#فوری
سرکرده گروهک تروریستی جیش العدل به هلاکت رسید
عمر شاهوزهی (ملقب ملا عمر) رهبر جیش العدل همراه دو پسرش در شهر تربت پاکستان کمین نیرو های ضد تروریست ایران گرفتار شده و همگی به هلاکت رسیدند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت ترور را بر عهده نگرفته
✳گزارش ها امید بخش است؛
اگر روحیات خسارت بار مجال دهد - ۱
🔹روزی نیست که چند صاحب نظر یا رسانه آمریکایی نگویند "سیاست فشار حداکثری بر ایران شکست خورد و ایران در حال فائق آمدن بر این فشار است".
🔹واشنگتن پست اخیرا نوشت:
🔻"اهرمهای فشار آمریکا بر ایران، روزبهروز بیاثرتر میشود. ایران ذخایر اورانیومش را افزایش داده و تانکرهای نفتکش آن، در حال دور زدن تحریم ها هستند. این بحران، میراث دوران ترامپ و نشانه شکست فشار حداکثری است.
🔻هفته گذشته وقت کاخ سفید با خودش و اخبار انتخابات کلنجار میرفت، به مقامات دولت گزارش داده شد که در دو جبهه در نبرد طولانی مدت با ایران شکست خورده . اولین ناکامی، گزارش آژانس بود؛ ایران باز هم ذخیره اورانیوم غنی شده را افزایش داده .
🔻دومین شکست، تصاویر ماهوارهای بود که نشان میداد چهارمین کشتی نفتکش ایرانی، تولیدات پتروشیمی را به ونزوئلا منتقل کرده و در راه بازگشت هستند. پنج نفتکش هم در مسیر های دیگر در حال حرکتند.
🔻تردد این نفتکش ها، ثابت میکند استراتژی توقف صدور نفت ایران موفق نبوده است. دولت ترامپ ماههای پایانی اش را پشت سر میگذارد. او برای آنکه ایران را وادار به مذاکره کند، بارانی از تحریمها را روانه کرد؛ اما بینتیجه ماند.
🔻تانکرهایی که به ونزوئلا رفتند، فقط بخشی از یک ناوگان کوچک هستند که بیسروصدا همه روزه، یک میلیون بشکه نفت و گاز را به آمریکای جنوبی و آسیا و چین میرسانند. این واقعیات را تحلیلگران صنعتی و مقامات اطلاعاتی عنوان کردهاند.
🔻با این حساب، ترامپ میرود اما بحرانی حل نشده را که به مراتب بدتر از چهار سال قبل است: در یک جبهه، کشوری ایستاده که محدودیتهای هستهای را زیر پا میگذارد، و در مقابل، واشنگتن که روز به روز، اهرم های دیپلماتیک و اقتصادی اش بی اثرتر میشود.
🔻رابرت لیتواک نایبرئیس «مرکز وودرو ویلسون» میگ وید: تهران در برابر فشار حداکثری، فشار خودش را پیاده کرده است. سیاستهای دولت واشنگتن نه تنها پیشرفتهای هستهای ایران را متوقف نکرد، بلکه سرانجام، این آمریکاست که منزوی شده، نه ایران.
🔹ادامه دارد🔹
✳گزارش ها امید بخش است؛
اگر روحیات خسارت بار مجال دهد - ۲
🔹واشنگتن پست در ادامه می افزاید:
🔻"برخی طرفهای تجاری ایران، دیگر باکی از علنی کردن تجارتشان ندارند. ایران علنا از تجارت با چین صحبت میکند. چین هم ابایی ندارد از این که اعلام کند بخشی از واردات نفتش از ایران است. هر دو کشور رو در روی دولت ترامپ میایستند .
🔻ایران حجم عظیمی نفت و میعانات گازی صادر میکند. محاسبه تحلیلگران این است که آنها در ماه سپتامبر و اکتبر، روزانه ۱.۲ میلیون بشکه نفت صادر کرده اند".
🔹این گزارش در حالی منتشر می شود که خبرگزاری رویتر، اردیبهشت ماه، گزارش داده بود صادرات نفت ایران به 70 هزار بشکه کاهش یافته است. اما با تدابیر مهمی که در سطح نظام اتخاذ شد، توانستیم بخشی از آثار مخرب دو سال رویکرد تعلیق و انتظار و معطلی نسبت به اروپا را با روش های جدید دور زدن تحریم ها جبران کنیم.
🔹اکنون در واقع، این آمریکاست که باید برای خریدن آبروی خود و کاهش گرفتاری هایش در منطقه، درخواست مذاکره بدهد و قبل از آن، تاوان جنایتش در ترور سردار سلیمانی را بپردازد و به تعهدات (لغو تحریم ها) عمل کند تا بشود تازه به نقطه صفر سال 94 برگشت.
🔹بایدن، حتی یک بار هم، از پایبندی به جبران خسارات وارده توسط دو دولت اوباما و ترامپ حرفی نزده، اما متاسفانه آقایان روحانی، ظریف، جهانگیری، ربیعی و نوبخت، به شکل شرم آوری، برای فرستادن پالس مذاکره مسابقه گذاشته اند! آن هم با دولت پا در هوایی که باید دو ماه و نیم دیگر سر کار بیاید و فعلا تکلیف آن -بلکه سرنوشت ثبات سیاسی و امنیتی آمریکا- در هاله ای از ابهام است.
🔹این رفتار غلط و مسبوق سابقه، موجب می شود آمریکا "نیاز خود" و "وعده انجام تعهدات زیر پاگذاشته در برجام" را مجددا به عنوان "امتیاز" به ملت ایران فاکتور کند! چرا که گویا تیم روحانی بدیهیات دیپلماسی را نمی فهمند، یا پایندی ندارند.
🔹وبسایت رادیو فرانسه مهر ماه 92 درباره ارزیابی روانشناسانه غرب از روحیات تیم روحانی نوشته بود: "ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد»
🔹آنها با همین رفتار غلط در حد فاصل سال های 92 تا 94، توافق نا متوازن برجام را رقم زدند و حال آن که اوباما و کری و شرمن مدتی بعد فاش کردند تحریم ها به بن بست خورده و سازمان آن در حال فروپاشی بود.
🔹حالا هم برخی دولتمردان با تکرار ملال آور موضوعی دستمالی شده و شکست خورده (مذاکره)، این خبر را به مردم می دهند که هیچ حرف دیگری برای گفتن درباره برنامه و تدبیر و تلاش و تدارک درونزا در عرصه مدیریت ندارند. یعنی این که تمام شده اند؛ پنج سال است که در گفتار و رفتار می گویند تمام شده اند و دولت و مدیریتی دگر باید.
محمد ایمانی
نیمه پر لیوان را ببینید
مجلس توانست: دولت راه افتاد
🔹مجلس به دنبال اختصاص کالابرگ برای تامین کالاهای اساسی و تامین معیشت مردم بود. اما دولتمردان مصرّانه می گفتند بودجه این کار را ندارند.
♦️حتی آقای نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، به مجلس حمله کرد و گفت "انتظار مردم برداشتن تحریم ها (مذاکره) است و نه اعانه و یارانه! خزانه با بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان کسری مواجه بوده است".
🔹ادعای نوبخت منعقد نشده بود که آقای روحانی اعلام کرد "به مدت چهارماه به حدود یک سوم ایرانیان، نفری ۱۰۰ هزار تومان کمک بسته معیشتی میدهیم". این وعده، بار مالی ۲۲ هزار میلیارد تومانی در پی دارد.
♦️خیلی ها می گویند دولتمردان نشان دادند با مردم رو راست نیستند. اما همیشه که نباید نیمه خالی لیوان را دید! مهم نیست دولت، با مصوبه مجلس، موظف به ارائه کمک معیشتی به طبقات پایین شود یا راسا اقدام کند.
🔹مهم این است که مجلس جدید، توانسته دولت حسن روحانی را برای خدمت رسانی، از لاک بسته اش خارج کند. مثل سیب هایی که مادر پسرک تنبل قصه ها چید و بالاخره توانست او را وادار کند از خانه خارج شود و به میان مردم برود!
♦️این ماجرا نشان می دهد با همه سختی ها، می شود دولت را به تکاپو واداشت؛ اگر چه با کُندی و رنج فراوان. البته طرح های حمایتی، دم دستی ترین کارهاست و ظرفیت های اقتصادی معطل فراوانی هست که اگر احیا شود، می تواند موجب رونق اقتصاد و تقویت قدرت خرید مردم (و بی نیازی از یارانه) شود.
محمد ایمانی
❎سهامداران در بند!
«سهام عدالت» بعد از گذشت حدود 14 سال، هنوز ابهامات زیادی دارد. سهامی که در سال ۸۵ برای کمک به اقشار ضعیف ایجاد شده بود نهایتاً پس از کشوقوسهای فراوان، با پیشنهاد ریاستجمهوری و ابلاغ رهبر معظم انقلاب آزاد شد؛ به نظر میرسید با این تصمیم، انتظارها برای ایجاد درآمدی پایدار برای افرادی که دارای سهام عدالت هستند، به پایان رسیده باشد، اما برخی بیتدبیریها در کنار سودجویی برخی کارگزاریها و بانکها در فروش این سهام، لطمه بزرگی به سهامداران و بازار سرمایه زد. دراینبین دو اقدام اساسی باعث شد تا حدی بازار سرمایه به آرامش برسد.
