✳️👆اتحادیه کشورهای تحریم شده اقتصادی
cuntrys of Economic Sanctions union
🔶در سفر اخیر رییس جمهور به روسیه، اقای پوتین پیشنهادی را تحت عنوان اتحادیه ی دول تحریم شده، مطرح می کند که با استقبال اقای رییسی روبرو می شود. چند نکته در خصوص این موضوع:
🔺در حدفاصل ۲۰۱۰تا۲۰۲۰ایالات متحده تعداد ۵۳۹۴ تحریم علیه ۱۱ کشور تصویب کرده است. مجموع این کشورها تقریبا ۲۰ تریلیون دلارGDP معادل ۲۵درصد کل تولید ناخالص جهان، نزدیک به ۳۵درصد جمعیت و ۳۰ درصد منابع انرژی و معادن کره زمین را در اختیار دارند.
🔺استفاده از سیستم ها و سازوکارهای "مالی" و "پولیِ" مختص این اتحادیه در میان کشورهای عضو می تواند هم نیاز این دولت ها را بر طرف کند و هم باعث خارج ساختن سلاح تحریم از دست واشنگتن شود و در واقع تحریم ها را خنثی کند. تحریم عمدتا بر بستر دلار شکل گرفته است. این اتحادیه با شکست نظام تحریم ها، می تواند باعث نزول ارزش و آقایی دلار شود.
🔺با نگاهی به کشورهای تحریم شده، متوجه می شویم که اشتراکات منافع انها علاوه بر حوزه تجارت، حوزه های ترانزیت و امنیت را نیز شما می شود که می تواند عاملی برای تقویت اتحادیه باشد.
🔺در نظام تحریم ها علاوه بر تحریم شوندگان، دسته ی دیگری از کشورها هم هستند که متضرر می شوند و می توان آنها را وارد سیستم های تجاری باشگاه تحریم ها کرد. این کشورها همان محروم شدگان هستند. مثل کره جنوبی و ژاپن که از تحریم های ایران متضرر می شوند.
✍علی محمدی
✳️نماینده کنگره مدعی بازگشت آمریکا به برجام شد
«رو خانا» نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا از ایالت کالیفورنیا در توئیتی مدعی شد که به زودی خبرهای شگفت آوری از توافق شنیده می شود.
در توئیت خانا آمده است :
خوشحالم که می بینم دیپلمات های ما پیشرفت خارق العاده ای را تحت رهبری نماینده ویژه آمریکا در امور ایران (رابرت مالی) کسب کرده اند.
توافق هسته ای مسیر ایران به سوی بمب را مسدود کرد.
خروج ترامپ ما را در مسیر جنگ قرار داد و اکنون زمان برای ورود دوباره به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فرا رسید.
✳️سرلشکر سلامی: آثار خطرناک تحریمها را خنثی کردهایم
فرمانده کل سپاه:
🔹دشمن میخواهد مسلمانان با مدل اقتصادی او زندگی کنند و در رشد علمی آن قدر که آنان میخواهند به پیش بروند.
🔹تحریم اقتصادی یک طراحی قدرتمند جهانی بود که من به جرات میگویم هیچ کشوری و حتی خود آمریکا قادر نیست در برابر این نوع تحریم دوام بیاورد.
🔹امروز از مخاطرات تحریم عبور کردهایم و اثرات آن را کاهش دادهایم اما هنوز برخی مشکلات پا برجاست ولی از گردنههای سخت آن عبور کردهایم.
✳️#نفت_برنت 👈 93$
کرونا تمام نشده همچنان عادات جدیدی که در حمل نقل شکل گرفته پابرجاست (استفاده از وسایل نقلیه شخصی به جای وسایل نقلیه عمومی).
عرضه کنندگان نفت فعلا تمایلی بر حفر چاه و سرمایه گذاری جدیدی ندارند.
👈آنچه امروز محرک اصلی قیمت نفت شده، تنش سیاسی روسیه و اوکراین است. روسیه روزانه حدود 10 میلیون بشکه تولید دارد که هرگونه جنگ احتمالی می تواند تهدیدی برای کاهش 10% ای عرضه باشد. از سوی دیگر جنگ احتمالی، اروپا را با کمبود گاز روبرو کرده و محرک مصرف برق و گرایش به مصرف بیشتر نفت خواهد شد.
