⭕️ اثبات امامت امام زمان از «سوره قدر» قرآن / قرآن و احتجاج با اهلسنت در مساله مهدویت
▪️بخش اول
☑️ اشاره
▪️برخی آیات قرآن هستند که میتوان بدون کمک گرفتن از احادیث (تاکید میکنیم بدون حتی یک حدیث) و صرفا از خود گزارههای قرآن، «وجود امام مهدی و امامت ایشان» را اثبات کرد و در مناظره با اهلسنت و مستشرقین غربی استفاده نمود. این آیات عبارتند از: سوره قدر، آیه۱-۴. سوره نور، آیه۵۵. سوره توبه، آیه۳۲-۳۳.
☑️ سوال قرآنی از برادران اهلسنت
▪️در زمان پیامبر، ملائکه بر وجود مقدس ایشان نازل میشدند؛ از طرفی طبق حدیث ثقلین، عترت پیامبر و ائمه تا قیامت پابرجاست و هیچگاه زمین از حجت الهی، خالی نمیشود.
▪️آیا برای اهلسنت این سوال مطرح نیست: با اینکه شب قدر، هر سال تکرار میشود و بعد از پیامبر تا قیامت ادامه دارد، اکنون ملائکه، در شب قدر بر چه کسی نازل میشوند؟
▫️رَسُولَ اللَّهِ...فَيَقُولُ هَلْ تَكُونُ لَيْلَةُ الْقَدْرِ مِنْ بَعْدِي فَيَقُولَانِ نَعَم...ْفَلَا بُدَّ أَنْ يَكُونَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهَا أَمْرٌ وَ إِذَا أَقَرُّوا بِالْأَمْرِ لَمْ يَكُنْ لَهُ مِنْ صَاحِبٍ بُدٌّ[1]
▪️در همه سالها، شب قدر هست و تا قیامت ادامه دارد. تنزل و فرود فرشتگان تا قیامت استمرار دارد؛ قطعا این نزول فرشتگان بر بندگان خاص الهی نازل میشود که خداوند انتخاب کرده است:
▫️يُنَزِّلُ الْمَلائِكَةَ بِالرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلى مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ[2]
▪️و طبق احادیث، محل فرود آنها امامان معصوم و جانشینان پیامبر ميباشد:
▫️أَنَّ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ قَالَ لِابْنِ عَبَّاسٍ إِنَّ لَيْلَةَ الْقَدْرِ فِي كُلِّ سَنَةٍ وَ إِنَّهُ يَنْزِلُ فِي تِلْكَ اللَّيْلَةِ أَمْرُ السَّنَةِ وَ لِذَلِكَ الْأَمْرِ وُلَاةٌ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ فَقَالَ ابْنُ عَبَّاسٍ مَنْ هُمْ قَالَ أَنَا وَ أَحَدَ عَشَرَ مِنْ صُلْبِي أَئِمَّةٌ مُحَدَّثُونَ[3]
▪️شب قدر بر امامان، مخفی نیست زیرا آنان «مُخْتَلَفُ الْمَلائِکة» هستند:
▫️عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ...إِنَّا لَا يَخْفَى عَلَيْنَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ إِنَّ الْمَلَائِكَةَ يَطُوفُونَ بِنَا فِيهَا[4]
▪️و در اين زمان، نيز فرشتگان بر امامعصر(عج) نازل ميشوند. و همچنان که شب قدر تا قیامت، باقی است. ولایت انسان کامل نیز تا قیامت استمرار دارد و به آسانی میتوان وجود امام مهدی را اثبات نمود. و کسی حقیقت شب قدر را درک خواهد کرد که به معرفت انسان کامل و امام عصر، ایمان داشته باشد.
▪️از اینرو، در منابع حدیثی شیعه نقل شده است که: فرشتگان و روحالقدس در شب قدر بر امام عصر(عج) نازل میشوند و آنچه را از مقدرات سالانه و حوادث جهان است را به ایشان تقدیم میدارند:
▫️تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَ رُوحُ الْقُدُسِ عَلَى إِمَامِ الزَّمَانِ وَ يَدْفَعُونَ إِلَيْهِ مَا قَدْ كَتَبُوهُ مِنْ هَذِهِ الْأُمُورِ[5]
▪️سوره قدر در اثبات وجود امام مهدی از بهترین «حجت بالغه» برای احتجاج و مناظره با اهلسنت است[6]
☑️ «بهترین» سوره برای استدلال بر «وجود امام زمان»
▪️از اینرو، امام باقر فرمودهاند که بهترین سوره برای استدلال درباره وجود جانشینان پیامبر تا قیامت، سوره قدر است:
▫️يَا مَعْشَرَ الشِّيعَةِ خَاصِمُوا بِسُورَةِ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ تَفْلُجُوا فَوَ اللَّهِ إِنَّهَا لَحُجَّةُ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَى الْخَلْقِ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ[7]
▪️ای شیعیان و پیروان ولایت، با سوره «انا انزلناه فی لیلة القدر» با مخالفین امامت، اتمام حجت كنید تا در مناظره و احتجاج پیروز شوید. سوره قدر، حجّت خداوند تبارك و تعالى پس از پيامبر براى مردم است.
