💢 روسیه و بهره برداری از حضور آمریکا در افغانستان
🔻 ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه اخیراً در مصاحبهای بیان داشته که «بهتر است نیروهای آمریکایی همچنان در افغانستان بمانند. ما از ابتدا هم از حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان حمایت کردیم و قبلا هم به قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل رای مثبت دادیم. من هنوز هم معتقدم که حضور آمریکا در افغانستان مغایر با منافع ما نیست».
🔻 موضع دولت روسیه در زمان اعلام توافق آمریکا با طالبان مبنی بر خروج نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان، حمایت از خروج نیروها بود. با این حال به نظر میرسد با توجه به موضع اخیر پوتین، حضور نظامیان آمریکا و ناتو در افغانستان، منافعی نیز برای امنیت ملی روسیه داشته باشد:
1️⃣ در شرایط کنونی، چشمانداز گفتگوهای صلح میان طالبان و دولت، مبهم است و مشخص نیست نتیجه آن ثبات سیاسی کابل باشد یا تشدید دوباره ناامنی و تروریسم در این کشور. بنابراین مسکو علاقهمند است که مسئولیت و همچنین هزینه تأمین امنیت افغانستان بر عهده آمریکا باشد و روسیه صرفاً از مزایای این امنیت برای کسب منافعش در افغانستان بهرهبرداری کند.
2️⃣ تداوم حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان مانع از تمرکز و توجه بیشتر آمریکا به دیگر نقاط ژئوپلتیک بهویژه شرق اروپا خواهد بود و همچنین انرژی بیشتری از ائتلاف ناتو در افغانستان خواهد گرفت.
3️⃣ حضور نظامی آمریکا در افغانستان، مستمسک خوبی برای روسیه است تا با تداوم نگرانی چین از حضور نظامی آمریکا در نزدیکی مرزهایش، به تقویت ائتلاف مسکو با پکن علیه منافع آمریکا بپردازد. تقویت این ائتلاف بهویژه در حوزههای تسلیحاتی و دفاعی میتواند از نتایج تشدید نگرانیهای امنیتی چین ناشی از حضور آمریکا در افغانستان باشد.
🔻 در عین حال نمیتوان این فرضیه را نیز از نظر دور داشت که خروج نظامی آمریکا از افغانستان در صورت ثبات سیاسی در کابل و برقراری امنیت در این کشور، گزینه مطلوبی برای روسیه است تا به تعمیق نفوذش در آسیای میانه به طور اعم و افغانستان به طور اخص بپردازد.
💢 هراس آمریکاییها از قایقهای تندرو جمهوری اسلامی
🔻 ایران در به کارگیری شناورهای سبک و قایقهای تندرو در جهت حمله دستهجمعی به اهداف بزرگ و ناوهای جنگی با هدف انجام عملیاتهای انتحاری تبحر پیدا کرده است.
🔻 در مانور «میلنیوم چلنجر»، نیروهای فرضی ایران با موشکهای کروز و قایقهای کوچک و پرسرعت در ستونهایی پرشمار به سمت ناوهای بزرگ آمریکا حمله میبردند. نتایج این مانور آنقدر مخرب بود که آمریکاییها را مجبور به اتمام مانور پیش از جمعبندی نهایی کرد.
🔻 قایق تندرو سپاه با سرعت ۲۰۳ کیلومتر بر ساعت،بدون شک سریعترین شناور نظامی جهان با فاصله چند برابری از رقبا خواهد بود.
متن کامل را بخوانید:
▫️ khbn.ir/PNq
⭕️ اینستاگرام در زیر پستهای ترامپ برچسب می زند که جو بایدن برنده انتخابات ریاست جمهوری است.
🔘 اینستاگرام شبکه اجتماعی است که مستقیا تحت نظر نهادهای امنیتی آمریکا است یا حداقل با آنها همکاری دارد. پس هر جا که مسأله امنیت ملی آمریکا در میان باشد، با کسی شوخی ندارد.
🔴روی تقویم، روز شهادت حاج قاسم ۱۳ دی ۹۸ است اما یکی از اتفاقاتی که پس از سالها به امریکا جرات این جنایت را داد، ۲۴ آبان ۹۸ بود.
تصمیم یک شبه برای سه برابر کردن نرخ بنزین، شورشهای خیابانی و القای تصویر «ایران ضعیف» به دشمن.
قطعا اگر دولتی مدبر داشتیم، امروز حاج قاسم کنارمان بود.
