پشت پرده تلگرام
اسپانسر مدیر تلگرام چه کسی است؟
کسانی که میگن تلگرام امن هست نرم افزار های ایرانی نا امن با این کلیپ پی میبرید چه اتفاقی برای ما افتاده
آقای جهانگیری اخیرا در رابطه با حمایت از کالای ایرانی گفتهاند تولیدکنندگان ایرانی باید کیفیت کالاهایشان را افزایش دهند.
این باید، از آن بایدهایی است که مخاطب آن خود آقای جهانگیری است. اگر ایشان انتظار افزایش کیفیت تولیدات ایرانی را دارند، توصیه از پشت تریبون راهگشا نیست؛ به وزارت صنعت، معدن و تجارت که مسئول صدور پروانه بهرهبرداری است، دستور دهند شاخصهای کنترل کیفیت خطوط تولید را ارتقا دهند.
آقای روحانی اخیرا بعد از ۵ سال حرف خوبی به مدیران خود زدند. گفتند "چرا توضیح واضحات میدهید؟ برنامه ارائه کنید."
پیشنهاد ما به آقای جهانگیری این است که به جای توضیح واضحات، برای ارتقای کیفیت محصولات ایرانی، دستور دهند شاخصهای کنترل کیفیت برای صدور پروانه بهرهبرداری ارتقا یابد.
جبرائیلی
خانم مولاوردی از اعضای دولت، از روسری با برند لویی ویتون فرانسوی استفاده میکند. پشت کردن به کالای داخلی هم حتما یکی از حقوق شهروندی است!
🔹آیا بن سلمان سرانجام ترور میشود؟
آنچه در ساعات ابتدایی روز یکشنبه در ریاض اتفاق افتاد، همچنان محل بحث است و با وجود اینکه پلیس ریاض هم روایت خود از این ماجرا را بیان کرده، اما باید گفت این روایت هم در کنار سایر روایتها قرار گرفته و حائز قطعیت نیست. لذا همچنان نمیتوان گفت آن واقعه، یک عملیات سازمانیافته علیه جناح حاکم بوده است یا واکنش علیه یک پهپاد اسباببازی! اگرچه نشانهها برای ادعای نخست، معنادارتر است.
🔸اما به صورت تحلیلی آنچه قابل بیان است اینکه؛
🔻اصلاحاتی که از سوی بن سلمان در حال اجراست، قطعا مخالفانی در عربستان دارد. اگرچه ولیعهد میکوشد این مخالفتها را کاهش دهد، اما بعید است بتواند آنها را به صفر برساند.
🔻قدرتیابی رو به افزایش و تثبیت این قدرت از سوی بن سلمان، باعث میشود تا جناحهای دیگر در خاندان آل سعود که گمان میکردند در نخستین انتقال قدرت از پدر به پسر (برخلاف برادر به برادر) سهمی خواهند داشت، اکنون ناراضی باشند.
🔸در تاریخ عربستان، هر دو مخالفتی که ذکر شد، منجر به کنشهای معنادار، ساختارشکن و خشن شده است. چه آنجا که جهیمان العتیبی در کنار کعبه فریاد سر داد و چه آنجا ملک فیصل ترور شد. لذا امکان مواجههی سخت رقبا و مخالفان بن سلمان با او وجود دارد.
✔این تحلیل که عاقبت بن سلمان را کشتهشدن از طریق ترور میداند و بعضا در ایران نیز طرح میشود، ارزشمند است و میتوان برای آن زمینههایی یافت اگرچه قطعیتی در کار نیست. آنچه اما کمتر در این قسم تحلیلها گفته میشود، هوشمندی بن سلمان است. او بنا را برای پادشاهی طولانی مدت بسته و منسجم حرکت میکند. همین، حذف او را برای رقبایش سختتر میسازد.
