✳️وزیر خارجه عراق در نشست خبری با امیرعبداللهیان: وقت آن رسیده که گفتوگوهای مستقیمی بین ایران و آمریکا انجام شود
فواد حسین وزیر خارجه عراق:
روابط ایران و آمریکا برای عراق یک مسئله خارجی محسوب نمیشود بلکه یک موضوع داخلی است چرا که این روابط و تنشها بین تهران و واشنگتن مستقیما بر وضعیت عراق تأثیر میگذارد و این دلایل مختلفی دارد
منفعت و مسائل عراق نیازمند این است که اگر بتوانیم کمک کنیم که دو طرف (ایران و آمریکا) دور میز گفتوگو بنشینند و ما خواستار انجام مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن هستیم
این مسئله را به آمریکاییها گفتهایم و امروز و پیش از این نیز با برادرانمان در ایران این مسئله را مطرح کردهایم./ ایسنا
✳️👆 افزایش 35 درصدی قیمت ها در آذرماه نسبت به زمان مشابه سال قبل / بالاخره رشد تورم متوقف شد
🔹تازهترین آمار مرکز آمار ایران از وضعیت تورم در آذرماه نشان میدهد که تورم سالانه به ۴۳.۴ درصد رسیده که در مقایسه با آبان یک درصد کاهش دارد.
🔹همچنین تورم نقطه به نقطه کاهش نیم درصدی داشته است و خانوارهای ایرانی به طور میانگین ۳۵.۲ درصد بیشتر از آذرماه پارسال برای خرید کالا و خدمات خود هزینه کردهاند. تورم ماهانه نیز در دوره مورد بررسی به ۱.۷ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل ۰.۸ کاهش داشت....
✳️وزیر خارجه عراق: امیدواریم دور پنجم مذاکرات بین ایران و عربستان برگزار شود
🔹فؤاد حسین: در نشست امروز با وزیر امور خارجه ایران بر گسترش روابط از جمله در حوزه اقتصادی تأکید کردیم. این فرصت خوبی برای ما بود که درباره مسائل منطقه به خصوص اوضاع امنیتی در عراق و منطقه صحبت کنیم.
🔹درباره روابط عراق و آمریکا صحبت کردیم و گفتوگوی استراتژیکی که بین دولت عراق و طرف آمریکایی وجود دارد و توافقی که بین دو طرف است برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق.
🔹برای ما مهم است که روابط ایران با کشورهای همسایه عراق را مورد بحث قرار دهیم. عراق نقش مهمی در حمایت از گفتوگوها بین عربستان سعودی و ایران برگزار شد، داشت و امیدواریم دور پنجم مذاکرات برگزار شود.
🔹اینجا هستیم تا تأکید کنیم بر روابط تاریخی، فرهنگی، دینی، اقتصادی و جغرافیایی بین دو کشور.
♦️بایدن: اگر از سلامت خوبی برخوردار باشم، قصد دارم برای انتخابات سال ۲۰۲۴ نامزد شوم
🔹جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری ای بی سی در پاسخ به این سوال که آیا قصد دارد برای انتخابات مجدد در سال ۲۰۲۴ شرکت کند، گفت: «بله. اما من به سرنوشت احترام میگذارم. سرنوشت بارها و بارها در زندگی من نقش ایفا کرده است. اگر وضعیت جسمانی خوبی داشته باشم، دوباره کاندیدا خواهم شد.»
🔹سن بالای جو بایدن و نیز گاف های پی در پی او پیشتر گمانه زنی هایی را در خصوص سلامت ذهنی او از یکسو و شرکت نکردن او در انتخابات آتی آمریکا از سوی دیگر برانگیخته بود.
✳️ برخی از تحلیل گران معتقدند که در انتخابات سال 2024 ترامپ شرکت خواهد کرد و پیروز خواهد شد!!!!
هدایت شده از صدای انقلاب
26.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 286
💠 پشت صحنه تحریف مکتب حاج قاسم
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#قاسم_سلیمانی
#ایران
#آمریکا
#حاج_قاسم
#تحریف
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
✳️ رسانه رسمی روسیه: ایران و روسیه برای امضای سند راهبردی 20 ساله آماده میشوند
🔹️شبکه تلویزیونی زویوزدا متعلق به وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ایران و روسیه برای امضای سند راهبردی ۲۰ ساله که توافقنامه بسیار مهمی برای دو کشور محسوب می شود، آماده می شوند.
