May 11
40.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کاملترین نسخه کهن قرآن
📌این نسخه از قرآن قدیمیترین و کاملترین نسخه قرآن است. این نسخه، در طی سالها پژوهش به دست آمده است.
✅این نسخه میتواند در بحث #تحریف_قرآن و اینکه قرآنِ صدر اسلام با قرآن کنونی تفاوتی ندارد و تحریفی رخ نداده است، مفید باشد.
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎www.andishehrezvan.ir
علم و دین
📍رابطه #علم_و_دین، یکی از مهمترین مسائلی است که در چند قرن گذشته مطرح شده است. اینکه آیا یافتههای علمی (منظور یافتههای تجربی است) با اندیشههای دینی و به طور خاص مبانی دینی همچون وجود خدا و... در تعارض است یا نه؟
🔹در این زمینه سوالات مختلفی وجود دارد که هر کدام میتواند به بُعدی از ابعاد این مسئله اشاره میکند و هر یک از آنها میتواند به کلان مسئلهای دیگر تبدیل شود که بایستی درباره آن کتابها، مقالات و سخنرانیهای مختلفی ارائه کرد.
🔺رابطه علم و دین را جدی بگیرید. این مسئله هنوز زنده است....
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎www.andishehrezvan.ir
الحاد جدید
📌زیستشناسی و فیزیک معاصر، چالشهای بسیاری را برای دین ایجاد کردهاند.
بیشتر این چالشها مربوط به الهیات و به طور خاص مسئله وجود خدا بازمیگردد.
❗️جریان خداناباوری و الحاد در تلاش است تا بیشترین استفاده را از این دو دانش داشته باشد تا بتواند خداناباوری را اثبات کند. ولی آیا به راستی بیخدایی را میتوان از فیزیک و زیستشناسی نتیجه گرفت؟!
🔹الحاد جدید؛ اثر حمیدرضا شاکرین به این مسئله میپردازد. او در پشت جلد این کتاب جهتگیری خود را چنین نشان میدهد:
📍«جان لنوکس» معتقد است قوانین طبیعی چگونگی رخدادهای فیزیکی را بیان میکنند، نه چرایی وجود آنها را. قوانین فیزیکی میتوانند توضیح دهند موتور جت چگونه کار میکند، اما نمیتوانند بیان کنند که از کجا آمده است!
🔸از فیزیک و زیستشناسی معاصر نمیتوان خاناباوری را نتیجه گرفت.
#معرفی_کتاب
#علم_و_دین
#الحاد_جدید
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎www.andishehrezvan.ir
تعامل دین، فیزیک و فلسفه، فرصتی جهانی برای مقابله با خداناباوری
🔹 نگاهی گذرا به مهمترین نکات استاد مهدی گلشنی، برنده جایزه #علم_و_دین بنیاد تمپلتون انگلیس در نشست علمی «احیای دین و فلسفه در جهان غرب در دهههای اخیر»:
1️⃣ ما ایرانیان متأسفانه گرفتار بیماری خودباختگی هستیم و محصولات فکری غرب علیه الهیات و فلسفه را بهسرعت ترجمه کرده ولی نسبت به موج گرایشهای جدید به دین و فلسفه بیتفاوتیم.
2️⃣ در سه حوزه علوم انسانی، فلسفه و دین اتفاقات بسیار خوبی در غرب افتاده و فرصتی را برای خداباوران ایجاد کرده است و باید از این فرصت استفاده کنیم.
3️⃣ یک نمونه از این فرصتها، اعتراف برخی از فیلسوفان علم و اندیشمندان بزرگ نظیر #پوپر به ناتوانی علم در پاسخگویی به برخی پرسشهای بنیادین است. اینکه «ارزشهای اخلاقی از کجا آمدهاند و چرا باید آنها را رعایت کرد؟» یا اینکه «من از کجا آمدهام، آمدنم بهر چه بود؟» عرصههایی برای ورود دوباره فلسفه و الهیات به دنیای اندیشه انسان غربی فراهم کرد.
4️⃣ نمونه دیگری که زمینه را برای ورود فلسفه و الهیات در عصر علم فراهم کرده است، پذیرش اصل #علیت بهعنوان اصلی فراگیر در جهان طبیعت و جهان اتمهاست. با طرح نظریه #کوانتوم توسط #هایزنبرگ، برخی شانس و #تصادف را اصل حاکم در دنیای اتمها دانسته و آن را به جهان مافوق اتم تسری دادند. اینان جهان را بیهدف میدانستند و این امر در کنار نظریه تکامل و پوزیتویسم منطقی، رویگردانی از دین و فلسفه را تشدید میکرد. اما بلافاصله در برابر رویکرد پوچانگاری جهان، بسیاری از دانشمندان مخالفت کرده و اظهار کردند اگر جهان بیهدف است برای چه ما کار علمی میکنیم؟ ایرادها و واکنشهایی از این دست باعث شد برخی طرفداران پوچگرایی، از موضع خود عقبنشینی کرده و به هدفمندی جهان اعتراف کرده و اذعان کردند که هر چه پیشتر میرویم، کشف هدف دنیا دشوارتر میشود.
