدائد دعای «یَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِه...» را میخوانیم.
🔹خدا رحمت کند آیتاللّه آسید احمد آقای خوانساری را که میگفت روزی پنج مرتبه آیتالکرسی را بخوانید. در روایت داریم که اگر کسی یکبار آیتالکرسی را بخواند یک صف از ملائکه محافظ او هستند و اگر دو بار بخواند دو صف، و سه بار بخواند سه صف، و چهار بار بخواند چهار صف، اما در پنجمین بار خداوند متعال به ملائکهاش میفرماید که دعوه، شما رهایش کنید، من محافظش هستم، لذا آیتاللّه آسید احمد آقای خوانساری میگفت که اگر پنج مرتبه آیتالکرسی را در روز بخوانید خود خدا محافظتان خواهد شد.
@andisheh_moghavemat
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
میلاد امیر المومنین علیه افضل التحیه و السلام مبارک باد
در زیارت نامه ای که مرحوم ابن قولویه برای زیارت مولای متقیان ع در کامل الزیارات ص 41 نقل می کند اینگونه می خوانیم
سَلَامُ اللَّهِ وَ سَلَامُ مَلَائِكَتِهِ الْمُقَرَّبِينَ وَ الْمُسَلِّمِينَ لَكَ بِقُلُوبِهِمْ وَ النَّاطِقِينَ بِفَضْلِكَ وَ الشَّاهِدِينَ عَلَى أَنَّكَ صَادِقٌ [أَمِينٌ] صِدِّيقٌ عَلَيْكَ يَا مَوْلَايَ السَّلَامُ مِنَ اللَّهِ عَلَيْكَ وَ عَلَى رُوحِكَ وَ بَدَنِكِ- أَشْهَدُ أَنَّكَ طُهْرٌ طَاهِرٌ مُطَهَّرٌ وَ أَشْهَدُ لَكَ يَا وَلِيَّ اللَّهِ وَ وَلِيَّ رَسُولِهِ- بِالْبَلَاغِ وَ الْأَدَاءِ وَ أَشْهَدُ أَنَّكَ جَنْبُ اللَّهِ وَ أَنَّكَ بَابُ اللَّهِ وَ أَنَّكَ وَجْهُ اللَّهِ الَّذِي مِنْهُ يُؤْتَى وَ أَنَّكَ خَلِيلُ اللَّهِ وَ أَنَّكَ عَبْدُ اللَّهِ وَ أَخُو رَسُولِه
سلام خدا و ملائکه مقربش و کسانی که با قلب مطیع تو هستند و کسانی که به فضل تو سخن می گویند و شاهدان بر اینکه تو صادق و امین و صدیق هستی بر تو باد ای مولای من سلام از خدا بر توباد و بر روح و بدن تو و شهادت می دهم که تو پاک و پاک کننده و پاک شده هستی و شهادت می دهم برای تو ای ولی خدا و ولی رسول خدا به اینکه تو دستورات خدا را رساندی و ادا کردی و شهادت می دهم که تو در نزدیک ترین مقام قرب خدا و تو دروازه ورود به الله و تو چهره الله هستی (یعین از طریق تو خدا شناخته می شود)که از طریق تو همه چیز داده می شود و تو خلیل خدا و تو بنده خدا و برادر رسول خدا هستی
اللَّهُمَّ أَحْيِنِي عَلَى مَا حَيِيَ عَلَيْهِ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع وَ أَمِتْنِي عَلَى مَا مَاتَ عَلَيْهِ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
⚡️مقام بِسماللّه بعنی اضطرار دائم به اسماء الهی
⚡️مقام بِسماللّه یعنی انقطاع از اسباب، یعنی رها شدن از شرکها
💠 آیتالله میرباقری:
«#مقام_بسمالله يعني مطلقاً خودت را #فقير به غيرخدا نبيني. خوردن، خوابيدن، نفس کشيدن، نگاه کردن، حرف زدن و ... همه همراه با «بسم الله الرحمن الرحيم» باشد.
اگر انسان بر سر سفره نشست و «بسم الله الرحمن الرحيم» گفت و بعد يادش رفت، در اين بين، مشرک ميشود. اما اگر از اول تا آخر، بسم الله در وجودش بود، اين میشود: مقام «بسم الله الرحمن الرحيم». يعني ديگر هيچوقت اين بسم الله از وجودش جدا نميشود. ميشود: «في صلاتهم دائمون». دائماً با بسم الله ميخوابد، حرف ميزند، روي زمين راه ميرود، نکاح ميکند، نفس ميکشد و... . اين بسم الله هميشه در وجودش هست. اين ميشود «مقام بسم الله الرحمن الرحيم»؛ یعنی دائماً تکيهاش به اسم اللهِ رحمانِ رحيم است.