نکات تحلیلی:1- عرضه بلوکی سهام عدالت بعد از آزادسازی 60 درصدی و امکان فروش آن توسط بانکها و کارگزاریها باعث شد بازار با واکنش منفی نسبت به این عرضهها، روند اصلاح و ریزش به خود بگیر. یکی از اصلیترین دلایلی که در ریزش اخیر بازار که شاخص از دو میلیون و صد هزار واحد به حدود یکمیلیون و دویست هزار واحد رسید، عرضههای آبشاری شرکتهای حقوقی بوده است. این عرضهها با ایجاد ترس در سهامداران خرد، آنها را نیز به سمت صفهای فروش سوق داد. سازمان بورس با علم به اینکه عرضه سهام عدالت یکی از دلایل اصلی ریزش بورس در ماههای گذشته است، هیچ اقدامی دراینباره انجام نداده و پس از گذشت دقیقاً سه ماه از اصلاح، فروش سهام عدالت را ممنوع کرده است. علاوه بر تصمیم دیرهنگام ممنوعیت فروش سهام عدالت، ممنوع شدن عرضه بلوکی سهام توسط شرکتهای حقوقی و معرفی شرکتهای متخلف که توسط مجلس و قوه قضائیه در حال پیگیری است، توانست چند روز آرام را در بورس ایجاد کند. 2- یکی از مهمترین ابهاماتی که در حال حاضر حول سهام عدالت وجود دارد، مسئله افزایش سرمایه شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت است؛ زمانی که افزایش سرمایه به روش تجدید ارزیابی رخ میدهد، به سهامداران متناسب با درصد افزایش سرمایه، سهام جایزه تعلق میگیرد که متأسفانه این مسئله در سهام عدالت وجود ندارد، یا اگر افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی نیز باشد، سهام حق تقدم نیز به این سهامداران تعلق نمیگیرد.
نکته راهبردی: در چنین وضعیت پیچیده و سردرگم راهکارهایی همچون اضافه کردن سهام عدالت به پرتفوی، بسترسازی برای امکان خریدوفروش سهام عدالت توسط سهامداران و پاسخگو کردن سازمان بورس و یا وزارت اقتصاد، روشهایی است که برای رسیدگی به وضعیت سهام عدالت باید در دستور کار قرار گیرد. تداوم این روند بهگونهای است که میتوان گفت سهامداران عدالت در بند هستند و نمیتوانند از این دارایی خود که سالهای زیادی آن را نگه داشتهاند، سود کسب کنند. ✳نویسنده: علی قاسمی
✳اجماع درباره یک ارزیابی امنیتی؛
روزهای بسیار خطرناک، پیش روی آمریکاست
♦️اوباما و بایدن: آمریکا بسیار از هم گسیخته و قطبی شده است.
🔹جان برنان رییس پیشین سازمان سیا: "روزهای آینده، برای آمریکا بسیار خطرناک است. ۶۰ روز آینده، از نقطه نظر امنیت ملی، روزهای بسیار بسیار خطرناکی است".
♦️فارین پالیسی: زمانی به هویت مشترک در ایالات متحده افتخار می کردیم و تجزیه، دور از ذهن به نظر می رسید. اما اکنون، جنگ داخلیِ دوباره و تجزیه، در کمین آمریکاست. شبیه جنگ و خشونت هایی که در خاورمیانه و عراق سراغش را می گرفتیم.
#آمریکای_سابق
#ایالات_متفرقه
#ایالات_متحده_سابق
♦️مهر تایید شورای نگهبان بر طرح پرداخت یارانه کالاهای اساسی
🔹شورای نگهبان مصوبه مجلس مبنی بر الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی را تأیید کرد. نمایندگان مجلس دیروز به منظور تامین نظر شورای نگهبان، این طرح را اصلاح کرده بودند.
✳زنان می توانند مرجع تقلید شوند!
کاظم قاضی زاده/ از حامیان دوآتشه دولت روحانی در قم و عضو تشکل موسوم به نشست اساتید
در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایلنا:
🔹بعضی صاحبان علم، اعتقاد دارند با توجه به مبانی دینی، ما نمیتوانیم قدرت اجرایی اول کشور را به دست زنان دهیم، اما در مقابل، این نظریه، دیدگاههای فقهی دیگری هم وجود دارد که زنان نه فقط میتوانند #رئیسجمهور شوند و مدیریت اجرایی کشور را به عهده بگیرند، بلکه زنان حتی میتوانند مرجع تقلید شوند و هم میتوانند قضاوت کنند؛ و همین نکته و این اختلاف نظری که در مباحث فقهی بین محققان وجود دارد، سبب اختلاف برداشت و اختلاف تفسیر در این بند از بندهای مربوط به شرایط ریاست شده است.