▪️بنابراین همانطور که پایان شب قدر، طلوع خورشید و فجر صبح صادق است؛ ختم امامت از دامان پاک حضرت فاطمه نیز طلوع خورشید امامت و صبح ولایت است.
☑️ استمرار شب قدر قرآن، تجلی امامت تا قیامت
▪️«شب قدر در قرآن»، متعلق به حضرت ولیعصر است. و چنین است که «قرآن ناطق»، محل نزول ملائکه الهی برای تعیین مقدرات بشریت، توصیف شده است:
▫️عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ قَالَ: إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ؛ اللَّيْلَةُ فَاطِمَة...تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ...حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ يَعْنِي حَتَّى يَخْرُجَ الْقَائِم[8]
▪️هرکس، نزول فرشتگان را هر سال در شب قدر تا قیامت بپذیرد ناگزیر باید وجود انسان کامل را هم بپذیرد. زیرا مطابق احادیث و ظاهر آیات سوره قدر ازجمله فعل مضارع «تنّزل» دلالت بر تكرار و بقاء و دوام «لیلةالقدر» تا قیامت دارد.
▪️بنابراین، طبق روایت امام صادق در تفسیر فرات کوفی، «لیلۀ القدر» یعنی انسان کامل که از حضرت فاطمه، آغاز میشود و به «مطلع فجر» یعنی امام عصر و ظهور قائم، ختم میشود.
▪️ادامه دارد
➖➖➖➖➖➖
⭕️ اثبات امامت امام زمان از «سوره قدر» قرآن / صیحه آسمانی در شب قدر «سال ظهور»
▪️بخش دوم
☑️ مطلع الفجر قرآن، ظهور امام عصر
▪️آری؛ مطلع فجر قرآن، روز ظهور قائم آلمحمد است و یوسف زهرا، فرزند طور و العادیات، فرزند یس و الذاریات، مهدی موعود قیام مینماید و شب تاریک ظلمتکده جهان را به صبح صادق مهدوی، دلالت خواهد نمود.
▪️شاید به همین دلیل، شایسته است برای «ارتباط روحی» با امام زمان، در رکعت اول نماز، بعد از سوره حمد، سوره قدر خوانده شود[9]
☑️ صیحه آسمانی در شب قدر «سال ظهور»
▪️سفیانی در ماه رجب، خروج می کند و سپس امام مهدی در جمعه از لیالی قدر ماه رمضان، ظهور میفرمایند که به معنای پایان عصر غیبت کبری است:
▫️فَقَدْ وَقَعَتِ الْغَيْبَةُ الثَّانِيَةُ فَلَا ظُهُورَ إِلَّا بَعْدَ إِذْنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ ذَلِكَ بَعْدَ...خُرُوجِ السُّفْيَانِيِّ وَ الصَّيْحَة[10]
▪️و امکان ارتباط مستقیم امام عصر تنها برای معتمدین و نائبان خاص امام عصر همچون نفسزکیه، امکانپذیر خواهد بود:
▫️يَسْتَأْذِنَ اللَّهَ فِي ظُهُورِهِ فَيَطَّلِعُ عَلَى ذَلِكَ بَعْضُ مَوَالِيه[11]
▪️و در شنبه عاشورای ماه محرم سال فرد قمری، خروج و قیام علنی امام مهدی برای تمام جهانیان، اتفاق خواهد افتاد.
▪️در واقع امام عصر در شب قدر 23 ماه رمضان، ظهور میفرمایند و آنگاه در عاشورای ماه محرم، قیام و خروج علنی خویش را به عموم جهانیان اعلام می فرمایند:
▫️يُنادى بِاسمِ القائِمِ في لَيلَةِ ثَلاثٍ وعِشرينَ، و يَقومُ في يَومِ عاشوراءَ، وهُوَ اليَومُ الَّذي قُتِلَ فيهِ الحُسَينُ بنُ عَلِيٍّ عليه السلام، لَكَأَنّي بِهِ في يَومِ السَّبتِ العاشِرِ مِنَ المُحَرَّمِ، قائِماً بَينَ الرُّكنِ وَالمَقام[12]
▪️و خوشا به سعادتِ کسی که آن زمان را درک کند:
▫️طُوبَى لِمَنْ أَدْرَكَ زَمَانَهُ وَ لَحِقَ أَوَانَهُ وَ شَهِدَ أَيَّامَهُ[13]
▪️و آن روز، بسیار نزدیک است: «إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً وَ نَراهُ قَرِيبا»[14]
☑️ پینوشت:
۱. کلینی، الکافی، ج۱، ص۲۴۹.
