✳️ روسیه بر شهر «ملیتوپول» در جنوب اوکراین مسلط شد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد:
🔹کنترل کامل شهر ملیتوپول در جنوب اوکراین را بهدست گرفتهایم.
🔹نیروهای روسیه زیرساختهای نظامی اوکراین را از زمین، هوا و دریا با موشکهای کروز هدف قرار دادند.
🔹در پیشروی نیروهای روسیه ۸۷ تانک، ۲۸ موشکانداز، ۱۱۸ خودرو نظامی، ۲۴ سکوی پدافند هوایی، ۴۸ رادار و ۸ قایق اوکراینی منهدم شدند.
323-sedayeenghelab_ir.mp3
8.79M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 323
💠 بررسی بحران اوکراین
🎙 کارشناس برنامه: دکتر مصطفی برزکار کارشناس سیاسی
#اوکراین
#روسیه
#آمریکا
#جنگ_اوکراین
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
✳️👆حمایت!
♦️انگلیس به جای این که در میدان واقعی جنگ حمایت کند، فقط پرچم اوکراین را به نرده سفارتش در تهران آویزان کرده؛ حمایت در همین حد!
🔹بیچاره ملت یا دولتی که روی دیوار انگلیسی ها یادگاری بنویسند.
♦️لابد همین قدر واکنش به شکست عاطفی غربگرایان هم زیاد است.
#انگلیس_خبیث
✳️چرا روسیه به اوکراین حمله کرد؟
📝 احمد بنافی
🔰 ۶ نکته راهبردی می تواند پرده از چرایی حمله روسیه به اوکراین بردارد:
1⃣ _ اوکراین و روسیه اشتراکات فروانی دارند که موجب یک در همتنیدگی فرهنگی میان دو کشور شده است.
2⃣ _ بعنوان یک پل صادراتی حدود ۸۰ درصد گاز طبیعی و ۷۵ درصد از نفت روسیه از طریق این کشور به اتحادیه اروپا میرود.
3⃣ _ مقامات روسیه سرزمین اوکراین را به عنوان سدی در مقابل نفوذ ناتو و غرب میدانند. زیادهخواهیهای آمریکا و اروپا و حماقت حاکمان اوکراین جهت استقرار ناتو در این کشور، تهدید علیه امنیت ملی روسیه تلقی شده است.
4⃣ _ آمریکاییها به کمک اروپا و ناتو میخواهند روسیه را در یک تنگنای راهبردی قرار داده و مسکو را از طریق ظرفیت ژئوپلیتیکی اوکراین دچار خفگی راهبردی نمایند.
5⃣ _ قرار گرفتن اوکراین از حیث سیاسی، نظامی و اقتصادی در مدار غرب، برای روسیه به منزله بر هم خوردن موازنه قدرت با آمریکا و اروپا محسوب شده و جایگاه بینالمللی آنان را به شدت کاهش خواهد داد.
6⃣ _ برای روسیه، خارج شدن اوکراین از حوزه نفوذ آن و پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو مانند دومینویی بوده که به سایر کشورهای پیرامونی تسری خواهد یافت.
✳️ تقیپور: شبکه ملی اطلاعات علاوه بر مزیتهای اینترنت پرسرعت امنیت نیز دارد
🔹رئیس کمیسیون صیانت از کاربران فضای مجازی: شبکه ملی اطلاعات تمام مزیت های اینترنت پر سرعت را دارد ضمن اینکه مزیت امنیت نیز به آن اضافه می شود.
✳️امروز را بخاطر بسپاریم تا فردا حق تنها نماند
در جریان حمله روسیه به اوکراین، یکی از مسائلی که به سبب خلع سلاح تاریخی اوکراین بسیار برجسته شد، بازخوانی مواضع مشابه مرحوم هاشمی رفسنجانی مبنی بر محدودسازی توان نظامی ایران و مشخصا موشک زدایی از کشور با این جمله تاریخی بود که «دنیای آینده دنیای گفتمان هاست نه موشکها». پاسخ همان ایام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به آقای هاشمی نیز وایرال شد که فرمودند: «قدرتهای دنیا که شما میبینید با صدای کلفت حرف میزنند، زور میگویند، غلط میکنند، حرفهای بد میزنند و زورگویی میکنند، بیشتر از همه به استناد همان سلاحهایی است که دارند؛ آنوقت ما در مقابل اینها بیاییم دست خودمان را خالی کنیم؟».
این مواضع آقای هاشمی و پاسخ رهبر انقلاب به وی، حکایت از یک تلاش تمام عیار در دوران صدارت آقای حسن روحانی برای تحدید قدرت موشکی ایران داشت. به عبارت روشن تر، آمریکایی ها به صراحت خواهان محدودسازی قدرت موشکی ایران یا همان «برجام موشکی» بودند و حتی برد موشکهای مجاز برای ایران را هم تعیین کرده بودند؛ و در این سو، آقای هاشمی که راس و عقبه دولت مستقر و جریان لیبرال محسوب می شد، آشکارا فریاد می زد که ایران باید موشک زدایی شود. او با خوشحالی و در مرئی و منظر ملت میگفت که راه محرومیت ایران از نیروی نظامی باز شده است، از مخاطبانش میخواست برای عملیاتی کردن ایدهاش دست به کار شوند و میگفت مطمئنم که این اتفاق میتواند در دوره دوم دولت روحانی بیفتد. جماعتی هم برایش کف و سوت میزدند. اگر لیبرالها پی در پی دم از رفراندوم میزدند، دلیلش این بود که میخواستند همین کف و سوت زنها را برای تحریک رای به میلشان، بسیج کرده و کار را تمام کنند و بابت این دستاورد هم چون برجام جشن بگیرند و مدال آویزان کنند و سکه توزیع کنند.
این ایام مردم عزیز ما با مشاهده وضع اوکراین، در حال تصور شرایطی هستند که تلاشهای آقایان هاشمی و روحانی به ثمر مینشست و ایران قدرت موشکی خود را از دست می داد. بله! تصور چنان شرایطی نیز هولناک است، اما واقعیت این است که جریانی در پی این خیانت بود و عزمش نیز در این راه راسخ بود. اما با ایستادگی رهبر حکیم انقلاب اسلامی، این نقشه شوم که اجرایش، ایران را اوکراین می کرد، نقش بر آب شد.
اما یک نکته ای که باید در این میان بدان توجه داشت اینکه مواضع آقایان هاشمی و روحانی یک دیدگاه شخصی نبود که با درگذشت یکی و کنار رفتن دیگری، تهدید ناشی از آن برطرف شده باشد. این تفکر از محکمات اندیشه جریان لیبرال است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برای عملی شدن دیدگاه خود از هیچ تلاشی فروگذار نکرده اند. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، دولت موقت به ریاست آقای مهندس مهدی بازرگان -که می توان وی را پدر لیبرال های ایرانی در دوره پس از انقلاب دانست- به دنبال آن بود که هواپیماهای اف 14 خریداری شده از آمریکا توسط رژیم پهلوی را پس دهد. می گفتند چون جمهوری اسلامی سیاست تهاجمی ندارد، نیازی به این نوع هواپیما هم ندارد. از قضا کسی که همان هنگام نیز محکم در برابر نقشه لیبرال ها برای «خلع سلاح» ایران ایستاد، آیت الله العظمی خامنه ای بود. ایشان مرداد ماه 1358 در گفت و گویی به تبیین ابعاد این ماجرا پرداخته و گفتند: «درست است که ما قصد نداریم که مثل دوران گذشته ژاندارم منطقه باشیم و قصد نداریم که حافظ منافع ابرقدرتها باشیم امّا بههیچوجه جایز نمیدانیم که با وجود دشمنان سوگندخوردهی خود در منطقه و دولتهای ارتجاعی وابسته به امپریالیزم غافل بمانیم. ما به نیروی دفاعی کاملی نیازمندیم؛ حتّی برای جلوگیری از تجاوزات امپریالیزم که بهآسانی با حضور دولتهای غاصب در منطقه قابل تصوّر است لازم است که ما قدرت تهاجمی نیز داشته باشیم.» . ایشان چند سال بعد نیز دراینباره گفتند: «زمزمهاش را راه انداختند که ما اف۱۴ میخواهیم چهکار کنیم، تهاجمى است، ما اهل تهاجم نیستیم؛ آمریکایى است، ما با آمریکا بدیم. حالا کى میگفت این حرفها را؟ آنهایى که با برژینسکى ملاقات میکردند.»
اگر تصمیم لیبرالهای حاکم بر دولت موقّت عملی میشد، ایران در واقع پیش از آغاز جنگ تحمیلی نیروی هوایی خود را در یک حوزه بسیار مهم خلع سلاح کرده بود. در طول جنگ تحمیلی، اف14ها برگ برنده نیروی هوایی ایران بودند و نهتنها دهها جنگندهی رژیم بعث را در آسمان شکار کردند، بلکه با تدبیر شهید بابایی، قابلیّت شلّیک هوا به زمین نیز در آنها ایجاد شد و ایران توانست تأسیسات رژیم صدّام را بمباران کرده و معادلات جنگ را تغییر دهد.
این منازعه میان دو تفکر اقتدار و تسلیم، از تجلیات منازعه تاریخی حق و باطل است که بلاتردید در آینده نیز تداوم خواهد داشت. امروز را باید به خاطر سپرد و مکرر یادآوری کرد تا فردا که باطل بار دیگر لباس حق میپوشد و با استدلالهای وارونه میخواهد ملت را بیپناه کند، حق غریب و تنها نماند...
دکتر جبرائی
✳️تعداد معاملات مسکن بیش از ۲ برابر سال گذشته/ میانگین قیمت در تهران ۳۳ میلیون تومان
🔹بر اساس تازه ترین گزارش بانک مرکزی؛
تعداد آپارتمانهای مسکونی معامله شده در شهر تهران در بهمن ماه سال ۱۴۰۰، به ۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۷.۸ درصد افزایش نشان میدهد.
🔹براساس این گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران در بهمن ماه سال جاری ۳۳ میلیون و ۶۰ هزار تومان بود که حاکی از افزایش اندک ۰.۴ درصدی نسبت به ماه قبل است.
✳️ فرصت ۶۰ میلیارد دلاری ایران از بازار روسیه/ ۵ کشور اروپایی، روسیه را تحریم کردند، این تحریم، چه سودی برای ایران دارد؟
🔹 اتحادیه اروپا به خصوص ۵ کشور انگلستان، ایتالیا، فرانسه، هلند و آلمان اخیرا اعلام کردهاند که به دلیل حمله روسیه به اوکراین قصد تحریم روسها را دارند.
🔹 طبق آمارهای رسمی، روسیه در سال میلادی قبلی بیش از ۶۰ میلیارد دلار کالا از این کشورهای اروپایی وارد کرده که به تفکیک شامل ۱۱۹ میلیون دلار لبنیات، بیش از ۶ میلیارد دلار مواد دارویی، بیش از ۲ میلیارد دلار تجهیزات پزشکی، بیش از ۴ میلیارد دلار مواد شیمیایی و پلاستیک، ۷۹۸ میلیون دلار مواد شوینده و بیش از ۲ میلیارد دلار محصولات آرایشی و بهداشتی میشود.
🔹بنابراین اکنون یک فرصت مناسب برای کشور ماست تا این کالاها را برای روسیه تامین کند و یک جهش صادراتی برای کشور را رقم بزند.
✳️همه چیز درباره دو استان جدا شده از اوکراین؛ پوتین دست روی کجا گذاشت؟
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این دو استان که در مجموع به عنوان منطقه " دونباس" شناخته می شوند - در شرق اوکراین و در نزدیکی مرز با روسیه قرار دارند. نیمی از این منطقه هم اینک در کنترل شورشیان جدایی طلب طرفدار روسیه و نیمی دیگر در کنترل ارتش اوکراین است. صنایع اصلی مستقر در این منطقه شامل استخراج زغال سنگ و تولید فولاد است.
این منطقه به روی هم بیش از 3.6 میلیون نفر جمعیت دارد که اکثریت آنها روس تبار بوده و به زبان روسی سخن می گویند. بخش بزرگی از جمعیت کنونی این منطقه نتیجه مهاجرت کارگران روسی برای کار در معادن و صنایع فولاد آنجا پس از جنگ جهانی دوم و در دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق است.
دولت روسیه در سال های اخیر بیش از 720 هزار پاسپورت روسی را برای حدود یک پنجم از جمعیت دونباس صادر کرده و بر این اساس آنها هم اینک شهروند روسیه محسوب می شوند و به همین دلیل هم روسیه خود را برای مداخله نظامی در آنجا برای حفاظت از جان و مال اتباعش محق می بیند.
بحران منطقه دونباس از آوریل سال 2014 آغاز شد، یعنی همزمان با ضمیمه کردن شبه جزیره کریمه به خاک روسیه، جدایی طلبان طرفدار روسیه در این دو استان اوکراین علم شورش برداشته و با تصرف ساختمان های دولتی خود را " جمهوری های مردمی" اعلام کردند.
ارتش اوکراین اقدام به مقابله کرد و از آن سال یک جنگ داخلی در این منطقه جریان دارد که منجر به مرگ بیش از 14 هزار نفر از دو طرف در 8 سال گذشته شده است.
✳️نماینده روسیه در وین: منتظریم که رئیس تیم مذاکره ایران به وین برگردد تا توافق احیای برجام را نهایی کنیم.
✳️جریان معاند چه اهدافی را برای تحریک و فراخوان ۹ اسفند دنبال می کند؟
برابر فراخوانهای منتشر شده در فضای مجازی، جریان معاند درصدد این است که با شکل دهی و مدیریت اعتراضات سریالی در کشور نظیر آنچه در فراخوان کارکنان سیستم قضایی با سایر فراخوان ها اتفاق افتاد، با هدف مرتبط نمودن اعتراضات مختلف با یکدیگر، قوای خود را متمرکز و در تاکتیکی جدید، نیروهای حافظ نظم و امنیت کشور را نیز به شیوههای مختلف در عرصه اعتراضات وارد نمایند و از این طریق نظام را با چالشی مهم روبهرو سازد.
لذا طراحان این موضوع با انتشار فراخوان تجمع نیروهای مسلح در تاریخ ۹ اسفند ماه سال جاری در تهران مقابل مجلس و در شهرستان ها مقابل استانداری ها ، قصد دارند تا به هر شیوه ممکن تجمعی هر چند نمادین را فراهم نموده و سپس با تبلیغات جنجالی ، بدنه اصلی نیروهای مسلح نظام را غیر همراه و معترض به اصل نظام معرفی نمایند.
به همین خاطر در این فراخوان از کلیه خانواده های نیروهای مسلح اعم از بازنشستگان ، شاغلین و افراد تعلیق شده از خدمت خواسته شده که در این روز با اعلام اعتراض خود در این تجمع شرکت نمایند. به همین جهت احتمال حضور افراد فریب خورده با دلایل مختلف و تحت پوشش کارکنان و بازنشستگان معترض نیروهای مسلح در این روز و در مکان های یاد شده و تجمع با اقدام به سردادن شعارهای ضدنظام ممکن است.
همچنین احتمال حضور برخی از وابستگان نیروهای مسلح و یا شاغلینی که احساس می کنند حق آنان به هر دلیل در سیستم تضییع شده یا بنا به دلایلی دیگر از مجموعه نیروهای مسلح اخراج گردیده و یا اینکه دارای پرونده مختلف در حال رسیدگی می باشند و شرایط را برای حضور و بیان مواضع و اعتراضات خود مناسب می دانند در این تجمع وجود دارد.
بر این اساس طبق آنچه گفته شد جریان رسانه ای معاند از طریق القاء تبعیض میان اجزاء نیروهای مسلح، رفتارهای بعضا نامناسب فرماندهان و مسئولان با زیر مجموعه و مشکلات معیشتی و... به دنبال منفعل سازی ، ایجاد اختلاف و انشقاق و تضعیف روحیه و انگیزه نیروهای مسلح در برابر تهدیدات ، اغتشاشات و نا آرامی های احتمالی هستند و در صورت امکان سعی دارند تا نیروهای مسلح را نیز در وضعیت فعلی کشور معترض به نظام و دولت جلوه دهند.