عبدالله گنجی:
روزه سکوت واقعی است؟ چرا؟
رئیس جمهور محترم در جلسه با مدیران عالی دولت می گوید" چرا روزه سکوت گرفته اید؟ از چی می ترسید؟" و نهایتا اتمام حجت می کند.
اگر چه این جملات به سیره روحانی مبهم و دهها راه را به روی مخاطب می گذارد اما بی بی سی تلاش کرد در فردای آن برنامه ویژه ای را برای تبیین سخن رئیس جمهور دایر نماید و لیستی از نهاد های متهم را ردیف نماید.
اما اگر سخن روحانی درست باشد علت آن چیست؟ در مقابل چه سکوت کرده اند؟
اگر فرض روحانی را حمل بر صحت بدانیم دو حالت بیشتر متصور نیست.
1- مسئولیت برای مدیران مدنظر مهم است و تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند آن را از دست بدهند و هر پلشتی را تحمل می کنند تا باقی بمانند.
2- دارای نقطه ضعف در مقابل نهاد های نظارتی هستند و مجبورند باج بدهند یا سکوت کنند تا دچار مشکل نشوند.
اگر چه شخصا معتقدم چنین مساله ای با این تراز وجود ندارد و این سخنان برای پنهان کردن بی عرضگی ها و ضعفهاست.
🚩 آملیلاریجانی: سپاه از ناملایمات نرنجد /سیاستمداری که آمریکا را دشمن نداند جاهل است
رئیس قوه قضاییه:
🔹سپاه از برخی سخنان و ناملایمات نرجند. مردم و نظام به وجود سپاه افتخار میکنند.
🔹نباید اجازه داد که هرکسی در مقابل اقدامات قانونی نیروی انتظامی مقاومت کند یا مأموری را مورد اهانت قرار دهد.
🔹نیروی انتظامی به هیچ عنوان نباید یک قدم هم عقب نشینی کند.
🔹در هیچ کجای دنیا پذیرفته نیست که پلیس یک کشور هدف هجمه و توهین قرار گیرد زیرا در این صورت سنگ روی سنگ بند نمیشود.
🔹کسی نباید سیاست های اساسی نظام مثل حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق را زیرسوال ببرد
🔹همسویی برخی در داخل با تحلیل های دشمن قابل هضم نیست
🔹آمریکا بابت برجام چه تسهیلاتی به ایران داده که امروز تهدید به خروج می کند؟
🔴اولویتهای ترامپ در قبال ایران🔴
♦تفاوت گزینههای راهبردی دولت ترامپ نسبت به اوباما در قبال ایران چیست؟
♦تمرکز دولت اوباما بر موضوع هستهای بود. وی سعی داشت با راهبرد «فشار-تحریم» پیشرفتهای هستهای ایران را متوقف و به عقب برگرداند و این مسیر را تا نرمال سازی ایران با نُرمهای مورد نظر آمریکا ادامه دهد. از منظر دولت اوباما، بیثباتی و تجزیه (بالکانیزه شدن) منطقه، در نهایت ایران را به سوی همکاری و تقسیم قدرت با کشورهای منطقه، کانالیزه مینمود. ترامپ، نسبت به اوباما، سیاستی به مراتب تهاجمیتر در قبال ایران اتخاذ کرده و بر عمق راهبردی ایران در منطقه متمرکز شده است. ترامپ سعی در عقب راندن ایران از منطقه دارد و برای تحقق آن، خود را به اجرایی ساختن سیاست تغییر ساختار در ایران ملزم میداند.
♦گزینههای راهبردی ترامپ در قبال ایران، ممکن است منجر به خطای محاسباتی در نزد برخی جریانهای داخلی گردد. تفرّس (جستجو به علامت و نشانه) در مواضع و رفتار برخی جریانها در داخل کشور، نشان میدهد که احتمالا این جریانها میخواهند خود را در مسیر تحقق اولویتهای ترامپ در قبال ایران قرار دهند.
دکتر سراج