May 11
🛑 لزوم ایجاد و نقش اندیشکده ها
اندیشکده ها، نوعی از شرکت های مدنی هستند که شیوه های نوآورانهای را برای حل مسائل مربوط به سیاست داخلی، اقتصادی و بین المللی ارائه میدهند. آن ها اگرچه قادر به جایگزینی نهادهای سیاست پژوهی نیستند، اما در مرتبط کردن سهام داران جامعه با نهادهای سیاست پژوهی برای اصلاح ایده ها و تبدیل آن ها به عمل به خوبی ایفای نقش می نمایند. هم چنین، در جهت بسیج طیف های گوناگون جامعه برای ایجاد فشارهای مردمی در جهت اصلاح عمل می نمایند. در واقع، آن ها دغدغه ها و نیازهای شهروندان را به گوش سیاستگذاران می رسانند و موسساتی برای جذب بهترین ایده ها هستند.
به همان میزان که نظام حکمرانی ملی با ظهور جهانی شدن الزامات و اهداف متنوع تری را برای خود وضع کرده است، اندیشکده ها نیز برای تاثیرگذاری بیشتر باید الزامات و اهداف متنوع تری را برای خود در نظر بگیرند. الزاماتی مثل: قراردادن مردم در مرکز برنامه ها و سیاست ها، آزمایش و اجرای تجربههای خرد و ایدههای محلی قبل از عرضه ملی، استفاده از دادههای خرد و کلان برای ارزیابی مشکلات و نظارت بر پیشرفت کارها و هم چنین برنامه ریزی برای چگونگی گسترش تاثیر سیاست ها و شکل دهی به مقیاسی برای ارزیابی آن ها از جمله اقداماتی هستند که امروزه اندیشکده ها باید به آن ها توجه ویژه ای نمایند. اقدامات ذکر شده از جمله کار ویژه هایی هستند که امروزه در سازمان های حل المسائلی عمومی توجه ویژه ای به آن ها می شود.
#جامعه_ی_اندیشکده_ها
🌐مرکز علمی فرهنگی " اندیشکده بروج "🌐
📲 @andishkadeh_borouj
🛑 اقتصاددان برنده جایزه نوبل: هوش مصنوعی مشاغل را نابود میکند و نمیتوان با آن مقابله کرد!
🔻 «پل کروگمن»، برنده جایزه نوبل اقتصاد که کتابها و مقالات زیادی را در این حوزه منتشر کرده است، اخیراً در پادکستی از بلومبرگ حاضر شده و درباره تواناییهای هوش مصنوعی در حذف مشاغل حرف زده است. او باور دارد که کار زیادی برای مقابله با اثر این فناوری بر حوزه مشاغل نمیتوان انجام داد.
🔻 پل کروگمن، اقتصاددان مشهور آمریکایی که در سال ۲٠٠۸ برنده جایزه یادبود علوم اقتصادی نوبل شد، در پادکست Odd Lots اعلام کرده است هوش مصنوعی موجب بیکاری شما میشود و احتمالاً راهکار خاصی برای مقابله با آن وجود ندارد.
🔻 او میگوید هوش مصنوعی احتمالاً ضربه سنگینی را به شغلهای اصطلاحاً یقه سفید (کارکنان حقوقبگیر حرفهای و نیمهحرفهای) وارد میکند و اثر آن در سراسر جامعه در گروههای اجتماعی مختلف یکسان خواهد بود.
🔻 از سوی دیگر، کروگمن باور دارد هوش مصنوعی بیش از حد نافذ و فراگیر است که راهی برای مداخله دولت و کنترل آن وجود داشته باشد، مگر این که بهطور کلی استفاده از این فناوری ممنوع شود که به نظر او چنین کاری شدنی نخواهد بود.
🔻 بااینحال، کروگمن میگوید خیلی از کارهایی که ابزارهایی مثل ChatGPT تهدیدشان میکنند، واقعاً خلاقانه نیستند. او توضیح میدهد: «چقدر از مردم در جهان واقعاً خلاق هستند؟ چقدر از نیروی کار که دستمزد زیادی به آنها پرداخت میشود، درواقع شبیه یک ابزار اصلاح خودکار بسیار بزرگ هستند؟ فکر میکنم جوابش خیلی زیاد باشد. پس احتمالاً این اتفاق بسیار بزرگ خواهد بود و میتواند جای خیلی از شغلها را بگیرد.»
🔻 کروگمن میگوید اقتصاددانان معمولاً معیارهای ملموس مثل افزایش سهام سرمایه را در رشد اقتصادی دخیل میدانند و چیزهایی را که نمیتوانند اندازهگیری کنند به رشد فناوری ربط میدهند. حالا باید دید که هوش مصنوعی بهعنوان مهمترین فناوری سالهای اخیر چه تأثیری در این زمینه خواهد داشت و چه اثری بر رشد اقتصادی میگذارد!؟
#اخبار_استراتژیک
🌐مرکز علمی فرهنگی " اندیشکده بروج "🌐
📲 @andishkadeh_borouj
🛑 مظاهر حریّت
📝مهدی احمدی
ویراستی
🖨 https://virasty.com/Ahmadi313/1692081099640600559
🌐مرکز علمی فرهنگی " اندیشکده بروج "🌐
📲 @andishkadeh_borouj
🛑 دوگانگی ها به روایت تصویر
سرزمینی که این شیر مرد شیرازی زاده ی آن است که بدون هیچ امکاناتی به جنگ داعشیِ مسلحی میرود که نامش نیز لرزه بر اندام می اندازد ، چگونه میتواند نامرد شیرازی ای را که دست روی ناموس بی دفاع مردم بلند میکند را هضم کند؟
بخش مهم و مغفول ایجاد این دوگانگی های غیر قابل هضم برمیگردد به فضای مجازی و هجمه های آن، به جرات میتوان گفت که در هیچ مملکت و هیچ کشوری به وسعت تمام تاریخ این حجم از هجمه ی رسانه ای وجود نداشته است، مقایسه ی عجیبی بود وقتی دیدم که یک جوان ایرانی در تمامی صفحات مجازی به دنبال یک آتو از قشر مذهبی ایرانی بود تا سریع خودش را به جمع روغن فکران برساند و موضع به موقعی در مجازی اتخاذ کند تا از بقیه ی صفحات معاند جا نماند، با وقتی که در تلویزیون دیدم بایدن(رئیس جمهور آمریکا) طبق معمول با حرکات عجیبش از دوچرخه زمین افتاد و نقش زمین شد که چند جوان آمریکایی فوراً به کمکش شنافتند و او را بلند کردند و هیچ تمسخری هم در کار نبود ، فرض کنید این اتفاق در ایران بود...
دلیل اینکه آن بی غیرت شیرازی می شود هموطن این مرد فداکار شیرازی که عامل دستگیری حرامیِ داعشی شد، فقط و فقط مغلوب شدن در جنگ تمام عیار روایتهاست.
چه داستان مهجوری دارد جنگ روایتها وقتی که ریشه ی مشکلات است و جنبه ی مغفول تمام محاسبات و تقابلات میدانی، جنگی که همه ی اتفاقات و اغتشاشات اخیر از آن نشأت میگیرد و تا زمانی که روایت برتر را با کنترل تهاجمات مجازی ارائه ندهیم، این دوگانگی ها، تقابلات و تلفات دادنها ادامه دارد.
📝ن.ابوالفتحی
🌐مرکز علمی فرهنگی " اندیشکده بروج "🌐
📲 @andishkadeh_borouj