شرط رسیدن به مادیات، بیدینی نیست!
آیتالله بهجت:
▫️از دین دست برداشتیم تا دنیای ما بیشتر و بهتر شود، علاوه بر اینکه از معنویات پایین آمدیم، به ضرر دنیای ما تمام شد و همهی خیرات از دست ما رفت، غافل از اینکه سرچشمهی همه خیرات اوست، و از ناحیهی او باید به ما برسد ...
▫️میخواستیم با کنارهگیری از معنویات و دوری از دین در مادیات پیشرفت و ترقی کنیم، بدتر در مادیات هم عقب ماندیم، غافل از اینکه شرط رسیدن به مادیات، بیدینی نیست، وگرنه هر فرد بیدینی باید متمول و ثروتمند میبود.
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص۴۰٠
توجه!مراقبه!
در لحظات آخر عمر شریف علامه طباطبایى (قدس سره ) یکى از شاگردان خصوصى علامه مى گوید از ایشان پرسیدم چه کنم در نماز به یاد خدا باشم و حضور قلب داشته باشم ؟ براى شنیدن بیانات استاد، گوشم را نزدیک دهانش بردم ، چند بار فرمود: توجه ، مراقبه ، توجه ، مراقبه به یاد خدا باش و خدا را فراموش نکن.
[ جرعه هاى حیاتبخش ، ص 351 - 350 ]
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
چرا سال قمری از ابتدای ماه محرم شروع می شود؟ مگر پیامبر (صلی الله علیه و آله ) در ماه ربیع الاول هجرت نکردند؟
🌺پاسخ:
در عصر جاهلی یعنی زمانی که هنوز پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله و سلم) به پیامبری مبعوث نشده بود، مردم آن زمان ماه محرم را به عنوان نخستین ماه سال قرار داده بودند و سال جدید نزد آنان با شروع ماه محرم آغاز میگردید.(۱)
✍️علت انتخاب ماه محرم این بود که مردم پس از انجام اعمال حج به خانه و سرزمین خود باز میگشتند و قریش نیز از میزبانی حاجیان فارغ و اموال تجارتی خود را نیز در این ایام فروخته آماده تجارتی جدید میشدند.
🔸با هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از مکه به مدینه در سال سیزدهم بعثت که در ماه ربیعالاول اتفاق افتاد، این حادثه تاریخی و این ماه مبدأ تاریخ مسلمانان قرار گرفت. بنابراین از همان سالِ نخستینِ هجرت این واقعه مبدأ تقویم مسلمانان گردید.(۲) در ابتدا این تقویم به صورت ماه شماری بود به این معنا که مثلا میگفتند: «فلان واقعه، چهل و نه ماه پس از هجرت بوقوع پیوست»
🔹شیوه تاریخ گذاری بر اساس «شمارش ماهها» قبل از هجرت حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) سابقه نداشته و پس از هجرت نیز دیری نپاییده و در سالهای پنجم و ششم هجری یا کمی دیرتر به تدریج منسوخ شد و تا حدودی جای خود را به شیوه تاریخ نگاری بر اساس: «سال شماری» داد اما بدلیل آنکه بسیار کم مورد استفاده قرار میگرفت این شیوه نیز داشت به دست فراموشی سپرده میشد.
💥گسترش اسلام به مناطق امپراطوری ایران و روم، و بستن پیمانهای متعدد نظیر صلح، خراج، جزیه و... نیاز به تاریخی دقیق را مورد توجه قرار داد. این مسائل خلیفه دوم را بر آن داشت برای رسمیت بخشیدن به تاریخی منظم و دقیق جلسهای مشورتی برگزار نماید. به نوشته «طبری» تاریخ نویس مشهور جهان اسلام: «عمر, اصحاب پیامبر را گردهم آورد و گفت: مبدأ تاریخ را چه روزی قرار دهیم؟
امیرمومنان علی بنابیطالب(علیه السلام) فرمود: مبدأ تاریخ مسلمانان را باید از روزی قرار داد که پیامبر مهاجرت کرد و سرزمین شرک را ترک نمود».
