#حکیم_الحکما/#طبیب_الاطبا
📌 #لیست_مواد_غذایی_به_تفکیک_طبع 💥 با خوردن مواد غذایی، بدن انسان از دو منظر دچار تغییراتی میگردد.
✨🍃✨🍃✨💫
📌 #لیست_مواد_غذایی_به_تفکیک_طبع
💥 با خوردن مواد غذایی، بدن انسان از دو منظر دچار تغییراتی میگردد.
❗️منظر اول سردی و گرمی بدن است. بعضی از مواد غذایی، گرما بخش جسم آدمی هستند و برخی سرد کننده (سست کننده).
❗️منظر دوم تری و خشکی یعنی میزان آب بدن. بعضی از مواد غذایی رطوبت بخش هستند و باعث زیاد شدن مایعات بدن می گردند و برخی خشکی دهنده هستند و باعث زیاد شدن املاح بدن می گردند. لازم به ذکر است میزان تاثیر مواد غذایی از لحاظ هر یک از دو منظر فوق الذکر، خود دارای درجه و مرتبه می باشد به طور مثال امکان دارد یک مواد غذایی از لحاظ گرمی دارای درجه بسیار بالا و از لحاظ تری در درجه پایینی باشد.
✳️ ضمناً برای تعدیل طبع یک ماده غذایی می توان از ترکیب آن با مواد غذایی دیگر که دارای طبع مختلفی با آن هست به عنوان مصلح استفاده نمود به طور مثال برای تعدیل سردی ماست می توان آنرا با موسیر میل نمود. غیر از مواد غذایی رفتارها، محیط و احساسهای مختلف همچون شادی، ترس و … نیز اثرات گرما یا سردی بخش و تر و خشک کننده دارند.
✅ خورش های ایرانی نیز با توجه به ترکیبات و ادویه مورد استفاده، دارای طبع متعادل هستند
↩️ در ذیل لیست مواد غذایی به تفکیک طبع آنها تقدیم می گردد:
👈 مواد غذایی گرم و تر (دم) – بهاری:
1️⃣ لبنیات : کره، ماست چکیده، شیر محلی تازه گاو و شیر گوسفند
2️⃣ صیفی جات: خربزه، خیار چنبر، طالبی و گرمک
3️⃣ میوه ها: انجیر تازه و خشک، انگور، خرما، سیب شیرین، قیسی، گیلاس، گلابی، موز، مویز، بالنگو، اقسام توت و کشمش
4️⃣ ریشه ها: انوع ترب، زردک، سیب زمینی ترش، شلغم و هویج
5️⃣ سبزی ها: شبدر، تربچه و ترب
6️⃣ حبوبات: گندم و اقسام لوبیا
7️⃣ گوشتها: جگر سیاه و سفید، پاچه، گوشت گوسفند (بره)، بوقلمون، مرغ محلی، میگو، زبان و چشم
8️⃣ مغزهای گیاهی: بادام درختی شیرین، بادام زمینی، تخم طالبی، تخم خربزه و کنجد
✳️ متفرقه: شیره انگور، روغن ارده کنجد، روغن گاو، دنبه، روغن بادام تلخ، ارده، سمنو و خاکشیر
👈 مواد غذایی گرم و خشک (صفرا) – تابستانی:
1️⃣ لبنیات : پنیر کهنه
2️⃣ صیفی جات: بادنجان و فلفل سبز
3️⃣ میوه ها: انبه، به، زیتون و نارگیل
4️⃣ ریشه ها: چغندر، پیاز، سیر، کلم قمری و موسیر
5️⃣ سبزی ها: برگ چغندر ، پونه، نعناع، پیازچه، ترخون، مرزه، تره تیزک (شاهی)، جعفری، رازیانه، ریحان، شاهتره، شنبلیله، شوید، کرفس، اقسام کلم بستانی، گزنه، مارچوبه، تره و تره فرنگی
6️⃣ حبوبات: جوی دوسر (چاودار)، لپه، نخود و برنج کته ای
7️⃣ گوشتها: آهو، اردک، گاو (هرچه سن گاو بالاتر باشد، سردی آن بیشتر می شود و در گروه سرد و خشک جای می گیرد)، بلدرچین، گنجشک، شتر مرغ، شتر، کبوتر، خروس، کباب و دل
8️⃣ مغزهای گیاهی: بادام هندی، بادام درختی تلخ، بادام کوهی، پسته کوهی، پسته، تخم آفتابگردان، چلغوز، فندق و گردو
9️⃣ ادویه ها: آویشن، اسپند، چای سبز وسیاه، خردل، دارچین، انیسون، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، زنیان، زیره، سیاهدانه، فلفل، کاکائو، گلپر، وانیل، هل و نمک
✳️ متفرقه: روغن زیتون، شیره خرما، عسل، شکر سرخ یا سفید و عرق بهار نارنج
👈 مواد غذایی سرد و خشک (سودا) – پاییزی:
1️⃣ لبنیات : کشک و قراقروط
2️⃣ میوه ها: شاه توت، تمشک، آلبالو، ازگیل، انار ترش، بالنگ، تمر هندی، زالزالک، زرشک، ذغال اخته، سنجد، غوره، کُنار، گریپ فروت، لیمو عمانی، نارنج، به ترش، لیمو ترش و سیب ترش