۲. سوره نحل، آیه۲.
۳. کلینی، الکافی، ج۱، ص۵۳۲-۵۳۳.
۴. صفار، بصائر الدرجات، ص۲۲۱.
۵. قمی، تفسیر القمی، ج۲، ص۴۳۲.
۶. کلینی، الکافی، ج۱، ص۲۴۷-۲۵۲.
۷. کلینی، الکافی، ج۱، ص۲۴۹.
۸. کوفی، تفسیر الفرات، ص۵۸۱. و مشابه آن: استرآبادی، تأویل الآیات الظاهرة، ص۷۹۲. بحرانی، تفسیر البرهان، ج۵، ص۷۱۴.
۹. حرعاملی، وسائل الشیعه، ج۴، ص۷۶۱.
۱۰. صدوق، کمال الدین، ج۲، ص۵۱۶.
۱۱. کلینی، الکافی، ج۸، ص۲۲۵.
۱۲. مفید، الإرشاد، ج۲، ص۳۷۹. و مشابه آن: طوسی، الغیبة، ص۴۵۲.
۱۳. نعمانی، الغیبة، ص۲۷۵.
۱۴. مجلسی، بحارالانوار، ج۸۳، ص۲۸۶.
➖➖➖➖➖➖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢تندباد سهمگین و خطرناک در عراق
🔻 وحشت و ترس مردم را ببینید
🔻حتی شدت باد به حدی بود که کانکس را از جا بلند کرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین یا شاه مردان...
پيامبر صلي الله عليه و آله : جُلُوسُ المَرءِ عِندَ عِيالِهِ أحَبُّ إلَى اللّه ِ مِنِ اعْتِكافٍ في مَسجِدي هذا ؛ [ . تنبيه الخواطر ، ج 2 ، ص 122 .]
پيامبر صلي الله عليه و آله :نشستن مرد پيش زن و فرزندنش نزد خداوند محبوب تر است از اعتكاف در اين مسجد من .
🔴 ادامه احیاء شب قدر تا طلوع شمس
🔵 از مرحوم حضرت آقای حداد منقول بود که میفرمودهاند: احیاء شب قدر را باید تا طلوع شمس ادامه داد،
چون برخی مواهب را بین الطلوعین تقسیم میکنند که اگر انسان بخوابد از آن محروم میگردد.
📚 کتاب شریف «نورمجرد»
#امام_زمان 💕
#اللﮩـمعجـللولیـڪالفـرج
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم💞
9.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺فوری /سازمان سیا: ایران دو هفته تا غنی سازی اورانیوم کافی برای ساخت یک بمب هسته ای فاصله دارد.
✦༻⃘⃕▒⃟🕊️﷽༻⃘⃕࿉❖┅┄•✦༻⃘⃕
✅ وصیت به سكوت در آخرین لحظات...
🔸حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام در بستر شهادت آنطور که جناب سلیم نقل کردند چنین فرمودند:
«مردم را با آنچه برای خود پسندیدهاند رها كنید؛ و در دولت باطل، بر خود سکوت را لازم بدارید. مردم (شیعیان) سه دستهاند: گروهی که با نور ما زینت گرفتهاند؛ و گروهی که ما را دستمایهی دنیا قرار دادهاند؛ و گروهی که به ما هدایت گشته و پیرو امر ما هستند؛ که در میان این سه گروه، اینان از همه كمترند. آنان شیعیان نجیب و حکیم و عالمان فقیه و پرهیزگاران بخشندهاند. خوشا به حال آنان و خوب جایگاهی دارند.»
📚کتاب سلیم بن قیس(ر.ک: تصویر الحاقی)
🔸مشابه همین سفارش را حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیهالسلام زمانی که جاثلیق مسیحی برای پرسیدن سوالات خود پس از #شهادت_رسولخدا صلیالله علیه و آله به مدینه آمد ، در ضمن گفتگو و مناظره با او فرمودند:
«خداوند شما را رحمت کند، شما تا زمان ظهور از آنان باشید که خانهنشین هستند، هر کس از شما در این حال بمیرد از مظلومان و ستمدیدگان میباشد و هر کس زنده باشد از شما دریابد آنچه را که چشم روشنی او است انشاء الله تعالی.»
#متن_عربی : فكونوا رحمكم الله من أجلاس [أحلاس](*) بيوتكم إلى أوان ظهور أمرنا فمن مات منكم كان من المظلومين و من عاش منكم أدرك ما تقر به عينه إن شاء الله تعالى.
📗إرشاد القلوب (للديلمي)، ج۲ ، ص۱۷۳
📗إرشاد القلوب، ترجمه سلگى، ج۲، ص۲۰۴
📗بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۳۰ ، ص۸۰
📗إرشاد القلوب، ترجمه سلگى، ج۲، ص۲۰۴
📥دانلود اسکن
🔸به همین مضمون حضرت امير المؤمنين عليه السلام در #نهج_البلاغه میفرمايد:
«در جاى خود قرار گيريد، و بر بلائى كه واقع مىشود صبر كنيد، و با دست و شمشير و زبان خود، حركتى نكنيد، و در باره چيزى كه خداوند شتاب در آن را براى شما نخواسته است، عجله نكنيد. زيرا هر كس از شما در بستر خود بميرد و خدا و پيغمبر و اهل بيت او را شناخته باشد، شهيد مرده و ثواب او با خداست كه پاداش نيت و اعمال نيك او را بدهد، و نيت او (براى درك امام زمان) مثل اينست كه شمشير خود را (براى آن حضرت) آماده ساخته است. زيرا هر چيز مدت و زمانى دارد.»
📚وسائل الشيعة، ج۱۱، ص۴۰و۴۱ ، باب ۱۳ : حكم الخروج بالسيف قبل قيام القائم (عليه السلام)
مهدى موعود ( ترجمه جلد سیزدهم بحار الأنوار)، ص۹۲۱
نهج البلاغة، ص۴۳۵
⇩▬⇩▭⇩▬⇩▭⇩▬⇩
✍ پینوشت:
* : «حلس» به معنای پلاس کف خانه و یا جُلی است که زیر رحل روی پشت شتر پهن میکنند. این جل همواره همراه رحل شتر است؛ و در هیچ وضعیتی از جای خود حرکت نمیکند.
پلاس خانه هم هیچ گاه از زمین بلند نمیشود.
با این مقدمه باید بیان کنیم که مقصود از خانهنشینی در روایات دو چیز است:
۱- ترک مبارزه با دشمن، قبل از رسیدن وقت مناسب. ۲- گوشهنشینی و عزلت به این معنا که چنان باشید که هیچ مسأله ای شما را تحریک نکند؛ و از جایتان نکَند.
←وظیفۀ شیعه در زمان غیبت اینست که نسبت به تغییر ساختار سیاسی، منفعل باشد. یا این که به طور خلاصه تصمیم نگیرد که دنیا را اصلاح کند. دنیا صاحب دارد؛ فرموده اند منتظر امر مولای خود باشید!
اما نسبت به نهی از منکر و امر به معروف نمیتواند منفعل باشد. نسبت به پرداخت حقوق الهی، کارهای خیر عام المنفعه و سایر امور اجتماعی نمیتواند منفعل باشد.
✅🔚 پس یک شیعهٔ منتظر ، شب و روز در حال انتظار امر فرج مولای خود است و گوش به زنگ و چشم به راه رهبر الهی خود حضرت مهدی ارواحنافداه است؛
و در عین حال بدون سر و صدا و شلوغ کاری به وظیفه خود عمل مینماید. «سر و صدا و شلوغ کاری» یعنی شبیه رفتارهای «سیاسی». مؤمن واقعی نباید دنبال مشاجره، جنجال، هوچیگری و طلب شهرت باشد.این اعمال اولاً، ثواب ندارد؛ ثانیاً، موجب گرفتاری انسان نیز میشود.
پس این عزلت و گوشهنشینی در صورتی ممدوح است که انسان تفقه در دین داشته باشد و از معارف و احکام دین با اطلاع باشد تا بتواند در عین اعتزال و خانهنشینی به معنایی که ذکر شد تکالیف شرعی را بجا آورده و حقوق خانواده، ارحام، بستگان، و برادران دینی را رعایت نماید.
🏴 ظهور - ان شاء الله - خیلی نزدیک است🏴
الهی بِحَقِ السّیدة زِینَب ْسَلٰام ُاَللّهْ عَلَیْها َّعَجّل لِوَلیکَ الغَریبِ المَظلومِ الوَحید الطرید الشرید الفَرَج🤲🏻
‼️تبــــــــــری واجــــــب است‼️
ید الله فـــــوق ایدیهم
#علـــــی یــــــد الله است..
بمیرد دشمن حیــــــدر
#علــــــی ولــــــی الله است..