🔹ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود برای سفر به مسکو در اوایل سال ۲۰۲۲، رسما دعوت کرده است.
✳️خیزِ عربستان برای تبدیلشدن به پایتخت موادمخدر خاورمیانه
🔹فارن پالسی: در سایه اقدامات ولیعهد سعودی برای تغییر فرهنگ و باورهای جامعه عربستان، میزان مصرف موادمخدر در این کشور به سرعت افزایش یافته است.
🔹واردات مواد مخدرِ «کپتاگون» به موضوع عادی در عربستان تبدیل شده، بهطوریکه میتوان از این کشور به عنوان پایتخت مواد مخدرِ غرب آسیا یاد کرد. فقط ماه قبل بیش از ۳۴ میلیون قرص کپتاگون در عربستان کشف شده است.
✳️عربستان برای دیپلمات های ایران ویزا صادر کرد!
🔹به نظر میرسد ایران و سعودی در تلاشهای خود برای ترمیم روابط پیشرفت کردهاند، زیرا تهران گفته است که سه دیپلمات ایرانی برای اقامت در شهر جده #عربستان روادید دریافت کردهاند.
🔸حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفت و گو با خبرنگاران در کنفرانس با همتای عراقی خود گفت که مذاکرات با میانجیگری بغداد با سعودی خوب پیش رفته است و مقامات ریاض به «پیشنهادات سازنده» ارائه شده از سوی تهران پاسخ مثبت دادند.
✳️سخنگوی وزارت خارجه:
سند همکاری ۲۰ ساله با روسیه آماده شده است
✳️بر اساس لایحه بودجه ، درآمدهای حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی در سال آینده با رشد ۹ درصدی نسبت به سال گذشته به حدود ۳۸۱ هزار میلیارد تومان رسیده است.
سهم درآمدهای نفتی از منابع عمومی دولت برای سال آینده به حدود ۲۷.۸ درصد رسیده است
✳️کسری بودجه چه زمانی به وجود میاد:
۱_فروش و قیمت نفت کمتر از عدد پیش بینی شده باشد
۲_درآمدهای مالیاتی محقق نشود
۳_فروش اموال و دارایی های دولت باتوجه به ارقام گفته شده محقق نشود
و...
بودجه سال ۱۴۰۱ باتوجه به اعداد واقعی، کسری بودجه نخواهد داشت یا اگر هم داشته باشد حداقلی خواهد بود
(به عنوان مثال نفت ۶۰ دلار نوشته شده ولی ۱۰۰ درصد تا ۱۲۰ دلار میره مگه اینکه اتفاق خاصی مثل انتشار ویروس جدید رخ بده)
هدف گذاری اصلی دولت کاهش تورم است که با توجه به عدم کسری بودجه در روی کاغذ و نظارت بر بانک ها برای عدم ناترازی، هدف دولت برای کاهش تورم در سال ۱۴۰۱ به مقدار بسیاری زیادی ان شاءالله (در صورت عدم جنگ) محقق خواهد شد و باتوجه به واکسیناسیون و اصلاح قوانین پیش بینی رشد اقتصادی ۸ درصد محقق خواهد شد
📊 *عوامل موثر بر ارزش پول ملی نقشها:*
📉👈 *عوامل موثر بر کاهش ارزش پول ملی:*
1️⃣ چاپ پول بدون پشتوانه (که برای پرداخت حقوقها انجام میشود)
2️⃣ زیاد بودن روزهای تعطیل، کم بودن ساعات مفید کاری، کاهش تولید ناشی از تنبلی، کم کاری، ضعف فرهنگ کار، وجدان کار و بهرهوری
3️⃣ اسراف در مصرف و هدر دادن سرمایه با اسراف
4️⃣ خودتحریمی: خرید کالاهای خارجی و ترجیح آن به کالاهای تولید کشور
5️⃣سفرهای خارجی ارز بر
6️⃣ قاچاق
7️⃣بالا بودن تعداد کارکنان حکومت
8️⃣ بازنشستگی در شرایطی که کارمندان هنوز توان کار دارند.