✅نکته : در امتداد تحرکات حوزویان حامی خرده جریان اعتدال برای تئوریزه کردن منویات و مواضع چالش برانگیز برجامیان، از جمله تحریف عاشورا و مکتب مذاکره خواندن عاشورا و ورود زنان به ورزشگاه و....، اینبار نیز مسئله ریاست جمهوری زنان توسط مدیر موسسه فهیم، مطرح شده است که در همین قالب قابل تحلیل است.
مطرح کردن موضوع مرجعیت زنان، در امتداد پروژه مرجع سازی سکولارهای حوزوی نیز قابل تحلیل است و ممکن است در آینده نزدیک به نحو گسترده مورد توجه جریان مزبور قرار گیرد.
همان جریانی که در سالهای گذشته تلاشهای گستردهای در جهت مرجع سازی و نقض برخی اصالتهای حوزوی به خرج داده بود، اکنون با طرح مرجعیت زنان، نشان داد که مرجعیت شیعه در معرض مخاطرات جدی قرار گرفته و بایسته است بزرگان و بدنه حوزه مقدسه قم، نسبت به این سنخ خطرات بالفعل، با حساسیت ویژه برخورد فرمایند و تدبیر لازم صورت گیرد.
آنتی نفوذ قم
♦️#چند_خبر_کوتاه
🔹وابستگی بودجه ۱۴۰۰ به نفت کمتر از ۱۰ درصد است
🔹️ رییس سازمان غذا و دارو: ۴۰ درصد نسخههای تجویزی حاوی آنتی بیوتیک است
🔹️سخنگوی وزارت بهداشت:خوشبختانه داروی رمدسیویر تحت پوشش بیمه قرار گرفت که عدهای به دنبال سودجویی نباشند
🔹نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: هیچ حمله سایبری به شرکت ملی گاز انجام نشده و بنده نیز مصاحبهای در این باره نداشتهام.
🔹️یک مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: چک الکترونیک جایگزین چک کاغذی نخواهد شد و چک کاغذی همچنان در گردش خواهد ماند
⭕️ جاسوسی ارتش آمریکا از مسلمانان
🔘 طبق اعلام وبسایت #مادربورد، برنامهای با نام #Muslim_Pro که برنامه نماز و قرآن است و بیش از ۹۸ میلیون بار دانلود شده جزئیترین اطلاعات مسلمانان را به ارتش آمریکا میفروخته است.
#امنیت_اطلاعات
☝💢 در کنار قهرمانسازی برخی روزنامههای زنجیرهای از ظریف، روزنامه ابتکار و تیم محمد قوچانی در سازندگی عهدهدار تخریب رقیب شدهاند.
#روزنامه
#اخلاق_رسانهای
💢 واشنگتن پست: سیاست ترامپ در قبال ایران در آستانه شکست است
🔻 در حالی که فقط دو ماه به ریاستجمهوری ترامپ باقی مانده، او برای چهار سال جنگطلبی علیه ایران چیز کمی برای نمایش در اختیار دارد.
🔻 بر خلاف هیاهوی دولت او، اعمال دوباره تحریمها، ایران را به میز مذاکره نکشاند تا به یک توافق سختتر دست یابند.
🔻 «فشار حداکثری» نیز نفوذ ایران در منطقه را محدود نکرد و تهران جایگاه مهمی را در یمن، عراق، لبنان و سوریه حفظ کرد.
🔻 دولت ترامپ با موجی از تحریمها قصد دارد ایران را تحت فشار اقتصادی قرار دهد اما با هر معیاری، این تلاشها رو به افول هستند.
💢 بلوک قدرتمند نیمکره شرق جهان؛ کرهشمالی، چین، پاکستان و ایران/ پیوند تهران-پکن میتواند برای آمریکا و اسرائیل فاجعهبار باشد
🔻 یک خط ارتباطی زمینیِ مخفی میان کرهشمالی و پاکستان از طریق چین وجود دارد. ماهوارههای جاسوسی شناسایی کردند که از بزرگراه «کاراکورام» (چین و پاکستان را از طریق سلسله جبال کاراکورام مرتبط میکند) جهت انتقال ماده اولیه صنعت هستهای و تجهیزاتی با کاربرد دوگانه برای موشکها مورد استفاده قرار میگیرد.