اگر نور اين آيه در قلب انسان بيايد و وجود انسان با آيه «بسم الله الرحمن الرحيم» نوراني شود، اين آدم در مقامي قرار میگیرد که ديگر دائماً با خدا سروکار دارد، با اسماء الهي سروکار دارد، «وَ بِأَسْمَائِكَ الَّتِي مَلَأَتْ أَرْكَانَ كُلِّ شَيْء».
آدمي که سروکارش با اين #اسماء است، ديگر آزاد است. تو در کوير هم سيراب است؛ اصلاً کوير و کناردريا و زمين حاصلخيز براي او فرقي نميکند.
کسي که دائم در مقام بسم الله است، وقتي مرگش فرا ميرسد، اتفاق مهمي نميافتد. میبیند ما را از يک خانه خدا به يک خانه ديگر ميبرند؛ اتفاقي نميافتد. ولي کسي که به اين اسباب وابسته شده است، هنگام مرگ، درواقع، خداهايش دارند از او جدا ميشوند؛ لذا ميترسد و حق دارد که بترسد. ولي کسي که به اينها تکيه نداشت، وقتی به او ميگويند «آقا، ميخواهند شما را ببرند و ديگر خورشيد را نميبيني!» ميگويد خب، نبينم! مگر تا حالا خورشيد کارهاي بوده؟ اگر بگویند «ديگر اين زمين را نميبيني!» ميگويد خب، نبينم! مگر تا حالا ما با اين زمين کاري داشتيم؟
#موحد هيچوقت پايش را روي اين زمين نگذاشته است که حالا او را بترسانند و بگویند از اين به بعد نميتواني. ميگويد مگر تا به حال اين زمين را ميديدم؟ مگر تا به حال اين خورشيد و ماه و دوست و رفيق و همسر و اين بدن، کاري براي ما ميکردند که حالا از اين به بعد جدا شوم؟ مگر روزي که به دنيا آمدم، اينها بودند؟ خيليهايشان نبودند، حالا هم نباشند! مگر اينها کارهاي هستند؟!
کسي که در اين مقام است، با يک «بسم الله الرحمن الرحيم» از اين بساط، [میرود و] در آن بساط مينشيند؛ تمام ميشود. با يک «بسم الله الرحمن الرحيم» پايش را آن طرف ميگذارد. کسي که در اين مقام نيست، آن وقت معلوم ميشود، چه اتفاقي ميافتد و اين #شرکها چه بر سر انسان ميآورد.
#ترسهاي_عندالموت همه مربوط به شرکهاي انسان است. شرک در محبت، شرک در دلبستگي، اميد، ترس و... .
ولی انساني که در مقام «بسم الله الرحمن الرحيم» است، پیداست که شرکهايش از او برداشته شده است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
📌پاسخ به چند سئوال کرونایی در کلام امیرالمومنین (ع)
حجت الاسلام والمسلمین حسن مولایی در یادداشتی به چند سؤال کرونایی در کلام امیرالمؤمنین (ع) پاسخ داد که بدین شرح است:🔻
❇️ در آستانه میلاد مبارک مولایمان حضرت امام علی(ع) ضمن آرزوی رهایی جهان از بیماری این روزها، پرسشهایی در فضای کرونایی جامعه وجود دارد که با بهره از امواج دریای عمیق علم و حکمت علوی، پاسخی کوتاه اما راهگشا از کلمات گهربار آنحضرت در کتاب شریف غررالحکم انتخاب و ارائه میگردد؛ باشد تا به محضر آن امیر دو سرا قبول افتد.
🔻ضرورت مراجعه به پزشکان در بیماری
💠 «مَنْ کَتَمَ الاَطباء مَرَضَه خانَ بَدَنَه»
◽️ کسی که مریضی خود را از پزشکان کتمان نماید، به بدن خود خیانت نموده است.
🔻 ارزش ایثار کادر درمانی بیمارستانها
💠 «اَلْاِیثارُ اَحْسَنُ الْاِحسان وَ اَعْلی مَراتِبِ الْاِیمان»
از خود گذشتن بهترین نیکیها و بالاترین درجه ایمان است.
🔻کمکی که همه میتوانند انجام دهند
💠 «اَعْجَزَ الْناس مَن عَجَزَ عَنِ الْدُّعا»
◽️ناتوانترین مردم کسی است که از دعا نیز ناتوان باشد.