#امیرحسین_ثابتی
💢 دولتی که در ۴سال گذشته بارها به دنبال مذاکره با ترامپ بوده، فاقد قوه تشخیص فرصت از تهدید است. برای برداشتن تحریم، باید قدرت تولید کرد و دولتی که نماد ‘بی قدرتکردن کشور و مردم’ محسوب می شود، فعلا عاجز از این کار است. اگر فقط یک چیز قطعی باشد این است برجام نمی تواند تحریم لغو کند.
✍️ مهدی محمدی
🔴سازمانها و نهادهای بی خاصیت
🔹مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت: "۹۰درصد وارادت چادر قاچاق است!"
پی نوشت: ۲۰ و اندی مجموعه، سازمان و وزارت خانهی متولیِ عفاف و حجاب و فرهنگ در این کشور هستند که بابت همین اقدامات ردیف بودجه دارند و جالبتر اینکه هنوز نتوانستند با مافیای واردات وتولید چادر مقابله کنند!
"علی قلهکی"
❎عاشقان مذاکره با ترامپ و بایدن
✳حامیان دولت: اصولگرایان حامی ترامپ هستند!/ اصلاحطلبان باز هم خود را به فراموشی زدند/ چه کسانی مشتاق مذاکره با ترامپ بودند و رهبر انقلاب مانع شدند؟
🔹برای غربگرایان، فرقی نمیکند که ایران در چه شرایطی قرار دارد و طرف حسابشان چه کسی است. این جماعت به تسلیم شدن محض در مقابل آمریکاییها-چه دموکرات باشند و چه جمهوری خواه-عادت دارند.
🔹️ طی چند سال گذشته اصلاحطلبان که آمال و آروزیشان مذاکره با آمریکا و در نتیجه تسلیم شدن بی قید و شرط در برابر استکبار است، نشان دادهاند که برایشان فرقی نمیکند در اردوگاه دشمن قدرت در اختیار دموکرات هایی مثل اوباما باشد یا در دست جمهوری خواهانی چون ترامپ؛ تنها هدفشان نشستن پای میز مذاکره با یانکیها است. چرا که اصلاحات بقای خود را در مذاکره و جلب رضایت آمریکاییها میبیند و حاضرند تن به هر ذلتی بدهند.
💢 ۱۰ اقدامی که ترامپ ممکن است ظرف ۱۱ هفته باقی مانده از ریاست جمهوری انجام دهد
✍️ آرون سالومون
🔖 بخش دوم
۸- از بین بردن اسناد: چه کسی میداند هر رئیس جمهور در طول دوره ریاست جمهوری خود چه اسنادی جمعآوری میکند. برخی از این اسناد به کتابخانه شخصی رئیس جمهور منتقل شده و برخی نیز بدون شک از بین میروند. رئیس جمهور مالکیت داراییهایی را در اختیار دارد که ممکن است نخواهد منتشر شوند. او اولین یا آخرین رئیس جمهوری نخواهد بود که دست به این کار میزند. تصور اینکه ابعاد و حجم این اسناد چقدر خواهد بود به قدرت تخیل افراد بستگی خواهد داشت.
۹- ادامه دادن به صدور فرامین اجرایی: با اینکه تصور عموم این است که ترامپ دستورات اجرایی زیادی نگاشته است، این تفکر در واقع اشتباه است. ترامپ به طور کلی تا کنون ۱۹۳ دستور اجرایی صادر کرده است که به طور میانگین سالانه ۴۷.۸ دستور خواهد بود. در مقابل «جیمی کارتر» رئیس جمهور اسبق آمریکا سالانه بیش از ۸۰ دستور اجرایی صادر کرده بود. با این حال با توجه به اینکه رئیس جمهور در صدور فرامین اجرایی آزاد است، میتواند ظرف هفتههای باقیمانده، به راهی برای تجربه قدرتی قابل لمس برای ترامپ تبدیل شود.
۱۰- امتناع از ترک کاخ سفید: چنین کاری بسیار عجیب و شرمآور خواهد بود اما در حقیقت چیزی فراتر از طعمه کلیک برای رسانههای اجتماعی است. از نظر قانونی، وضعیت بسیار ساده است. اگر رئیس جمهور کاخ سفید را تا موعد مقرر تخلیه نکند، متجاوز محسوب شده و بیرون انداخته میشود.