به همین دلیل شایسته است ترتیبی اتخاذ شود تا ضمن شناسایی و احصاء نارضایتی های احتمالی با رویکرد حل مسائل با کمترین تبعات و با مرتفع نمودن حداکثری اینگونه از نارضایتی ها ، تلاش گردد تا سطح امنیت شغلی و روانی در بین کارکنان و وابستگان نیروهای مسلح ارتقاء یابد.
✳️خبر فوری
❇️سطح تنش قدرت های بزرگ در نقطه جوش
🔸پوتین به بخش سلاح اتمی این کشور دستور آمادهباش صادر کرد
🔸دبیرکل ناتو:
لفاظی روسیه درباره آمادهسازی تسلیحات اتمی خطرناک است.
تایید عضویت اوکراین در ناتو مستلزم اتفاق آرا کل اعضا در این ائتلاف است
🔸افسر عالی رتبه چینی می گوید زمان بازگشت تایوان به خانه فرا رسیده است
او خطاب به آمریکا و توصیه کرد «با آتش بازی نکنید، زیرا هرکس این کار را انجام دهد خود را می سوزاند».
🔸بلاروس اروپا را تهدید اتمی کرد
رئیس جمهور بلاروس هشدار داد که اگر غرب سلاح اتمی را نزدیک مرزهای این کشور مستقر کند، بلاروس نیز مجددا به سلاح اتمی مجهز میشود.
✳️پیاده نظام های غرب در ایران
📝 علی محمدی
🔶در همه سالهای بعد از انقلاب ،هیچگاه غربگرایان داخلی و برخی جریانات سیاسی نتوانستند یا شاید هم نخواستند در پرونده های امنیتی منطقه ، موضع گیری مطابق با منافع کشور و ملت اتخاذ نمایند:
1⃣در جریان جنگ تحمیلی، معتقد بودند که بعد از فتح خرمشهر باید با عراق صلح کرد، در صورتی که بخش های بزرگی از خاک ما دست صدام بود و بیم حمله دوباره آنها می رفت.
2⃣در جریان یازده سپتامبر، در شورای عالی امنیت ملی، خواستار قرار گرفتن ایران در ائتلاف آمریکا شدند ولی رهبری فرمود ما نه با امریکا هستیم و نه با تروریست ها.
3⃣چندی بعد در جریان حمله امریکا به صدام، خواهان همکاری ایران با صدام شدند و برای این موضوع مجلس را به آشوب کشیدند. اما رهبری فرمود جنگ رژیم صدام با امریکا، جنگ باطل با باطل است.
4⃣در جنگ سوریه، ذهن و افکار عمومی ملت را به این سمت بردند که چرا در سوریه می جنگیم،ولی بعدها در خاطرات کلینتون مشخص شد که داعش بهانه ای برای ناامنی مردم ما و جنگ با ایران بود.
5⃣در ناامنی اخیر در افغانستان، با تشخیص غلط، خواهان ارسال نیرو به کابل و مبارزه با طالبان شدند ، و خواستند جوانان این مملکت را به ورطه نابودی بکشانند و دیدیم که اکنون چگونه تحلیل این غرب زده ها، اشتباه بود.
6⃣در جنگ اخیر روسیه و اوکراین، موضع منطقی ایران را ( مخالفت همزمان با جنگ و نفوذ ناتو به شرق) درک نمی کنند و ایران را متهم به پیروی از روسیه می نمایند. البته شاید هم مامور القای نظرات اربابانشان در ایران هستند.
🔚در همه این سالها چشم و نگاهشان را به روی جنایتهای غرب و پادوهای آنها در یمن، سوریه و عراق بستند. ناامنی های پاکستان، افغانستان و عراق، که امریکایی ها زن و بچه را شهید کردند و عروسی را به عزا تبدیل نمودند، سکوت کردند ولی با انفجار در انگلیس و اروپا،جلوی سفارت این کشور شمع روشن کردند !!!!