🍀پیشنهاد امام این بود که که ماه ربیعالاول به عنوان مبدا تقویم و روز اول ربیعالاول یعنی همان روزی که حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) از مکه خارج شدند به عنوان اولین روز تقویم رسمیت یابد. اما متاسفانه از آنجایی که عمر بن خطاب بنایش بر مقابله و تقابل با امیرالمومنین علی علیه السلام بود اصل پیشنهاد که: «تقویم مسلمانان هجری، یعنی بر اساس هجرت» باشد مورد قبول همگان واقع شد اما عمر بن خطاب بر اساس «رسوم عهد جاهلیت» مبدأ تاریخ را محرم همان سالی قرار میدهد که پیامبر در آن سال هجرت فرمودند كه از لحاظ زمانی دو ماه و دوازده روز زودتر از رسیدن پيامبر به مدينه بود.(۳)
✍️نتیجه: مبدا تاریخ مسلمانان بنابر پیشنهاد امیرالمومنین علی علیه السلام سال هجرت پیامبر قرار گرفت اما پیشنهاد دیگر حضرت که روز اول ربیع الاول, روز اول سال قمری قرار گیرد با مخالفت... عمر بن خطاب مواجه شد و وی متاسفانه به رسم جاهلیت همان اول محرم را روز اول سال قرار داد.
پی نوشتها:
(۱). جواد علی، المفصل فی تاریخ العرب قبل الاسلام، قم، منشورات شریف رضی، ج ۸، ص ۴۶۰.
(۲). تاریخ طبری, ج۳، ص۹۲۳.
(۳). تاریخ طبری, ج۳، ص۹۲۶.
💢ترک غیبت، تضمینی
راهکار آیت الله بهجت برای درمان غیبت کردن، به ویژه برای کسانی که این کار برایشان به صورت یک عادت درآمده این است که قبل از هر چیز بر زبان و صحبتهایشان نظارت دقیق داشته باشند و از دوستانی که آنها را به غیبت تشویق میکنند و همچنین از مجالسی که به نظر میرسد برای غیبت آماده شدهاند، پرهیز کنند.
راه دیگر ایشان، توجه به این نکته است که غیبت کردن یکی از نشانههای ناتوانی، فقدان شخصیت و عقده خودکمبینی است. فرد با غیبت کردن، پرده از این صفات خود بر میدارد و قبل از اینکه شخصیت اجتماعی دیگری را بشکند، شخصیت خودش را درهم میشکند. و موجبات سلب اعتماد دیگران را فراهم می آورد.
📚در محضر آیت الله بهجت، صفحه ۱۹
💢دو بُرش مهم از عقاید آیت الله طالقانی که دیده نمیشود :
.
در سال ۱۳۱۷ (دوره رضاخان) در تهران با #پاسبانی که چادری را از سر زنی کشید، درگیر شد و کشیده ای هم به پاسبان میزند که به این دلیل #زندان افتاد.
.
صفحه ۶ مقدمه ایشان بر رساله تنبیه الامه (۱۳۳۴)
.
جالب است بدانید ایشان هم مانند امام خمینی #مخالف حضور زنان در انتخابات فرمایشی دوره پهلوی بودند: "حالا برای انتخابات #متوسل به زنان شده اند."
کتاب مسجد هدایت جلد۱ صفحه ۱۳۶
.
علت مخالفت با حضور زنان در #انتخابات بدلیل فرمایشی بودن و اصلِ آزاد نبودن انتخابات در ایران بوده است نه از باب #مخالفت ذاتی با نقش آفرینی زنان، در این زمینه امام خمینی هم اشاره داشتند: مگر در ایران مردان در #انتخابات آزادند که الان زنان آزاد باشند
.
این سالها اصرار دارند تصویر جدیدی از آیت الله طالقانی ارائه دهند که با واقعیت فاصله دارد.
💢 برگ سیگار و آزادی شاهانه
زمانی در این مملکت از خوف شهربانی و اطلاع نظمیه، پدر همین آیت الله طالقانی مشهور، یعنی آقا سید ابولحسن ساعت ساز روی #برگ_سیگار پیغاممی نوشت و برای مرحوم مدرس میفرستاد تا مبادا دار و دسته رضاخان بو ببرند که اگر میفهمیدند سرکارشان با حضرت عزرائیل بود.
در دوره رضاخان برای تردد از شهرهای نزدیک به تهران نیاز به برگ جواز بود والا اجازه ورود به پایتخت وجود نداشت.
اداره پست اجازه داشت هر نامه ای را که مشکوک به نظر میرسد با نظارت یک نیروی نظامی بخواند و محتوا را #راپورت کند. حالا سازمان مخوف ساواک و یا زندانهای متعددی که پدر و پسر برای جامعه کم جمعیت ایران ساختند بماند.
با وجود چنین سابقه ای، نوه شاهنشاه از #آزادی و احترام به عقاید و مذاهب میگوید و عده ای برای او کف و سوت میزنند! شما پیش از هر اظهار نظری ابتدا باید #پاسخگو باشید.
⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️
☑️پرسش:
آیا روز نهم و دهم ماه محرم تنها مختص به امام حسین(ع) و زمان ایشان است؟ اگر امکان دارد از وقایع و رویدادهای مربوط به پیامبران قبل از واقعه کربلا که در این دو روز رخ داده را شرح دهید؟
◾️ پاسخ:
هر چند شهرت تاسوعا و عاشورا بخاطر حادثه عظیم عاشورا بوده و عظمت این حادثه بگونه ای است که دیگر حوادث را تحت الشعاع خود قرار داده است،ولی در روزهای نهم و دهم محرم(تاسوعا و عاشورا) قبل از سال ۶۱ هجری نیز طبق نقل منابع حوادث و اتفاقاتی رخ داده بود که مهمترین این حوادث عبارتند از:
حوادث روز نهم محرم:
۱. میلاد حضرت موسی(ع) سومین پیامبر اولوالعزم.
۲. میلاد حضرت مریم.
۳. خارج شدن حضرت یونس از شکم ماهی.
حوادث روز دهم محرم:
۱. تولد حضرت ابراهیم دومین پیامبر اولوالعزم.
۲. خروج حضرت نوح از کشتی بعد از طوفان
۳. اخراج آدم و حوا از بهشت
۴. ملاقات حضرت یعقوب با حضرت یوسف.
۵. کشته شدن عبیدالله بن زیاد ،در سال ۶۷ هجری.(۱)
پی نوشت:
۱. حوادث الایام،سید مهدی مرعشی نجفی،ص۲۴-۳۸.
💥امام رضا علیه السلام: اِحْرِصُوا عَلَی قَضَاءِ حَوَائِجِ اَلْمُؤْمِنِینَ وَ إِدْخَالِ اَلسُّرُورِ عَلَیْهِمْ وَ دَفْعِ اَلْمَکْرُوهِ عَنْهُمْ فَإِنَّهُ لَیْسَ شَیْءٌ مِنَ اَلْأَعْمَالِ عِنْدَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بَعْدَ اَلْفَرَائِضِ أَفْضَلَ مِنْ إِدْخَالِ اَلسُّرُورِ عَلَی اَلْمُؤْمِنِ.
🍃 بر رفع نیازمندی های مؤمنین و شادکردن و برطرف نمودن ناراحتی آنها حریص باشید ؛ زیرا بعد از انجام واجبات هیچ عملی بهتر از مسرور کردن مؤمن نیست.
📚بحارالأنوار (جلد ۷۵) / ترجمه خسروی، ج ۲، ص ۲۹۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ
🌷استاد فاطمی نیا: از کجا بدونم از چشم خدا افتادم یا نه؟!
یادخدا آرامش دلهاست
┄┅═✧❁🌷یازهرا🌷❁✧═┅┄
➣
۞ #یڪـــآیــهقـــــرآن ۞
پروردگارا روزى كه حساب برپا
مى شود بر من و پدر و مادرم
و بر مؤمنان #ببخــشاى.
📒سوره مبارکه إبراهيم آیه ۴۱
┄┅═✧❁🌷یازهرا🌷❁✧═┅┄