به نظر شما حق انتخاب داشتن خوبه یا بد؟
اگر نسبی هست، تا چه حدش خوبه و تا چه حدی بد؟
برای پاسخ به این سوال، متن پایینی رو بخونین
👇👇👇👇👇👇
پارادوکس انتخاب
📌چه در هنگام خرید، سفارش قهوه، انتخاب یک حرفه ی درازمدت، ثبت نام در دانشگاه، انتخاب یک پزشک، چه در تک تک تصمیمات روزمره، از کوچک تا بزرگ، انتخاب به یک امر پیچیده تبدیل شده و علت آن فراوانی در هم شکنندهی انتخاب هایی است که در طول روز به ما تحمیل می شود. معمولا چنین تصور می شود که انتخاب بیشتر یعنی داشتن گزینه های بهتر و رضایت بیشتر. اما مراقب انتخاب های اضافه باشید؛ بار اضافی انتخاب، باعث می شود که شما تصمیمات خود را حتی پیش از اعمال آن زیر سوال برده، توقعاتتان به طرز غیرواقع بینانه ای بالا برود و برای تک تک شکست هایتان، خود را سرزنش نمایید.
📌بری شوارتز (Barry Schwartz) استاد دانشگاه سوارثمور آمریکا در این کتاب شرح میدهد که چرا برخلاف تصور رایج، بسیاری از انسانها با وجود امکانات وسیع، انتخابهای فراوان و گزینههای جذابی که در اختیار دارند، زندگیشان پر دغدغه و ناشاد است و کمتر احساس خوشبختی میکنند. شوارتز با ترکیب تحقیقات کنونی در علوم اجتماعی ، پیشنهاد می کند که حذف انتخاب ها می تواند استرس ، اضطراب و مشغله زندگی ما را تا حد زیادی کاهش دهد. وی یازده گام عملی در مورد چگونگی محدود کردن انتخاب ها به تعداد قابل کنترل، تمرکز روی موارد مهم و نادیده گرفتن باقی موارد ارائه می دهد که در نهایت رضایت بیشتری را از انتخاب کردن فراهم می کند.
📌شوارتز در تناقض انتخاب ایدههای جسورانهاش را به شیوهای کاربردی، بسیار شفاف و به دور از کلی گوییهای مرسوم بیان میکند، تا جایی که تعدادی از از مطرحترین شخصیتهای علم روانشناسی کتاب وی را ستودهاند و دنیل کانمن، برنده جایزه نوبل سال ۲۰۰۲ آن را کلید «خرسند زیستن» در دنیای مدرن و پیچیده امروز خواندهاست.
🎙میتوانید سخنرانی TED بری شوارتز را که در آن خلاصهای از این کتاب ارائه میدهد همراه با زیرنویس فارسی در اینجا ببینید.
#معرفی_کتاب
@CogniPlus
@andishgan
#پست_تخصصی
آیا دغدغه #حقیقت در #علم مهم است؟ غفلت از آن چه پیامدهایی در پی دارد؟ارتباط حقیقت و #فرهنگ چیست؟
✍ استاد حمید #پارسانیا:
🔻 غفلت از #هویت_شناختاری_علم به افول دغدغه حقیقت در سطح فرهنگ عمومی و جامعه علمی منجر میگردد و این مسئله به نوبه خود عوامل اقتصادی را به عنوان عوامل برتر وجودی در می آورد. جامعه ای که نگاه دنیوی و پراگماتیستی به علم دارد، در برنامه های اجتماعی خود رویکردی فناورانه به علم خواهد داشت و این رویکرد برنامهریزیهای علمی را در حاشیه برنامه های مدرن توسعه قرار میدهد.
🔻 نمونه های بارز حاشیه نشینی #علم نسبت به #توسعه_اقتصادی را در #برنامه_چهارم_توسعه #جمهوری_اسلامی_ایران و همچنین در پیش نویسهای #نقشه_جامع_علمی_کشور میتوان دید. غلبه رویکرد اقتصادی به علم در برنامه چهارم توسعه تا آنجا بود که فصل چهارم این برنامه که مربوط به علوم بود، با عنوان توسعه دانایی محور معرفتی شد.
🟥 پ ن: یک نظریه علمی چگونه شکل میگیرد؟ ارتباط آن با مبانی چگونه است؟ آیا فرهنگ عمومی در شکل گیری یک نظریه تاثیر گذار است؟ علم و فرهنگِ رقیب چه تاثیری در نظریه دارد؟
👈پاسخ این سوالات و بیشتر را در مقاله: «نظریه و فرهنگ: روش شناسی بنیادین تکوین نظریه های علمی» از استاد حمید پارسانیا بخوانید.
📚 کانال اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
اندیشگان
✍دو وظیفه ی امام نسبت به مکتب و جامعه 📃 #امام دو شغل دارد: یکی مربوط به #مکتب، یکی مربوط به #جامع
📌رهبر انقلاب خطاب به علما و طلاب:
🔻اگر انبيا فقط احکام میگفتند، کسی با آنها دشمنی نمیکرد
#رهبر_انقلاب:
🔹انبيا كارشان مسئلهگويى فقط نبود. اگر انبيا فقط به اين اكتفا ميكردند كه حلال و حرامى را براى مردم بيان كنند، اينكه مشكلى وجود نداشت؛ كسى با اينها درنمىافتاد.