🔻 رابطه ایران-پاکستان-چین و کره شمالی در تسلیحاتی سبب نگرانی های شدید آمریکا و اسرائیل در منطقه شده است.
🔻 اندیشکده صهیونیستی «بگین - سادات» در پایان نتیجه گرفت: اگر چین به این نتیجه برسد که نیاز به اولویتبندی بین ایران و اسرائیل داشته باشد ـــ که سناریو قابل تصوری است_ پکن طرف ایران خواهد بود.
متن کامل در:
▫️ snn.ir/003jVc
✳ برنامههای بایدن برای ایران _ قسمت اول
🔹 پس از پیروزی #بایدن (اگرچه پیروزی مردد) این سوال در افکار عمومی وجود دارد که وضع ایران چه تغییری خواهد کرد؟ برنامه های آمریکای بایدنی برای ایران چه فرقی با ترامپ خواهد داشت؟
❌ برای اینکه خیلی ساده پاسخ این سوال را بدانیم باید خیلی ساده اوضاع را مرور کنیم:
🔹 فرض کنید شما یک توافق را پاره کردید. راه #گفتگو را بستید. و فقط راه #جنگ را باز گذاشتید. و جنگ هم جرات ندارید بکنید. مجبور هستید به توافق اصلاح شده مطابق میل تان برگردید. ولی اگر برگردید، حیثیت و آبروی شما میرود. و نشانه ضعف شماست. #ترامپ درست در چنین وضعی است. بخاطر همین بایدن جور آن را میکشد. اما در حقیقت این آمریکاست که از پاره کردن به توافق مجدد روی می آورد.
🔹 ترامپ نمیتوانست چنین نقشی را ایفا کند. هم بخاطر اینکه حیثیت #آمریکا با عقب نشینی پایمال میشود. هم بخاطر دست داشتن مستقیم در ترور شهید سلیمانی. که یک نفرت جمعی ایرانیان از خودش را ایجاد کرده است.
🔹 بایدن بارها در تبلیغات انتخاباتی اش اعلام کرده که امریکا باید به #برجام برگردد. و حالا در گام اول تلاش خواهد کرد تنش فوری از بین برود.
🔹 در این میان، نه تنها اقدامات ترامپ، برای بایدن بد نبوده، بلکه فشار حداکثری و تحریم های همه جانبه یک اهرم فشار مفید برای بایدن است. دولت بایدن می آید تا کشته های ترامپ را درو کند.
❌ مسئله آمریکا با ایران چیست⁉️
دقت کنیم: مسئله اصلی آمریکا درباره ایران این نیست که چطور میتواند با ایران کار و همکاری کند؟ یا چطور میتواند با ایران روابط تجاری مسالمت آمیز داشته باشد؟ و حتی منافع اقتصادی و سیاسی اش تامین شود؟ یا چطور میتواند یک خاورمیانه و دنیای پر از صلح و صفا و امنیت بوجود آید؟
🔹 چالش کلیدی آمریکا این است که چطور میتواند جلو #قدرت ایران را بگیرد و ایران را مهار کند. چطور میتواند این منطقه را در جنگ و تنش دائمی نگه دارد و امنیت اسرائیل و شرکت های نفتی آمریکایی تامین باشد. چالش آمریکا این است که چگونه اهرم اقتصادی اش را برای امتیازات منطقه ای و هسته ای بکار بگیرد؟
🔹 آمریکاییها یک سیاست گام به گام را برای مقابله با ایران طراحی کرده اند. سیاستی که با آمد و رفت این و آن تغییر نمیکند. فقط مهره های انجام دهنده اش تفاوت میکنند.
🔹 در زمان ترامپ، ابتدا نیکی هیلی با سیاست انزوای ایران و #تحریم_نفتی آمد و شکست خورد و رفت. جان بولتون با سیاست تهدید به #جنگ و ترساندن ایران آمد و رفت. آخرین سیاست شان #فشار_حداکثری و تحریم همه جانبه بود که این هم شکست خورد و ایران نه تنها از پا در نیامد که ترامپ در حسرت یک تلفن از ایران ماند و رفت. اما یک سلاح آمریکاییها هنوز باقی مانده. (که در ادامه خواهم گفت چیست):
⚠️ امریکاییها نفع خود را در #مذاکره و انداختن ایران در دام قراردادهای بین المللی اجبارکننده می بینند. و راه حل مهار ایران را همین میدانند. و برای این منظور به دولتی در ایران احتیاج دارند که او هم مشتاق مذاکره و امتیاز دادن باشد.
◀️ گام اول بایدن
بایدن مجبور است بخاطر وعده های انتخاباتی اش و ابراز پیوند با شرکای اروپایی امریکا، در همان ابتدای کار، به برجام برگردد. اگرچه مشاورانش از «بازگشت مشروط به برجام» سخن گفتند.