🔻 راهی برای دفع بلا
💠 «اَلْصَّدَقَةُ تَستدْفَعُ الْبَلاء»
◽️صدقه بلا را دفع مینماید.
🔻فرجام گرفتاریها
💠 «إِنَّ لِلْمِحَنِ غایاتٌ و لِلْغایاتِ نهایاتٌ فَاْصْبِروا»
◽️همانا برای ناراحتیها اهدافی است و برای هدفها پایانهایی؛ پس صبر نمایید.
🔻پرهیز از احتکار نیازمندیهای بهداشتی
💠 «إِیّاکَ وَالَخِیانَةَ فَإِنَّهَا شَرُّ مَعْصِیَةٍ»
◽️بپرهیز از خیانت به دیگران، زیرا آن بدترین گناه است.
🔻 آسانسازی سختیها
💠 «مَنْ تَوَکّلَ عَلَیاللهِ تسَهُلَتْ لَهُ الْصِّعَابُ»
◽️هر کس به خدا توکل کند، کارهای سخت بر او آسان میگردد.
🔻 جلب عنایت الهی با همگرایی
💠 «فَإِنّ یَدَاللهِ مَعَ الْجَمَاعَةِ وَ إِیّاکُمْ وَالْفُرْقَةَ»
◽️همانا دست رحمت خدا با اجتماع مردم است، پس از تفرقه پرهیز کنید.
🔻 بهترین انسانها
💠 «خَیْرُ الْنّاس مَنْ نَفَع الْنّاس»
◽️برترین مردم کسی است که به مردم خیر و نفع برساند.
🔻 پاداش سختی کار پزشکان و پرستاران
💠 «ثَوابُ الْعَمَلِ عَلی قَدَر الْمَشقَّة فیه»
◽️پاداش کار به اندازه میزان سختی آن است.
🔻 آزمون الهی مؤمنان
💠 «اِنَّ البَلاء لِلْظّالم اَدبُ و لِلْمَؤمِنِ اِمْتِحانُ»
◽️بلاها برای ستمگر تأدیب است و برای مؤمن امتحان.
❇️ اللّهم صلّ علی محمد وآلمحمد و عجّل فرجهم
@andisheh_moghavemat
🔴 اینستاگرام خطرناکتر است یا کرونا؟/ تهدید تغییر سبک زندگی بیخ گوش ایرانیان
⏪سید علیرضا آل داود در گفتگو با خبرنگاری فارس:
✅امروز ، مخاطبان اینستاگرام فقط جوانان نیستند و به دلیل فیلتر نبودن این شبکه اجتماعی ، کودکان و نوجوانان هم به محتوای آن دسترسی دارند و در معرض تولیداتی هستند که یا برای سن شان مناسب نیست و یا آنها را در پیدا کردن راه و مسیر درست ، گمراه می کند.
✅آل داوود هم چنین به فعالیت های دشمن در این عرصه مجازی هم اشاره کرد و خط و نشان های افرادی که مخالف آرامش و امنیت کشور هستند را در اینستاگرام یادآوری کرد و تنها راه حل برون رفت از آن را تکیه بر توان داخلی و ایجاد یک شبکه اجتماعی پر قدرت و با کیفیت در ایران دانست.
✅ شبکه اجتماعی اینستاگرام تنها یک سکو برای سرگرمی یا ارتباط میان افراد نیست بلکه ماموریتی فراتر دارد و آن ایجاد نا امنی روانی و سکوی انتشار اخبار جعلی است. همان طور که می دانید ، تصویر، دارای زبان گویایی است که هر فردی با هر میزان سواد و فرهنگی می تواند آن را درک کند .این شبکه اجتماعی هم به دلیل تصویر محور و فرا زبانی بودن می تواند در سطح جامعه مخرب از ویروس کرونا عمل کند.
✅اعتیاد و استفاده بیش از حد از هر ابزار و وسیله ای نتایج مخربی به همراه خواهد داشت که این موضوع درباره شبکه های اجتماعی هم صدق می کند و استفاده بی رویه از اینستاگرام منجر به اعتیاد اینترنتی خواهد شد، در کشور ما هنوز به آسیب های روان شناختی اینستاگرام ورود نشده است و نیاز است هرچه سریعتر به این موضوع وارد شده و آن را آسیب شناسی کنیم . چرا که بررسی آن ، پس از اینکه تأثیرات مخرب خود را بر جامعه بگذارد ، فایده زیادی نخواد داشت.
ادامه مطلب👇
🌐 http://fna.ir/dfik3o
@andisheh_moghavemat