📈👈 *عوامل موثر بر افزایش ارزش پول ملی*
1️⃣ کاهش روزهای تعطیلات مناسبتی
2️⃣افزایش ساعات مفید کاری، پرکاری، تقویت فرهنگ کار، وجدان کار و بهرهوری و پرهیز از تنبلی
3️⃣ کوچک کردن دولت و کاستن از افراد حقوق بگیر
4️⃣ بالا بردن سن بازنشستگی، ترجیحاً به ۶۵ سال
5️⃣ خصوی سازی با سلامت
5️⃣ ترجیح خرید کالاهای تولید ایران به کالاهی خارجی
6️⃣ رعایت انضباط اجتماعی و اقتصادی
7️⃣ برخورد سخت بازدارنده با مفسدین
8️⃣ خشکاندن ریشههای فساد
9️⃣ اجتناب از چاپ پول بدون پشتوانه
🔟 پرهیز از سفرهای خارجی
1️⃣1️⃣پرهیز از اسراف
12سوق دادن سرمایهها به سمت تولید و اجتناب از کارهای دلالی غیر ضرور
13 پرهیز از کاهش مصنوعی قیمتها از طریق اختصاص یادانه، بویژه اجتناب از یارانههای پنهان
14 مقابله با قاچاق
15 پرورش نیروهای کارکن و کارآفرین و آموزش مهارتهای کاری
❓ *حال این سوال مطرح ست که نقش مردم و هدیک از ما در کاهش یا افزایش ارزش پول ملی چیست و چگونه میتوانیم در افزایش ارزش پول ملی نقشآفرینی کنیم*❓
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه*
✳️نظرسنجی؛ ترامپ بایدن را در انتخابات شکست میدهد
🔹 نتیجه نظرسنجی یک شرکت تحقیقاتی انگلیسی نشان میدهد، اگر همین امروز در آمریکا انتخابات ریاستجمهوری برگزار شود، دونالد ترامپ، جو بایدن را شکست میدهد.....
✳️شکسته شدن رکوردهای تجاری در دولت سیزدهم
سخنگوی گمرک:
شهریورماه پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا از گمرکات کشور ترخیص شد که این رقم در مجموع پنج ماه نخست سال ۲میلیون و ۷۰۰ هزار تن بود.
بر اساس این آمار در ماه پایانی تابستان شاهد رشد دو برابری ترخیص کالا بودیم که تامین ارز آن با رقم ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار انجام شد در حالی که سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارقام پنج ماه نخست سال بوده است.
مهرماه سال ۹۹ حدود ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش حدود پنج میلیارد دلار کالا صادر شد، اما میزان صادرات در زمان مشابه سال جاری به پنج میلیارد و ۲۶۸ میلیون دلار رسید که با رشد ۶ درصدی نشان می دهد رکورد صادرات شکسته شده است.
✳️👆۶ شریک مهم ایران در بخش صادرات
بررسی داده های گمرک از عملکرد ۶ شریک اصلی ایران نشان می دهد که سر جمع سهم افزایشی در جذب صادرات ایران داشته اند 👍
۱) سهم کشور چین، عراق و ترکیه بهتر شده است
۲) سهم کشور امارات روندی نزولی دارد
۶ شریک مذکور، به طور متوسط ۷۳٪ صادرات ایران را جذب کرده اند
#حمید_کوشکی
✳️ویژگیهای رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۷ و پیام آن
✍احمد بنافی
🔵🔴رزمایش پیامبر اعظم (ص)۱۷ از روز دوشنبه هفته گذشته به مدت ۵ روز در حوزه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان آغاز شد و آخرین مرحله آن با پرتاب ۱۶ موشک بالستیک نیروی هوافضای سپاه در روز جمعه به پایان رسید.از مهمترین ویژگیهای این رزمایش میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
1⃣ این رزمایش از حیث گستره میدان عملیاتی، طرحریزی، تنوع سناریوها و بکارگیری طیف وسیعی از سلاحها، بیسابقه و متناسب با تهدیدات احتمالی نوین شبیهسازی و طراحی شده بود. مقابله با جنگهای هیبریدی و ترکیبی هدف اصلی این رزمایش بوده است که در آن توانمندی کلیه دستگاههای کشوری و لشکری درقالب سناریوهای واقعی تهدید برای مقابله و تهاجم به میدان آور شده و تمرین میشود. جنگهای هیبریدی پدیدهای جدید در حوزه نظامی-امنیتی میباشند که همزمان کشور در این نوع از تهاجم درگیر حوزههای تهدید سخت، نیمه سخت و نرم میشود؛ و مقابله با آن صرفاً توسط تمامی دستگاههای حاکمیتی اعم از دولتی و غیر دولتی، امنیتی و نظامی به صورت همافزا میسر است.
