هدف از اعزام بمبافکن بی۵۲ به منطقه⁉️
✍ احمد بنافی
روز پنجشنبه گذشته فرمانده مرکزی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که دو فروند بمبافکن استراتژیک بی ۵۲ از پایگاه هوایی بارکسدیل در ایالت لوئیزیانا به خاورمیانه پرواز کردند. در این خصوص چند نکته دارای اهمیت است:
1⃣نمایش نظامی همواره برای اقدام نظامی صورت نمیگیرد. وقتی عرصه نمایش نظامی با تبلیغات گسترده همراه میشود، نشان دهنده ترس طرف مقابل از اقدامات تهاجمی احتمالی است. در این شرایط تجهیزات نظامی پشتوانه عملیات روانی و تبلیغاتی میشود تا طرف مقابل را از اقدام و برنامههای خود منصرف نمایند.
2⃣فرمانده تروریستی سنتکام اعلام کرده است که این بمبافکنها در راستای ایجاد بازدارندگی در برابر اقدامات تهاجمی ایران اعزام شدهاند؛ در این خصوص آمریکاییها به خوبی میدانند که سیستم راداری و پدافندی جمهوری اسلامی ایران روزانه تمامی پروازهای آنها حتی هواپیماهای پنهانکار نسل پنجمی را مورد رصد و پایش قرار میدهد و بمب افکن قدیمی بی ۵۲ با سطح مقطع راداری بزرگ در مقابل آن کاملاً آسیبپذیر است.
3⃣این اقدام برای بار دوم است که در یک ماه گذشته رخ داده و نشان میدهد که آمریکاییها برتری راهبردی خود در منطقه را که متکی به تجهیزات نظامی بوده را از دست داده و این اقدام در راستای موازنهسازی و پر کردن خلا حضور ناوگروه هواپیمابر نیمیتز صورت میگیرد.
4⃣یقیناً اعزام این دو فروند بمبافکن به سفارش حاکمان مرتجع و وابسته منطقه صورت گرفته است. برآورد آنها این است که جمهوری اسلامی با توجه به کاهش نیروهای آمریکا در منطقه و فرآیند انتقال قدرت در آمریکا، در ایام نزدیکی به سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور شهید فخری زاده، دست به انتقام خواهد زد.
🔚 این اقدام آمریکا فاقد ارزش عملیاتی برای تولید بازدارندگی در مواجهه با اقدام احتمالی جمهوری اسلامی ایران بوده و به هیچ عنوان تهدید را معتبر نمیکند و صرفاً در سطح عملیات روانی برای دلگرمی و اطمینان بخشی به حافظان منافع آمریکا در منطقه دارای اعتبار است. تردیدی نیست که جمهوری اسلامی تصمیم گرفته است از تروریستها و تولید کنندگان شرّ در منطقه انتقام سخت بگیرد، در این راه هم اراده لازم را دارد و هم ابزارهای تحقق آنرا. یقیناً دو فروند بی۵۲ نمیتواند برای مقابله با آن ایجاد بازدارندگی نماید
🔴 اشکالات اساسی لایحه بودجه ۱۴۰۰
1️⃣ بیشبرآورد منابع حاصل از صادرات نفت و افزایش وابستگی بودجه به نفت به ۳۰ درصد (با در نظر گرفتن پیش فروش نفت )
2⃣ کاهش سرمایهگذاری دولت (کاهش شدید سهم اعتبارات عمرانی از ۱۵ درصد قانون مصارف عمومی در سال ۹۹ به ۱۱ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰)
3⃣ افزایش قابل توجه هزینههای جاری (رشد ۶۰ درصدی)،
4⃣ کاهش سهم درآمدهای مالیاتی از منابع عمومی بودجه ( از ۳۶ درصد در قانون بودجه ۹۹ به ۲۷ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰)
5⃣ افزایش کسری تراز عملیاتی (برخلاف اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم)
6⃣ پیشبینی منابع قابل توجه از محل پیشفروش نفت و ایجاد بدهی تعدیلشونده با نرخ ارز
7⃣ حرکت برخلاف جهت اصلاح ساختاری بودجه (افزایش کسری بودجه)
🔹 بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که بهدلیل برآورد بیش از واقع منابع حاصل از صادرات نفت، حتی با فرض فروش کامل اوراق در نظر گرفته شده در بودجه، حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری تأمین نشده برای پوشش مخارج بودجه وجود خواهد داشت.