❌ بنابراین بایدن در گام اول، تحریم های نمادین مثل تحریم ظریف و .. را حذف خواهد کرد. چنانکه ورود ایرانیان و مسلمانان و بعضی کشورهای امریکای لاتین، که ترامپ ممنوع کرده، آزاد خواهد شد.
بازگشت غیرکامل به برجام و کاهش محدود تحریمها را خواهیم داشت که هدف آن کاهش حمله به سربازان امریکایی و تاسیسات نفتی در منطقه خواهد بود.
◀️ گام دوم: بایدن و انتخابات ۱۴۰۰
🔹 بایدن و تیم او، تلاش خواهند کرد که در ۱۴۰۰ هم یک دولت #اصلاحطلب و ترجیحا شخص #ظریف برنده شود. به این منظور در این دوره ۶_۷ ماهه تا انتخابات ۱۴۰۰ یک موج نسبی ارزانی و گشودن در باغ سبز خواهیم داشت. تا شیرینی مذاکره و دوستی با امریکا را به مردم ایران بچشند. جناح آمریکایی در ۱۴۰۰ با دوقطبی «ارزانی. گرانی» به میدان خواهند آمد. ارزانی با ما. گرانی با انقلابی ها .‼️
◀️ ادامه دارد..
✍️ محمد عبدالهی
✳ برنامههای بایدن برای ایران _ قسمت دوم
🔹 #بایدن اگر بخواهد یک توافق جدید در کوتاه مدت با ایران داشته باشد، مجبور است تایید کنگره و سنا را داشته باشند. که پروسه زمان بری است. پس برای اینکه وجهه اش حفظ شود به #برجام برمیگردد. در این 6 ماه باقی مانده از دولت #روحانی، بایدن با #ایران توافق جدیدی نخواهد داشت. بلکه احتمالا با حذف و اصلاح بندهایی از برجام مثل #بند_غروب_آفتاب، به برجام خواهد پیوست. این بند بازه زمانی رفع محدودیتهای هستهای ایران را مشخص میکند که شامل افزایش سانتریفیوژهای غنیسازی اورانیوم بعد از ۱۰ سال و افزایش حجم اورانیوم کمترغنی شده بعد از ۱۵ سال است.
◀️ گام سوم: بایدن پس از ۱۴۰۰
🔹اما سلاح #آمریکا برای اعمال فشار بر ایران، یک سلاح است و آن نه #تحریم های بی فایده، نه گلوله و #جنگ، بلکه «نوسانات ارزی» است. اقدامی که توسط مافیای امریکایی بازار #ارز و #طلا و خود دولت #اصلاح_طلب انجام میشود و امریکا هیچ نقشی در آن ندارد.
🔹 امریکاییها از این اهرم فشار برای دولت بعدی ایران استفاده خواهند کرد. اگر یک اصلاح طلب و فردی از جناح آمریکایی رای بیاورد، با همین اهرم فشار و ایجاد فضای روانی منفی، توافق های بعدی را با ایران خواهند بست. برای محدودیت برنامه #موشکی ایران، محدودیت #نفوذ منطقه ای ایران، برای سرکوب جنبش های #مقاومت در منطقه مثل شیعیان بحرین، انصارالله یمن، جهاد اسلامی فلسطین، حشدالشعبی عراق، حتی حزب الله لبنان. ووو
🔹 برای وادار کردن ایران به پذیرش هر کدام از این توافقنامه ها ، نوسانات گرانی – ارزانی تحمیل خواهد شد و دوباره سیاست «به مرگ بگیر که به تب راضی شود.» بارها تکرار خواهد شد و اصلاح طلبان خود مجری این سیاست در ایران خواهند بود.
❌ اما اگر دولتی #انقلابی بر سر کار بیاید، کار امریکاییها سخت تر خواهد شد. و راه گرفتن امتیازات بی حد و حصر سد خواهد شد. ضمن اینکه یک دولت انقلابی، همانطور که میتواند وابستگی اقتصاد ایران به #نفت را کاهش دهد، میتواند با #مافیای_ارزی مقابله کند و سلطه #دلار بر اقتصاد ایران را کاهش دهد. با متحدان و دوستان ایران مثل ونزوئلا، بولیوی، کوبا، عراق، پاکستان، سوریه و..، به ایجاد ائتلاف های سیاسی و اقتصادی و اتحاد «کشورهای متعلق به جهان آزاد» دست بزند، و بجای مهار، #قدرت ایران از هر لحاظ افزوده شود.