2⃣در حوزه مقابله با تهدیدات سخت بهرهگیری از شیوههای رزم تهاجمی ترکیبی در برد کوتاه، متوسط و بلند با استفاده از تجهیزات و سلاحهایی با تراکم زیاد در قالب عملیاتهای فوجی شناوری، فوران موشکی کروز و بالستیک، پهپادی، زرهی بالگردی و نیروهای مخصوص و ویژه، بخش مهم و پدیده جدید این رزمایش بود. از آن مهمتر استفاده از اجرای عملیاتهای تخصصی ترکیبی و همافزا از نوع آفندی و پدافندی به صورت خوداتکا با استفاده از توان رزم نیرویهای دریایی، زمینی هوایی و بسیج (سپاه) در حوزه قلمرو دریایی، جزایر و سواحل در نوع خود بینظیر میباشد.
3⃣افزایش سرعت، دقت و برد طیف وسیعی از سلاحهای به کار گرفته در این رزمایش خصوصاً در حوزه موشکی، پهپادی و شناوری یک جهش تکنولوژیک و فناوری در جهت ارتقای توانمندیهای نظامی تلقی میشود و در کنار آن اقدامات مقابلهای جنگ الکترونیک و سایبری در کنار پدیده نوین فرماندهی و کنترل از طریق ایجاد مانیتورینگ میدان نبرد، این قابلیت را برای تصمیمگیری صحیح، دقیق با سرعت بالا همراه با اشراف اطلاعاتی از صحنه نبرد و موقعیت دشمن را فراهم کرده و درواقع بخش نامرئی اما تعیین کننده در این رزمایش بود.
4⃣استفاده از ظرفیت نیروهای بسیج مردمی در این دوره از رزمایش با سازماندهی در حوزه دریایی و زمینی در سازمان رزم برای دفاع از سواحل و جزایر به شکل فوق العادهای بر توان تدافعی جمهوری اسلامی در مواجه با تهدیدات احتمالی افزوده و به استعداد رزم نیروهای پدافندی کمک مینماید.
🔚این رزمایش ضمن آنکه یک تمرین واقعی برای ارتقای آمادگی دفاعی در مواجهه با تهدیدات احتمالی نوین پیشرو محسوب میگردد، حامل پیامی آشکار از میزان اراده و سطح توان واقعی جمهوری اسلامی در صحنه نبرد برای مقابله با هر نوع تهدیدی در هر سطح و مقیاسی از ناحیه طرفهای ماجراجو بهویژه طرف صهیونیستی است که در صورت گستاخی با پاسخ فوری، قاطع و ویرانگر جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.
✳️اسلامی: غنیسازی بالاتر از ۶۰ درصد انجام نمیدهیم
رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔹ایران قصد ندارد غنیسازی بالاتر از ۶۰ درصد خلوص انجام دهد.
🔹مقامات ایران از شرکت دولتی «روس اتم» روسیه انتظار دارند که ساخت بلوکهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر را تسریع بخشد که تقریباً دو سال از برنامه مورد توافق عقب مانده است.
🔹تهران درباره استفاده از سوخت هستهای ایرانی در راکتور بوشهر مذاکراتی با روساتم داشته است.
✳️یوم الله نهم دی ماه مصداق جهاد روایت و تبیین!