5️⃣ همچنین طرح نظریه تنظیم دقیق ثابتات فیزیکی جهان، نمونه دیگری است که زمینه برای برای ورود مجدد خداباوری فراهم کرده است. سخن در این است که اساساً پیدایش حیات به وجود تنظیم رابطهی شگفتانگیز و خارقالعادهای میان انرژی هستهای قوی و ضعیف، نیروی جاذبه و الکترومغناطیس وابسته است که اگر این رابطهای ذرهای غیر از آنچه رخ داده است، میبود، جهان شکل نمیگرفت. در اینجا نیز علم ناتوان از توجیه است و خداباوران به کمک علم آمده و به وجود و نقش خداوند در پیدایش جهان تأکید میکنند.
6️⃣ از آنجا که امروزه شبهات #خداناباوران کمتر رنگ و لعاب فلسفی و بیشتر سبقه علمی به خود گرفتهاند، باید در میان طلاب و حوزویان، گروهی در علوم روز متخصص شوند تا بتوانند با سلاح دین، فلسفه و علم به مقابله با علمگرایان برخیزند.
#گزارش
بر گرفته از کانال فلسفه دین اسلامی
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎www.andishehrezvan.ir
بهره گیری از قرآن.pdf
924K
امکانسنجی بهرهگیری از قرآن در بررسی مبانی علوم فیزیکی
🔸مقالهای از دکتر علی مولائی و پروفسور مهدی #گلشنی که به مسئلهای نوین و جالب میپردازد؛ اینکه آیا میتوان از #قرآن به عنوان منبعی برای اعتبارسنجی، تکمیل، تصحیح دادههای #فیزیک استفاده کرد یا نه؟
❗️شاید چنین به نظر بیاید که قرآن به علت آنکه کتابی آسمانی و دینی است، دادههای پسینی دارد و نمیتواند بر یافتههای فیزیک اثرگذار باشد؛ زیرا فیزیک قرار است در مسائل پیشادینی اثرگذار باشد.
✅ با این وجود ادعای این مقاله چیز دیگری است. این مقاله مدعی است، قرآن در تصحیح و تکمیل و اعتبارسنجی گزارههای فیزیکی میتواند اثرگذار باشد.
به همین دلیل به نظر میرسد مقالهای جذاب باشد.
#معرفی_مقاله
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎پایگاه تحلیلی اندیشه رضوان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بدون شرح...
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎 ایتا I سایت I مشاهده ویدئو در سایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پوزیستیویسم منطقی
🔹 #زمان یکی از چالشهای فلسفه و فیزیک است که باعث شده هر یک از اندیشمندان برای نظریات خود درباره آن، ایدههایی را ارائه کردهاند.
🔸 ولی جالب است ریاضیدانی همچون #پل_دیویس برای اثبات ادعای خودش، از رویکردی پوزیتیویستی استفاده میکند.
📌به دقیقه 1:20 توجه کنید.
او میگوید:
❗️همه چیز باید فیزیکی باشد و بتوان از نظر فیزیکی آن را اندازه گرفت تا بتوان آن را اثبات کرد.
✅ این همان #مادیگرایی و #پوزیتیویسم_منطقی است که مدتهاست در روششناسی علوم و فلسفه علم منسوخ شده ولی همچنان بلای جان گزارههای متافیزیکی و دینی است.
#فلسفه_علم
#پوزیتیویسم
#تجربه_گرایی
#مادی_گرایی
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎 ایتا I سایت
38.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تناقضات لیبرالیسم
🔹 لیبرالهای همواره شعار #آزادی میدهد و هر آنچه مقابل آزادی باشد از جمله #دین، مذهب، #دولت و ... را محکوم میکنند.
🔸 شعار لیبرالیسم در فرهنگ و اقتصاد و سیاست گوش همه را کر کرده است.
⭕️ #آدام_اسمیت به عنوان «پدر اقتصاد مدرن» و نظریهپرداز لیبرالیسم اقتصادی، از آزادی دفاع میکند ولی وقتی به دولت میرسد معتقد است: دولتمردان نباید به دنبال نفع شخصی و آزادی خود باشند.
📌او نمیگوید که اگر آزادی محور مناسبات اجتماعی است، پس چرا دولت و دولتمردان آزادی نداشته باشند؟!!
❗️این همان #تناقض_لیبرالیسم که امروزه بلای جان بشریت شده است.
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎 ایتا I سایت
پوشش و حجاب یک ذائقه متغیر فرهنگی یا محصول یک باور عمیق فلسفی؟
🔹علیرضامحمدلو به درستی در یادداشتی در «عصر تبیین عصر رسانه» گفته است که پوشش و حجاب، یک مسئله فرهنگی روبنایی نیست.
🔸حجاب و چگونگی پوشش، نوعی ذائقه فرهنگی نیست.
🔹 حجاب نشانهای از یک بنیان و زیربنای فکری #فلسفی است.
📌همانطور که بیحجابی، برهنگی، #فروپاشی_خانواده، #وزارت_تنهایی و... محصول اندیشههای فکری و فلسفی #مدرنیته و #پست_مدرن است؛ اندیشههایی از جنس #نسبیگرایی و و #عملگرایی (#پراگماتیسم) که محصولش سلب اعتبار از بسیاری از ارزشهای انسانی است.
❗️اساسا رفتارهای غربی، ناشی از سبک زندگی مدرن و سبکهای مدرن ناشی از باورهای فکری مدرنیته و همگی محصول بنیانهای فلسفی غربی است.
#جامعه_شناسی
#پوشش
#حجاب
#امتداد_فلسفه
#مدرنیته
🌱اندیشه رضوان
https://eitaa.com/andishehrezvan_offical
📎 ایتا I سایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا