📝 #یادداشت | کنوانسیون وین؛ پاشنه آشیل برخی از مباحث آقای اکبرنژاد
♨️ یکی از حد وسط هایی که آقای اکبرنژاد در تحلیل تاریخی انقلاب بر آن اصرار دارند این است که تسخیر سفارت درست نبود زیرا ما در کنوانسیون وین تعهد داده بودیم مصونیت کارکنان را حفظ کنیم و البته ایشان معتقد است که باید برخورد میشد ولی راهش در تسخیر سفارت نبود بلکه باید طبق قرارداد و تعهدمان که اسلام این همه توصیه فرموده عمل میکردیم و خاطئین را به آمریکا معرفی میکردیم تا بیایند و افرادشان را ببرند. کار ما باعث شد وجهه بین المللی ما خوب جلوه نکند و در نتیجه افکار عمومی را با این کار تنش زای خود، بر علیه خود شوراندیم و اگر آمریکا با ما سی درصد دشمن بود ، این کار ما آنها را عصبی کرد و حتی باعث حمله نظامی و ماجرای طبس شد.
🆒 جواب های متعددی میتوان داد که دشمنی آمریکا با ما سابقه دراز دارد و چه و چه.
ولی جوابی که در فضای خود ایشان میتوان داد این است که یکبار کنوانسیون وین را بخوانیم و ماده هایی که درباره مصونیت افراد سیاسی می باشد را توجه کنیم.
در کل چند ماده اصلی و زیر شاخه هایش را میتوان در این تعهدنامه یافت که درباره مصونیت افراد سیاسی حرف زده اند.
اگر همه این ماده ها و همه مفاد این کنوانسیون ۵۳ ماده ای و دو پروتکلی را درباره مصونیت نظر اندازیم و جمع بندی کنیم، نتیجه آقای اکبرنژاد را غلط خواهیم دانست چرا که درست است این ماده ها دال بر مصونیت اند ولی ذیل همین ماده ها (ماده ۳۸) تصریح شده که مامور سیاسی فقط در مورد اعمال رسمی مربوط به وظایف خود از مصونیت قضایی و مصونیت از تعرض بهره مند خواهد بود مگر آنکه کشور پذیرنده مزایا و مصونیت های بیشتری به او اعطاء کرده باشد.
سایر کارمندان مأموریت و خدمتکاران شخصی که تبعه کشور پذیرنده یا مقیم دائم آن کشور میباشند فقط تا حدودی که مورد قبول کشور پذیرنده باشد از مزایا و مصونیتها برخوردار خواهند بود. معهذا کشور پذیرنده نباید حق حاکمیت خود را در مورد این اشخاص طوری اعمال نماید که به نحو بیتناسبی مانع انجام وظائف مأموریت گردد).
🛃 آقای اکبر نژاد آیا جاسوسی کردن در حیطه وظایف مامور سیاسی است؟
در ضمن این تعهدنامه درسال ۴۰ بوسیله نماینده مختار دولت شاهنشاهی دکتر احمد متین دفتری (برادر زاده و داماد دکتر مصدق) امضا شده و فضای انقلاب لوازم خودش را دارد که فضایی بس امنیتی و... است و زیاد با فضای دیپلماسی سازگار نخواهد بود.
کنوانسیون وین بتمامه در سایت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی وجود دارد که لینکش تقدیمتان میشود.
برای تسهیل کار، سه ماده ای که مد نظر ماست برای مصونیت افراد سیاسی در این تعهدنامه را همین جا آورده ایم.
مضاف بر اینکه ایشون اصرار دارند ما امنیت نمایندگان آمریکا و کارکنان سفارت رو حفظ نکردیم.
آخه حاج آقا ما چیکارشون کردیم؟
محبوس کردیم ۴۴۴ و غذا و آبشون هم دادیم که در مصاحبه اونها با مسیولین مثل مصاحبه با رهبری و بازدید رهبری از اونها قابل مشاهده هستش. پس امنیتشون به خطر نیفتاده.
اتفاقا راحت هم شدن که کار نکردن ۴۴۴ روز و تو استراحت بودن 😁 (آخری بیشتر شوخی بود).
🌐 کنوانسیون وین:
https://rc.majlis.ir/fa/law/show/95592
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
1_8846063272.mp3
18.76M
🎙#گوش_کنید | مبانی و مراحل اسلامی سازی علوم انسانی
اسلامی سازی علوم انسانی چقدر طول میکشد؟!
ما اکنون در چه مرحله ای اسلامی سازی هستیم؟
آیا نیازهست که در رشته ای خاص متخصص شویم؟!