💢نهم دی ماه به عنوان یکی از یوم الله های انقلاب از اهمیت خاصی برخوردار است به طوریکه باید با تلاش مضاعفی از سوی امت حزب الله، درک صحیح و برنامه ریزی مناسب برای آن صورت گیرد.
1⃣ زنده نگه داشتن حماسه ۹ دی حقیقتاً ابتکار الهی و حکیمانه مقام معظم رهبری بود تا با گذشت زمان این حماسه تاریخی دستخوش فراموشی و تحریف نشود.
رهبری فرمودند: خداوند توصیه میکند، دستور میدهد حضرت موسی را که «ذَکِّرهُم بِأَیّامِ الله». دو احتمال در معنای «ذَکِّرهُم بِاَیّامِ الله» هست که در مقصودی که ما از این آیه داریم فرقی نمیکند. یک احتمال این است که منظور این است که ایّامالله را به یاد آنها بیاور؛ یک احتمال هم اینکه مقصود این است که به وسیلهی ایّامالله خدا را، دین را، قیامت را به یاد آنها بیاور. اهمّیّت ایّامالله در اینجا معلوم میشود که موسی پیامبر عظیمالشأن الهی مأمور است که ایّامالله را به یاد مردم بیاورد.
2⃣ نهم دی همه محاسبات و آرزوهای دشمن را در هم ریخت و عظمت ملت ایران به نمایش گذاشت.
3⃣ نهم دی نشان داد اگر دشمنان فتنه ای را آغاز کنند با هدایت رهبر انقلاب خاتمه دهنده ملت ایران خواهد بود. اگر با جنگ نرم و تحریف و دروغ و غبارآلود کردن فضا و سکوت نخبگان فضا تیره و تار شود باز هم ملت ایران با بصیرت و تشخیص درست به صحنه میآیند.
4⃣ مردم ایران هیچ کار دشمنان را بدون پاسخ نمی گذارد و نور خدا هرگز در این سرزمین اسلامی خاموش نخواهد شد.
5⃣ عده ای سعی میکنند با تحریف فتنه ۸۸ آن را به یک حادثه سیاسی، دعوای انتخاباتی و سوء تفاهم تقلیل دهند و با این روایتهای تحریف شده می خواهند عظمت کار مردم را در نهم دی به یک راهپیمایی حکومتی و در طرفداری از یک کاندیدای خاص تقلیل دهند.
6⃣ اگر فتنه درست روایت نشود جریان فتنه با تحریف و انکار آن و با عملیات روانی و دروغ روایت های خود را انتقال خواهد داد و به تعبیر مقام معظم رهبری جای حق و باطل و ظالم و مظلوم عوض خواهد شد، به همین جهت به دست گرفتن روایت فتنه ۸۸ و حماسه نهم دی یک کار انقلابی جهادی و از مصادیق «جهاد روایت و تبیین» است.
7⃣ فتنه ۸۸ از جنگ هشت ساله نیز خطرناکتر بود، زیرا دشمن همه امید ملت را نشانه گرفته بود. به تعبیر مقام معظم رهبری فتنه ۸۸ جنگ احزاب بود. از این رو نهم دی به ما میگوید در مقابل پیچیدهترین فتنهها با بصیرت، صراحت، قاطعیت و ولایتپذیری میتوان ایستاد.
8⃣ پیام حماسه نهم دی به مسئولین کشور این است که ملت ایران سرمایه صبور، صادق و پای کار نظام هستند این ملت در همه عرصه ها در خط مقدم فداکاری بوده است و باید قدر خدمت به این ملت را دانست.
9⃣تولید محتوا، روایتگری، سازماندهی و اعزام سخنران، نشستهای تبیینی، انتشار آثار ادبی، پژوهشی، هنری، سیر نمایشگاهی، تولیدات رسانهای از جمله فعالیت هایی است که میتوان این یوم الله را در اذهان عمومی مردم زنده نگه داشت.
✳️چرا عراق غرامت ایران را نمیپردازد؟
۳۰ سال از پایان جنگ ایران و عراق گذشته اما عراق هنوز غرامت جنگی ایران را پرداخت نکرده است.
