🔷 یتیم شدن بریتانیا
🔺به نظر میرسد روزهایی که موضوع برگزیت بر نشست بروکسل چیره بود، به آخر رسیده است.تنها سه هفته به خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه سران بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا گرد هم آمدند.تنها بیست و چهار ساعت پیش از آن، بوریس جانسون برای آخرین مذاکرات با رئیس کمیسیون اروپایی در بروکسل بود. همه چیز برای فینال فصل آماده به نظر میرسید.اما در پایان، رهبران اروپا تنها ده دقیقه از وقت این نشست طولانی را به بریتانیا دادند.
🔸رهبران اتحادیه اروپا ظاهرا عین خیالشان نبود.در نشست خبری پس از جلسه با حضور آنگلا مرکل و روسای شورای کمیسیون اروپا، هیچ سوالی در باره برگزیت مطرح نشد.دیرتر، معلوم شد که خانم مرکل و امانوئل مکرون از گفتوگوی تلفنی با بوریس جانسون در باره برگزیت خودداری کردهاند.جانسون دیگر در جلسات شورا شرکت نمیکند، زیرا چنین حقی ندارد. طرفه آن که خود مذاکرات برگزیت بهترین نشانه نفوذ نداشتن بریتانیا در اروپاست.
🌐 نکته: پیشتر گمانه زنی می شد که نخستین پس لرزه های پیروزی بایدن در اروپا دامن جانسون و برگزیت را خواهد گرفت ....
هدایت شده از سپاه سربازان رهبر ( پاسداران انقلاب اسلامی )
🔴 سردار #سعید_محمد نیومده و حتی نگفته قصد کاندیداتوری انتخابات رو دارم از الان رفته زیر فشار رسانه ای غربیها.(مثل اینکه حسابی رفتن رو ویبره)
رسانه گلوبال چلنج انگلیس از وی به عنوان «اسب سیاه ایران » نام برده
#فوری
💥تصمیم پارلمان انگلیس برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران!
💢اینترنشنال به نقل از منابع انگلیسی: کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا در روزهای آینده طرحی را به دولت ارايه خواهد کرد که بر اساس آن، دولت بریتانیا کلیت سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی میکند!
🔸این کمیته در پیشنهاد خود به دولت بریتانیا نوشته «ما متقاعد شدهایم که اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با معیارهایی که در قانون مبارزه با تروریسم، مصوب سال ۲۰۰۰ بریتانیا تعیین شده مطابقت کامل دارد.»
#خبر
🆔 @majaziha_q
💢 فرهنگ نوعثمانی؛ تهدیدی بزرگتر از سیاست خارجی
✍ محمد محبوبی
🔻 این روزها که مقامات و مطبوعات ایرانی پاسخهای متعددی به رجب طیب اردوغان دادهاند، نام سیاست نوعثمانیگرایی مکرر به گوش میرسد: میگویند اردوغان تلاش دارد با استفاده از آن سرزمینهای سابق امپراتوری عثمانی را بازپسگیرد و با آرزوی دستیابی به اقتدار سلطان محمد فاتح، سلطان سلیمان محتشم و سلطان سلیم مهیب، خلافتی دیگر بنا کند و از همین روست که برای ایران خط و نشان میکشد. در صحنۀ واقعیت اما ایدئولوژی نوعثمانیگرایی، اندکی متفاوت از گزارشهای مطبوعاتی است.
🔻 نوعثمانیگرایی یک ایدئولوژی است که اشاره به احیای قدرت سابق ترکیه و خصوصاً بخش آناتولی بهعنوان میراثدار امپراتوری عثمانی دارد، بهویژه از جنبه غربستیزانه آن. این ایدئولوژی از این جهت یک لفظ مشترک تلقی میشود که انواع گوناگونی از نوعثمانیگرایی تاکنون طلوع و غروب کردهاند؛ از تورگوت اوزال تا احمد داوداوغلو و اکنون اردوغان؛ از حزب رفاه و حزب فضیلت تا اینک حزب عدالت وتوسعه. آنچه امروزه محل بحث کارشناسان مسائل بینالملل قرار دارد، نوعثمانیگرایی اردوغانی است که ماهیتا با دیگر ایدئولوژیها متفاوت است.
🔻 نوعثمانیگرایی اردوغانی یک پروژۀ هویتی برای ترکیۀ قرن بیستویک است، یعنی دورۀ روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه؛ و شدیدا متاثر از عصر سلطان عبدالحمید دوم است. این ایدئولوژی هم برای سیاست داخلی، هم سیاست خارجی و هم سبک زندگی برنامهریزی دارد و از این جهت یک ایدئولوژی دولتی تمامعیار است. در سیاست داخلی، نوعثمانیگرایی ظاهرا توجیهگر حکومت اقتدارگرای اردوغان است؛ در حالی که در سیاست خارجی، تعریفکنندۀ منافع ملی، راهبردها و تاکتیکهاست.
🔻 در این میان، بیشترین اثرگذاری در جامعۀ ایران را نه سیاست خارجی نوعثمانیگرایی، بلکه سبک زندگی آن دارد. این ایدئولوژی همانقدر که هویتبخش است، ذائقهساز هم هست. تغییر اسامی معابر و احیای سنتهای عثمانی کوچکترین نشانۀ این تغییر ذائقه است. برای جامعۀ ایران امروزه مبلمان شهری، سبک آشپزی، پوشاک، صنعت فیلمسازی و در یک کلام سبک زندگی اسلامی-عثمانی ترکیه است که جذاب است. فیلمها و سریالهای فتح ۱۴۵۳، قیام ارطغرل و پایتخت عبدالحمید همان قدر نوعثمانیگرایانه است که رستورانهای زنجیرهای حاجی عبدالله، بورسا، لیمان، حاجی صالح افندی با «منوهای عثمانی»شان. اگرچه نباید از سیاست خارجی نوعثمانیگرایانۀ اردوغان غافل شد، اما رسوخ سبک زندگی این ایدئولوژی میتواند برای جامعه و فرهنگ ایران خطرناکتر باشد.
⛔️ #دلواپسان_زم‼️
فرار از پاسخگویی با حمله به رئیسی!
سیدمحمد #خاتمی در اظهاراتی بدون اشاره به مشکلات معیشتی مردم و نقش دولت مورد حمایت وی در این مساله، به دو قوه مقننه و قضائیه حمله کرده است!
او در جمع فعالان سیاسی اصلاح طلب گفت: «مسئولیت خطیری داریم تا نگذاریم بدخواهان کشور به اهداف خود برسند؛ بخصوص مسئولین امر در قوای سهگانه، علیالخصوص قوای قضائیه و مقننه باید با درایت بیشتری در این امر کوشا باشند و از تصویب قوانین یا صدور و اجرای احکام قضایی که میتواند افق پیش رو را تیره و رنجی بر رنجهای ملت بیافزاید بپرهیزند»
🖌 به نظر می رسد که این ادعای خاتمی ناظر به اعدام جاسوس، لیدر اغتشاشات و به نوعی قاتل ده ها نفر یعنی روح الله زم است که اجرای این حکم مهم به مذاق اروپاییها خوش نیامد و در داخل هم افرادی نظیر #تاجزاده و #فاضل میبدی به آن اعتراض کردند.
💢 اختلافات آمریکا و اروپا در زمینه تجارت دیجیتال و همکاری با چین
🔻 اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی در یادداشتی، پیروزی بایدن را فرصتی برای حل برخی اختلافات آمریکا با اروپا میداند تا مذاکرات نیمهتمام دو سوی آتلانتیک در دوره دوم اوباما، بار دیگر از سر گرفته شود. نویسنده با اشاره به بیانیه اخیر کمیسیون اروپا مبنی بر لزوم همکاری مشترک با آمریکا برای مقابله با کرونا و تهدیدات زیستمحیطی، از اراده مثبت رهبران اروپایی به حل دیگر اختلافات خبر میدهد.
🔻 در بیانیه کمیسیون اروپا به ضرورت «نظارت بر فناوریهای جدید برای حراست از دموکراسی» از طریق تأسیس «شورای تجارت و فناوری» به عنوان محمل دیگری برای همکاری آمریکا و اروپا اشاره شده که کنترل فرآیندهای «تجارت دیجیتال و امنیت سایبری» مهمترین وظیفه این شورا برشمرده شده است.
🔻 در یادداشت اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی اشاره شده که نقص بیانیه کمیسیون اروپا، رویکرد انحصارگرایانه اتحادیه اروپاست. به گونهای که اغلب استانداردهای نظارتی با مطلوبیتهای دولتهای عضو این اتحادیه تبیین شده است. برای مثال نظارت بر هوش مصنوعی، بسترهای نرمافزاری حاکمیت دیجیتال و اخذ مالیات از فعالیتهای تجاری دیجیتال، عمدتاً منافع شرکتهای آمریکایی را هدف قرار میدهد.
🔻 نویسنده با یادآوری خطر نفوذ تجاری چین در اروپا، رهبران قاره سبز را به تغافل و نادیدهگرفتن این تهدید متهم میکند. زیرا برخی از دولتهای اروپایی گمان کنند برای رفع خلأ خود در حوزه فناوریهای مدرن در برابر آمریکا میتوانند از چین کمک بگیرند، ولی این یادداشت به آنها توصیه میکند که با راهبرد بایدن جهت ائتلافسازی علیه گسترش بازار پکن در جهان همراهی کنند.
🔻 به نظر میرسد دولت جو بایدن بهراحتی و بهصرف تأکید بر ارزشهای ایدئولوژیک و لزوم مقابله با فعالیتهای چین علیه هنگکنگ، تایوان و موارد مشابه نخواهد توانست نظر همه رهبران اروپایی برای مقابله با پکن را جلب کند و در این راستا باید درصدد ارائه ایدههای عملیاتیتر و فنیتر و همچنین عرضه امتیازات تجاری و اقتصادی ملموستری باشد.
ساعتش خواب رفته یا خودش؟!
🔹وعده داد همه تحریم های مالی و بانکی و نفتی، یکجا در روز اجرای توافق برداشته می شود
♦️اما "اوبامای مودب"، پس از اتمام تعهدات ایران، تحریمهای جدید را پشت سر هم قطار کرد؛ آیسا، ویزا، سیسادا و... حتی به معاون دفترش هم که به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل تعیین شده بود، ویزا نداد و او را تروریست خواند.
🔹با همه اینها، حالا آقای مقصر، پشت سر هم، پالس مذاکره برای معاون بایدن می فرستد و می گوید نمی گذارم برداشتن تحریمها "حتی یک ساعت" تاخیر بیفتد!
♦️ساعتش از سال ۹۵ خواب رفته؟ یا به قول معروف، تریپ اصحاب کهف برداشته و ادای آنها را در می آورد؟!
برداشته؛ دو بار هم برداشته!
♦️نه این که فقط سال 94، تحریم ها را یکجا برداشته باشد؛ سال 82 هم رفت که 6ماهه تحریمها را ظرف شش ماه بردارد و شد دو سال تعلیق هسته ای اما خبری از لغو تحریم ها نشد!
🔹اروپایی های عهدشکن، به جای شرمندگی گفتند بهترین تضمینی که می توانید بدهید، توقف دائمی برنامه هسته ای است! حالا همانها می گویند ایران محدودیت های موقت برجام را هم دائمی کند!
♦️آقای روحانی 17 سال است تحریم ها را برداشته، دو بار هم برداشته! منتها نمی دانیم چرا باز هم می گوید اجازه نمی دهم برداشتن تحریم ها حتی یک ساعت به تاخیر بیفتد؟!
محمد ایمانی
🔴 پاسخ قاطع رهبر معظم انقلاب به سخنان حسن روحانی
🔹 رهبر انقلاب: من از مسئولین کشور حمایت میکنم به شرطی که به اهداف ملت پایبند باشند.
🔹 باید بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشیم بر خنثی کردن آن تمرکز کنیم.
🔹 البته نمیگوییم دنبال رفع تحریم نباشیم، چرا که اگر بتوان تحریم را رفع کرد، حتی یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم، اگرچه اکنون چهار سال است که تأخیر شده و از سال ۹۵ که بنا بود همه تحریمها یکباره برداشته شود، تا امروز نه تنها تحریمها برداشته نشد بلکه زیادتر هم شد.
🔹 اختلافات خود را با مذاکره با یکدیگر حل کنید. مگر نمیگویید باید با دنیا مذاکره کرد، آیا نمیشود با عنصر داخلی مذاکره و اختلافات را حل کرد؟
🔴 واکنش جالب روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد به درخواست روحانی برای انتقاد از دستگاه قضا و نیروهای مسلح
🔹 «آفتابیزد» در واکنش به اظهارات روحانی در نشست خبری اخیرش نوشت: اصلا گیریم حرف شما درست؛ اما از کجای قوه قضائیه انتقاد کنیم از برخورد با دانه درشتهای فساد اقتصادی؟ از بیرون کشاندن پروندههای ۲۰-۱۰ ساله؟ از زندان زدایی؟ از باز پسگیری اموال عمومی و بیت المال؟ از امیدبخشی به جامعه؟ از محاکمه طبریها و نعمتزادهها؟ از برخورد با قضات و وکلای فاسد؟ از هفت تپه و دشت مغان؟
🔹 بیایید از نیروهای مسلح نیز انتقاد کنیم، از کجا شروع کنیم؛ مرزها، امنیت شهرها، در کنار مردم ایستادن؟ در سیل و زلزله در خاکریز نخست بودن؟ از کمک به دولت در بزنگاههای سخت؟
♦️پارادوکس تحریمی روحانی
🔹رئیسجمهور در حالی مدعی است که لغو تحریمها را حتی یک ساعت هم عقب نمیاندازد که بودجه ۱۴۰۰ را به گونهای تنظیم کرده که کشور را در دوگانه تسلیم یا ابرتورم قرار میدهد و عملا این پیام را به آمریکا منتقل میکند که عجلهای برای بازگشت به برجام و لغو تحریمها نداشته باشد.
🔹با توجه به تنظیم لایحه بودجه بر مبنای صادرات روزانه ۲.۳ میلیون بشکهای نفت و همچنین برنامه دولت برای جبران عدم تحقق منابع نفتی با انتشار گسترده اوراق بخصوص اوراق پیشفروش نفت، دولت عملا کشور را در دوگانه تسلیم یا ابرتورم قرار داده و این مهمترین پیام لایحه بودجه است.