نفت 100$ و بالاتر، محرک ⬆️ قیمت نفتا، گاز طبیعی، LPG خواهد شد که این موضوع بر قیمت محصولات پتروشیمی اثر گذاری مثبت خواهد داشت. برای مثال به احتمال بسیار بالا نفتا از مرز 1000 دلار عبور کند
نتیجه بحران انرژی، تورم شدید خواهد بود که بایدن مدتی پیش با خبر آزاد سازی 50 میلیون بشکه نفت قصد داشت بخشی از آن را خنثی کند. کشورها به دنبال راهکار برای تنش روسیه و اکراین هستند و در صورت تداوم وضعیت فعلی شاید آمریکا از عربستان بخواهد تولید را افزایش دهد و چین بخشی از ذخایر را آزاد کند.
#حمید_کوشکی
✳️ رئیس جمهوری روسیه در دیدار با همتای چینی خود پیشنهاد داد کشورش سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز از خاور دور به چین عرضه کند.
ولادیمیر پوتین که برای شرکت در آئین گشایش بازی های المپیک زمستانی به پکن رفته است، در دیدار با شی جین پینگ گفت: شرکت های روسی راه حل های جدیدی را برای عرضه هیدروکربن به چین در صنعت گاز آماده کرده اند.
رئیس جمهوری روسیه در مورد همکاری بین نهادها و ساختارهای دو کشور، به تعامل در زمینه های مختلف اقتصادی از جمله فناوری پیشرفته و دستور کار سبز در ارتباط با انتقال به انواع جديد انرژی اشاره و در عین حال تاکید کرد: ما انواع انرژی سنتی را نیز فراموش نمی کنیم.
به گفته پوتین، روابط روسیه و چین ویژگی بی سابقه ای پیدا کرده است، کشورها از توسعه یکدیگر حمایت می کنند.
رئیس جمهور روسیه همچنین ابراز اطمینان کرد که مسکو و پکن "قطعا" به گردش تجاری دوجانبه ۲۰۰ میلیارد دلاری دست خواهند یافت.
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین نیز در این دیدار گفت که چین و روسیه از تلاش ها برای حفاظت از منافع اساسی خود در جهان حمایت می کنند.
✅انسجام غرب در تحریم روسیه موجب تقویت درونی کشورهای همکاریهای شانگهای خواهد شد ،قطعا ایران نیز از این فرصت بی بهره نیست.
در هر صورت بازار گازی چین با توجه به نگاه روسیه به بازار اروپا و قراداد نوراستریم ۱و۲ میتوانست برای ما فرصتی خوبی باشد ، ولی ظاهراً با تقابل غرب و آمریکا با روسیه و تحریمهای آتی و نقش قطر در تامین گاز اروپا ، عرصه در خصوص بازار گازی چین با روسیه برای ایران رقابتی خواهد شد.
✳️ ترامپ: طالبان با سلاح های ما رژه می روند و می گویند آمریکا خیلی احمق بود
🔻 ترامپ : آمریکا به سمت جهنم و ویرانی میرود.
🔻 اگر شما نگاهی به اقتصاد و تورم و همه گیری کرونا و ناتوانی ارتش در افغانستان داشته باشید به خوبی این موضوع را مشاهده میکنید.
🔻 ارتش ما محبوبیت خود را به میزان ۷۰ درصد از دست داده است.
🔻 آنها ۷۵ تا ۸۵ میلیارد دلار تجهیزات نظامی را به طالبان یعنی دشمن ما دادند.
🔻 آنگاه آنها با این تجهیزات رژه میروند و میگویند که آمریکا کشوری احمق است.
🔻 آنها رژه میروند و هزاران کامیون ما را به نمایش میگذارند.
🔻 آنها شمار زیادی مسلسل و دیگر تسلیحات را به نمایش عموم میگذارند. آنها هواپیماها، تانکها و همه چیز را از ما گرفتند.
✳️واکنش روسیه به لغو برخی از تحریم های هسته ای آمریکا علیه ایران
نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین به لغو برخی از تحریم های هسته ای آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد.
به گزارش اسپوتنیک، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین گفت: تصمیم آمریکا برای بازگرداندن معافیت های "هسته ای" را می توان به عنوان سیگنالی برای ورود مذاکرات برجام به مرحله نهایی تلقی کرد.
وی همچنین افزود: تصمیم آمریکا برای بازگرداندن معافیتهای "هستهای" با بازگشت واشنگتن و تهران به توافق، احیای برجام را تسریع میکند.
شایان ذکر است که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه چندین معافیت از تحریم ها را در رابطه با فعالیت های هسته ای غیرنظامی ایران را امضا کرد.