غرامتی بین ۹۰ میلیارد دلار تا یک تریلیون دلار
عراق در حالی غرامت جنگ ایران را نداده که کویت به خاطر یک ماه جنگ با عراق تاکنون ۵۰ میلیارد دلار غرامت از این کشور گرفته است.
بررسیهای رسمی سازمان ملل متحد در زمان جنگ ایران و عراق (دهه ۱۳۶۰ خورشیدی)، وارد آمدن حدود ۹۰ میلیارد دلار خسارت به ایران را تایید میکند. اما ایران میگوید میزان خسارتهای واردآمده به کشور، بسیار بیش از اینها بوده و به نرخ امروز، بیش از یک تریلیون دلار برآورد میشود.
عجیب آنکه خسارتهای وارد آمده در جریان «جنگ خلیجفارس» در سال ۱۳۶۹ خورشیدی (حمله صدام حسین به «کویت» و لشگرکشی «آمریکا» و متحدانش در پاسخ به صدام) حدود ۵۳ میلیارد دلار برآورد شده، در حالی که این جنگ کمی بیش از یک ماه به طول انجامید و خسارتها، به هیچوجه در ابعاد حمله عراق به ایران نبود.
غرامت ۱۵۰۰ تریلیون تومانی عراق به کویت
با احتساب دلار ۳۰ هزار تومانی، عراق ۵۳ میلیارد دلار یعنی رقمی معادل حدود ۱۵۰۰ تریلیون تومان به کویت پرداخت کرده (۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان).
برای تقریب به ذهن، بد نیست بدانیم که طرح ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در ایران (یا طرح موسوم به «قانون جهش مسکن»)، تا پایان سال ۱۴۰۴ خورشیدی، حدود ۶۰ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.
محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در سال ۱۳۹۷ و زمانی که زمزمه همراهی عراق با برخی تحریمهای آمریکا علیه اقتصاد ایران به گوش میرسید، در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «دولت عراق مطابق ماده ۶ قطعنامه ۵۹۸، ۱۱۰۰ میلیارد دلار بابت غرامت خسارات مستقیم جنگ تحمیلی به ایران بدهکار است. دولت ایران با لحاظ تنگناهای مردم عراق در مطالبه این غرامت تعلل کرده است. اکنون نخستوزیر عراق بهجای جبران، با تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران همراهی میکند!»
آیا ایران با عراق مماشات کرده است؟
اما حالا که اینطور است و این رقم تا این اندازه قابلتوجه است، چرا عراقیها غرامت جنگی خود به ایران را نمیدهند، اما با کویتِ ثروتمند تسویه حساب کردهاند؟ پاسخ قطعا در دیپلماسی ضعیف ایران و در این واقعیت نهفته است که ایران توان چانهزنی خود در عرصه بینالمللی را از دست داده است.
«غرامت جنگی» چگونه محاسبه میشود؟
نکته نخست این است که در محاسبات مربوط به غرامت جنگی، خسارتهایِ مستقیمِ ناشی از نبرد نظامی معمولا به حساب آورده نمیشوند.
بر این اساس، اینکه مثلا عراق در یک عملیات پدافندی یا پدافندی، در یک روز هزار تُن بمب بر سرِ ایران ریخته باشد و بر اثر این اتفاق عده زیادی کشته و مجروح شده باشند، معمولا جایی در محاسبات مربوط به دریافت غرامت جنگی ندارد.
در مقابل، تخریب تعمدی سرزمینی که به آن تجاوز شده، مستوجب دریافت غرامت خواهد بود.
بررسیها نشان می دهند که نمایندگان سازمان ملل متحد، در بازدید از اراضی آزادشده از اشغالِ بعثیها در «خرمشهر» یا «آبادان»، با تخریب تعمدیِ زیرساختهای شهری، سوزاندن نخلستانها و مواردی از این دست مواجه شدهاند و اینها همان مواردی هستند که در محاسبه میزان غرامتی که ایران باید از عراق دریافت کند، دخیل بودهاند.
با این همه، واقعیت بسیار فراتر از اینها است: عراق نه فقط به تخریب سیستماتیک زیرساختهای ایران اقدام کرده بود، که با حملات موشکی و شیمیایی به شهرها، تقریبا تمام کنوانسیونهای بینالمللی در زمینه مقابله با جنایت علیه بشریت را هم نقض کرده بود.
