✳️برآوردی از تورم سال آینده
📝علی محمدی
🔶 اکنون و بعد از گذشت ۵ ماه از دولت سیزدهم که برخی از ابهامات رفع شده اند، می توان یک پیش بینی حداقلی از تورم در سال اینده داشت. میدانیم مشکل تورم در ایران به سه بخش ساختاری، انتظاری و شوک های سیستمی تقسیم می شود:
1⃣ساختاری: در دوره های مختلف ناترازی بانک ها و خلق اعتبار نامولد از یک طرف و از طرف دیگر کسری بودجه در دولت های مختلف به تناسب شدتی که داشته اند تولید تورم کرده اند. هر اندازه دولت ها موفق به مهار این دو شاخص شده اند، شرایط نیز بهبود یافته است. ضمن اینکه افزایش درآمدهای دولت نیز، بر روند تورم تاثیر گذار بوده است. از همین منظر با توجه به کاهش هزینه های دولت در بودجه انقباضی سال آینده، چنانچه روند تولید درآمد همچون ماه های اخیر باشد، و همزمان دستورات بانکی رییس جمهور به سرعت اعمال شود، می توان امیدوار به کاهش تورم بود.
2⃣انتظاری: بخشی از مشکلات اقتصادی و تورم در کشور متاثر از فضای سیاسی و تحریم ها است که من وزن آن را به تناسبِ جهت گیری دولت ها در سیاست خارجه، بین ۳۰تا۴۰درصد می دانم که مستقیما بر روی نرخ ارز و بازارهای مالی تاثیر گذار است. هرچند فضای مذاکرات وین مثبت است و دولت در حال تلاش برای رفع تحریم ها است اما به دلیل تناقصات هویتی و ژئوپولتیک میان ایران و غرب، وین نمی تواند راه حل پایدار رفع تحریم ها باشد. در این خصوص دولت سیزدهم برای کاهش اثرات انتظارات سیاسی در اقتصاد به دنیال فعال سازی ظرفیت های مغفول مانده در عرصه داخلی، منطقه ای و بین المللی است. لذا در دوره جدید احتمالا وزن انتظارات سیاسی در اقتصاد در حداقل خود خواهد بود.
3⃣شوک های اقتصادی: در سال آینده اجرای قانون ارز ترجیحی را خواهیم داشت که می تواند شاخص تورم را بالا ببرد. در کنار این موضوع شوکهای محلی دیگری هم هستند که معمولا قابل پیش بینی نمی باشند و درنهایت منجر به افزایش سطح قیمت ها در برخی استان ها خواهند شد. موضوع ناهماهنگی تیم اقتصادی در برخی موارد و موضع گیری های نسنجیده اقتصادی دولتمردان نیز از همین شوک ها هستند.
🔚 نرخ میانگین تورم در ایران در چهار دهه اخیر ۲۳ درصد بوده است . بر فرض میانگین تورم و مولفه های اقتصاد سنجی و آنچه در بالا گفته شد، بدون شوک های اقتصادی تورم ۲۰ درصد و با نظر گرفتن اجرای قانون حذف ارز ترجیحی، برآورد می شود نرخ تورم در سال آینده حول و حوش ۳۰درصد باشد. البته سیاستهای دولت در بخش حمایت های یارانه ای را که منجر به بهبود قدرت خرید خواهد شد، نمی توان نادیده گرفت.
✳️👆زمستان سال 1357 شمسی وقتی شاه ایران از کشور خارج شد، نشریه کریستین ساینس مانیتور در مقالهای ضمن بررسی بخشی از فهرست اموالی که شاه از ایران به دزدی خارج کرده بود با تیتر: «ثروت افسانهای شاه ایران» نوشت: آیا ثروتی که شاه از ایران خارج کرده است افسانهای است؟ بله، افسانهای است، زیرا تا کنون هیچکس جز شاه مخلوع نمیداند هنگام خروج از ایران در 16 ژانویه 1979 دقیقاً چه مقدار پول با خود برده است.
🔹 فقط یک قلم از اموال مردم ایران، زمین مشهوری در لس آنجلس بود که به گرانترین زمین جهان مشهور شد و رضاپهلوی سال 2021 آن را به قیمت یک میلیارد دلار فروخت.
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️آیا قصه قدیمی «خودکار بیک هویدا» صحت دارد؟
👈 نقل است امیرعباس هویدا هنگام دفاع از عملکرد خود در دادگاه انقلاب، خودکاری از جیبش بیرون آورد و گفت: «۱۳ سال پیش هنگام آغاز دوران نخستوزیریام این قیمت خودکار ۵ ریال بود و اکنون هم همان ۵ ریال است.»