🔹در اين آيات شريفهاى كه اين قارى محترم با صوت خوش و با تجويد خوب در اينجا تلاوت كردند: « اَلَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسٰالاٰتِ اللّٰهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لاٰ يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللّٰهَ » ؛ اين چه تبليغى است كه خشيت از مردم در او مندرج است كه انسان بايد از مردم نترسد در حال اين تبليغ؟
🔹اگر فقط بيان چند حكم شرعى بود كه ترس موردى نداشت كه خداى متعال تمجيد كند كه از مردم نميترسند؛ از غير خدا نميترسند.
🔹اين تجربههاى دشوارى كه انبياى الهى در طول عمر مبارك خودشان متحمّل شدند، براى كى بود؟ چهكار ميكردند؟ « وَ كَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قٰاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمٰا وَهَنُوا لِمٰا أَصٰابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللّٰهِ وَ مٰا ضَعُفُوا وَ مَا اسْتَكٰانُوا » ؛ چى بود اين رسالتى كه بايد برايش جنگيد؟ بايد جنود الله را براى او بسيج كرد، پيش برد؛ فقط گفتن چند جملهى حلال و حرام و گفتن چند مسئله است؟!
🔹انبيا براى اقامهى حق، براى اقامهى عدل، براى مبارزهى با ظلم، براى مبارزهى با فساد قيام كردند، براى شكستن طاغوتها قيام كردند. طاغوت آن بتى نيست كه به فلان ديوار يا در آن زمان به كعبه آويزان ميكردند؛ او كه چيزى نيست كه طغيان بخواهد بكند. طاغوت آن انسان طغيانگرى است كه به پشتوانهى آن بت، بت وجود خود را بر مردم تحميل ميكند.
🔹طاغوت، فرعون است؛ « إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلاٰ فِي الْأَرْضِ وَ جَعَلَ أَهْلَهٰا شِيَعاً يَسْتَضْعِفُ طٰائِفَةً مِنْهُمْ » ؛ اين، طاغوت است. با اينها جنگيدند، با اينها مبارزه كردند، جان خودشان را كف دست گذاشتند، در مقابل ظلم ساكت ننشستند، در مقابل زورگويى ساكت ننشستند، در مقابل اضلال مردم سكوت نكردند. انبيا، اينند.
🚩 بیانات در ديدار روحانيّون و طلّاب، ۱۳۸۸/۰۲/۲۳
📍 کانال اندیشگان
@andishgan
✍ "در تدوین #منازل_سلوک، افرادی از هزار منزل سخن گفته اند و برخی از شارحان مانند #عبدالرزاق_کاشانی چگونگی تکثیر هر یک از #منازل را به حسب اقسام ده گانه نیز نشان داده اند و آیت الله #شاه_آبادی ره کتابی را در بیان منازل هزار گانه تالیف نموده است. نسخه خطی این کتاب به همراه دیگر تالیفاتشان به شاگرد ایشان حضرت امام خمینی ره واگذار شده است ولی این کتاب از جمله آثاری بود که #ساواک از منزل ایشان به یغما برده است و اینک اثری از آن نیست. مواجهه بنده با کتاب تبادکانی موجب شد تا در ذیل هر یک از مراتب صدگانه سلوک که در این اثر به اختصار از آنها یاد شده به بخشی از شرح ایشان که به تشریح مراتب ده گانه ذیل آن منزل پرداخته است ارجاع داده و همان بخش در ضمیمه آورده شود".
🔰 بخشی از مقدمه کتاب #اخلاق_و_عرفان؛
🔹این #کتاب را حجت الاسلام حمید #پارسانیا نگاشته و واقعا جای مطالعه دارد. بیان ساده ایشان بسیار کمک می کند برای فهم مطالب سنگین.
#معرفی_کتاب
📚 کانال اندیشگان
https://eitaa.com/andishgan
اندیشگان
✍ "در تدوین #منازل_سلوک، افرادی از هزار منزل سخن گفته اند و برخی از شارحان مانند #عبدالرزاق_کاشانی چ
📥 ضمیمه این پیام ناظر به جناب تبادکانی:
📃 جناب شمس الدین محمد #تبادکانی شرحی بر #منازل_السائرین مرحوم #خواجه_عبدالله_انصاری دارد و منازل صد گانه سلوک را به هزار عدد رسانده است.
تبادکان از مناطق طوس بوده و اینک از توابع شهر مشهد مقدس است. آقای تبادکانی در بخارا به تدریس منازل السائرین اشتغال داشته و شرح خود را در سفر به زبان فارسی شیرین به نگارش در آورده است.
📌 از خود کتاب
@andishgan
14.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماه شعبان منه از دست قدح کاین خورشید / از نظر تا شب عید رمضان خواهد شد
بیان دلنشین آیت الله #جوادی_آملی
#ماه_شعبان
✾•🌿🌺🌿•✾
📍 کانال اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
30.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽ویدئو
🔖مستند #سیره_عملی_امام_روح_الله
🏷قسمت دوم
📍 کانال اندیشگان
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بخشی از #فیلم #دبلیو
📗ساخته کارگردان شهیر آمریکایی #الیور_استون.
💯بسیار عجیبه
#معرفی_فیلم
https://eitaa.com/andishgan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #الیور_استون از جنایات #آمریکا و فشارهایی که بر او وارد میشود میگوید.
✍او به ایران آمده و از افراد مورد علاقه مرحوم حاج #نادر_طالبزاده بود. یکبار هم که به ایران آمد با آقای طالب زاده مصاحبه ای داشت که در اینترنت موجوده. (البته واقعا خوشبخت بوده که با حاج نادر بزرگ هم نشین شده. خدایش بیامرزد).
🖱 کانال اندیشگان
https://eitaa.com/andishgan