3️⃣ سبزی ها: ترشک، ریواس و گشنیز
4️⃣ حبوبات: ارزن، باقلا خشک، برنج (آبکش)، جو، ذرت، عدس و ماش
5️⃣ گوشتها: بز، قلوه، سیرابی و شیردان
6️⃣ مغزهای گیاهی: بلوط خوراکی و شاهدانه
7️⃣ ادویه ها: سماق، نشاسته و قهوه
✳️ متفرقه: شکر فراورده شده صنعتی، سرکه و آبغوره
👈 مواد غذایی سرد و تر (بلغم) – زمستانی:
1️⃣ لبنیات : پنیر تازه، خامه، دوغ، ماست، سرشیر و شیر پاستوریزه
2️⃣ صیفی جات: خیار، اقسام کدو، گوجه فرنگی، هندوانه و کدو حلوائی
3️⃣ میوه ها: آناناس، توت فرنگی، آلو، آلوچه، انار شیرین، پرتقال، زردآلو، شفتالو، شلیل، کیوی، لیمو شیرین، نارنگی، هلو، آب فشرده انار
4️⃣ ریشه ها: سیب زمینی
5️⃣ سبزی ها: اسفناج، بامیه، خرفه، قارچ خوراکی، کاسنی، کاهو و لوبیا سبز
6️⃣ حبوبات: باقلا تازه و نخود سبز
7️⃣ گوشتها: انواع ماهی و مغز گوسفند
8️⃣ مغزهای گیاهی: تخم کدو، تخم هندوانه، خشخاش و به دانه
✳️ متفرقه: اسفرزه، گلاب و ماء الشعیر
@angoshty
✨💫🍃✨💫🍃✨💫
♦️ #عصاره #گوشت
🔹غذای #تقویتی مناسب برای کودکان،افراد #ضعیف و #مسن ،تقویت افراد بیمار و...
۱۵۰ گرم گوشت #گوسفندی ترجیحا با استخوان را در یک ظرف #شیشه ای دربسته بگذارید و داخل یک قابلمه پر از آب بر روی حرارت قرار دهید تا به چندین ساعت پخته شود به طوری که #عصاره گوشت خارج شود این عصاره را میتوان به تنهایی یا در پخت غذاهای دیگر استفاده کرد.
@angoshty
✨💫🍃✨💫🍃✨💫
✨طرز تهیه #انواع روغن های مهم
🔹روغن #زنجبیل: (یک لیوان زنجبیل+یک لیوان روغن زیتون+4 لیوان آب) آنقدر بجوشانید تا آبش تبخیر شود
🔸روغن #اسفند: (یک لیوان اسفند+یک لیوان روغن زیتون+4لیوان اب) آنقدر بجوشانید تا آبش تبخیر شود
🔹روغن #سیاهدانه: (یک لیوان سیاهدانه+یک لیوان روغن زیتون+چهار لیوان آب) آنقدر بجوشانید تا ابش تبخیر شود)
🔸روغن #بنفشه: مقداری گل بنفشه خشک توی آب ریخته مثلا یک لیوان آب و به اندازه حجم اب بنفشه بریزید و یک لیوان هم روغن زیتون بریزید و آنقدر بجوشانید تا کل آب تبخیر شود و بعد آن را صافدکنید
🔹روغن #پونه:همانند روغن بنفشه ساخته می شود
@angoshty
✨💫🍃✨💫🍃✨💫
#آدابخوابدرطباسلامیایرانی
#شماره
۱۷
برخی دیگر از مهم ترین آداب خواب:
#خوردنشامسبک
در پندار بسیاری از مردم، شام نخوردن موجب سلامتی و پرهیز از چاقی می شود در حالی که عکس آن صادق است. در سخنان پیشوایان دین، خوردن شام مورد تأکید فراوان قرار گرفته است.
🌹امام صادق(ع) می فرماید: «اساس خرابی بدن نخوردن شام است.»
🌹در حدیث نبوی آمده است: «شام بخورید، هر چند یک خرمای خشک باشد زیرا نخوردن شام باعث پیری و سالخوردگی می شود.»
✅ بنابراین جمله معروف «صبحانه ات را تنها بخور، ناهارت را با دوستت و شامت را بده دشمنت» عبارت درستی نیست و شما بهتر است شام تان را هم با دوست تان میل کنید.
#اعتدالدرخوردن:
اگر زیاد غذا بخورید متابولیسم بدن سرعت می گیرد، سیستم هضم سخت تر می شود و در نتیجه موقع خواب، مرتب در رختخواب غلت می زنید.پرخوری علاوه بر آنکه موجب بدخوابی می گردد، رویاهای پریشان را نیز بوجود می آورد.
🌹در حدیثی از حضرت علی(ع) نقل شده است که: «کسی که با شکم پر و سنگین بخوابد رویاهای غیر واقعی می بیند.»
✅ بنابراین زیاد خوردن و نخوردن هر دو دشمن سلامتی و خواب سالم هستند.
#ادامـــــهدارد....
_____________________
@angoshty
6.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 درمان #شکستگی_استخوان از زبان حکیم حسین خیراندیش
#شبکه_قرآن
@angoshty