به این ترتیب، به نظر میرسد ایران حالا باید پس از گذشت بیش از ۳ دهه از پایان جنگ، برنامهای مدون و اجرایی برای زندهکردن غرامت ۱٫۱ تریلیون دلاری خود از «عراق»، روی میز بگذارد.
به ویژه که حالا، عراقیها میخواهند بابت «حقآبه» رودهای مرزی خود با ایران، یک پرونده شکایت بینالمللی را به مرحله اجرا بگذارند.
✳️چرا روحانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نشد؟
از دلایل اصلی عدم انتصاب روحانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، قبول نداشتن ساختار مجمع توسط وی بود.
علیرغم شایعات و گمانهزنیهایی که در خصوص علت عدم صدور حکم عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در فضاهای رسانهای منتشر شده است، بررسیها از منابع موثق حاکی از این است یکی از دلایل اصلی عدم انتصاب رئیس جمهور سابق در مجمع تشخیص مصلحت نظام، به دلیل عدم اعتقاد وی به مجمع بوده است.
برابر بررسیهای صورت گرفته روحانی در دوران 8 ساله مسئولیت خود در دولت کمتر از 10 جلسه در این مجمع شرکت کرده چرا که معتقد بود ریاست مجمع تشخیص مصلحت باید رئیس جمهوور باشد و در غیر اینصورت نهاد موثری نیست.
علاوه بر این روحانی ساختارهای قانونی مجمع نظیر نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام را نیز قبول نداشته و معتقد است این اقدام خلاف قانون اساسی است.
در عین حال علی رغم نظر وی مبنی بر اینکه رئیس جمهور باید همزمان ریاست مجمع را نیز برعهده داشته باشد، طی ماههای اخیر پیغامهای متعددی درباره علاقه مندی به حضور در مجمع در جایگاه ریاست این نهاد به مقامات عالی کشور داده است.
✳️مذاکره مستقیم با ایالات متحده
🔹 پس از سفر وزیر خارجه عراق به تهران و طرح صریح مذاکره مستقیم ایران و ایالات متحده در کنفرانس خبری، فضایی ایجاد شد تا برخی اینگونه القا کنند که راه برونرفت از وضعیت کنونی توافق هستهای و حتی مشکلات کشور مذاکره مستقیم است. در این رابطه نکاتی چند قابل ذکر است:
1️⃣ یکی از استدلالهای مطرحشده توسط حامیان ایده مذاکره مستقیم، حصول یک توافق بلندمدت و پایدار است. در حالی که توافق با ثبات در حداقلیترین حالت نیاز به تصویب کنگره آمریکا دارد تا مانع از نقض آسان آن شود و مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم تأثیری در نظر کنگره ندارد.
2️⃣ مذاکره مستقیم با ایران همان چیزی است که دونالد ترامپ نیز به دنبال آن بود. انگیزه این اقدام هم نه حل مشکلات بلکه دستاوردنمایی در حوزه سیاست خارجی است. مذاکره مستقیم میتواند به داخل و خارج ایالات متحده پیام اقتدار و پیروزی ارسال کند، در حالی که چشماندازی برای انتفاع عملی ایران وجود ندارد.
3️⃣ در حالی که ایالات متحده هدف خود را بصورت آشکار محدودسازی ایران اعلام میکند، مذاکره مستقیم بجای تعامل از موضع برابر، تصور سازش، تسلیم و پذیرش خواستههای جاهطلبانه طرف مقابل را ایجاد میکند که میتواند وجهه ایران به ویژه در حوزه محور مقاومت را مخدوش کند.
✅ در شرایط کنونی که بصورت نسبی زمان به ضرر ایالات متحده است، به نظر میرسد که طرح و ترویج ایده مذاکره مستقیم برای دستاوردسازی و حصول یک توافق سریع و محدودساز با ایران است. لذا بهینهترین مسیر برای ایران پیگیری مذاکرات چندجانبه محدود به موضوع هستهای است.
اندیشکده تبیین