پایان
▫️ @haghaygh_sansor_shodeh
▫️ thehill.com/opinion/white-house/525341-10-things-trump-may-do-as-a-lame-duck-president
🌐 اخبار استراتژیک
💢 ۱۰ اقدامی که ترامپ ممکن است ظرف ۱۱ هفته باقی مانده از ریاست جمهوری انجام دهد
✍️ آرون سالومون
🔖 بخش نخست
❓ انتظار داریم رئیس جمهور ترامپ از این تا روز تحلیف چه کاری انجام دهد؟
🔻 برخی از سناریوهای زیر توسط «پروژه انتقال یکپارچه قدرت» ، یک پروژه کوتاه مدت ایجاد شده برای انجام تمرینات مبتنی بر سناریو با هدف شناسایی خطرات احتمالی برای یکپارچگی روند انتخابات و انتقال ۲۰۲۰ ایجاد شده است. سایر سناریوها به سادگی یک گسترش منطقی از مکانی هستند که امروزه در آن قرار می گیرند.
🌀 در اینجا ۱۰ سناریوی احتمالی وجود دارد که می تواند طی ۱۱ هفته آینده رخ دهد:
۱- ادامه دادن به جدال بر سر نتیجه انتخابات: این اقدام رئیس جمهور آمریکا غیرقانونی یا نا بهجا نیست و او حق دارد ادعاهای انتخاباتی خود را در دادگاه پیگیری کند. طی روزهای گذشته شماری از پروندههایی که ترامپ به دادگاه برده رد شدهاند. او برای موفقیت در این دعویهای حقوقی باید ادعاهای واقعی و قانونی مطرح کند و بتواند آنها را اثبات کند.
۲- به راه انداختن نا آرامی داخلی: ترامپ رئیس جمهوری است که با داشتن مهارت در وادار کردن پایگاه سیاسی خود به دست زدن به اقدام عملی شناخته میشود، بنابراین به راه انداختن نا آرامی سیاسی داخلی از هم اکنون تا اواسط ماه ژانویه، چیز جدیدی نخواهد بود.
۳- ایجاد اخلال گسترده در روند انتقال قدرت: برای رئیس جمهور کار آسانی خواهد بود که به جای تبدیل شدن به متحدی برای دولت انتقالی «جو بایدن» مدعی پیروزی در انتخابات، به مانعی بر سر راه او مبدل شود. این اقدام در حال حاضر آغاز شده است و اداره خدمات عمومی مانع از شروع روند انتقال قدرت شده است.
۴- به راه انداختن یک بحران سیاسی بینالمللی ساختگی: پروژه انتقال یکپارچه قدرت از این اقدام با عنوان سناریوی "سگ را بجنبان" یاد کرده است. گرچه انجام چنین کاری راحت است، درک مزیت آن برای ترامپ دشوار است. ممکن است او خود را تنها رئیس جمهوری جا بزند که آمریکا را از نابودی توسط دشمنی خارجی نجات میدهد. به طور عملیتر، ممکن است این کار به صورت کمک به دولتی خارجی یا کمک به انجام کودتا، مأموریت و اقداماتی از این دست باشد.
۵- عفو تعداد زیادی از افراد نزدیک: البته ممکن است پیشی گرفتن از «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا در این زمینه تلاش زیادی را بطلبد. اوباما سال ۲۰۱۶ و تا قبل از تحویل دفتر ریاست جمهوری حدود ۳۰۰ نفر را مورد عفو قرار داد. ترامپ قطعاً میتواند به چنین آمار بالایی دست یابد. هر عفو میتواند به منافع پسا ریاست جمهوری برای ترامپ و خانوادهاش تبدیل شود.
۶- پولدارتر شدن: ترامپ ظرف هفتههای آینده یقیناً از دوره ریاست جمهوری خود برای معاملات تجاری خود و خانوادهاش استفاده خواهد کرد. صرف نظر از اینکه اقدامات ترامپ سریعاً به ثمر برسند یا مانند بارور کردن زمینی باشند که بعدها محصول آن برداشت شود، در نظر گرفتن سناریویی که در آن رئیس جمهور آمریکا تلاشی برای اشباع کردن خود از ثروت انجام ندهد بعید خواهد بود.
۷- استفاده غیرقانونی از اعتبار ریاست جمهوری: ترامپ به عنوان فردی که خود را اعتبار و برند ساز توصیف میکند، کاخ سفید را با اعتبار فردی و حرفهای قویتری ترک خواهد کرد. هر رئیس جمهوری در تاریخ معاصر آمریکا پس از ترک کاخ سفید به شکل قابل توجهی از نام و اعتبار خود بهره برده است. اما سوال اینجا است که آیا ترامپ همچنان که در کاخ سفید حضور دارد نیز دست به این کار خواهد زد؟ چنین کاری میتواند به اشکال مختلف انجام شود. برای مثال، او ممکن است از نام و مُهر رئیس جمهور آمریکا به طور غیرقانونی استفاده کند یا کسبوکارهای پسا ریاست جمهوری خود را زمانی که هنوز در کاخ سفید است راهاندازی کند.
⬅️ ادامه در پست بعدی...