⚠️ پس اینکه بایدن با ایران چه خواهد کرد، به خود ملت ایران بستگی دارد. اینکه باز با #عملیات_روانی شبکه های ماهواره ای و رسانه های زنجیره ای فریب خواهند خورد یا اینکه از یک سوراخ سه بار گزیده نخواهند شد. و افراد کارامد و آبدیده را برای اداره کشور انتخاب خواهند کرد.
✍️ محمد عبدالهی
✳ تداوم فشار حداکثری با دوپینگ اجماعسازی؛ راهبرد دموکراتها علیه ایران
🔹از آغاز فرآیند انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده، در حالی برخی محافل این گزاره را تبلیغ کردند که بایدن در مواجهه با ایران رویکردی متفاوت از ترامپ خواهد داشت که بر اساس مستندات فراوان مشخص بود که در عمل چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
🔹از سویی؛ تابستان امسال «مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی اتاق فکر ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» بعنوان عقل منفصل دولت ترامپ خبر از تلاش برای ایجاد بستری دائمی و مطمئن جهت تداوم راهبرد «فشار حداکثری» علیه ایران حتی با فرض عدم پیروزی ترامپ داد.
🔹این خبر از سناریوی دقیقی رونمایی میکرد که نشان میداد حتی بر فرض محال تفاوت ماهوی رویکرد بایدن علیه ایران، ساز و کار چیده شده توسط تیم ترامپ عملا او را مجبور به ادامه همین مسیر خواهد کرد.
🔹از سوی دیگر؛ تحلیل محتوای مواضع دموکراتها علیه ترامپ به روشنی بیانگر آن است که آنچه موجب انتقاد آنان در چهار سال گذشته درباره موضوع ایران شده، نه راهبرد فشار و تحریم بیشتر بلکه علنی بازی کردن ترامپ و بر هم زدن اجماع جهانی علیه تهران بوده است.
🔹این رویکرد البته در مواضع انتخاباتی بایدن نیز روشن بود، آنجا که سه هفته مانده به روز انتخابات، در یادداشت اختصاصی خود در سیانان از راهبرد «فشار هوشمند» علیه ایران رونمایی کرد و گرچه هویج «مذاکره» را نشان داد اما با ذکر پیششرطهایی چون موشکی و نفوذ منطقهای، چماق تداوم تحریمها را هم بالا برد.
🔹او البته میدانست چه میگوید، چه، لابیها و اتاق فکرهای همسو با دموکراتها مانند «نایاک»، «بروکینگز» و... به او اینگونه مشورت داده بودند که اگر با نقاب مذاکره وارد شود علاوه بر اجماعسازی بینالمللی، همزمان میتواند اجماع ایرانیان علیه آمریکا را بشکند و بازوی فشاری نیز در داخل ایران برای اجبار نظام به مذاکره فراهم کند.
❌ حال با پیروزی بایدن، «وندی شرمن» دیپلمات تیم اوباما توصیههایی به تیم «بایدن ـ هریس» در خصوص ایران کرده که هرگونه تردیدی درباره تداوم راهبرد «فشار حداکثری» با رویکرد «اجماعسازی» را از بین میبرد:
1⃣ یک مسئلهای که در مورد مذاکرهکنندگان ایرانی میدانم این است که آنها مذاکرهکنندگان بسیار سفت و سختی هستند. ما باید تلاش کنیم که تا جایی که میشود مسئله «اهرم فشار» را در پیش بگیریم.
2⃣ بیشتر تحریمهای ترامپ در واقع مشابه تحریمهایی هستند که قبلا اعمال شدهاند فقط نامشان جدید خواهند شد.
3⃣ تحریمها نه منجر به بازگشت ایران به میز مذاکره شده و نه تغییر رفتار ایران در خاورمیانه را به دنبال داشته، پس مذاکره مجدد یک «معمای بسیار پیچیده» خواهد بود.
4⃣ به نظرم جو بایدن و تیمش ابتدا مذاکره با هم پیمانان اروپاییمان همچون فرانسه، انگلیس و آلمان را شروع کنند و سپس با روسیه و چین وارد مذاکره شوند تا ببینند بهترین راه پیش رو چیست.
⚠️ تکیه شرمن بر دو سیاست « #تشدید_فشار » و « #اجماعسازی » علیه ایران، دقیقا همان نقطهای است که برخی محافل داخلی و خارجی به دنبال #وارونهنمایی آن هستند و البته کاملا روشن است که این قطعات به ظاهر مجزای پازل ذیل یک سناریو عمل کرده در نهایت تصویر مطلوب آمریکا را نمایان میکند.
⚠️ حاصل جمع این بازی چیزی جز یک ایران منفعل نیست که در عطش سرابی موهوم هم ظرفیتهای توانمند داخلی و فرصتهای طلایی اقتدارساز خود را میسوزاند و هم با رویگردانی از راهبرد «مقاومت فعال» دچار دور باطلی میشود که فرجامی جز تسلیم و وابستگی از یک سو و سقوط سرمایه اجتماعی و پشتوانه مردمی از سوی دیگر ندارد.
✳پاسخ عاقلانه فیدل کاسترو
🔷 در انتخابات 1960 آمریکا از فیدل کاسترو رهبر کوبا پرسیدند: بین نیکسون از حزب جمهوریخواه و کندی از حزب دموکرات، کدامیک را ترجیح میدهد؟
کاسترو پاسخ داد: مقایسه بین دو لنگه کفش که یک شخص به پا دارد غیر ممکن است.
آمریکا را یک حزب اداره میکند و آن حزب صهیونیست است که دو بال دارد، بال جمهوریخواه که جناح افراطی صهیونیست هاست و جناح دموکرات که قدرت نرم صهیونیست هاست.
هیچ تفاوتی بین اهداف و راهبردهای این دو وجود ندارد. اما امکانات، ابزار و روشهای آنها متفاوت است.
🔹حقیقتی را که کاسترو 60 سال پیش فهمیده بود، امروز عده ای باوجود مشاهده 60 سال دشمنی علنی آمریکا با ملت ایران، هنوز نفهمیده اند !!!
♦️بازتاب الحاق ناو شهید رودکی به نیروی دریایی سپاه در رسانههای خارجی
🔹شبکه بلومبرگ با تیتر «ایران با ناوی جدید به دنبال حضور دریایی فراتر از خلیج فارس است» به این رخ داد پرداخته است.
🔹خبرگزاری شینهوا نوشته است که طبق بیانیه سپاه پاسداران ایران، ناو شهید رودکی تمام تجهیزات و امکانات لازم برای تامین امنیت پایدار حمل و نقل دریایی و کمک رسانی به کشتی های تجاری و ماهیگیری را دارد.
🔹 خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به تحویل این ناو پیشرفته به نیروی دریایی سپاه پرداخته و با تیتر «سپاه پاسداران ایران ناو هواپیمابر روانه آب ها کرد» به این موضوع پرداخته است .
♦️فرمانده تروریستهای سنتکام: دنبال جنگ با ایران نیستیم
کنث مککنزی:
🔹دنبال جنگ با ایران نیستیم، سیاست فشار حداکثری علیه ایران بُعد نظامی ندارد.
🔹دامنه و شدت فعالیتهای مخرب ایران در منطقه افزایش یافته است.
🔴ترامپ به دنبال اعلام پیروزی
ترامپ به هوادارانش وعده پیگیری نتیجه انتخابات و اعلام پیروزی داده است که در نظر دارد از همه ظرفیت، توان و ابزارهای قانونی استفاده کند که در این راستا ۳ ابزار برای اعلام پیروزی در اختیار دارد
✅ دادگاه عالی قضایی ، دارای ۹ نفر عضو که ۶ نفر از عناصر ترامپ یعنی ۶به ۳ به نفع ترامپ میتواند باشد
✅ تا ۶ ژانویه ۱۷ دی ماه فرصت دارد با زیر سوال بردن مشروعیت آراء الکترال، آنها را ابطال نماید
✅در صورت اعلام ابطال، کار به مجلس نمایندگان کشیده میشود که اکثر نمایندگان با ترامپ هستند
🛑پس همچنان باید برای نتیجه نهایی انتخابات آمریکا منتظر بود البته چه ترامپ چه بایدن سیاست جمهوری اسلامی مشخص و روشن است.
✍غلامرضایی
⭕️موگرینی: محدودیتهای فشار حداکثری آمریکا به خوبی نمایان شده است
🔸«فدریکا موگرینی»، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
🔹اروپا چشم انتظار تغییراتی در دو توافق مهم «تغییرات آبوهوایی» با اروپا و «برجام» با ایران است.
🔹اتحادیه اروپا در تمام این سالها در تلاش بوده تا از فروپاشی کامل توافق هستهای برجام جلوگیری کند.
🔹فشار حداکثری آمریکا محدودیتهای بسیاری دارد، هیچ نتیجه مثبتی برای آمریکا و اروپا به همراه نداشته و تهدید و ناامنی را بالا برده است.
این تفکر که از برجام خارج شویم و فشار حداکثری را پیشه کنیم راه به جایی نخواهد برد.
باید تمام مفاد برجام از سوی تمام طرفها اجرا شود تا ایران وارد مذاکرات جدید شود و این به معنای چیدمان دوباره در سیاست داخلی آمریکا برای رسیدن به آن است.