👈 با نگاهی اجمالی به مطبوعات پیش از انقلاب، ملاحظه میکنیم این قصه تا چه حد صحت داشته است! در میان تیتر های روزنامههای آن سالها اخباری از افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت اجناس در یک سال تا ۲۰ برابر شدن قیمت زمین و پاسخ هویدا به منتقدان گرانیهای بی اندازه، موجود است که به وضوح گویای صحت و سقم افسانه «خودکار بیک هویدا» است.
📡 #آنتی_نفوذ_قم / عضویت👇
https://eitaa.com/antinofoozeqom
✳️افزایش ۳۸ درصدی صادرات ایران در ۱۰ ماهه نخست امسال
علیرضا مقدسی، رئیس کل گمرک ایران:
🔹 در بحث صادرات در ۱۰ ماهه نخست سال ۵۴۰ اظهار نامه به وزن ۱۰۰ میلیون تن صادر شده که افزایش ۳۸ درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
🔹کشورهای چین، عراق، ترکیه و افغانستان مهمترین مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی در ۱۰ ماهه سال جاری بودهاند.
✳️چطور منافقین به آنتن صداوسیما رسیدند؟!
سیستمهای فنی و پخش صداوسیما کاملا ایزوله است و پروتکلهای امنیتی قابل قبولی دارد و امکان دسترسی از طریق اینترنت ندارد.
پیگیریهای ما نشان میدهد که منافقین توانستهاند از طریق سامانه پخش برنامههای بازرگانی و بخشهای ضبطی رادیویی برای لحظاتی روی آنتن صداوسیما خودنمایی کنند.
هیچکدام از برنامههای زنده صداوسیما مختل نشده و خرابکاریها محدود به برنامههای ضبطی و بازرگانی بوده است.
هنوز اطلاعات دقیقی از ابعاد مختلف این خرابکاری منتشر نشده و مسئولین صداوسیما درحال بررسی پرونده هستند اما به نظر میرسد خرابکاری محتملترین گزینه بوده است.
برخیرسانهها از قول مسئولان فنی صداوسيما نوشتند احتمالا سرور، مورد حمله هکری قرار گرفته است.
گروهک منافقین سالهاست فعالیتهایش به دیوارنویسیهای شبانه محدود شده و از این طریق خودنمایی میکند. عصر امروز نیز برای لحظاتی تصویر سرکرده خود را از برخی شبکههای رادیویی و تلویزیونی صداوسیما پخش کردند.
✳️یک مقام کاخ سفید: ایران و آمریکا در آستانه یک توافق احتمالی هستند
🔹برت مک گرک، هماهنگ کننده امور خاورمیانه کاخ سفید:ایران و آمریکا در آستانه یک توافق احتمالی برای بازگشت به برجام هستند. مذاکرات به "نقطه اوج" نزدیک شده و ایالات متحده به زودی متوجه خواهد شد که آیا ایران آماده است تا به پایبندی کامل به توافق هستهای ۲۰۱۵ بر اساس شرایطی که واشنگتن آن را بپذیرد، بازگردد یا خیر.
🔹واشنگتن آماده این احتمال است که مذاکرات بدون دستیابی به یک توافق شکست بخورد.
🔹دولت آمریکا همچنان بر بازگرداندن توافق هستهای متمرکز است و علاقهای به توافق موقت «کمتر در ازای کمتر» ندارد.
✳️رمزریال در راه است
🔹معاون نظامهای پرداخت بانک مرکزی: بهزودی ابزار نوینی به نام «رمزریال» در کنار سایر ابزارهای پرداخت روزمره مانند کارت بانکی و اینترنت بانک رونمایی میشود. رمزریال، شکل دیگری از اسکناس است با این تفاوت که به صورت کاملاً دیجیتال در اختیار مردم قرار میگیرد.
🔹با رمزریال، اصل پول به صورت الکترونیکی منتقل میشود و کسبه بعد از تراکنش بلافاصله میتوانند وجوهاتشان را دریافت کنند. پرداخت نیز برای مردم به صورت آنی انجام میشود.
💢خبر مهم برای صاحبان سهام عدالت
حسین قربانزاده :
🔹طبق برنامهریزیهای صورت گرفته ، سود سهامداران سهام عدالت مشخص شده است و تا پیش از پایان سال این مبالغ پرداخت خواهد شد.
🔹بر اساس آخرین براوردهای صورت گرفته در پایان معاملات این هفته بازار سهام یعنی هفته جاری، ارزش سبد ۵٣٢هزار تومانی، یک میلیون تومانی و ۴٩٢هزار تومانی سهام عدالت به ترتیب به ١١ میلیون و ١٨٧هزار تومان، ٢١ میلیون و ٧٧هزار تومان و ١٠ میلیون و ٣٧٣هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش ۶٠درصد قابل فروش سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ٧١٢هزار تومان رسیده است.
✳️سوال مخاطب: نظرتان در خصوص مصاحبه اخیر امیرعبداللهیان و شمخانی؟!
موضع نظام در برابر آمریکا مشخص است؛مجادله نکنیم
طی هفته جاری، طرح موضوع گفتگوی مستقیم با آمریکا در جریان مذاکرات وین یکی از محورهای پر بسامد در رسانههای داخلی و خارجی بود.
اظهارات روز دوشنبه وزیر امور خارجه موجب افزایش گمانهزنیها در مورد احتمال اتخاذ تصمیم قطعی از سوی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا شد.
روز سهشنبه دبیر شورای عالی امنیت ملی بعنوان مسئول نهاد سیاستگذار در مذاکرات وین در توییتی نوشت: «تاکنون ارتباط با هیئت آمریکائی حاضر در وین با مبادله نوشتار غیر رسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نیز نبوده و نخواهد بود. این روش ارتباطی تنها زمانی با روشهای دیگر جایگزین میشود که توافق خوب در دسترس باشد.»
این تاکید شمخانی در بیشتر رسانههای داخلی و خارجی اینگونه تفسیر شد که دبیر شورای عالی امنیت ملی باب مذاکره مستقیم با آمریکا را بست.
در این میان اما؛ شاهد مواضعی کاملا متضاد از سوی برخی دلسوزان جریان انقلابی نسبت به این موضوع بودیم. از یک سو مدیر مسئول سابق روزنامه جوان در جهت تبیین چرایی مذاکره مستقیم و از سوی مدیر مسئول روزنامه کیهان در نقد این موضوع قلم زدند که هر دو موضع نشان از برداشتی اشتباه داشت.
بسیار روشن است که مطلب کیهان حاصل برداشت اشتباه مدیرمسئول این روزنامه از توئیت دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده و دیدگاهی به او نسبت داده شده که نه تنها هیچ اثر تصریحی یا تلویحی از آن در توییت مذکور نیست، بلکه گزارههای کاملا متفاوتی نسبت به قضاوت مدیرمسئول روزنامه کیهان در نوشتار منتشر شده از سوی شمخانی وجود دارد.
امروز پنج شنبه روزنامه کیهان مجددا توضیحی را پیرامون مطلب روز گذشته خود منتشر کرده و در آن از تماس علی شمخانی با مدیرمسئول کیهان و اعتراض او نسبت به یادداشت روز چهارشنبه این روزنامه خبر داده است.
اگرچه نفس انتشار توضیح روزنامه کیهان قابل تقدیر است لیکن این نوشتار به گونهای تنظیم شده که گویا دبیر شورای عالی امنیت ملی مواضع خود را اصلاح نموده است، این در حالی است که ماجرا کاملا بر عکس بوده و شمخانی بر ضرورت اصلاح برداشت اشتباه مدیر مسئول محترم کیهان تاکید داشته است.
🌐 پرسمان سیاسی
✳️ماجرای پخش تصاویر موهن در صداوسیما چیست ؟
لازم است تا نهایی شدن بررسیها از انتساب ماجرای امروز و اعلام اسامی نظیر منافقین، رژیم صهیونیستی و امثالهم به عنوان مسئول این اتفاق خودداری شود.
در ساعت ۱۴:۵۸:۲۹ در دو شبکه تلویزیونی یک و قرآن و همچنین چند موج رادیویی نظیر رادیو پیام، جوان و قرآن، تصاویر و صداهایی از سران گروهک تروریستی منافقین پخش و عبارات موهنی نسبت به رهبر معظم انقلاب مخابره شد.
بلافاصله پس از وقوع این اتفاق، تصاویر و فیلمهای مرتبط با این عملیات تخریب در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی منتشر و بازتاب پیدا کرد.
اگرچه هنوز انجام این عملیات توسط گروهک نفاق قابل تایید نیست اما سمپاتهای این گروهک با توجه به اینکه احتمال حضور مردم در خیابانها پس از پیروزی احتمالی ایران در بازی امشب مقابل عراق و قطعی شدن صعود ایران به جام جهانی وجود داشت، در فراخوانی خواستار حضور خیابانی مردم برای اعتراض علیه نظام شدند.
علی رغم اینکه مسئولین فنی سازمان صداوسیما بروز این ماجرا را به دلایل فنی و هک سرورها اعلام کردند ، اما لازم است در موضعگیریها دقت شود با توجه به اینکه علت و عامل خرابکاری امروز در برخی شبکه های رادیویی و تلویزیونی هنوز بطور قطعی مشخص نشده، بهتر است تا زمان روشن شدن مرجع و عامل خرابکاری و اعلام آن توسط مراکز متولی در کشور از انتساب آن و اعلام اسامی نظیر منافقین، رژیم صهیونیستی و امثالهم به عنوان مسوول این اتفاق خودداری شود.
در این خصوص شنیدهها حکایت از این دارد که نهادهای امنیتی در حال بررسی ماجرا هستند و تمامی افرادی که با این ماجرا مرتبط بودند نیز تحت نظر قرار گرفتهاند.