🗣 استاد محمد فنایی اشکوری پاسخ میدهند...
#علوم_انسانی
#تمدن_اسلامی
#علوم_انسانی_اسلامی
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من همیشه تصور کردهام که بهشت یک جور کتابخانه است ...
[خورخه لوئیس بورخس]
#فرهنگ_کتابخوانی
@hamkhaniketab
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
🔀 #روایت_اندیشه | ضرورت آشنايي با مباني نظري اسلام برای اجتهاد
استاد احمدحسین شریفی:
علمای گذشته به هنگام معرفی دانشهای مورد نياز اجتهاد فقهی، به صورت خيلی مجمل از دو دانش فلسفه و کلام سخن میگفتند. فلسفه ناظر به هستیشناسی و کلام نيز ناظر به مبانی الهياتی و دينشناختی بود.
به عنوان مثال، شهيد ثانی دربارهی ميزان آشنايی با علم کلام میگويد، شرط اجتهاد فقهی عبارت است از شناخت خدا، صفات جلال و جمال او، عدل و حکمت او. اعتقاد به پيامبری حضرت محمد(ص) و عصمت او؛ و اعتقاد به امامت ائمة اطهار(ع) و عصمت آنان. شهيد ثانی میفرمايد آگاهی افزونتری از مسائل کلامی و اعتقادی لازم نيست.
فاضل تونی (م1071ق) دربارة نياز به علم کلام ميگويد: آگاهی از احکام شرعی، متوقف بر علم به اين است که
اولاً، سخنان خداوند قابل فهماند؛
ثانياً، معنای آنها همان معانیای است که از ظواهر کلمات و جملات وحی فهميده میشود و خداوند معنای خلاف ظاهر را اراده نمیکند. اما علم به اين دو مسأله متوقف بر علم به اين است که خداوند حکيم است و مرتکب کار قبيح نمیشود. افزون بر اين، علم به احکام شرعی، متوقف بر علم به صدق پيامبر و ائمه اطهار است. و اينها مسائلی است که در علم کلام مورد بحث و اثبات قرار میگيرند. در عين حال، «حق اين است که احتياج به کلام، به منظور تصحيح باورهاست و ويژهی احکام شرعی نيست»
آيتالله مکارم شيرازی هم به صورت اجمالی و بسيار مختصر ميفرمايد، برای اجتهاد و نظريهپردازی فقهی، نيازمند به علم کلام هستيم. زيرا اثبات حجيت سخن و رفتار و سکوت معصوم، متوقف بر اثبات امامت و عصمت اوست؛ همانطور که اثبات حجيت ظواهر کتاب نيز مبتني بر اثبات حقانيت اصل قرآن است؛ و چنين مباحثي در علم کلام مورد بحث قرار ميگيرند. اما دربارة فلسفه ميفرمايد، فلسفه هيچ ارتباطي به دانش فقه ندارد؛ زيرا در فلسفه از امور حقيقي بحث ميشود در حالي که در فقه از امور اعتباري. بلکه دخالت فلسفه در اصول فقه را نيز، که از سوي برخي از اصولياني مثل آخوند خراساني، صورت گرفته است، مخل به رسالت اصلي اصول فقه ميدانند.
☄ اما به نظر ميرسد براي نظريهپردازي ديني و حتي اجتهاد فقهي بسيار بيش از اين، بايد از مباني نظري اسلام آگاهي داشته باشيم. مباني نظري نقشي جدي در نظريهپردازي دارند. و اين مباني نيز اختصاصي به مباني کلامي و الهياتي ندارند. آگاهي دقيق و استدلالي از مباني هستيشناختي، معرفتشناختي، انسانشناختي، دينشناختي و ارزششناختي اسلامي از مهمترين شرايط علمي براي نظريهپردازي اسلامي است. فهم نوع نگاه اسلام به هستي، معرفت، انسان و ارزش است که به يک نظريهپرداز در حوزههاي علوم انساني کمک ميکند، نظريهاي مبتني بر اين بنيانها ارائه دهد.
انديشمندان اسلامي، هر چند به صورت پراکنده، تلاشهاي گستردهاي را براي کشف و عرضة مباني پنجگانة يادشده به کار بستهاند. اما به اعتقاد من، آيتالله مصباح يزدي، تنها کسي است که در طول تاريخ اسلام و تشيع توانسته است مجموعهاي منسجم و عملياتي از اين مباني را آموزش داده، تدوين کنند و به صورت کتابهاي درسي در سطوح مختلف دانشجويي، و نخبگاني عرضه کنند. مباني پنجگانه يادشده، در دورههاي موسوم به «طرح ولايت» به صورتي دقيق، تنظيم شده و آموزش داده ميشوند.
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#علوم_انسانی_اسلامی
🌀 اندیشگان، تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
اندیشگان
#نشست_علمی |فلسفه تحلیل و فلسفه اسلامی (تفاوت ها و شباهت ها) 🎙ارائه دهندگان: حجتالاسلام دکتر یارع
نشست1402.10.21.mp3
27.51M
🎙#صوت | فلسفه تحلیلی و فلسفه اسلامی (تفاوتها و شباهتها)
استاد محمد علی عبداللهی
استاد یارعلی کردفیروزجایی
#فلسفه_تحلیلی
#فلسفه_اسلامی
#فلسفه_معاصر
🧩 اندیشگان، تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
#روایت_اندیشه | مرحوم دکتر کریم مجتهدی: نمیتوانیم با نادیده گرفتن فلسفه غرب، فرهنگ خود را حفظ کنیم...
📝 برخی رئوس مطالب :
✔️در رشتهها هدف، نتیجه آنی و زودرس است اما در رشتههای پایه و نظری نمیتوان به دنبال یک نتیجه عملی سریع بود.
✔️این درست که فلسفههای جدید غرب بهراحتی نمیتوانند در شرق جا بیفتند و هضم شوند اما باید به این امر توجه کرد که آیا با چشمپوشی از آن میتوانیم فرهنگ خود را حفظ کنیم؟ از نظر من جواب کاملاً منفی است. اگر چشم خود را به خطر ببندیم آن را خطرناکتر کردهایم.
✔️علت اینکه کربن به علامه طباطبایی توجه خیلی خاصی داشت به سبب شباهتی بود که میان افکار این نوع متفکران و بعضی از متفکران عرفانی غربی بود. یعنی یک نوع امکان تبادل فکر در حد اشراق و عرفان در مسائل معنوی بود.
✔️در این جلساتی که تشکیل میشد و اغلب بنده نیز بعضی موارد را ترجمه میکردم محتوای بحث به معنای فلسفه غربی نبود بلکه یک نوع تبادل نظر درباره امکان معنوی انسان، اعتقادات و باورهای انسان، فلسفههای متعالیه و ملاصدرا و فلسفه اشراقی و سهروردی و بحثهای کلامی و شیعی بود. مرحوم علامه نیز جوابهایی که درباره کلام شیعی میدادند به نوعی رابطهای با فلسفه پیدا میکرد.
✔️در دنیای غرب معمول است که فلسفههای اسلامی با ابن رشد به پایان رسیده است و به طور رسمی مورخان تحصّلی مسلک، به فلسفههای تجربی اهتمام دارند و این افراد دوره بعد از ابنرشد را انحطاطی میدانند.
🌐 لینک متن کامل
🌀 اندیشگان، در تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
41.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#میزگرد | عقل و دین (به مناسبت همایش بینالمللی اندیشههای فلسفی استاد مطهری)
🗣 سخنرانان
✓ پروفسور چارلز تالیافرو (فیلسوف دین مشهور)
✓ استاد سید یدالله یزدانپناه (استاد برجسته فلسفه و عرفان)
✓ دکتر محمد لگنهاوزن (استاد تمام فلسفه)
✓ پروفسور کلی جیمز کلارک (استاد دانشگاه گرند ولی)
✓ دکتر محمد فنایی اشکوری (استاد تمام فلسفه)
⬅️ این میزگرد در خردادماه سال ۱۳۹۳ در جریان همایش بینالمللی اندیشههای فلسفی استاد مطهری برگزار شد.
🌐 لینک کیفیت بهتر در آپارات
🏷 لینک خرید کتاب
بنیاد شهید مطهری
#فلسفه_دین
#عقل_و_دین
🌀 اندیشگان، تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
#یا_علی
کعبه تا فاطمه را دید که از در دور است
سینه چاکش شد و از رکن یمانی وا شد
#روح_الامین_کشاف
آیت الله سبحانی ولادت امام علی ع.mp3
10.39M
🔸️#فرا_اندیشه | نکات زیبای آیت الله سبحانی راجع به مولا امیرالمومنین ع در درس خارج دیروز... (۴ بهمن ۱۴۰۲)
میسر نگردد به کس این سعادت. ༄ུ
به کعبه ولادت به مسجد شهادت ༄ུ
✨ تکمله عبارت زیارت امین الله
✨ ۱۶ ویژگی منفرد امیرالمومنین در روایات معتبر اهل سنت
🌀 اندیشگان، تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
#شعر
از شوق او انقدر مستم که در این شعر
امضای خود را کلب دربان مینویسم
🌀 اندیشگان، تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan