49.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یاد_باد_آن_روزگاران_یاد_باد
#عمليات_مسلم_ابن_عقيل
9 مهرماه 1361 #جبهه_سومار
✅ عملیات مسلم بن عقیل با #رمز_یا_ابوالفضل_العباس (ع) در محور سومار به صورت نیمه گسترده به فرماندهی مشترک انجام شد. اين عمليات با همكاري سپاه و ارتش و با رمز يا ابا الفضل العباس در تاريخ 9 مهرماه 1361 به اجرا در آمد .
در اين عمليات كه مدت هفت روز و در 2 مرحله انجام شد ، 150 كيلومتر مربع از خاك ايران آزاد و حدود 30 كيلومتر مربع از خاك عراق تصرف شد . نيروهاي خودي ضمن تامين دشت سومار ، روي ارتفاعات كيسكه ، كهنه ريگ مستقر و بر تنگه هاي مرزي مسلط شدند .
🔹 عملیات در ساعت 00:47 بامداد 1361/7/9 طی عملیاتی که با فریاد "یا ابوالفضل العباس" آغاز شد دشمن چندین کیلومتر از نوار بین المللی به عقب رانده شد و نیروهای رزمنده با روحیه بالا به دشمن هجوم بردند و با وجود تپه های بلند در این ارتفاعات دقایقی بعد از صدور حمله نیروهای عمل کننده با عبور از میادین مین و سیم خاردارهای زیاد یک به یک به اهدافشان رسیدند بطوریکه بعد از گذشت 15 دقیقه از شروع عملیات ارتفاعات "کیسکه" تا "کله شوان" فتح میشود و به ترتیب ارتفاعات از "قلعه مین" تا سمت راست "تنگه جوق" از ارتفاعات مثلثی تصرف میشود.
🌹 یاد و خاطره شهدای عملیات مسلم ابن عقیل علیه السلام را گرامی میداریم
@alvaresinchannel
7.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۹ مهرماه ۱۳۵۹ -- سالروز عملیات غیور اصلی
عملیاتی که به نام یک فرد نامیده شد
(روزی که امام بر جوانان اهواز نهیب زد)
💠 شهید غیور اصلی، مبتکر اولین عملیات بزرگ سپاه در روز نهم جنگ بود.
همان عملیاتی که در جبهه سوسنگرد، بنام خودش (شبیخون غیور اصلی) معروف شد و دشمن را از ۲۵ کیلومتری اهواز به ۹۰ کیلومتری به عقب راند. تنها شهید آن شب، جوان رعنایی خوزستانی، پاسدار مصمم و مربی وفادار به او، یعنی: «محمود مراد اسکندری» بود.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🔹مهمترین مسئلهای که در هفته دوم جنگ، تهدیدی جدی برای ایران به شمار میرفت، خطر سقوط اهواز بود، امام خمینی(ره) در سخنرانی تاریخیشان فرمودند مگر جوانان اهوازی مردهاند که دشمن آنجا را تصرف کند؟
🔹بعد از آن بود که علی غیور اصلی مسئول آموزش سپاه خوزستان با ۲۸ نفر از نیروهایش به سمت دشمن حرکت کرد و حماسهای جاویدان آفرید
🌴 عملیات بینظیر سروان "غیور اصلی"
یک کانال تلگرامی با موضوع "جنگ تحمیلی" نوشت: 👇
با شروع جنگ تحمیلی نیروهای صدام از چند محور به خوزستان حمله کردند ؛ یکی از محورهای مهم بستان و پس از آن سوسنگرد بود که لشکر ۹ زرهی بعثی با یک خیز سنگین ، سوسنگرد و حمیدیه را دور زد و وارد جاده حمیدیه-اهواز شد.
مرکز خوزستان از سمت غرب در خطر جدی قرار داشت زیرا عمده نیروهای مدافع در خرمشهر و آبادان حضور داشتند و نکته نگران کننده تر اینجا بود که هیچ عارضه طبیعی که بتواند پیشروی سریع زرهی عراق را متوقف کند در مسیر وجود نداشت.
ماوقع از طریق آیت الله بهشتی به اطلاع امام خمینی رسید و ایشان با ناراحتی از اوضاع اظهار داشتند: مگر جوانان اهوازی مرده اند که عراقی ها اهواز را بگیرند؟
این جمله امام به گوش نیروهای سپاه، بسیج و مدافعان ارتشی اهواز رسید و جوش و خروشی عجیب در میان آنان پدید آمد.
مسئول آموزش سپاه اهواز که یک ارتشی با درجه سروانی به نام علی غیور اصلی بود، شبیخونی را طراحی کرده و آن را در اواخر ساعات شب ۹ مهرماه به اجرا در می آورد .
غیور اصلی که اصالتی مشهدی داشت از تکاوران ویژه ارتش ایران به شمار می رفت که چندین مدال از مسابقات ارتش های جهان صید کرده و به علت تدین و تشرع به مبارزه با حکومت پهلوی برخاسته و قبل از انقلاب نیز حکم اعدامش صادر شده بود.
لشکر ۹ زرهی عراق که بالغ بر ۲۰ هزار نیرو داشت با سرعت در جاده حمیدیه-اهواز به پیش میرفت تا این که ناگهان ۲۸ نفر از نیروهای شهادت طلب بسیجی و پاسدار که سروان غیور اصلی فرماندهی آنها را بر عهده داشت در ۱۵ کیلومتر مانده به شهر به آنها حمله کردند و رزم شدیدی در گرفت.
در تمام طول شب نیروهای ایرانی با سرسختی از ارتش بعث تلفات سنگینی گرفته و آنان را متوقف ساختند و صبح فردا که نیروهای هوانیروز به آنان ملحق شدند توانستند یگان های عراقی را به عقب برانند.
این اولین عملیات نیروهای ایرانی در طول جنگ با صدام بود که شکست استراتژی عراق برای تصرف سریع خوزستان را رقم زد.
نیروهای زیادی از لشکر ۹ زرهی عراق کشته شدند و تانک های بسیاری منهدم گشت و چند تانک نیز در مزارع حمیدیه به غنیمت درآمد و نظامیان بعثی ۹۰ کیلومتر(تا بستان) عقب نشینی کردند و حمیدیه و سوسنگرد آزاد شد.
این عملیات نقطه عطف بسیار مهمی در تاریخ جنگ ۸ ساله صدام علیه ایران به شمار می رود که نتایج مهمی در پی داشت.
استراتژی جنگ سریع صدام با بهره گیری از لشکرهای قوی زرهی با هدف تصرف خوزستان در کمتر از یک هفته با شکست مواجه شد و لشکر ۹ و ۵ زرهی که قرار بود ظرف یک هفته به اهواز برسند، پس از ده روز تنها توانستند شهر بستان را اشغال کنند.
شیوه جنگ و گریز و نبرد چریکی برای اولین بار در قالب یک عملیات انهدامی با حداقل نیروی داوطلب به اجرا در آمد که آثار آن بسیار چشمگیر بود.
فرماندهان ایرانی دریافتند استفاده از آموزش و تجربیات نیروهای ارتش و تلفیق آن با خوی شهادت طلبی و از جان گذشتگی رزمندگان پاسدار و بسیجی، تاثیرات بسیاری می تواند در بر داشته باشد و سرنوشت جنگ را عوض کند.
اعتماد به نفس نیروهای مدافع خوزستان پس از این عملیات به شدت بالا رفت و آنان روحیه خود را برای دفاع همه جانبه بازیافتند.
در صورتی که آنشب در برابر لشکر ۹ زرهی مقاومتی صورت نمیگرفت و آنها با لشکر ۵ که از محور طلائیه حمله کرده بود تلاقی می کردند، سقوط اهواز حتمی بود و تاریخ ایران کاملا عوض می شد.
فردای آن عملیات در ۱۱ مهر ماه ۱۳۵۹ سروان علی غیور اصلی که با رشادت و توانایی بالای خود توانسته بود لشکر مجهز زرهی عراق را هزیمت کرده و ۹۰ کیلومتر به عقب براند توسط عوامل نفوذی منافقین که بمبی را در ماشینش قرار داده بودند به شهادت رسید.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.
💠 محمود مراد اسکندری، از رزمندگان غیور اصلی که در اوایل جنگ تحمیلی در تاریخ نهم مهر ماه 359 به شهادت رسید
⚪️ هفت سال بعد به افتخارش، نام او را روی برادرزادهاش گذاشتند و خون این برادرزاده نیز ۳۲ سال بعد تربت حرم را رنگین کرد - شهید #مدافع_حرم ، محمود مراد اسکندری - شهادت: 12 بهمن 1394
۹ مهرماه ۱۳۵۹
🔖 سندی از خدمت خالصانه شهید شیرودی در دوران دفاع مقدس
🔹یکی از جلوههای اخلاص و ایثار رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس ظهور و بروز یافت که یکی از اسناد ماندگار آن نامه شهید شیرودی در 9 مهر ماه 1357 است. شهید علیاکبر شیرودی که به دلیل رشادتهایش در رویارویی با ارتش بعث ارتقاء درجه یافته بود در نامهای به فرمانده پایگاه هوانیروز ارتش در کرمانشاه خواستار برگشت درجه سازمانی خود میشود.
🔹شهید شیرودی در این نامه که فقط ده روز از آغاز جنگ تحمیلی گذشته بود مینویسد : «تاکنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگها شرکت نمودهام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشتهام و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفتهام؛ لذا تقاضا دارم درجه تشویقیای که به اینجانب دادهاند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانیارسومی که بودهام، برگردانید».
🌷خلبان شهید شیرودی، ناجی غرب کشور:
▫️من یک سرباز ساده مكتب اسلام هستم كه هنوز نتوانستهام خودم را در حد كمال قرار دهم.شاگرد هیچ مكتبی نیستم به جز شاگرد اسلام، نه ملیگرا. برای من شهر، مكان و خانه مطرح نیست، اسلام مطرح است
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🌷شهید علی اکبر شیرودی
با شروع جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۵۹ به منطقه کرمانشاه رفت.
▫️وی هنگامی که شنید بنی صدر دستور داده پادگان تخلیه و انبار مهمات منهدم شود از دستور سرپیچی کرد و به دو خلبانی که با او همفکر بودند گفت : "ما می مانیم و با همین دو هلیکوپتری که در اختیار داریم مهمات دشمن را می کوبیم و مسئولیت تمرد را می پذیریم". در طول ۱۲ ساعت پرواز بی نهایت حساس و خطرناک، این شهید بعنوان تنها موشک انداز پیشاپیش دو خلبان دیگر به قلب دشمن یورش برد. شجاعت و ابتکار عمل این شهید نه تنها در سراسر کشور، بلکه در تمام خبرگزاری های مهم جهان منعکس شد. بنی صدر برای حفظ ظاهر دو هفته بعد به او ارتقاء درجه داد، اما خلبان شیرودی درجه تشویقی را نپذیرفت و تنها خواسته اش این بود که کارشکنی های بنی صدر و بی تفاوتی برخی از فرماندهان را به عرض امام برساند.
▪️اجتماع بزرگ مردمی سید مقاومت
در محکومیت حملات رژیم کودک کش صهیونیستی و شهادت سیدحسن نصرالله
▪️سخنران : حاج عظیم ابراهیم پور
▪️مداح : کربلایی ابوذر روحی
▪️شاعر : استاد احمد بابایی
▪️ مجری : دکتر شفیع شعله کار
▪️ سهشنبه ۱۰مهر ساعت ۱۴:۳۰
▪️ کرج . میدان توحید
•┈┈••••🔸•••┈┈•
📌هیئت انصارالامام رزمندگان کرج
https://eitaa.com/ansaremamir
26.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚪️ بیان خاطرات جنگ در حضور رهبر انقلاب
📽 #فیلم | خاطره شنیدنی خانم مریم کاتبی
از امدادگران بهداری سپاه مریوان
در دوران فرماندهی حاج احمد متوسلیان
ایام درگیری با تجزیه طلبان در کردستان
خاطرات سرکارخانم مریم کاتبی - قسمت 1.ogg
164.6K
🔵 خاطرات #سرکارخانم_مریم_کاتبی (امدادگر و پرستار دوران دفاع مقدس و پرستار بیمارستان مریوان- در زمان فرماندهی حاج احمد متوسلیان) درمورد واقعه ی شهادت #شهید_محمد_توسلی
قسمت: اول