🔹 حتی در صورت استفاده از ظرفیت خرید اوراق بیشتر توسط بانکها و صندوقهای سرمایهگذاری (به میزان ۱۴۵ هزار میلیارد تومان) همچنان حدود ۱۷۵ هزار میلیارد تومان کسری تأمین نشده باقی میماند که میتواند مستقیم یا غیرمستقیم به افزایش پایه پولی و نقدینگی بیانجامد و تورم های شدیدی در سال آتی و سالهای بعد در پی داشته باشد.
🔴 #تحلیل_تحولات_لبنان | بازی سعودی ـ فرانسوی حریری و خروج دود سیاه از کاخ بعبدا ‼️
🔻 بالاخره «سعد حریری» پس از چند هفته رایزنی دیروز جمعه با فهرستی ۱۸نفره به کاخ بعبدا رفت تا کابینه خود را تقدیم رئیسجمهور کند اما به دلیل لحاظ نکردن ترکیب طایفهای و سیاسی تایید نشد تا خلاء سیاسی لبنان استمرار داشته باشد.
🔹همزمانی این اقدام با اعلام رای دادگاه «رفیق حریری» و محکومیت «سلیم عیاش» از اعضای حزبالله و اعلام جرم دادستانی علیه «حسان دیاب» درخصوص انفجار بیروت، حاکی از برنامهریزی دقیق برای انفجار اوضاع سیاسی لبنان است.
🔹استمرار خلاء سیاسی لبنان در حالیست که با آمدن دموکراتها و تغییر اجباری برخی سیاستهای منطقهای آنها، رژیم سعودی که پشتوانه مهمی چون ترامپ را از دست رفته میبیند، شعلهور کردن آتش فتنههای داخلی را در دستور کار قرار داده است.
🔹انگیزه اصلی جریان غربی-عربی از تلاش برای سرنگونی پارلمان لبنان که ماههاست در این کشور دنبال میشود، تعمیق خلاء سیاسی و برگزاری انتخابات زودهنگام است تا مانع از انتخاب رئیسجمهور بعدی توسط پارلمان کنونی شود.
پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹در سال آینده ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم
🔹بودجهریزی ۱۴۰۰ هیچ انطباقی با جنگ اقتصادی ندارد
🔹سهم نفت در بودجه سال آینده به حدود ۴۰ درصد رسیده
⛔️زااکانی نماینده مجلس : دولت ۲۵ درصد در جیب کارگر میگذارد، ۱۰۰ درصد برمیدارد
🔹نماینده قم در مجلس: اینکه دولت روحانی میگوید ۲۵ درصد حقوق کارمندان را افزایش میدهیم، بله افزایش میدهد اما از طرفی ۱۰۰ درصد در واقع ارزش پول ملی را سقوط میدهد.
🔹چرا روحانی ناراحت میشود! برای اینکه میبیند مجلس یازدهم مجلس دهم و مجلس نهم نیست که بخواهد بیاید ۲۰ دقیقهای شروط برجام را تصویب کند.
🔹ما حتما در رابطه با بودجه حرف خواهیم زد و به مردم خواهیم گفت چه اِشکالات جدی در این بودجه وجود دارد.
🔸دولت نمیتواند بگوید من مصوبات ابلاغشده را اجرا نمیکنم، اتفاقا مجلس میتواند برای دولت تعیین تکلیف کند.
⭕️جزئیات نبرد بیست ساله گزینه دولت بایدن برای ریاست پنتاگون در برابر سپاه قدس
✔️«لوید آستین» ژنرال چهار ستاره آمریکایی حریف شکست خورده حاج قاسم
✍️اعلام «لوید آستین» ژنرال چهار ستاره آمریکایی آفریقاییتبار به عنوان گزینه ریاست وزارت دفاع دولت جو بایدن از جهاتی بسیار قابل توجه است:
1️⃣ «لوید آستین» از چهرههای نظامی آمریکایی است که سابقه تجربه جنگ نیابتی نزدیک با ایران و به خصوص رقابت بیست ساله با شهید قاسم سلیمانی را در کارنامه دارد! او از ماه سپتامبر سال ۲۰۰۳ تا ماه اوت سال ۲۰۰۵ فرماندهی یکی از لشکرهای ارتش آمریکا در جریان جنگ افغانستان را برعهده داشت و سپس به عراق رفت و از ابتدا تا انتهای جنگ عراق در این رویداد حضور داشته است. لوید آستین در طول فعالیتش در عراق هدایت حدود ۱۵۲ هزار نظامی آمریکایی و ائتلاف تحت رهبری واشنگتن را برعهده داشت. «لوید آستین» بعدها در سال ۲۰۱۳ به فرماندهی تروریستهای «سنتکام» در منطقه غرب آسیا رسید و تا سال ۲۰۱۶ در این مقام مشغول به کار بود.
🔸ژنرال چهار ستاره آمریکایی آفریقاییتبار در تمام این سالها با حاج قاسم و یارانش از نزدیک در حال نبرد بوده است. موضوع جالب اینجاست که امروز که به صحنه عراق و افغانستان نگاه می کنیم متوجه میشویم، او در این دو کشور از حاج قاسم شکستهای سنگینی خورده است. مجموع خروجی نبرد این دو چهره ارشد نظامی ایران و آمریکا در افغانستان به این منتهی شده که این کشور یکی ناامن ترین مناطق جهان برای نیروهای آمریکایی تبدیل شده و کار به جایی رسیده که از هزاران نیروی نظامی آمریکایی فقط چند صد نفر درافغانستان باقی مانده و بین روسای جمهور آمریکا در فراری دادن مابقی نیروهای نظامی شان از افغانستان همواره رقابت بوده است. در عراق نیز بیش از پانزده سال پس از سقوط صدام، دولتهای نزدیک به ایران قدرت میرسند و ایران توانسته در عراق چندین گروه نظامی مردمی شکل بدهد که اینک نه تنها در عراق بلکه در معادلات غرب آسیا یک متغییر جدی محسوب می شوند.
2️⃣ دوران حضور «لوید آستین» در دولت «باراک اوباما» با ظهور داعش در سوریه و عراق مصادف بود. مشخصترین کار آستین در ابتدا تقویت غیر مستقیم داعش و سپس تلاش ویژه او برای تشکیل گروههای مسلح در عراق و سوریه بود. اما شهریور ماه سال 94 بود که ژنرال « آستین» در جمع اعضای کمیته نظامی سنای این کشور اعلام کرد: «از بین نیروهایی که توسط این کشور برای نبرد با گروه تروریستی داعش در سوریه آموزش دیده اند، تنها چهار یا پنج نفر در میدان باقی ماندهاند! و مابقی توسط گروه تروریستی جبهه النصره کشته و یا اسیر شده اند؛ تعدادی از آنها نیز از مهلکه گریخته اند و خبری از آنها در دست نیست.» این در حالی بود که در آنزمان پنتاگون تنها در یک رقم، هزینههای انجام شده برای آموزش نیروهای مخالف دولت بشار اسد را ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.
🔸اگر کارنامه نظامی گزینه بایدن برای ریاست پنتاگون را در کنار کارنامه فرماندهی حاج قاسم در تشکیل نیروهای پایدار و موثری همچون الحشد شعبی، فاطمیون، زینبیون و... قرار بدهیم، اوج برتری حاج قاسم بر این ژنرال چهار ستاره غول پیکر آمریکایی بیشتر مشخص میشود.
پایان قسمت اول// ادامه دارد
مهدی جهان تیغی
⛔️اصلاح طلبان با «رای پُستی» به دنبال چه موضوعی هستند؟
🔹 اصلاح طلبان به طور کاملا مرموزی با ادعای سلامتی مردم در دوران بیماری کرونا موضوع تغییر ساختار انتخاباتی و برگزاری اینترنتی و پستی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را مطرح می کنند.
👈در اینجا بخوانید: dana.ir/1676860
#انتخابات1400
کارگزارانِ نامزد ائتلافی
🔸️ رصد اظهارات چهرههای موثر حزب کارگزاران نشان میدهد که با وجود جمعبندی نهایی این حزب برای حضور حداکثری در انتخابات، اختلافاتی نیز میان ایشان بر سر کیفیت حضور، وجود دارد.
🔸️با وجود برخی مخالفتها، چهرههای بیشتر شناختهشده حزب کارگزاران نظیر کرباسچی، قوچانی و عطریانفر، طرفدار رویکرد حمایت از نامزد حداقلی یا به بیان دیگر، نامزد ائتلافی هستند؛ نامزدی که کمترین نسبت را با اصلاحطلبان داشته باشد. به نظر می رسداین گروه عمده نظرشان روی نامزدی علی لاریجانی است و به محمدجواد ظریف است.
🔸️اما یکی از مهمترین چهرههای عضو حزب کارگزاران که مخالف جدی رویکرد ائتلافگرایی است، حسین مرعشی، سخنگوی این حزب است. مرعشی چندی پیش در گفتوگویی با «شرق» صراحتا درباره علی لاریجانی گفته بود: کارگزاران اکنون نیازی ندارد از آقای لاریجانی حمایت کند. حزب کارگزاران که بیشترین ظرفیت را برای معرفی نامزد دارد، حتما از یک نامزد غیرحزبی و حتی غیرجبههای حمایت نمیکند.
💢 انشقاق در لیکود و تغییر آرایش سیاسی در رژیم صهیونیستی
🔻 اختلافات در ائتلاف نتانیاهو-گانتز به قدری زیاد شده است که به نظر میرسد فروپاشی این ائتلاف اجتنابناپذیر باشد؛ در این شرایط گیدئون ساعر از اعضای برجسته حزب لیکود با استعفا از این حزب و تشکیل حزب جدید مطابق نظرسنجیها درصد بالایی از آراء را به خود داده است.
🔻 جدایی ساعر از لیکود این امکان را ایجاد کرده است که در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام، نتانیاهو بعد از ۱۱ سال از قدرت کنار زده شود؛ اگر چه او هنوز رأیآورترین شخصیت سیاسی در رژیم صهیونیستی است.
🔻 با محو تقریبی جریان چپ در این رژیم و اقبال جامعه صهیونیستی به احزاب راست و میانه، اکنون ترکیب آراء به گونهای شده است که امکان تشکیل ائتلافی از احزاب سکولار میانه و احزاب راست بدون لیکود و احزاب حریدی وجود دارد.
🔻 طی انتخابات گذشته همواره رقابت اصلی میان احزاب راست و چپ بوده است؛ و ائتلاف احزاب میانه با احزاب چپ نیز میبایست لیست عربی را وارد میکرد تا بتواند کابنیه تشکیل دهد؛ از آنجا که احزاب عربی هرگز جزو ائتلاف نبودهاند در انتخابات گذشته نیز وارد کردن آنها به ائتلاف بر گانتز بسیار سخت آمد و او ائتلاف با نتانیاهو را بر ائتلاف با اعراب ترجیح داد.
🔻 مطابق نظرسنجیها حزب جدید ساعر ۱۸، یمینا به رهبری نفتالی بنت ۱۷، یش عاتید-تلم به رهبری لاپید ۱۵، آبی و سفید ۷ و «اسرائیل خانه ما» به رهبری لیبرمن ۶ کرسی کسب خواهند کرد؛ مجموع آراء این احزاب به ۶۳ کرسی خواهد رسید که برای تشکیل کابینه کفایت میکند. در این صورت ساعر، بنت و لاپید هر کدام که بتواند بعد از نتانیاهو جایگاه دوم را کسب کند میتواند کابینه را تشکیل دهد.
✅ با این اوصاف به نظر میرسد در انتخابات آینده رقابت اصلی نه بین چپ و راست بلکه بین ساعر، لاپید و بنت برای رهبری بلوکی باشد که باید لیکود و نتانیاهو را کنار بزند. اما آیا چنین محاسباتی باعث نمیشود که گانتز و نتانیاهو دنبال راهی برای ممانعت از فروپاشی ائتلاف کنونی باشند؟
💢 تسلیحات آمریکایی پشت پرده عادیسازی مراکش و رژیمصهیونیستی
🔻 دولت ترامپ قصد دارد یک میلیارد دلار تسلیحات به مراکش بفروشد.
🔸 به گزارش رویترز، منابع مطلع گفتهاند دولت دونالد ترامپ به کنگره آمریکا اطلاع داده است که قصد دارد یک میلیارد دلار تسلیحات شامل پهپاد و تسلیحات هدایت دقیق به مراکش بفروشد.
🔸 منابع مطلع گفتهاند این تسلیحات شامل فروش چهار فروند پهپاد "ام کیو- ۹ بی" ساخت جنرال اتمیک، هیل فایر و پاووی و همچنین تسلیحات هدایت دقیق ساخت شرکتهای لاکهید مارتین، ریتون و بوئینگ خواهد بود.
🔸 آمریکا پس از برقراری روابط دیپلماتیک بین امارات و اسرائیل نیز با فروش ۲۳ میلیارد سلاح به امارات موافقت کرد.
________________________
💢 دروازههای مغرب به روی سرمایهگذاران صهیونیست گشوده میشود
🔻 وزیر صنایع و بازرگانی مغرب گفت این وزارتخانه از روز دوشنبه آینده برقراری تماس مستقیم با همه سرمایهگذاران اسرائیلی دارای اصالت مغربی به منظور دعوت از آنها برای سرمایهگذاری در این کشور را آغاز میکند.