✳️بلوف سیاسی اسرائیل در حمله به ایران
در چند روز اخیر رژیم صهیونیستی بوق و کرنا می کند که در حال تدارک حمله به ایران است.
به دلایل زیر امکان حمله اسرائیل به ایران وجود ندارد:
الف) اختلافات داخلی منجر به فروپاشی
اسرائیل گرفتار اختلافات داخلی است که هم اندیشمندان، صاحب نظران و نیز حاکمان نظام سیاسی اسرائیل هشدار میدهند که این رژیم در حال فروپاشی و نابودی است.
رژیمی که در حال اضمحلال و نابودی است و باید خودش را از گرداب و منجلاب آن نجات دهد، چطور میتواند تدارک حمله به ایران قدرتمند را در دستور کار داشته باشد.
ب) تجربه شکست در مقابل حزب الله لبنان
رژیم صهیونیستی در مقابله با یک تشکیلات سیاسی مثل حزب الله لبنان در جنگ های ۲۲ روزه و ۳۳ روزه نتوانست دوام بیاورد و عاجزانه تقاضای آتش بس داد. ضمن اینکه حزباللهِ آن زمان، خیلی مجهز به سلاح های مدرن نبود.
ج) تجربه بمباران عین الاسد آمریکا توسط ایران
ایران، پایگاه عین الاسد آمریکای قدرتمند نظامی جهان را با خاک مساوی کرد و آن کشور نتوانست کمترین عکسالعمل را در مقابله با ایران از خود نشان دهد.
د) برخورداری ایران از نيروهاي جان برکف جهادی
ایران دارای نیروهای از جان گذشته آماده مقابله با صهیونیست هاست که از قبل ها منتظر درگیری. مستقیم با رژیم غاصب اسرائیل بوده و هستند.
ه) مجهز بودن ایران به انواع سلاح های پیشرفته روز دنیا
ایران، مجهز به مدرن ترین انواع پهپاد و سلاح های موشکی بالستیک ( ازجمله هایپر سونیک با سرعت ۱۲ تا ۱۳ ماخ که پیشبینی انهدام آن توسط سامانههای پدافند موشکی دشمن امکان پذیر نیست) می باشد که می تواند اسرائیل را از راه دور در چند روز نابود کند.
✅ پس تدارک حمله اسرائیل به ایران، چیزی جز بلوف و شوی سیاسی، تبلیغاتی و رسانه ای نیست.
البته مسئولین نظام جمهوری اسلامی و فرماندهان نظامی نسبت به موضوع هوشیار هستند
✍ محمدعلی برزگر
پرسمان سیاسی ویژه سوالات و شبهات اقتصادی.pdf
494.4K
پرسمان سیاسی ویژه سوالات و شبهات اقتصادی
✳️خودروسازان بدون قرعهکشی ماشین میفروشند
مدیرکل خودرویی وزارت صمت:
🔹از چهارشنبه ۱۰ اسفند پیشفروش خودروهای ایرانخودرو، سایپا و خودروسازان خصوصی آغاز میشود.
🔹در این طرح، قرعهکشی وجود ندارد و همه ثبتنامکنندگان ماشین دریافت میکنند اما زمان تحویل آن بین ۳ ماه تا یک سال متفاوت خواهد بود.
✳️اجرای طرح مقابله با قاچاق کالا و ارز
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران:
🔹طرح سراسری و استانی تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اولویت مقابله با خروج غیرقانونی و قاچاق کالاهای اساسی معیشت محور و همچنین قاچاق مواد محترقه اجرا شد.
🔹در این رابطه ۴۲ فقره پرونده تشکیل و ۱۴ دستگاه خودرو توقیف شد.
🔹در اجرای این طرح ۴۹ نفر متهم دستگیر، بیش از ۲۸۷ هزار قلم انواع کالای قاچاق و ۷۵۸ هزار عدد مواد محترقه و ۵۷۷ هزار واحد ارز جمعا ًبه ارزش ۹۹۳ میلیارد ریال کشف شد.
✳️مبادلات در بورس کالا معاف از مالیات بر ارزش افزوده
🔹نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مصوبهای مبادلات کالا در بورس کالا را معاف از مالیات بر ارزش افزوده کردند.
✳️سازوکار کاهش نوسانات ارزی تعیین شد
🔹نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بانک مرکزی اجازه دادند نسبت به فروش ارز به نرخ حداکثر ۲ درصد کمتر از میانگین نرخ ارز صادرات در سال ۱۴۰۲ اقدام کند.
✳️فروش ارز با کارت ملی آزاد شد
🔹درحالی که از ابتدای هفته فروش ارز با کارت ملی متوقف شده بود از صبح امروز با مجوز بانک مرکزی، صرافی ها به هر فرد ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مردم می فروشند.
🔹صرافها میگویند هیچ تغییری در روال فروش ارز با کارت ملی انجام نشده و فقط قیمت بالاتر رفته است.
🔹امروز صرافیها دلار با کارت ملی را در کانال ۵۲ هزار تومان با متقاضیان میفروشند.
✳️عرضه ۵۷۶.۱۵ میلیون دلار به صورت حواله در روز شنبه
🔹مجموع عرضه ارز به صورت حواله در سامانه نیما و مرکز مبادله ارز و طلای ایران امروز معادل ۵۷۶.۱۵ میلیون دلار و مجموع ارز معامله شده به صورت حواله معادل ۴۲۳.۳۷ میلیون دلار بود.
🔹مجموع معاملات روز چهارشنبه سوم اسفند ماه ۱۴۰۱ به صورت حواله، ۱۲۰.۷۰ میلیون دلار بوده است.
✳️ عراق در تجارت با چین، یوان را انتخاب کرد
🔹عراق نیز به دنبال کاهش وابستگی به دلار، تجارت خود با چین را بر پایه یوان قرار داد.
🔹برای اولین بار است که واردات از چین با یوان تأمین می شود، در حالی که واردات عراق از چین فقط با دلار آمریکا تأمین می شود. ممکن است به عنوان بخشی از این طرح، این تنظیم کننده، تعادل بانک های عراقی را که دارای حساب بر حسب یوان در بانک های چینی هستند، تقویت کند.
✳️ رزمایش پدافند هوایی ارتش و سپاه امشب آغاز میشود
🔹بر اساس اعلام قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور، بخشی از سامانههای پدافند هوایی نیروهای مسلح برای احراز آمادگی جهت انجام رزمایش پیشرو از امشب تمرین عملیاتی انجام میدهند.
🔹قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) اعلام کرده است که این تمرینات عملیاتی با هماهنگی کامل شبکهی یکپارچه پدافند هوایی در برخی نقاط کشور در تاریکی شب انجام خواهد شد.
✳️ آژانس بینالمللی انرژی: اروپا ممکن است با کمبود ۴۰میلیارد متر مکعبی گاز مواجه شود
آژانس بین المللی انرژی:
🔹اگر مسکو این تحویل را قطع کند و عرضه جهانی LNG به دلیل افزایش تقاضای چین کاهش یابد و زمستان سال آینده به طور غیرمعمول سرد شود، اروپا ممکن است با کمبود ۴۰ میلیارد متر مکعب گاز مواجه شود.
🔹مصرف گاز اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲، ۱۳ درصد یا ۵۵ میلیارد متر مکعب، کمتر از سال ۲۰۲۱ بود که شدیدترین کاهش مصرف گاز در تاریخ اتحادیه اروپا بود.
🔹در صورت پر بودن ظرفیت ذخیره سازی ۱۰۰ میلیارد متر مربعی اروپا تنها حدود یک چهارم تقاضا را پوشش میدهد.
✳️مالیات بر عایدی سرمایه چه تأثیری بر اقتصاد دارد؟
مالیات بر عایدی سرمایه از جمله مالیاتهای مستقیم است و با مالیات بر ارزش افزوده کاملا متفاوت است.
مدتی است که در ایران مالیات جدیدی با عنوان مالیات بر عایدی سرمایه در حال بررسی در مراجع قانونی و طی کردن مسیر تصویب است. این مالیات که در جهان پیشینهای قدیمی دارد و با نام CGT نیز شناخته میشود، بر سود سرمایه افراد، از جمله سرمایههایی، مانند مسکن و زمین اعمال میشود.
مالیات بر عایدی سرمایه که به مالیات ثروتمندان نیز مشهور است، نوعی از مالیات به شمار میآید که بر سود ناشی از انتقال اموال غیرمولد اعمال میشود. در واقع، در این نوع مالیات، افراد از سود ناشی از فروش سرمایه و مایملک خود مالیات پرداخت میکنند.
تصور کنید مسکنی را که سال گذشته به قیمت یک میلیارد تومان خریداری کرده بودید و حال قصد فروش آن را دارید، مشتری مسکن شما را به قیمت یک میلیارد و دویست میلیون تومان خریداری کند. در این میان، شما ۲۰۰ میلیون تومان از فروش مسکن سود کردهاید. حالا باید برای این ۲۰۰ میلیون تومان که عایدی مسکن شماست، مالیات پرداخت کنید.
مالیات بر عایدی سرمایه از جمله مالیاتهای مستقیم است و با مالیات بر ارزش افزوده کاملا متفاوت است، در حالی که مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات غیرمستقیم است و به سودی تعلق میگیرد که ناشی از کار انجامشده بر روی یک محصول است و در واقع به کالاها و خدماتی تعلق میگیرد که مولد هستند یا در چرخه تولید قرار دارند؛ اما مالیات بر عایدی سرمایه، به سود ناشی از فروش چیزهایی تعلق میگیرد که مولد نیستند و مالکان آن چیزی به ارزشهای آن نیفزودهاند.
قاعدتاً در محاسبه این مالیات، نرخ تورم محاسبه شده و جزئیات آن به گونهای خواهد بود که صرفاً دلالی در این بازار را در برمیگیرد و شامل معاملات عادی برای تغییر مسکن نمیشود. در بسیار از کشورهای دنیا این نوع مالیات صرفاً از بخش مسکن گرفته میشود و بسیار مؤثر بوده است؛ به گونهای که توانسته است مسکن را از یک کالای سرمایهای به کالای مصرفی تبدیل کند.
✳️همواره یکی از مهمترین ریشههای مشکلات اقتصادی کشور از سوی کارشناسان اقتصادی، کسری بودجه عنوان شده است. دلیل این کسری بودجه چیست و برای درمان آن چه باید کرد؟
بودجه کشور را میتوان مانند یک دفتر حسابداری دارای دو بخش «درآمدها» و «هزینهها» تعریف کرد. تحقق پیدا نکردن درآمدها برای تأمین هزینهها «کسری بودجه» گفته میشود. نگاهی به بودجه چند سال اخیر کشور نشان میدهد، بودجه حتی در زمان تدوین و تصویب نیز با کسری نوشته شده است! یعنی حتی روی کاغذ هم امکان تأمین هزینههای کشور از طریق درآمدهای واقعی میسر نشده است. افزون بر کسری پیشبینی شده در بودجه، محقق نشدن درآمدها در بخش فروش نفت نیز کسری بودجه را افزایش داده است.
کارشناسان اقتصادی بر حسب دلایلی که برای کسری بودجه مطرح می کنند، راهکارهایی را پیشنهاد می دهند. مثلا برخی ریشه کسری را در نابرابری درآمدها و مخارج دولت ها ذکر می کنند. بنابراین، راهکارهای آنها این است که یا باید درآمدها افزایش یابد یا مخارج کاهش پیدا کند.
در حال حاضر، حدود یک سوم درآمد کشور از محل مالیات، یک سوم از محل نفت و یک سوم باقیمانده از محل درآمدهای اختصاصی دولت، فروش اوراق و فروش اموال دولت تأمین میشود. بنابراین، میتوان گفت فقط درآمد مالیاتی، یعنی یک سوم درآمد دولت، واقعی و مناسب است. دولت برای رفع این مشکل تمرکز خود را بر روی درآمدهای مالیاتی قرار داده است.
البته برخی از کارشناسان اقتصادی ظرفیت موجود برای کسب درآمد از طریق ترانزیت کالا برای ایران را تا ۵۰ میلیارد دلار تخمین زدهاند که تاکنون درصد بسیار ناچیزی از آن فعال شده است. گزارش گمرک ایران نشان میدهد، درآمدهای ایران از محل ترانزیت در دولت سیزدهم به سرعت افزایش یافته است.
برای نمونه، گزارش گمرک نشان میدهد، تجارت در پایانه خراسان جنوبی ۴۲ درصد، آستارا ۴۸ درصد و گمرک پرویزخان در کرمانشاه ۲۳۱ درصد افزایش یافته است. در سایر گمرکات نیز این روند سریع افزایشی آغاز شده است. استمرار این روند به تأمین درآمدهای کشور از محل منابع پایدار منجر میشود.
در سال ۱۴۰۱، در مقایسه با سنوات گذشته کمترین میزان کسری بودجه رخ داده است؛ به گونهای که دولت به هیچ وجه برای تأمین هزینههای خود از بانک مرکزی استقراض نکرده است
پرسمان سیاسی
✳️ایران تصمیمی برای برنامه هستهای نظامی ندارد
🔹رئیس سازمان جاسوسی آمریکا:اعتقادی نداریم که سران ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی (اتمی) که در پایان سال ۲۰۰۳ تعلیق کرده بودند، گرفته باشند.
🔹اما دو پایه این ابزار، یعنی غنیسازی که مشخصا بسیار پیشرفت کرده و اگر بخواهند فقط در عرض چند هفته میتوانند به غنیسازی ۹۰ درصدی برسند و سامانههای موشکی که قابلیت حمل سلاح اتمی را دارند نیز بسیار پیشرفت کردهاند.